mac-devices

VPN nodig voor Mac?

Nu vrienden verwijzen

In deze handleiding ziet u hoe u ExpressVPN voor Mac instelt op MacOS.

Om deze app te gebruiken hebt u Mac OS X 10.10 (Yosemite), 10.11 (El Capitan), 10.12 (Sierra), 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave), of 10.15 (Catalina) nodig.

U kunt zien welke Mac versie u hebt door te klikken op Over deze Mac in het Apple menu links bovenin uw scherm.

Belangrijk: Als u Mac OS x 10.9 (Mavericks) of ouder gebruikt, gebruik de L2TP of OpenVPN handmatige instellingen.

Ga naar…

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
ExpressVPN instellen
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Overschakelen naar een ander VPN protocol
Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app
ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten
De VPN snelheidstest gebruiken
Split-tunneling gebruiken
Optie: De menubalk gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk
Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app
De app deïnstalleren

De app downloaden

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Als u de link niet kunt vinden, kunt u hier aanmelden op uw account.

Type your email and password to sign in to your ExpressVPN account.

Klik op de rode knop Downloaden. Dit start de download voor uw app.

Click "Download for Mac."

Sluit het venster niet, u heeft het nog nodig voor de volgende stap.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw Mac computer heeft u uw activatiecode nodig.

Kopieer uw activatiecode naar het klembord. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het gedownloade bestand op uw computer en open het. Er verschijnt een venster met de tekst “Dit pakket runt een programma om te kijken of de software geïnstalleerd kan worden.” Klik op Doorgaan en blijf klikken op Doorgaan totdat u aankomt bij het scherm Installatie Type .

Click "Continue" to install ExpressVPN.

Als u de juiste plaats hebt geselecteerd klikt u op Installeren.

Click "Install" to install the ExpressVPN app.

Het volgende venster ziet u ALLEEN als u ExpressVPN al eerder op uw Mac had geïnstalleerd. Als u dit scherm niet ziet kunt u dit gewoon overslaan.

• Kies Bestaande account gebruiken als u ExpressVPN wilt installeren met dezelfde activatiecode als toen.
  • Kies Bestaande account verwijderen en wisselen naar een ander account als u een nieuwe activatiecode gaat gebruiken.

Maak uw keuze en klik op Doorgaan.

Bestaand account scherm met Doorgaan button gemarkeerd.

Wacht tot de installatie klaar is en klik dan op Sluiten.

Installatie samenvattingsscherm met Sluiten button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN instellen

Als de installatie is afgerond opent de ExpressVPN app vanzelf. Klik op Inloggen.

Click "Sign In."

Voer op het ExpressVPN instelscherm uw activatiecode in. Dat is de code die u hier gevonden hebt. U kunt hem plakken door te drukken op Command + V, of door met rechts te klikken op het rechthoekige veldje en te klikken op Plakken. Klik vervolgens op Inloggen.

Paste your activation code to sign in.

U krijgt de vraag of u wilt dat ExpressVPN IKEv2 toegevoegd wordt aan uw VPN instellingen, klik op Toestemmen om door te gaan.

Click "Allow" to complete the VPN configurations.

Tenslotte krijgt u de vraag of u anonieme diagnostische gegevens wilt delen met ExpressVPN. Dat helpt ExpressVPN om te blijven werken aan verbetering van onze producten en diensten.

Select your preference for allowing ExpressVPN to launch when your computer starts.

Als laatste wordt u gevraagd of u anonieme diagnostieken met ExpressVPN wilt delen. Hiermee kan ExpressVPN continu zijn producten en diensten blijven verbeteren. Selecteer uw voorkeur en ga door.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Gefeliciteerd! U kunt nu verbinden met een van onze vele VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan-knop. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Locatie.

Click the On Button to connect.

Zodra u de melding “Verbonden” op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Onder uw huidige locatie ziet u een lijst met app snelkoppelingen. Snelkoppelingen bieden u de mogelijkheid om apps en websites (bijvoorbeeld om video’s te streamen) rechtstreeks vanuit ExpressVPN te openen direct wanneer u verbonden bent.

Hier kunt u meer lezen over snelkoppelingen.

The "Connected" message on the ExpressVPN.

