Get ExpressVPN on your Mac.
VPN nodig voor Mac?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN Mac app instelt.

Om deze app te gebruiken hebt u Mac OS X 10.11 (El Capitan), macOS 10.12 (Sierra), 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave), 10.15 (Catalina) of 11 (Big Sur) nodig. Om te weten welke macOS versie u gebruikt, raadpleeg deze handleiding.

Belangrijk: Als u Mac OS X 10.10 of ouder gebruikt, gebruik dan de L2TP/IPsec of OpenVPN handmatige instellingen.

Spring naar…

De app downloaden
Uw activatiecode krijgen
De app installeren
ExpressVPN instellen
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Van VPN protocol wisselen
Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app
ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten
De VPN snelheidstest gebruiken
Split-tunneling gebruiken
Optie: De menubalk gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk
Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app
De app deïnstalleren

De app downloaden

Ga naar het ExpressVPN account dashboard. Als hierom gevraagd wordt, voert u uw ExpressVPN inloggegevens in en klikt u op Inloggen.

Voer uw ExpressVPN inloggegevens en klik vervolgens op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Klik op Downloaden voor Mac.

Klik op "Downloaden voor Mac."

Sluit het venster niet, u hebt het nog nodig voor de volgende stap.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw activatiecode krijgen

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw Mac computer hebt u uw activatiecode nodig.

Klik op het "Kopieer" icoontje. om hem naar het klembord te kopiëren. Later wordt u gevraagd om dit in te vullen.

Klik op de activatiecode in het vakje om deze naar uw klembord te kopiëren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren

Zoek het gedownloade bestand op uw computer en open het. Er verschijnt een venster met de tekst “Dit pakket draait een programma om te kijken of de software geïnstalleerd kan worden.” Klik op Doorgaan en blijf klikken op Doorgaan totdat u aankomt bij het scherm “Soort installatie”.

Klik op "Doorgaan" om ExpressVPN te installeren.

Als u de juiste bestemming hebt geselecteerd klikt u op Installeren.

Klik op "Installeren" om de ExpressVPN app te installeren.

Het volgende venster ziet u ALLEEN als u ExpressVPN al eerder op uw Mac had geïnstalleerd. Als u dit scherm niet ziet kunt u dit gewoon overslaan.

• Kies Bestaande account gebruiken als u ExpressVPN wilt installeren met dezelfde activatiecode als voorheen.
  • Kies Bestaande account verwijderen en wisselen naar een ander account als u een nieuwe activatiecode gaat gebruiken.

Maak uw keuze en klik op Doorgaan.

Bestaand account scherm met Doorgaan-knop gemarkeerd.

Wacht tot de installatie klaar is en klik dan op Sluiten.

Installatie samenvattingsscherm met Sluiten button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN instellen

Als de installatie is afgerond opent de ExpressVPN app vanzelf. Klik op Inloggen.

Klik op "Inloggen."

Voer uw activatiecode in. Dat is de code die u eerder naar uw klembord had gekopieerd. U kunt hem plakken door te drukken op Command + V, of door met rechts te klikken op het rechthoekige veldje en te klikken op Plakken. Klik vervolgens op Inloggen.

Voer uw activatiecode in en klik vervolgens op "Inloggen."

Als u de vraag krijgt of u wilt dat ExpressVPN IKEv2 toegevoegd wordt aan uw VPN instellingen, klikt u op Toestemmen om door te gaan.

Als gevraagd wordt om VPN configuraties in te voeren, klik op "Toestaan."

U krijgt de vraag of u wilt dat ExpressVPN direct bij het opstarten actief wordt. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Selecteer uw voorkeur voor het opstarted van ExpressVPN wanneer uw computer opstart.

Als laatste wordt u gevraagd of u anonieme diagnostieken met ExpressVPN wilt delen. Hiermee kan ExpressVPN continu zijn producten en diensten blijven verbeteren. Selecteer uw voorkeur en ga door.

Selecteer uw voorkeur om ExpressVPN te helpen blijven verbeteren.

Gefeliciteerd! U kunt nu verbinden met één van onze vele VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op Aan-knop.. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Klikop de Aan-knop om te verbinden.

