Get ExpressVPN on Windows.
VPN nodig voor Windows?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN versie 7.x voor Windows op uw PC of laptop instelt. De ExpressVPN app voor Windows ondersteunt Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

De ExpressVPN app voor Windows is niet compatibel met:
  • Windows Vista en XP: gebruik handmatig instellen voor L2TP/IPsec of OpenVPN.
  • Windows apparaten die ARM, Microsoft SQ1, Microsoft SQ2, of SnapDragon processors gebruiken: deze processors zijn niet compatibel met de TAP adapter van de VPN, die nodig is om de VPN te laten functioneren. Als u zich in een land bevindt met een hoog niveau aan internetcensuur, gebruik de ExpressVPN app voor routers. Als dat niet het geval is, gebruik handmatig instellen voor L2TP/IPsec voor Windows 10 of andere Windows versies.

Spring naar…

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol
Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app
ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten
De VPN snelheidstest gebruiken
Split-tunneling gebruiken
IPv6 lekbescherming gebruiken
Van taal veranderen in de ExpressVPN app voor Windows
De ExpressVPN browser extensie gebruiken
ExpressVPN op andere apparaten instellen
De app deïnstalleren

De app downloaden

Ga naar het dashboard van uw ExpressVPN account. Als daarnaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens van ExpressVPN in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mail verzonden is.

Klik op Voor Windows downloaden.

In your account dashboard, click "Download for Windows."

Houd dit browservenster open. U heeft de activatiecode later nodig voor het installeren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN op uw Windows computer te kunnen gebruiken heeft u uw activatiecode nodig.

Laten we die naar uw klembord kopiëren.

Klik op de activatiecode in het vakje om het naar uw klembord te kopiëren. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het downloadbestand op uw computer en dubbelklik erop.

Double-click the ExpressVPN installer file.

Als u wordt gevraagd de app te installeren, klik dan op Installeren om door te gaan.

Wacht even totdat de app op uw pc is geïnstalleerd.

Als hiernaar wordt gevraagd, klik op Inloggen en plak uw activatiecode. Dat is de code die u hier gevonden had. U kunt hem plakken door Ctrl + V in te drukken of door met rechts te klikken op het rechthoekige vakje en dan op Plakken te klikken. Klik vervolgens op Doorgaan.

Enter your activation code, then click "Continue."

Als u liever geen activatiecode gebruikt, kunt u inloggen met uw e-mailadres:

1. Klik op Inloggen met e-mail inloglink.
  2. Voer het e-mailadres in dat geassocieërd wordt met uw ExpressVPN account. Klik op Inloggen met e-mail inloglink.
  3. Open de e-mail op een apparaat en selecteer Inloggen bij ExpressVPN. De app zal automatisch geactiveerd worden.

U heeft de optie om ExpressVPN bij het opstarten te activeren. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for launching ExpressVPN when your computer starts.

U kunt er ook voor kiezen om anoniem analyses te delen over uw VPN verbindingen om ExpressVPN te helpen verbeteren. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN verzamelt uw privégegevens niet en anonimiseert deze voordat ze ExpressVPN servers bereiken.

Gefeliciteerd! U bent nu klaar om toegang te krijgen tot het uitgebreide netwerk serverlocaties van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Klik op de Aanknop. ExpressVPN zal standaard de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Click the On Button to connect.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

You are connected to ExpressVPN.

NB: Een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op tot wel vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert om meer dan vijf apparaten tegelijk te gebruiken op één abonnement krijgt u het onderstaande scherm te zien:

If you try to connect more than five devices simultaneously, you will see a screen that says, "Connection limit reached."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Als u de verbinding met de VPN server wilt verbreken, klikt u op de Aanknop terwijl de VPN is ingeschakeld.

Click the On Button to disconnect.

U weet dat de verbinding is verbroken wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Als u wilt verbinden met een andere serverlocatie klikt u op de locatiekiezer onder de Aanknop.

NB: De eerste keer dat u probeert om van locatie te veranderen terwijl u verbonden bent met VPN, krijgt u een waarschuwing dat uw internetverkeer mogelijk onveilig is tijdens het opnieuw verbinden. U kunt rustig doorgaan.

Click the Location Picker.

Als u wilt verbinden met een serverlocatie klikt u erop en klikt u daarna op de Aanknop. U ook verbinden door te dubbelklikken op de locatie.

Standaard bevat de lijst met VPN locaties twee tabbladen: Aanbevolen en Alle locaties.

