Deze handleiding begeleidt u door de stappen om handmatig een VPN in te stellen voor Windows 10 met behulp van het PPTP protocol.

NB: Het L2TP protocol is veel veiliger dan PPTP. Wij bevelen u aan om eerst de L2TP handmatige instelling te proberen.
Liever de app instelling? Zie de instructies voor app instelling op Windows 10.

Hoofdstukken

Uw ExpressVPN inloggegevens vinden
Een VPN verbinding toevoegen
Uw VPN verbinding instellen
Verbinding maken met de VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Uw ExpressVPN inloggegevens vinden

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw Windows 10 computer moet u een nieuwe VPN verbinding instellen. Om een VPN verbinding in te stellen hebt u een serveradres nodig en uw gebruikersnaam en wachtwoord. Dit gedeelte van de handleiding laat u zien hoe u al deze informatie kunt vinden.

Open de Welkomst e-mail die u hebt gekregen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

open the welcome email

Als u de link niet kunt vinden kunt u ook  hier inloggen op uw account.

sign in to your expressvpn account

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of op de website hebt ingelogd klikt u op Op meer apparaten instellen.

set up on more devices windows

Klik op Handmatig configureren links op het scherm en kies dan het tabblad PPTP & L2TP-IPSec aan de rechterkant. Hier ziet u uw gebruikersnaam en wachtwoord. Direct onder uw gebruikersnaam en wachtwoord ziet u een lijst met serveradressen. Klik op + om de lijst uit te vouwen en de adressen te zien.

Houd dit scherm open! U hebt het later nodig om de gegevens te kopiëren en te plakken om uw VPN verbinding in te stellen. Voor kopiëren klikt u op het informatie kopiëren icoontje in de rechterbovenhoek van het vakje.

copy pptp and l2tp info

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Een VPN verbinding toevoegen

Om een VPN verbinding toe te voegen klikt u op het Internet toegang icoontje op uw taakbalk.

Als u een Wifi-verbinding gebruikt ziet het icoontje er zo uit:

wifi icon

Als u een Ethernet-verbinding gebruikt ziet het icoontje er zo uit:

ethernet icon

Kies in het volgende menu Netwerk instellingen

go into your network settings

In het venster Netwerk & Internet instellingen kiest u VPN > Een VPN verbinding toevoegen.

add a vpn connection

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw VPN instellen

Om een VPN verbinding in te stellen hebt u uw server adres, gebruikersnaam en wachtwoord uit Stap 1 nodig.

In het menu “Een VPN verbinding toevoegen” gebruikt u de volgende instellingen:

VPN provider: Windows (ingebouwd)
Verbindingsnaam: [verzin een naam voor uw verbinding] Server naam of adres: [ExpressVPN server adres] VPN type: Point to Point Tunneling Protocol (PPTP)
Soort inloggegevens:  gebruikersnaam en wachtwoord
Gebruikersnaam: [gebruikersnaam die u ziet in het gedeelte Handmatige configuratie (PPTP en L2TP-IPSec)] Wachtwoord: [wachtwoord dat u ziet in het gedeelte Handmatige configuratie (PPTP en L2TP-IPSec)]

Zet een vinkje in het vakje voor Onthoud mijn inloggegevens.

Klik op Opslaan.

vpn connection settings

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

NB: Als u wilt dat er direct bij het opstarten van Windows verbinding wordt gemaakt, volg dan de app instellings instructies.

U ziet nu uw nieuwe VPN verbinding staan in het Netwerk & Internet instellingen venster. Om verbinding te maken met de VPN server klikt u op de naam van de verbinding en daarna op Verbinden.

click connect

Prachtig! Uw VPN verbinding is nu actief.

Pro Tip

U kunt zo veel VPN serververbindingen instellen als u wilt, door de stappen hierboven te volgen.

Om snel met deze servers te verbinden klikt u op het Wifi icoontje of het Ethernet icoontje op de taakbalk, daarna kiest u de server waarmee u wilt verbinden.

switch vpn servers

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u naar Netwerk & Internet > VPN > [naam van de VPN verbinding] > Verbinding verbreken.

disconnect from the vpn server

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.