VPN nodig voor uw router?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding leert u een VPN  te installeren op uw TP-Link Router met het L2TP protocol, waaronder modellen die de oude firmware gebuiken.

Mogelijk niet alle ExpressVPN locaties zijn beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen.

Belangrijk: L2TP biedt geen encryptie. Bij voorkeur gebruikt u het alleen om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

De stappen in deze handleiding zijn getest op de modellen TL-R600VPN en  AC1750 Archer C7. Het is mogelijk dat de L2TP installatie niet op alle TP-Link router modellen werkt.

Bovendien zijn er TP-Link routers die alleen IP adressen toestaan en geen namen van ExpressVPN servers. Als u problemen ervaart met uw specifieke TP-Link router model kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

NB: De router die in de video gebruikt wordt is de TP-Link AC1750 Archer C7.

Voordat u aan de slag gaat, kunt u uw standaard internetinstellingen ergens noteren. Hiermee kunt u teruggaan naar uw originele internetinstellingen wanneer de VPN niet nodig is.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens zoeken
2. Uw TP-Link router configureren met de VPN
De verbinding met de VPN server verbreken

1. Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Ga naar de instelpagina van ExpressVPN. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens voor ExpressVPN in en klik op Inloggen.

Voer uw inloggegevens in en klik op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail hebt ontvangen.

Selecteer aan de rechterkant L2TP/IPsec.

Klik op "L2TP/IPsec."

Dit geeft uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen wereldwijd weer.

Dit geeft uw gebruikersnaam, wachtwoord en lijst met serveradressen wereldwijd weer.

Houd dit venster open. Dit hebt u later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw TP-Link router configureren met de VPN

Elke firmware versie van de TP-Link router heeft zijn eigen gebruikers-interface.

Om te zien met welke gebruikers-interface uw firmware versie is verbonden, voert u 192.168.0.1 in uw browser in, en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Zoek dan in het gedeelte hieronder naar het gedeelte dat slaat op uw gebruikers-interface.

NB: Als uw TP-Link router draait op een oudere firmware versie zoals TL-WR940N (c 3.16.9 Build 150312 Rel.59597n), kunt  u hier de stappen voor verouderde firmware vinden.

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres in van het router admin paneel. Standaard is dit 192.168.0.1. (als het IP adres ooit is gewijzigd en u weet het niet meer, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)

Log in met gebruikersnaam en wachtwoord van uw router. (Standaard is dat allebei admin.)

Klik bovenaan de pagina op het tabblad Geavanceerd.

Ga in de zijbalk naar Netwerk > Internet.

Select "Internet."

Stel Internet Connection Type in op L2TP.

Voer de volgende informatie in:

• Gebruikersnaam: plak de gebruikersnaam voor handmatige configuratie die u hier gevonden hebt.
  • Wachtwoord: plak het wachtwoord voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.
  • VPN server IP/Domeinnaam: plak het server adres voor handmatige configuratie dat u hier gevonden hebt.

Zorg ervoor dat de secundaire verbinding is ingesteld op Dynamic IP.

Stel de secundaire verbinding in op "Dynamic IP."

Laat MTU Size staan op 1460 (standaardinstelling).

Stel de Max Idle tijd in op 0 minuten.

Stel de Verbindingsmodus in op Handmatig verbinden.

Klik op Verbinden.

Klik op "Verbinden" en "Opslaan."

Klik op Opslaan klikken om al uw instellingen op te slaan.

Belangrijk: U moet even wachten tot de verbinding gelegd is. Nadat u op “Verbinden” hebt gedrukt scrollt u naar boven en controleert u of IP Adres en primair adres NIET op 0.0.0.0 staan. U kunt alleen het internet op als geen van beide velden op 0.0.0.0 staat.

Uw TP-Link router (verouderde firmware) met de VPN configureren

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres voor het router admin panel in. Standaard is dit 192.168.0.1. (Als het IP adrs van uw router ooit veranderd is en u weet het niet meer, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)

Log in met gebruikersnaam en wachtwoord van uw router. (Standaard is dit allebei admin.)

Klik in de zijbalk op Netwerk > WAN.

Stel WAN Connection Type in op L2TP/Russia L2TP.

Stel het WAN verbindingstype in op "L2TP/Russia L2TP".

Voer de volgende informatie in:

• Gebruikersnaam: Plak de gebruikersnaam voor handmatige configuratie die u hier gevonden had.
    • Wachtwoord: Plak het wachtwoord voor handmatige configuratie dat u hier gevonden had.
    • Bevestig wachtwoord: Plak hetzelfde wachtwoord voor handmatige configuratie nog eens.
    • Server IP adres/Naam: Plak het serveradres voor handmatige configuratie dat u hier gevonden had.

Stel de secundaire verbinding in op Dynamic IP.

Set the Secondary Connection to "Dynamic IP."

Laat MTU Size staan op 1460 (standaardinstelling).

Stel de Max Idle tijd in op 0 minuten.

Stel de Verbindingsmodus in op Handmatig verbinden.

Stel de verbindingsmodus in op "Automatisch verbinden."

Klik op Verbinden en Opslaan.

Klik op "Verbinden" en "Opslaan."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken klikt u op het tabblad Geavanceerd.

In de balk aan de zijkant gaat u naar Netwerk > Internet.

Bijna onderaan de pagina klikt u op Verbinding verbreken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.