Het tabblad Aanbevolen toont u de locaties die ExpressVPN u aanbeveelt om verbinding mee te maken.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Op het tabblad Alle locaties worden de VPN serverlocaties per regio weergegeven. U de lijsten uitvouwen en inklappen door op het “>” icoontje aan de rechterkant te klikken.

The "All locations" tab lists VPN server locations by region.

Er verschijnt een tabblad Favorieten zodra u favoriete locaties heeft toegevoegd. U kunt een locatie opslaan in uw lijst met favorieten door op het stericoontje aan de rechterkant te klikken.

You can save a location to your list of favorites by clicking the star icon on the right.

U ook zoeken naar de gewenste serverlocatie met behulp van de zoekbalk.

Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om ermee te verbinden.
To search for a location, enter the location in the search bar.

Nadat u de verbinding met een door u geselecteerde serverlocatie hebt verbroken, kunt u terugkeren naar uw Smart Location (de locatie die wordt aanbevolen voor de meest optimale ervaring) door te klikken op de locatie gemarkeerd als Smart Location.

Click the Smart Location.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om over te schakelen naar een ander protocol klikt u op het hamburgermenu (≡) en daarna op Opties. Zorg ervoor dat u niet bent verbonden met de VPN als u dit doet.

Click "Options."

Selecteer op het tabblad Protocol het protocol dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op OK.

In the "Protocol" tab, select the protocol you want to use, then click "OK."

NB: L2TP/IPsec bieden zwakke veiligheidsvoordelen en gebruikt u bij voorkeur alleen voor anonimiseren gebruik of voor het wijzigen van uw locaties als andere protocollen niet werken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app

De functie Snelkoppelingen verschijnt op het ExpressVPN homescherm als u met de VPN verbonden bent. Uw snelkoppelingen verschijnen niet de allereerste keer dat u verbindt, maar vanaf de tweede keer.

Snelkoppelingen stellen u in staat om makkelijk en snel apps en websites te starten rechtstreeks vanuit ExpressVPN, elke keer dat u verbonden bent. Als er bepaalde favoriete bestemmingen zijn die u regelmatig bezoekt na het verbinden met de VPN, een bepaalde streamingdienst of social network bijvoorbeeld, bespaart u zichzelf veel tijd door die als snelkoppeling toe te voegen omdat u zo niet telkens hoeft terug te keren naar uw homescherm of browser om ze te vinden.

You are connected to ExpressVPN.

Om een app of website te starten, klikt u op het betreffende icoontje als u met de VPN verbonden bent.

Als u minder dan vijf snelkoppelingen hebt geselecteerd kunt u er een toevoegen door op het grijze plus (+) icoontje te klikken.

U kunt ook snelkoppelingen toevoegen of verwijderen door te klikken op het hamburgermenu (≡) en dan te kiezen voor Opties > Snelkoppelingen.

Klik op het plus (+) teken om een snelkoppeling toe te voegen.

Click the "plus sign" to add a shortcut.

Selecteer vervolgens App snelkoppeling toevoegen of Website link toevoegen om door te gaan.

Om een snelkoppeling te verwijderen, markeert u deze en klikt vervolgens op het min (–) teken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de  helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

U instellen of ExpressVPN automatisch verbinding moet maken nadat de pc is opgestart.

Voor het configureren van de “Verbinden bij het opstarten” instellingen klikt u op het hamburgermenu (≡) en daarna op Opties.

Click "Options."

Op het tabblad Algemeen zet u een vinkje (of haalt het weg) bij ExpressVPN starten bij opstarten Windows.

Check or uncheck the box for "Launch ExpressVPN on Windows startup."

U kunt ExpressVPN ook instellen om te verbinden met de laatste locatie waarmee u verbinding hebt gehad toen u de app startte.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Klik op het hamburgermenu (≡) en daarna op Snelheidstest.

Click "Speed Test."

Tik in het scherm voor de snelheidstest op Test starten en wacht tot de test voltooid is.

Click "Run Test."

Als de resultaten te zien zijn, selecteert u een locatie aan de hand van de volgende criteria:

• Snelheidsindex: Deze wordt berekend met de latentie en de downloadsnelheid. Een locatie met een hogere Snelheidsindex biedt een betere ervaring
  • Latency: hoe lager hoe beter
  • Downloadsnelheid: hoe hoger hoe beter

The different criteria in the speed.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Deze functie stelt u in staat om te bepalen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburgermenu (≡) > Opties.

Op het tabblad Algemeen vinkt u het vakje in het Verbinding per app beheren gedeelte aan, en klikt u vervolgens op Instellingen.

Under "Split tunneling," click "Settings."

