The ExpressVPN router.
Installeer snel ExpressVPN op uw router met onze interactieve handleiding.
Aan de slag

In deze handleiding leert u hoe u de ExpressVPN app instelt op de Netgear routers

NB: Onderstaande stappen zijn enkel bedoeld voor de volgende Netgear routermodellen:

• Netgear R6300v2
    • Netgear R6700v3
    • Netgear R6400v2
    • Netgear Nighthawk R7000
    • Netgear Nighthawk R7000P
Belangrijk: Door het installeren van firmware van derden, zoals ExpressVPN voor routers, vervalt mogelijk uw garantie. Ga na bij de fabrikant of dit een probleem is.

Als u een vooraf geconfigureerde router van Flashrouters hebt gekocht, ga door naar ExpressVPN op uw router instellen.

Ga naar…

1. De ExpressVPN firmware downloaden
2. Uw router aanzetten
3. De firmware installeren
4. Uw router met internet verbinden
5. ExpressVPN op uw router instellen

1. De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. In het uitklapmenu, selecteer het model van uw Netgear router.

Klik op Firmware downloaden.

Click "Download firmware."

Houd dit browserscherm open. U hebt later de activatiecode voor het instellen nodig.

Keep this browser window open. You will need the activation code for the setup later.

Als u ExpressVPN op een bestaande router wilt installeren, ga door naar de ExpressVPN firmware installeren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw router aanzetten

Belangrijk: Als uw netwerk op dit moment een andere router gebruikt, raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Netgear router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande primaire router wilt vervangen door de ExpressVPN router, bevelen wij u aan om eerst de Netgear router als secundaire router toe te voegen en daarna uw primaire router te verwijderen.

Als u ExpressVPN op een bestaande router installeert, ga door met de ExpressVPN firmware installeren.

Als u ExpressVPN op een nieuwe router installeert, volg de volgende stappen hieronder:

1. Plaats de antennes op de nieuwe router.
  2. Verbind deze met het lichtnet maar verbind het niet met internet. Als u de nieuwe router als secundaire router wilt gebruiken, plaats deze in de buurt van uw bestaande router.
  3. Zet de nieuwe router aan.
  4. Wacht tot het lichtje zonder haperen brandt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN firmware te installeren verdwijnen uw huidige instellingen, zoals uw wifi SSID en wachtwoord. U kunt ten allen tijde teruggaan naar de standaard firmware.

In de adresbalk van uw browser, voer het IP adres voor het admin panel van de router in. Dit is standaard 192.168.0.1 (deze kunt u ook in de instellingen van uw apparaat vinden).

U wordt gevraagd om in te loggen. Voer de bestaande gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in. (Het standaard login/wachtwoord is admin/admin.)

Sign in to the Netgear admin with your username and password.

In het admin panel van uw router, klik op het tabblad GEAVANCEERD.

In het zijmenu, klik op Administratie > Router update.

Click “Router Update.”

Klik op Browsen en selecteer vervolgens het ExpressVPN firmware .chk bestand dat u eerder hebt gedownload.

Click “Browse” to upload the ExpressVPN firmware.

Klik op Uploaden. Als u gevraagd wordt uw internetverbinding te verbreken, klik op OK.

Uw router zou opnieuw moeten opstarten.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Met het internet verbinden

Verbind uw apparaat met de router via kabel of wifi.

Om via wifi te verbinden, zoek naar het netwerk NETGEAR_(modelnaam)__(revisie) en voer het wachtwoord in dat op uw router staat.

Als u een nieuwe router gebruikt die als secundaire router gebruikt wordt, verbind deze met internet door een uiteinde van een ethernet-kabel met zijn gele poort te verbinden, en het andere uiteinde van de kabel met uw bestaande router.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.Terug naar boven

5. ExpressVPN op uw router instellen

U wordt naar het ExpressVPN router dashboard genomen. Als u deze niet ziet, ga naar www.expressvpnrouter.com. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Zodra het instellen voltooid is, houd uw wifi naam en wachtwoord alsook uw router wachtwoord bij.

Make a note of the important information after the setup is complete.

Uw router is nu verbonden met ExpressVPN.