windows-devices

VPN nodig voor Windows?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding leidt u door de stappen voor het instellen van ExpressVPN versie 7.x voor Windows op uw PC of laptop.

NB: deze app werkt alleen op Windows 7, Windows 8 of Windows 10 .

Liever handmatig instellen? Zie de instructies voor handmatige installatie op Windows 10 en Windows 7 en 8.

Ga naar sectie

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
Verbinding maken met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol
ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten
De VPN snelheidstest gebruiken
Split-tunneling gebruiken
IPv6 lekbescherming gebruiken
Van taal wisselen in de ExpressVPN Windows app
De ExpressVPN browser extensie gebruiken
De app deïnstalleren

De app downloaden

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

ExpressVPN welkomst e-mail met de ExpressVPN Installatieknop gemarkeerd.

Als u de link niet kunt vinden, kunt u hier aanmelden op uw account.

ExpressVPN inlogscherm met Inlog button gemarkeerd.

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail die u heeft ontvangen, of u bent aangemeld bij de website, klikt u op Downloaden voor Windows. Dit start de download voor uw app.

expressvpn Windows downloaden

Sluit het venster niet! U heeft het nog nodig voor de volgende stap.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN op uw Windows computer te kunnen gebruiken heeft u uw activatiecode nodig. Laten we die naar uw klembord kopiëren.

Om uw activeringscode naar het klembord te kopiëren klikt u op het icoontje code kopiëren in de rechterbovenhoek van het vak met de code. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

ExpressVPN installatiescherm met activatiecode en met de Klik om te kopiëren button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het download bestand op uw computer en dubbelklik er op .

Open het ExpressVPN app installatieprogramma voor Windows.

Het instelproces toont eerst dit welkomstscherm. Klik op Doorgaan, Doorgaan en ExpressVPN instellen.

ExpressVPN voor Windows Welkom schema.

Als u een prompt ziet om de app te installeren klikt u op Installeren om door te gaan.

Wacht even terwijl terwijl de app op uw PC wordt geïnstalleerd.

Wanneer het programma daarom vraagt plakt u uw activatiecode. Dit is de code die u hier heeft gevonden. U kunt deze plakken door op CTRL + V te drukken of met de rechtermuisknop te klikken op het rechthoekige veld en op Plakken te klikken. Klik vervolgens op Inloggen.

U hebt de optie om ExpressVPN te starten bij het opstarten van de computer. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Selecteer of ExpressVPN moet starten bij het opstarten van Windows.

U kunt er ook voor kiezen om anoniem analyses te delen over uw VPN-verbindingen om ExpressVPN te helpen verbeteren. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

ExpressVPN verzamelt uw privégegevens niet en anonimiseert ze voordat ze ExpressVPN servers bereiken.

Kies of u analyses wilt verzenden voor ExpressVPN op Windows.

Gefeliciteerd! U bent nu klaar om toegang te krijgen tot ExpressVPN ’s uitgebreide netwerk van serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinding maken met een VPN serverlocatie

Klik op de AAN button om verbinding te maken met een VPN serverlocatie. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Klik om ExpressVPN op Windows te verbinden.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

ExpressVPN op Windows is verbonden.

NB: een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert om meer dan vijf apparaten tegelijk te gebruiken op één abonnement krijgt u het onderstaande scherm te zien:

Er zijn teveel apparaten verbonden met ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Als u de verbinding met de VPN server wilt verbreken klikt u op de AAN button terwijl de VPN is ingeschakeld.

Klik om de ExpressVPN verbinding op Windows te verbreken.

U weet dat de verbinding is verbroken wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Als u verbinding wilt maken met een andere serverlocatie klikt u op de locatiekiezer.

NB: De eerste keer dat u probeert om van locatie te veranderen terwijl u verbonden bent met VPN, krijgt u een waarschuwing dat uw internetverkeer onveilig kan zijn tijdens het opnieuw verbinden.

Start de locatiekiezer op ExpressVPN voor Windows.

Als u verbinding wilt maken met een serverlocatie klikt u erop en klikt u op de AAN button. U ook verbinding maken door te dubbelklikken op de locatie.

Standaard bevat de lijst met VPN-locaties twee tabbladen: Aanbevolen en Alle locaties.

Het tabblad Aanbevolentoont u de locaties die ExpressVPN u suggereert om verbinding mee te maken.

De ExpressVPN voor Windows locatiekiezer.

Op het tabblad Alle locaties worden de VPN-serverlocaties per regio weergegeven. U de lijsten uitvouwen en inklappen door op het > icoontje aan de rechterkant te klikken.

Alle locaties in de ExpressVPN voor Windows locatiekiezer.

Een tabblad Favorieten wordt toegevoegd zodra u favoriete locaties hebt toegevoegd. U een locatie opslaan in uw lijst met favorieten door op het sterpictogram aan de rechterkant te klikken.

Favoriete locaties in de ExpressVPN voor Windows app.

U ook zoeken naar de gewenste serverlocatie met behulp van de Zoekbalk.

Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om verbinding te maken.
Naar een locatie zoeken in de ExpressVPN app.

Nadat u de verbinding met een door u geselecteerde serverlocatie hebt verbroken kunt u terugkeren naar uw Smart Location (de locatie die wordt aanbevolen voor de prettigste ervaring) door te klikken op de locatie gemarkeerd als Smart Location.