Hier kunt u kiezen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

In het menu Split-tunneling selecteert u Alle apps gebruiken de VPN en klikt u vervolgens op OK.

Select "All apps use the VPN," then click "OK."

(Het selecteren van deze optieis hetzelfde als het vinkje weg te halen in het vakje voor Split-tunneling in de voorgaande stap).

Geselecteerde apps niet toestaan om de VPN te gebruiken

Met deze optie kunt u instellen dat bepaalde apps de VPN niet gebruiken als u verbinding maakt met ExpressVPN. Klik op Geselecteerde apps niet toestaan de VPN te gebruiken en klik vervolgens op het plusteken (+).

Add or remove apps for split tunneling.

Vink het vakje aan naast alle apps die u niet wilt selecteren. Als de app die u wilt niet wordt weergegeven klikt u op Een andere app toevoegen om deze aan de lijst toe te voegen.

Select apps for split tunneling.

Klik op OK > OK om uw veranderingen door te voeren.

Als u verbonden bent met ExpressVPN zal alle internetverkeer behalve de geselecteerde app(s) de VPN gebruiken.

Enkel geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken

Met deze optie kunt u bepaalde apps kiezen die de VPN gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN gebruiken, selecteer Enkel geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken en klik vervolgens op het plus (+) icoontje.

Select "Only allow selected apps to use the VPN," then click the "plus sign."

Vink het vakje naast elke app aan die u wilt beschermen met de VPN. Als u een bepaalde app niet kunt vinden, klik op Een andere app toevoegen om deze aan de lijst toe te voegen.

Click "Add Another App."

Klik op OK > OK om uw wijzigingen toe te passen.

Wanneer u met de VPN verbonden bent, gebruiken enkel de toegestane app(s) de VPN.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over de split-tunneling functie

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

IPv6 lekbescherming gebruiken

Standaard blokkeert de ExpressVPN app IPv6 verbindingen om u te beschermen tegen IPv6 lekken.

Als u problemen krijgt met apparaten die alleen IPv6 gebruiken gaat u naar Opties > Geavanceerd, en haalt u het vinkje bij IPv6 Lekbescherming weg.

Uncheck "Prevent IPv6 address detection while connected."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Van taal veranderen in de ExpressVPN app voor Windows

Klik op het hamburgermenu (≡) > Opties.

Click "Speed Test."

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Kies onder Taal de taal die u wilt gebruiken.

Select the language you want to change to.

Klik op OK om uw keuze te bevestigen. ExpressVPN wisselt na het herstarten naar de door u gekozen taal.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u Versie 6.2 (of nieuwer) van de ExpressVPN app gebruikt, kunt u de ExpressVPN browserextensie gebruiken om de ExpressVPN app op afstand vanaf uw browser te bedienen. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Klik in uw app op het hamburgermenu (≡), kies Opties en ga dan naar het tabblad Browsers.

Klik op Browserextensie krijgen en volg de instructies op de pagina.

Click "Get Browser Extensions."

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

ExpressVPN op andere apparaten instellen

Met een enkel ExpressVPN abonnement kunt u veilig verbinden met vijf verschillende apparaten tegelijkertijd.

Om ExpressVPN op uw andere apparaten in te stellen, klik op het hamburgermenu (≡) > Al uw apparaten beveiligen.

Click "Secure All Your Devices."

Klik op Link voor instellen e-mailen.

Click "Email Setup Link."

U ontvangt een link voor instellen op het e-mailadres waarmee u uzelf aangemeld hebt voor ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

NB: Onderstaande instructies gelden voor Windows 10. Als u Windows 7 of 8 gebruikt, raadpleeg dan de instructies voor het deïnstalleren van programma’s op Windows 7 en Windows 8.

Ga in uw Windows bureaublad naar Instellingen > Apps.

Scroll door de lijst met programma’s naar ExpressVPN. Selecteer ExpressVPN en klik dan op Deïnstalleren.

Click "Uninstall."

Als u na het verwijderen ExpressVPN nog steeds ziet staan als beschikbare VPN verbinding:

1. Klik op de Start knop, en druk vervolgens op de Windows knop+ R om het Run commando op te roepen.
  2. Typ ncpa.cpl in het commandovak en druk dan op Enter om naar het venster Netwerkverbindingen te gaan.
  3. In het venster Netwerkverbindingen klikt u met rechts op de WAN Minipoort genaamd ExpressVPN.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Vanuit het Windows bureaublad gaat u naar Instellingen > Netwerk & internet > VPN.
  6. Als u ExpressVPN nog ziet staan als beschikbare verbinding kunt u het nu verwijderen.