NB: “Een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt.” Als u probeert om met één abonnement meer dan vijf apparaten tegelijk te verbinden krijgt u dit scherm te zien:

The "Connection Limit Reached" message on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN serverlocatie te verbreken klikt u op de Aan-knop.

Click the On Button to disconnect.

U weet zeker dat de verbinding verbroken is wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

The "Not connected" message on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere VPN serverlocatie te kiezen klikt u op de locatiekiezer voor een lijst met VPN locaties.

Click the Location Picker on the ExpressVPN app.

Om te verbinden met een serverlocatie dubbelklikt u op de locatie.

De lijst met VPN locaties heeft drie tabbladen: Aanbevolen, Alle, en Recent.

Het tabblad Aanbevolen toont u de locaties die ExpressVPN u suggereert om verbinding mee te maken.

The "Recommended" tab on the ExpressVPN app.

Het tabblad Alle laat de VPN serverlocaties per regio zien. U kunt de lijst uit- en inklappen door te tikken op de driehoekige pijlen.

The "All" tab on the ExpressVPN app.

Het tabblad Recent heeft twee delen. “Onlangs verbonden” toont de drie meeste recente locaties waarmee u verbinding hebt gemaakt. “Favorieten” toont de locaties die u als favoriet hebt opgeslagen door te klikken op het ster-icoon naast de naam van de locatie.

The "Recents" tab on the ExpressVPN app.

U kunt ook naar de gewenste serverlocatie zoeken met behulp van de Zoekbalk. Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om verbinding te maken.

Search for a location you have recently connected to.

Nadat u de verbinding met de door u gekozen serverlocatie hebt verbroken kunt u terug gaan naar uw Smart Location (de locatie die voor de beste ervaring wordt aanbevolen) door te klikken op Smart Location.

Click the Smart Location on the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Overschakelen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om te wisselen naar een ander protocol, klikt u op het hamburger menu (≡) en daarna op Voorkeuren…. Zorg ervoor dat u niet met de VPN verbonden bent terwijl u dit doet.

Click "Preferences..." on the ExpressVPN app.

Op het tabblad Protocol kiest u het protocol dat u wilt gebruiken, daarna gaat u terug naar het home screen van uw app.

Select a protocol you want to use on the ExpressVPN app.

Belangrijk: PPTP en L2TP/IPsec bieden slechts beperkte veiligheidsvoordelen en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het wisselen van locatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app

De snelkoppelingen functionaliteit verschijnt op uw ExpressVPN home screen nadat u met de VPN verbinding hebt gemaakt. (Dit verschijnt niet de allereerste keer dat u verbindt, maar vanaf de tweede keer.)

Met snelkoppelingen kunt u snel apps en websites te openen direct vanuit ExpressVPN wanneer u verbonden bent. Als u regelmatig een aantal favoriete bestemmingen bezoekt na het verbinden met de VPN – bijvoorbeeld een bepaalde streamingdienst of sociaal netwerk – zorgt het toevoegen als snelkoppeling ervoor dat u niet elke keer terug hoeft naar het home screen of de browser van uw apparaat om het te zoeken.

The ExpressVPN app's shortcuts.

Om een app of website te openen klikt u op het icoon ervan wanneer u met de VPN verbonden bent.

Als u minder dan vijf shortcuts hebt geselecteerd kunt u er één toevoegen door te klikken op het grijze plus (+) icoontje. U kunt ook shortcuts toevoegen of verwijderen door te klikken op het hamburger menu (≡), en daarna te kiezen voor Voorkeuren > Shortcuts.

Klik op het plus (+) teken om een shortcut toe te voegen, u kunt er maximaal vijf kiezen. Om een shortcut te verwijderen markeert u het en klikt u vervolgens op het min (–) teken.

Add a shortcut in the Preferences menu.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

Om ExpressVPN te openen en verbinden bij het opstarten van uw Mac:

1. Klik in de ExpressVPN app op het hamburger menu (≡), daarna op Voorkeuren > Algemeen.
  2. Vink onder Opstarten de vakjes aan om te openen van ExpressVPN bij het opstarten en te verbinden met uw laatst gebruikte VPN locatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Klik op het hamburger menu (≡) en daarna op Snelheidstest.

Click "Speed Test" on the ExpressVPN app.

In het scherm van de snelheidstest klikt u op Test uitvoeren. De test duurt een paar minuten.

