router

VPN nodig voor uw router?

Nu vrienden verwijzen

Deze instructieve handleiding gidst u door de stappen om een VPN te installeren op uw TP-Link Router met het L2TP protocol.

NB: PPTP en L2TP-IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en worden liefst alleen gebruikt om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

NB: de proefinstallatie voor deze handleiding is gedaan op de volgende router: TP-Link TL-WR940N (c 3.16.9 Build 150311 Rel.62186n). Er zijn veel verschillende modellen TP-Link routers, maar die zijn niet allemaal getest. Bovendien zijn er TP-Link routers die alleen IP adressen accepteren, dus die accepteren geen ExpressVPN server namen. ExpressVPN kan geen IP adressen beschikbaar stellen om op deze routers te installeren.

Let op dat niet alle modellen TP-Link routers worden ondersteund. Wanneer u problemen tegenkomt voor uw eigen TP-Link router kunt u  voor instant ondersteuning contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team .
Voordat u begint is het verstandig om uw standaard Internet instellingen even te noteren. Dat helpt u om uw oorspronkelijke internet instellingen te herstellen wanneer u de VPN niet nodig heeft.

NB: Onderstaande video is opgenomen met de Archer C7 router

Spring naar hoofdstuk

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken
Uw TP-Link router met de VPN configureren
De verbinding met de VPN server verbreken

Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw TP-Link router heeft u een server adres nodig en uw inloggegevens. Dit gedeelte van de handleiding toont u hoe u al deze informatie kunt vinden.

Open de Welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

open the welcome email

Log hier in op uw account als u de link niet kunt vinden.

sign in to our website

Wanneer u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of op de website hebt ingelogd, klikt u op ExpressVPN instellen op de pagina Actieve Abonnementen.

set-up-expressvpn

Klik op Handmatig Configureren aan de linkerkant van het scherm, en kies dan PPTP & L2TP-IPSec aan de rechterkant. Hier krijgt u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst server adressen overal ter wereld te zien.

Schrijf deze informatie op, want die hebt u nodig om uw TP-Link router te configureren.

copy pptp and l2tp info

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

Uw TP-Link router configureren met de VPN

Ga naar het controlepaneel van uw router door de URL van uw router admin panel in de adresbalk van uw browser in te typen. (Deze URL kunt u vinden in de documentatie die bij uw router is geleverd.) Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router.

Klik bovenaan de pagina op het tabblad Geavandeerd.

click advanced

In de linkerbalk gaat u naar Netwerk > Internet.

click internet

Stel Internet Connection Type in op L2TP.

Voer de volgende informatie in:

• Gebruikersnaam: plak de gebruikersnaam voor handmatige configuratie die u hier gevonden hebt.
  • Wachtwoord: plak het wachtwoord voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.
  • VPN Server IP/Domain Name: plak het server adres voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.

Zorg ervoor dat de Secondary Connection is ingesteld op Dynamic IP

ipv4 details

Laat de MTU Size staan op 1460 (standaard).

Stel de Connection Mode in op Manually.

Stel de Max Idle Time in op 0 minuten.

Klik op Connect.

connect vpn

U kunt nu op Save klikken om al uw instellingen op te slaan.

BELANGRIJK: Houd er rekening mee dat er wat tijd tussen zit voordat de verbinding tot stand is gekomen. Als u op “Connect” hebt gedrukt, scrol dan naar boven en kijk of het IP ADRES en Primair Adres NIET o.o.o.o. weergeven. Alleen als geen van beide velden o.o.o.o. weergeeft, kunt u het internet op.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken klikt u op het tabblad Geavanceerd.

In de balk aan de zijkant gaat u naar Netwerk > Internet.

Bijna onderaan de pagina klikt u op Verbinding Verbreken.

disconnect vpn

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.