Zodra u de melding “Verbonden” op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Onder uw huidige locatie ziet u een lijst met app snelkoppelingen. Snelkoppelingen bieden u de mogelijkheid om apps en websites (bijvoorbeeld om video’s te streamen) te openen rechtstreeks vanuit ExpressVPN meteen wanneer u verbonden bent.

Kom erachter hoe u snelkoppelingen toevoegt.

U bent verbonden met ExpressVPN.

NB: “Een enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt.” Als u probeert om met één abonnement meer dan vijf apparaten tegelijk te verbinden krijgt u dit scherm te zien:

Als u probeert om met één abonnement meer dan vijf apparaten tegelijk te verbinden krijgt u dit scherm te zien: "Verbindingslimiet bereikt."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN serverlocatie te verbreken klikt u op Aanknop..

Klik op de Aanknop om de verbinding te verbreken.

U weet zeker dat de verbinding verbroken is wanneer u de melding “Niet verbonden” ziet.

U bent niet verbonden met ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere VPN serverlocatie te kiezen klikt u op Meer icoontje. voor een lijst met VPN locaties.

Klik op de Locatiekiezer.

Om te verbinden met een serverlocatie dubbelklikt u op de locatie.

De lijst met VPN locaties heeft drie tabbladen: Aanbevolen, Alle en Recent.

Het tabblad Aanbevolen toont u de locaties die ExpressVPN u aanbeveelt om verbinding mee te maken.

Het "Aanbevolen" tabblad in de ExpressVPN app.

Het tabblad Alle laat de VPN serverlocaties per regio zien. U kunt de lijst uit- en inklappen door te tikken op "Right" icon.  and "Naar beneden" icoontje..

Het tabblad "Alle" in de ExpressVPN app.

Het tabblad Recent heeft twee delen. “Onlangs verbonden” toont de drie meeste recente locaties waarmee u verbinding hebt gemaakt. “Favorieten” toont de locaties die u als favoriet hebt opgeslagen door te klikken op "Ster" icoontje. naast de naam van de locatie.

Het tabblad "Recent" in de ExpressVPN app.

U kunt ook naar de gewenste serverlocatie zoeken met behulp van de zoekbalk. Typ in de zoekbalk de naam van de gewenste serverlocatie en dubbelklik vervolgens op de serverlocatie in de zoekresultaten om ermee te verbinden.

Naar een locatie zoeken.

Nadat u de verbinding met de door u gekozen serverlocatie hebt verbroken kunt u teruggaan naar uw Smart Location (de locatie die voor de beste ervaring wordt aanbevolen) door te klikken op Smart Location.

Klik op de Smart Location.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van VPN protocol wisselen

Belangrijk: Verbreek de VPN verbinding voordat u met van protocol wisselt.

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Voor een optimale ervaring raadt ExpressVPN aan de protocoloptie Automatisch te gebruiken. Deze wordt standaard geselecteerd en kiest automatisch het protocol dat het beste bij uw netwerk past.

Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om te wisselen naar een ander protocol:

Klik op Menu icoontje. en vervolgens op Voorkeuren…

Klik op "Voorkeuren."

Klik op het tabblad Protocol. Selecteer het protocol dat u wilt gebruiken.

Selecteer

Belangrijk: L2TP/IPsec bieden slechts beperkte veiligheidsvoordelen en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het wisselen van locatie als andere protocollen niet werken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Snelkoppelingen toevoegen aan de ExpressVPN app

De snelkoppelingen functie verschijnt op uw ExpressVPN startscherm nadat u met de VPN verbinding hebt gemaakt. Dit verschijnt niet de allereerste keer, maar pas vanaf de tweede keer dat u verbindt.

Met snelkoppelingen kunt u handig en snel apps en websites openen direct vanuit ExpressVPN wanneer u verbonden bent. Als u regelmatig een aantal favoriete bestemmingen bezoekt na het verbinden met de VPN (bijvoorbeeld een bepaalde streamingdienst of sociaal netwerk) zorgt het toevoegen als snelkoppeling ervoor dat u niet elke keer terug hoeft naar het startscherm of de browser van uw apparaat om het te zoeken.

