mac-devices

VPN nodig voor Mac?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding laat u zien hoe u ExpressVPN voor Mac instelt op Mac OS X. Om deze app te gebruiken hebt u Mac OS X 10.10 (Yosemite), 10.11 (El Capitan), 10.12 (Sierra), 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave), of10.15 (Catalina) nodig.

U kunt zien welke Mac versie u hebt door te klikken op Over deze Mac in het Apple menu links bovenin uw scherm.

Stelt u liever handmatig in? Lees de instructies voor handmatig instellen voor Mac OpenVPN en Mac L2TP. Geef u er rekenschap van dat de L2TP instelling slechts beperkte veiligheidsvoordelen biedt en alleen gebruikt zou moeten worden om anoniem te blijven en om uw locatie te veranderen.

Ga naar sectie

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
ExpressVPN instellen
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol
Hoe voegt u shortcuts toe aan de ExpressVPN app
ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten
De VPN snelheidstest gebruiken
Split-tunneling gebruiken
Optie: De menubalk gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk
Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app
De app deïnstalleren

De app downloaden

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

ExpressVPN welkomst e-mail met de ExpressVPN Installatieknop gemarkeerd.

Als u de link niet kunt vinden, kunt u hier aanmelden op uw account.

ExpressVPN inlogscherm met Inloggen button gemarkeerd.

Nadat u hebt geklikt op de link in welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website, klikt u op Downloaden voor Mac. Dit start de download voor uw app.

ExpressVPN installatiescherm met de Downloaden voor Mac button gemarkeerd.

Sluit het venster niet! U heeft het nog nodig voor de volgende stap.

Als u een oudere versie van ExpressVPN wilt downloaden en gebruiken, klik dan op Alle versies tonen en download de app versie die u wilt. U kunt hier de instellingsinstructies voor andere ExpressVPN Mac apps vinden.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw Mac computer heeft u uw activatiecode nodig.

Om uw activatiecode naar het klembord te kopiëren klikt u op het code kopiëren icoon rechts bovenin het vak waarin de code staat. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

ExpressVPN installatiescherm met activatiecode en met de Klik om te kopiëren button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het gedownloade bestand op uw computer en open het. Er verschijnt een venster met de tekst “Dit pakket runt een programma om te kijken of de software geïnstalleerd kan worden.” Klik op Doorgaan en blijf klikken op Doorgaan totdat u aankomt bij het scherm Installatie Type .

ExpressVPN installatiewizzard introductie met de Doorgaan button gemarkeerd.

Als u de juiste plaats hebt geselecteerd klikt u op Installeren.

Installatie Type screen met Installeren button gemarkeerd.

Het volgende venster ziet u ALLEEN als u ExpressVPN al eerder op uw Mac had geïnstalleerd. Als u dit scherm niet ziet kunt u dit gewoon overslaan.

• Kies Bestaande account gebruiken als u ExpressVPN wilt installeren met dezelfde activatiecode als toen.
  • Kies Bestaande account verwijderen en wisselen naar een ander account als u een nieuwe activatiecode gaat gebruiken.

Maak uw keuze en klik op Doorgaan.

Bestaand account scherm met Doorgaan button gemarkeerd.

Wacht tot de installatie klaar is en klik dan op Sluiten.

Installatie samenvattingsscherm met Sluiten button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN instellen

Als de installatie is afgerond opent de ExpressVPN app vanzelf. Klik op Inloggen.

ExpressVPN inlogscherm met Inloggen button gemarkeerd.

Voer op het ExpressVPN instelscherm uw activatiecode in. Dat is de code die u hier gevonden hebt. U kunt hem plakken door te drukken op Command + V, of door met rechts te klikken op het rechthoekige veldje en te klikken op Plakken. Klik vervolgens op Inloggen.

ExpressVPN installatiescherm met het veld activatiecode.

U krijgt de vraag of u wilt dat ExpressVPN inschakelt bij het opstarten. Maak een keus en ga door.

ExpressVPN Inschakelen bij opstarten scherm.

Tenslotte krijgt u de vraag of u anonieme diagnostische gegevens wilt delen met ExpressVPN. Dat helpt ExpressVPN om te blijven werken aan verbetering van onze producten en diensten.

Maak een keus en ga door.

ExpressVPN Diagnostiek delen scherm.

