router

Need a VPN for your router?

Get ExpressVPN Now
refer a friend

Love ExpressVPN? Want a free month?

Refer a Friend Now

In deze handleiding leert u hoe u de ExpressVPN app instelt op de Netgear R6700v3, R6300v2 en Nighthawk R7000 routers.

Belangrijk:Voordat u aan de slag gaat, verzeker uzelf ervan dat u de Netgear R6700v3, R6300v2 en Nighthawk R7000 heeft en geen ander model. Het is mogelijk dat bepaalde Netgear en Nighthawk modellen VPN niet ondersteunen. Controleer dit zorgvuldig voordat u begint.

Ga naar sectie

De ExpressVPN firmware downloaden
Uw Netgear router instellen
TECHNISCH: Uw Netgear router flashen
Uw apparaten verbinden
Met een andere serverlocatie verbinden
Verbonden apparaten beheren
Uw wachtwoorden vinden
Hulp nodig met MediaStreamer?
Ik heb mijn router ingesteld maar kan niet verbinden met het internet

De ExpressVPN firmware downloaden

Log in op uw ExpressVPN account met uw e-mail adres en wachtwoord.

ExpressVPN log-in scherm met knop Inloggen gemarkeerd.

U wordt naar het dashboard van uw account gebracht. Houd deze pagina open. Later moet u hier terugkomen om de activatiecode van uw account op te halen.

Kies Meer apparaten instellen. (Op mobiele apparaten selecteert u ExpressVPN instellen.)

Selecteer Router, en kies dan Select your router uit het dropdown menu, kies Netgear R6700v3, Netgear R6300v2 of Netgear Nighthawk R7000. Zorg er voor dat u de juiste modelnaam van uw router kiest.

Klik op Firmware downloaden om het downloaden van de ExpressVPN firmware te starten.

ExpressVPN setup pagina met de knop Firmare Downloaden gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw Netgear router instellen

Belangrijk: Als uw netwerk momenteel een andere router gebruikt raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Netgear router als secondaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande router wilt vervangen door de ExpressVPN router raden wij u aan om eerst de Netgear router in te stellen als secondaire router en daarna uw primaire router te verwijderen.

Om uw Netgear router in te stellen:

Instellen voor routers zonder internettoegang

Zorg ervoor dat uw router aan staat en alle benodigde antennes aangesloten zijn. Verbind uw computer met de router via

1. een kabel of
  2. het veilige wifi netwerk waarvan de naam onder op de router staat.

Ga naar het Netgear router dashboard door routerlogin.net te bezoeken. Als u geen toegang krijgt tot het dashboard met deze URL kunt u ook proberen de gateway van uw router te vinden (bijv. 192.168.1.1). U kunt deze instructies volgen.

Log in met admin/admin.

Als u die mogelijkheid krijgt kunt u het veranderen van de wifi naam (SSID) en het wachtwoord overslaan, evenals de inloggegevens als admin. Deze informatie wordt namelijk gereset naar de standaard instellingen wanneer u de ExpressVPN app op uw router flasht.

U komt nu op het admin dashboard van uw router. Volg onderstaande stappen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Instellen voor routers met internet toegang.

Als het goed is bent u verbonden met het internet en kunt u op het internet websites bezoeken.

Open een browser en ga naar het Netgear router dashboard door routerlogin.net te bezoeken. Als u geen toegang krijgt tot het dashboard met deze URL kunt u ook proberen de gateway van uw router te vinden (bijv. 192.168.1.1). U kunt deze instructies volgen.

U krijgt het verzoek om in te loggen. Voer uw bestaande router gebruikersnaam en wachtwoord in. (De standaard inloggegevens zijn admin/admin).

U komt nu op het admin dashboard van uw router. Volg onderstaande stappen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

TECHNISCH: Uw Netgear router flashen

Belangrijk: Het flashen van uw router wist alle huidige instellingen, zoals uw wifi-SSID en wachtwoord, van uw router. Hoewel het mogelijk is om de standaard firmware te herstellen, raden wij gebruikers niet aan om het onderstaande te proberen zonder voldoende technische kennis.

Op het dashboard van uw router klikt u op het tabblad GEAVANCEERD.

Netgear geest met het tabblad Geavanceerd gemarkeerd.

Selecteer in de zijbalk Administratie, en dan Router Update.

Netgear Administration zijbalk met Router Update gemarkeerd.

Klik op Browsen en selecteer het ExpressVPN firmware bestand dat u hierboven hebt gedownload. Het format van de bestandsnaam is expressvpn-netgear-rxxxxx-vxxxx.chk

Localiseer firmware prompt met de knop Browsen gemarkeerd.

Klik op Uploaden om de router te flashen met de ExpressVPN firmware. Het kan nodig zijn om de router opnieuw te starten.

Na het opnieuw starten moet u even controleren of u verbinding hebt met uw Netgear router.