U bent verbonden met ExpressVPN.

Om een app of website te openen klikt u op het pictogram ervan.

Als u minder dan vijf snelkoppelingen hebt geselecteerd kunt u er één toevoegen door te klikken op Icoontje Toevoegen..

U kunt ook snelkoppelingen toevoegen of verwijderen door te klikken op  en daarna te kiezen voor Voorkeuren > Snelkoppelingen.

Klik op Icoontje Toevoegen. om een snelkoppeling toe te voegen.

Klik op het "plusteken" om een snelkoppeling toe te voegen.

Selecteer vervolgens Snelkoppeling app toevoegen of Website link toevoegen om door te gaan.

Om een snelkoppeling te verwijderen selecteert u de snelkoppeling en klikt u op "Verwijder" icoontje. .

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN starten en verbinden bij het opstarten

Om ExpressVPN te openen en ermee te verbinden bij het opstarten van uw Mac:

1. Klik in de ExpressVPN app op Menu icoontje., daarna op Voorkeuren… > Algemeen.
  2. Vink onder Opstarten de vakjes aan voor het openen van ExpressVPN bij het opstarten en het verbinden met uw laatst gebruikte VPN locatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN snelheidstest gebruiken

Als u de VPN snelheidstest wilt gebruiken moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Klik op Menu icoontje.en vervolgens op Snelheidstest.

Klik op "Snelheidstest."

In het scherm van de snelheidstest klikt u op Test uitvoeren. De test duurt een paar minuten.

Als de test klaar is kiest u de locaties met een HOGE Snelheidsindex, LAGE Latentie en HOGE Downloadsnelheid.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Split-tunneling gebruiken

Belangrijk: De split-tunneling functie is niet beschikbaar op macOS 11.

Met de split-tunneling functie kunt u zelf beslissen welke apps de VPN gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Belangrijk: De verbinding met de VPN moet verbroken zijn om uw split-tunneling instellingen te veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen, klikt u op Menu icoontje. en gaat u naar Voorkeuren….

Vink het vakje aan in de Split-tunneling sectie en klik op Instellingen.

Naast "Split-tunneling," klik op "Settings."

Nu kunt u verschillende opties voor split-tunneling selecteren. Vouw onderstaande lijsten uit om meer te leren over elke optie:

Alle apps gebruiken de VPN

Selecteer deze optie om ervoor te zorgen dat al uw apps de VPN gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Selecteer in het Split-tunneling menu Alle apps gebruiken de VPN en klik op OK.

Selecteer "Alle apps gebruiken de VPN," klik vervolgens op "OK."

(Het kiezen van deze optie heeft hetzelfde effect als het vinkje bij Split-tunneling weghalen in de vorige stap.)

Bepaalde apps mogen de VPN niet gebruiken

Met deze optie kunt u bepaalde apps instellen die de VPN niet gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent. Om te kiezen welke apps de VPN niet gebruiken selecteert u Deze apps mogen de VPN niet gebruiken, daarna klikt u op "Toevoegen" icoontje..

Selecteer "De geselecteerde apps niet toestaan de VPN te gebruiken," klik vervolgens op het "plustekentje."

Vink het vakje aan naast elke app die u wilt uitsluiten van de VPN, klik daarna op Applicatie Selecteren.

Klik op “Applicatie selecteren.”

Klik op OK.

Klik op "OK."

Wanneer u met ExpressVPN verbonden bent gebruikt al het internetverkeer de VPN, behalve de geselecteerde app(s).

Alleen de geselecteerde apps mogen de VPN gebruiken

Met deze optie kunt u bepaalde apps kiezen de de VPN gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN gaan gebruiken selecteert u Alleen bepaalde apps mogen de VPN gebruiken, daarna klikt u op "Toevoegen" icoontje..

Selecteer "Alleen geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken," klik vervolgens op het "plustekentje."

Zet een vinkje in het vakje naast elke app die u met de VPN wilt beschermen, en klik daarna op Applicatie selecteren.