Gefeliciteerd! U kunt nu verbinden met een van onze vele VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan Button. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Klik om verbinding te maken met ExpressVPN op Mac.

Zodra u de melding “Verbonden” op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Onder uw huidige locatie ziet u een lijst met app shortcuts. Shortcuts bieden u de mogelijkheid om apps en websites (bijvoorbeeld om video’s te streamen) rechtstreeks vanuit ExpressVPN te openen direct wanneer u verbonden bent. Hier kunt u meer lezen over shortcuts.

ExpressVPN home screen met shortcuts balk.

NB: een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert om met één abonnement meer dan vijf apparaten tegelijk te verbinden krijgt u dit scherm te zien:

ExpressVPN Waarschuwing te veel verbindingen

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN serverlocatie te verbreken klikt u op de Aan Button terwijl de VPN aan staat.

Klik om de verbinding van ExpressVPN op Mac te verbreken.

U weet zeker dat de verbinding verbroken is wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

De ExpressVPN app is niet verbonden.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere VPN serverlocatie te kiezen klikt u op de locatiekiezer voor een lijst met VPN locaties.

Klik om de locatiekiezer te openen.

Om te verbinden met een serverlocatie dubbelklikt u op de locatie.

De lijst met VPN locaties heeft drie tabbladen: Aanbevolen, Alle, en Recent.

Het tabblad Aanbevolen toont u de locaties die ExpressVPN u suggereert om verbinding mee te maken.

ExpressVPN locaties menu met het tabblad Aanbevolen gemarkeerd.

Het tabblad Alle laat de VPN serverlocaties per regio zien. U kunt de lijst uit- en inklappen door te tikken op de driehoekige pijlen.

ExpressVPN locaties menu met het tabblad Alle locaties.

Het tabblad Recent heeft twee delen. “Onlangs verbonden” toont de drie meeste recente locaties waarmee u verbinding hebt gemaakt. “Favorieten” toont de locaties die u als favoriet hebt opgeslagen door te klikken op het ster-icoon naast de naam van de locatie.

ExpressVPN locaties menu met Recente locaties.

U kunt ook naar de gewenste serverlocatie zoeken met behulp van de Zoekbalk. Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om verbinding te maken.

ExpressVPN locaties menu met zoekbalk gemarkeerd.

Nadat u de verbinding met de door u gekozen serverlocatie hebt verbroken kunt u terug gaan naar uw Smart Location (de locatie die voor de beste ervaring wordt aanbevolen) door te klikken op Smart Location.

Klik op Smart Location.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om te wisselen naar een ander protocol, klikt u op het hamburger menu (≡) en daarna op Voorkeuren…. Zorg ervoor dat u niet met de VPN verbonden bent terwijl u dit doet.

Op het tabblad Protocol kiest u het protocol dat u wilt gebruiken, daarna gaat u terug naar het home screen van uw app.

Belangrijk: PPTP en L2TP/IPsec bieden slechts beperkte veiligheidsvoordelen en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het wisselen van locatie.

ExpressVPN Voorkeuren menu met tabblad Protocol.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe voegt u shortcuts toe aan de ExpressVPN app

De shortcuts functionaliteit verschijnt op uw ExpressVPN home screen nadat u met de VPN verbinding hebt gemaakt. (Dit verschijnt niet de allereerste keer dat u verbindt, maar vanaf de tweede keer.)

Shortcuts maken het makkelijk om snel apps en websites te openen direct vanuit ExpressVPN wanneer u verbonden bent. Als u regelmatig een aantal favoriete bestemmingen bezoekt na het verbinden met de VPN – bijvoorbeeld een bepaalde streamingdienst of sociaal netwerk – zorgt het toevoegen als shortcut ervoor dat u niet elke keer terug hoeft naar het home screen of de browser van uw apparaat om het te zoeken.

ExpressVPN Verbonden scherm met de shortcuts balk.

Om een app of website te openen klikt u op het icoon ervan wanneer u met de VPN verbonden bent.

Als u minder dan vijf shortcuts hebt geselecteerd kunt u er één toevoegen door te klikken op het grijze plus (+) icoon. U kunt ook shortcuts toevoegen of verwijderen door te klikken op het hamburger menu (≡), en daarna te kiezen voor Voorkeuren > Shortcuts.