Smart Location selecteren op ExpressVPN voor Windows.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om over te schakelen naar een ander protocol klikt u op het Hamburger menu (≡) en daarna op Opties. Zorg ervoor dat u niet bent aangesloten op de VPN als u dit doet.

Selecteer Opties in het menu van de ExpressVPN voor Windows app.

Selecteer op het tabblad Protocol het protocol dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op OK.

NB: PPTP en L2TP-IPsec bieden zeer beperkte beveiligingsvoordelen en worden bij voorkeur alleen gebruikt voor anoniem gebruik of voor het wijzigen van locaties.

Het menu Protocollen van ExpressVPN voor Windows.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

U instellen of ExpressVPN automatisch verbinding moet maken nadat de PC is opgestart.

Voor het configureren van de “Verbinden bij het opstarten” instellingen klikt u op het Hamburger menu (≡) en daarna op Opties.

Selecteer Opties in het menu van de ExpressVPN voor Windows app.

Op het tabblad Algemeen zet u een vinkje (of haalt het weg) bij ExpressVPN starten bij opstarten Windows .

U kunt ExpressVPN ook configureren om verbinding te maken met de laatste locatie waarmee u verbinding hebt gehad.

Kies om ExpressVPN te starten bij het opstarten van Windows.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Begin door te klikken op de Hamburger menu (≡) en daarna op Snelheidstest.

Start de ExpressVPN voor Windows snelheidstest.

Tik in het scherm voor de snelheidstest op Test starten en wacht tot de test afgelopen is.

Het hoofdscherm van de snelheidstest.

Nadat de resultaten zijn getoond selecteert u een locatie aan de hand van de volgende criteria:

• Snelheidindex: hoe hoger hoe beter
  • Latency: hoe lager hoe beter
  • Download snelheid: hoe hoger hoe beter

De resultaten van de ExpressVPN voor Windows snelheidstest.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Deze functie stelt u in staat om te bepalen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) en daarna op Opties.

Op het tabblad Algemeen vinkt u het vakje in het Split-tunneling gedeelte aan, en daarna klikt u op Instellingen.

Hier kunt u kiezen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Kies welke Windows programma's ExpressVPN moeten gebruiken.

Als u de laatste twee opties kiest kunt u specificeren welke apps de VPN (niet) moeten gebruiken. Klik op het plusteken (+) om de apps te kiezen.

Klik op het plusteken om apps aan split-tunneling toe te voegen.

Vink het vakje aan naast alle apps die u wilt selecteren. Als de app die u wilt niet wordt weergegeven klikt u op een app toevoegen om ernaar te zoeken.

Kies welke apps de VPN moeten gebruiken.

Klik op OK om uw veranderingen door te voeren.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over split-tunneling

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

IPv6 lekbescherming gebruiken

Standaard blokkeert de ExpressVPN app IPv6 verbindingen om u te beschermen tegen IPv6 lekken.

Als u problemen krijgt met apparaten die alleen IPv6 gebruiken gaat u naar Opties, Geavanceerd, en haalt u het vinkje bij IPv6 Lekbescherming weg.

Als u IPv6 bescherming wilt gebruiken vinkt u het vakje aan.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Windows app

Klik op het hamburger menu (≡) en selecteer Opties.

Selecteer Opties in het menu van de ExpressVPN voor Windows app.

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Kies onder Talen de taal die u wilt gebruiken.

Kies de taal die u wilt gebruiken.

Als u dat gevraagd wordt klikt u op OK om uw keuze te bevestigen. ExpressVPN wisselt na het herstarten naar de door u gekozen taal.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u Versie 6.2 (of later) van de ExpressVPN app gebruikt kunt u de ExpressVPN browserextensie gebruiken om de ExpressVPN app op afstand vanaf uw browser te bedienen. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Klik in uw app op het hamburger menu (≡), kies Opties en ga dan naar het tabblad Browsers.

Klik om de ExpressVPN browserextensies te krijgen.

Klik op Extensie krijgen en volg de instructies op de pagina.

Lees hier meer over de ExpressVPN browser extensie..

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

NB: Onderstaande instructies gelden voor Windows 10. Als u Windows 7 of 8 gebruikt, raadpleeg dan de instructies voor het deïnstalleren van programma’s op Windows 7 en Windows 8.

Ga in uw Windows bureaublad naar Instellingen > Apps.

Scroll door de lijst met programma’s naar ExpressVPN. Selecteer ExpressVPN en klik dan op Verwijderen.

Verwijder de ExpressVPN app voor Windows.

Als u na het verwijderen ExpressVPN nog steeds ziet staan als beschikbare VPN verbinding:

1. Klik op de Start knop en daarna op Uitvoeren… (alleen voor Windows XP en Vista) of klik op de Windows toets + R (voor alle andere Windows OS) om het commando Uitvoeren op te roepen.
  2. Typ ncpa.cpl in het commandovak en druk dan op Enter om naar het venster Netwerkverbindingen te gaan.
  3. In het window Netwerkverbindingen klikt u met rechts op de WAN Minipoort met de naam ExpressVPN.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Vanuit het Windows bureaublad gaat u naar Instellingen > Netwerk & Internet > VPN.
  6. Als u ExpressVPN nog ziet staan als beschikbare verbinding kunt u het nu verwijderen.