Klik op “Applicatie selecteren.”

Klik op OK.

Split-tunneling op uw Mac toestaan

N.B.: Onderstaande instructies werden getest op macOS Catalina (10.15.12).

Volg de stappen van de sectie hierboven, maar wanneer hiernaar gevraagd wordt klikt u op Systeemvoorkeuren openen.

Klik op "Systeemvoorkeuren openen."

U ziet een melding “Systeemextensie geblokkeerd.” Klik op OK.

Klik op "OK" om systeemextensies in te schakelen.

In Systeemvoorkeuren klikt u op Toestaannaast Systeemsoftware van developer “ExpressVPN LLC” kan niet laden. Het kan zijn dat u op "Slot" icoontje. moet klikken en uw wachtwoord moet invoeren om iets te veranderen.

Klik op "Toestaan" in het veiligheids- en privacymenu.

Nu kunt u teruggaan naar de ExpressVPN app en de split-tunneling instellingen veranderen.

DE DIEPTE IN: Meer lezen over de split-tunneling functie

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Als u de ExpressVPN app niet via het hoofdscherm van de app wilt bedienen, kunt u er ook voor kiezen om het te bedienen door de Menubalk te gebruiken. Het ExpressVPN statusmenu vindt u in de menubalk van Mac bovenaan uw scherm. Deze optie biedt u toegang tot bijna alle functies die beschikbaar zijn in het hoofdscherm van de app.

Om de app vanuit de Menubalk te bedienen: Klik op ExpressVPN logo. en vervolgens op VoorkeurenKlik op het ExpressVPN menubalk icoontje en vervolgens op "Voorkeuren."

Op het tabblad Geavanceerd kiest u Menubalk & Dock.

Selecteer Menubalk en Dock in het tabblad Geavanceerd.

U kunt  kiezen of u ExpressVPN wilt gebruiken vanuit zowel de Menubalk als het Dock, of enkel vanuit de Menubalk of het Dock.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Klik vanuit uw app op Menu icoontje., kies "icoontje" icon. Voorkeuren…, en ga vervolgens naar het tabblad Browsers. Klik op Browserextensie. Klik op Browserextensie verkrijgen en volg de instructies op de pagina.

Klik op "Browserextensie nemen."

Belangrijk: U kunt de ExpressVPN browserextensie niet gebruiken zonder de ExpressVPN app.

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Toegang krijgen tot de printer en gedeelde mappen op een lokaal netwerk

Sommige gebruikers kunnen problemen ondervinden bij het benaderen van gedeelde mappen en printers op een LAN als zij met de VPN verbonden zijn.

Hulp bij toegang krijgen tot uw intranet, printer of gedeelde folder op uw ‘local area network’ (LAN).

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Mac app

Als u macOS 10.15 of hoger gebruikt, kunt u de taal van de ExpressVPN app veranderen.

NB: Oudere versies van macOS ondersteunen deze functie niet. Als u de ExpressVPN app in andere talen wilt gebruiken, kunt u de ExpressVPN browserextensies voor Chrome, Firefox of Edge gebruiken.

Ga op uw Mac naar Systeemvoorkeuren > Taal & Regio.

Klik op Apps. Klik dan op "Voeg" icoontje toe..

Bij Applicatie selecteert u ExpressVPN. Selecteer bij Taal uw voorkeurstaal. Klik op Toevoegen.

Selecteer uw voorkeurstaal en klik vervolgens op "Toevoegen."

U wordt gevraagd om ExpressVPN opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw opstarten.

Klik op “Opnieuw opstarten.”

U kunt nu ExpressVPN in uw voorkeurstaal gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app deïnstalleren

Om de app van uw Mac computer te verwijderen moet u eerst de app sluiten.

Open Terminal door te gaan naar Toepassingen > Gereedschap > Terminal.

Voer de volgende command uit: /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.tool

Typ “ja” als dat gevraagd wordt en voer uw wachtwoord in om te bevestigen dat u de app van uw computer wilt verwijderen.

Sluit Terminal. ExpressVPN is nu van uw computer verwijderd.

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om de ExpressVPN  te verwijderenapp.