Als de test klaar is kiest u de locaties met een HOGE Snelheidsindex, LAGE Latentie en HOGE Download snelheid.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Met de Split-tunneling functie kunt u zelf beslissen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: De verbinding met de VPN moet Uit staan als u uw split-tunneling instellingen gaat veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) en gaat u naar Voorkeuren….

Vink het vakje aan in de Split-tunneling sectie en klik op Instellingen.

Hier kunt u kiezen welke van uw apps de VPN moeten gebruiken en welke niet, wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Pick your preferences for split tunneling in the Preferences menu.

Split-tunneling toestaan op uw Mac

Belangrijk: Onderstaande instructies zijn getest op macOS Catalina (10.15.12).

Volg de stappen die hierboven beschreven staan, maar klik als u dat gevraagd wordt op Open systeemvoorkeuren.

Click "Open System Preferences" to enable split tunneling.

U ziet een melding “Systemextensie geblokkeerd.” Klik op OK.

System Extension Blocked waarschuwing met OK button gemarkeerd.

In Systeemvoorkeuren klikt u op Toestaan naast Systeemsoftware van developer “ExprsVPN LLC” kan niet laden. Het kan zijn dat u op het slotje moet klikken en uw wachtwoord invoeren om iets te veranderen.

Click "Allow" in the Security and Privacy menu.

Nu kunt u teruggaan naar de app en de split-tunneling instellingen veranderen.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over split-tunneling

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Als u de ExpressVPN app niet via het hoofdscherm van de app wilt bedienen kunt u er ook voor kiezen om het te bedienen door alleen de Menubalk te gebruiken. Deze optie biedt u toegang tot bijna alle functies die beschikbaar zijn in het hoofdscherm van de app.

Om de app alleen vanuit de Menubalk te bedienen: Klik op uw desktop (terwijl het hoofdscherm van de app te zien is) op het ExpressVPN Menubalk icoon en daarna op Voorkeuren.Click the ExpressVPN Menu Bar icon and then "Preferences."

Op het tabblad Geavanceerd kiest u Menubalk & Dock.

Select Menu Bar and Dock in the Advanced tab.

U kunt de stappen hierboven herhalen om te kiezen of u ExpressVPN wilt gebruiken vanaf zowel de Menubalk als Dock, alleen vanuit de Menubalk of alleen vanuit de Dock.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Klik vanuit uw app op het hamburger menu (≡), kies Voorkeuren…, en ga dan naar het tabblad Browsers. Klik op Browserextensie en volg de instructies op de pagina.

Click "Get Browser Extension."

Belangrijk: U kunt de ExpressVPN browserextensie niet gebruiken zonder de ExpressVPN app.

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk

Sommige gebruikers kunnen problemen onder vinden bij het benaderen van gedeelde mappen en printers op een LAN als zij met de VPN verbonden zijn.

Hulp bij toegang krijgen tot uw intranet, printer of gedeelde folder op uw local area network (LAN).

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app

Als u macOS 10.15 of hoger gebruikt, kunt u de taal van de ExpressVPN veranderen.

N.B.: Als u een oudere MacOS gebruikt dat deze functie niet ondersteunt, kunt u de ExpressVPN browserextensies voor Chrome of Firefox gebruiken, welke een brede keus uit talen bieden.

Ga op uw Mac naar Systeemvoorkeuren > Taal & Regio.

Klik op Apps. Klik dan op het plus (+) icoontje.

Voor Applicatie, selecteer ExpressVPN. Voor talen, selecteer uw voorkeurstaal. Klik op toevoegen.

Click “Add” to save the language setting for ExpressVPN.

U wordt gevraagd om ExpressVPN opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw opstarten.

Click “Relaunch Now.”

U kunt u ExpressVPN in uw voorkeurstaal gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

Om de app van uw Mac computer te verwijderen moet u eerst de app sluiten.

Open Terminal door te gaan naar Toepassingen > Gereedschap> Terminal.

Voer het volgende uit: /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.tool

Typ “ja” als dat gevraagd wordt en voer uw wachtwoord in om te bevestigen dat u de app van uw computer wilt verwijderen.

Sluit Terminal. ExpressVPN is van uw computer verwijderd.

Enter your username and password to remove the ExpressVPN app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.