Klik op het plus (+) teken om een shortcut toe te voegen, u kunt er maximaal vijf kiezen. Om een shortcut te verwijderen markeert u het en klikt u vervolgens op het min (–) teken.

ExpressVPN Voorkeuren menu met tabblad Shortcuts.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

Om ExpressVPN te openen en verbinden bij het opstarten van uw Mac:

1. Klik in de ExpressVPN app op het hamburger menu (≡), daarna op Voorkeuren > Algemeen.
  2. Vink onder Opstarten de vakjes aan om te openen van ExpressVPN bij het opstarten en te verbinden met uw laatst gebruikte VPN locatie.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Klik op het hamburger menu (≡) en daarna op Snelheidstest.

In het scherm van de snelheidstest klikt u op Test runnen. De test duurt een paar minuten.

Als de test klaar is kiest u de locaties met een HOGE Snelheidsindex, LAGE Latentie en HOGE Download snelheid.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Met de Split-tunneling functie kunt u zelf beslissen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: De verbinding met de VPN moet Uit staan als u uw split-tunneling instellingen gaat veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) en gaat u naar Voorkeuren….

Tick the box in the Split tunneling section and click Settings.

Hier kunt u kiezen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Alle apps gebruiken ExpressVPN op Mac.

Split-tunneling toestaan

Belangrijk: Onderstaande instructies gelden alleen voor macOS High Sierra (10.13) gebruikers.

Volg de stappen die hierboven beschreven staan maar klik als u dat gevraagd wordt op Open Systeem Voorkeuren.

Split-tunneling op Mac toestaan.

U ziet een melding “System Extension Blocked.” Klik op OK.

System Extension Blocked waarschuwing met OK button gemarkeerd.

In Systeem Voorkeuren klikt u op Toestaan naast System software van developer “ExprsVPN LLC” is geblokkeerd. Het kan zijn dat u op het slotje moet klikken en uw wachtwoord invoeren om iets te veranderen.

Veiligheid & Privacy menu met Toestaan button gemarkeerd.

Nu kunt u teruggaan naar de app en de split-tunneling instellingen veranderen.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over split-tunneling

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Als u de ExpressVPN app niet via het hoofdscherm van de app wilt bedienen kunt u er ook voor kiezen om het te bedienen door alleen de Menubalk te gebruiken. Deze optie biedt u toegang tot bijna alle functies die beschikbaar zijn in het hoofdscherm van de app.

Om de app alleen vanuit de Menubalk te bedienen: Klik op uw desktop (terwijl het hoofdscherm van de app te zien is) op het ExpressVPN Menubalk icoon en daarna op Voorkeuren….

ExpressVPN menubalk met Voorkeuren... gemarkeerd.

Op het tabblad Geavanceerd kiest u Menubalk & Dock.

ExpressVPN Voorkeuren geavanceerd menu met dropdown gemarkeerd.

U kunt de stappen hierboven herhalen om te kiezen of u ExpressVPN wilt gebruiken vanaf zowel de Menubalk als Dock, alleen vanuit de Menubalk of alleen vanuit de Dock.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Klik vanuit uw app op het hamburger menu (≡), kies Voorkeuren…, en ga dan naar het tabblad Browsers. Klik op Browserextensie en volg de instructies op de pagina.

De ExpressVPN browserextensies krijgen op de Mac.

Belangrijk: U kunt de ExpressVPN browserextensie niet gebruiken zonder de ExpressVPN app.

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk

Sommige gebruikers kunnen problemen onder vinden bij het benaderen van gedeelde mappen en printers op een LAN als zij met de VPN verbonden zijn.

Voor hulp kunt u kijken bij Network Lock instructies en bij instructies voor het toevoegen van het IP adres van uw printer.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.
Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app

De ExpressVPN Mac app is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.
Terug naar boven

De app deïnstalleren

Om de app van uw Mac computer te verwijderen moet u eerst de app sluiten.

Open Terminal door te gaan naar > Gereedschap> Terminal

Run /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.tool

Typ “ja” als dat gevraagd wordt en voer uw wachtwoord in om te bevestigen dat u de app van uw computer wilt verwijderen.

wachtwoord invoeren om de app te deïnstalleren

Sluit Terminal. ExpressVPN is van uw computer verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.