• Als u via de kabel verbonden bent (aanbevolen) bent u al verbonden met de Netgear.
  • Als u via wifi verbonden bent moet u even zoeken naar het NETGEAR_(modelnaam)_(versie) wifi-netwerk en daarmee verbinden. Het wachtwoord kunt u vinden op de sticker op de voorkant van de router.

U wordt gebracht naar het ExpressVPN router dashboard. Klik op Aan de slag.

Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw provider weet voert u dat in en klikt op Verbinden. Zo niet, klik dan op Mijn provider heeft geen login.

Voer de inloggegevens van uw internetprovider in.

Plak de activatiecode van uw account die u eerder gevonden had en klik op Inloggen.

Voer uw ExpressVPN activatiecode in.

U kunt foutmeldingen en andere anonieme analyses delen om te helpen ExpressVPN te verbeteren. Klik op OK als u rapporten wilt delen.

Deel analytics voor ExpressVPN.

Nu gaat u de gegevens voor uw wifi-netwerk configureren. Voer de wifi-naam en het wifi-wachtwoord in dat u wilt gebruiken en klik op Doorgaan.

Stel de wifi gebruikersnaam en wachtwoord in.

Stel vervolgens het router admin wachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat u gaat gebruiken om toegang te krijgen tot het dashboard van de ExpressVPN router.

Voer het nieuwe wachtwoord voor het dashboard in.

Klik op Klaar om de administratie instellingen van uw router te bevestigen. Het kan zijn dat u opnieuw met de wifi van uw router moet verbinden.

Wij adviseren u om de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw router goed te bewaren.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw apparaten verbinden

Standaard zal de ExpressVPN router app u verbinden met de best mogelijke VPN locatie; dit heet Smart Location. Deze wordt bepaald door het toepassen van anonieme meetresultaten zoals download snelheid, latentie en afstand.

Alle apparaten die via uw ExpressVPN router (hetzij via de kabel hetzij met wifi) met het internet zijn verbonden sturen hun verkeer door een veilige VPN

De ExpressVPN router app is verbonden.

Om een apparaat met de VPN te verbinden steekt u de netwerkkabel ervan in de ExpressVPN router of verbindt u het apparaat met de wifi van de ExpressVPN router. De netwerknaam en het wachtwoord kunt u vinden als de laatste twee gegevens onderop uw router.

U kunt ook de VPN serverlocatie waarmee u verbonden bent veranderen, of een apparaat dat verbonden is met de router loskoppelen, door in te loggen op www.expressvpnrouter.com.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Met een andere serverlocatie verbinden

Als u verbinding wilt maken met een andere serverlocatie klikt u op de locatiekiezer.

Klik op de locatiekiezer.

Zoek in de beschikbare locaties en klik dan op een locatie om verbinding te maken.

Browser serverlocaties in de ExpressVPN router app.

U kunt ook de zoekbalk gebruiken om te zoeken naar een locatie om mee te verbinden. Klik op een locatie om ermee te verbinden.

Zoek naar locaties in de ExpressVPN router app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbonden apparaten beheren

Standaard leidt ExpressVPN app al het internetverkeer door de VPN. U kunt de app ook zo instellen dat alleen bepaalde verbonden apparaten de VPN gebruiken.

Ga op het router dashboard naar het tabblad Apparaten.

Als Alle apparaten gebruiken is ingesteld op Router VPN zullen alle apparaten de VPN gebruiken.

Stel alle verbonden apparaten in om de VPN te gebruiken.

Als Alle apparaten gebruiken is ingesteld op Per apparaat kunt u zelf kiezen welke apparaten door de VPN beschermd moeten worden.

Configureer geselecteerde apparaten om de VPN te gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw wachtwoorden vinden

Alle wachtwoorden die u nodig heeft staan onder op uw router. Om aan te sluiten op de wifi van de router:

• SSID/Wi-Fi naam: NETGEAR<XX>
  • SSID/Wi-Fi wachtwoord: < weergegeven als “Netwerk Sleutel (Wachtwoord)” op de sticker onderop uw router >

Om in te loggen op www.expressvpnrouter.com

• Router admin wachtwoord: < het wachtwoord dat u eerder had ingesteld >

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hulp nodig met MediaStreamer?

Als u van plan bent om gebruik te maken van de MediaStreamer DNS servers kunt u dit artikel raadplegen: Hoe stelt u DNS in op uw Netgear router.

Terug naar boven

Ik heb mijn router ingesteld maar kan niet verbinden met het internet

Als u Netgear hebt ingesteld volgens bovenstaande instructies maar geen verbinding kunt krijgen met het internet kunt u:

1. Controleren of uw internetkabel is aangesloten op de gele “internet” poort achter op uw router
  2. Controleren of uw router is verbonden met uw modem (als de Netgear router uw primaire router is) of uw bestaande router (als u de Netgear router gebruikt als a “secondaire” router)
  3. Uw router opnieuw opstarten en opnieuw proberen met het internet te verbinden

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.