get started expressvpn

Wat kunt u met een VPN?

Laten zien
get started expressvpn

5 manieren om uw VPN te gebruiken

Nu bekijken

Wanneer uw toestel niet vanzelf een VPN ondersteunt is MediaStreamer een goed alternatief als u toegang wilt tot geblokkeerde websites. Bedenk wel dat MediaStreamer geen VPN is.

Voor de beste resultaten met MediaStreamer bevelen wij gebruikers met een dynamisch IP adres aan om een DDNS in te stellen. Uw toestel heeft een dynamisch IP adres als het iedere keer dat het verbinding met het internet maakt een nieuw IP adres krijgt.

Deze handleiding legt uit wat DDNS is, welke voordelen het heeft, hoe u DDNS instelt op uw router en op expressvpn.com.

Spring naar hoofdstuk

Wat is DDNS?
1. Hoe krijgt u een hostname
2. Hoe stelt u DDNS in om automatisch uw IP veranderingen bij te houden
3. Hoe registreert u een hostname op expressvpn.com
3-1. Hoe werkt u de hostname bij op expressvpn.com
3-2. Hoe verwijdert u de hostname op expressvpn.com
4. Hoe stelt u MediaStreamer in op uw toestel

Wat is DDNS?

Als u een dynamisch IP adres hebt betekent dat dat u een ander IP adres krijgt, iedere keer dat u met inlogt met uw toestel. Dynamische IP adressen maken het lastig om MediaStreamer te gebruiken, en kunnen leiden tot allerlei problemen met het bereiken van online diensten. Een DDNS kan dit verhelpen.

Een DDNS (Dynamic Domain Name System) is een dienst van derden die de veranderingen van uw IP adres bijhoudt en u een vaste hostname geeft. Als dit eenmaal is ingesteld wordt elke verandering van uw IP adres doorgegeven aan de server van de andere partij, maar uw hostname blijft steeds hetzelfde.

Wat is een Hostname?

Een hostname is dus een statisch en onveranderlijk referentiepunt voor u als u MediaStreamer gebruikt. Als u uw statische hostname registreert op ExpressVPN kunt u MediaStreamer zonder problemen gebruiken, ook als uw IP adres verandert.

Terug naar boven

1. Hoe krijgt u een DDNS hostname

NB: Dynu’s standaard gratis dienst is voor de meeste gebruikers voldoende. U heeft niet meer nodig dan de vier gratis hostnames om MediaStreamer te gebruiken.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Create Account.

create dynu account

Maak een account aan, dan krijgt een account verificatie e-mail van Dynu.

dynu account details

Open de link in de verificatie e-mail; log in op uw account op https://www.dynu.com en selecteer DDNS Services.

select ddns services

Klik op + Add om een DDNS dienst toe te voegen.

add ddns

Als u nog geen hostname heeft voert u uw gewenste hostname in bij Optie 1 en klikt op  + Add. Deze optie wordt aanbevolen voor gebruikers die niet bekend zijn met domeinnamen.

Als u al een eigen domeinnaam heeft voert u uw domein naam in bij Optie 2 en klikt u op +Add.

create hostname

Nu kunt u uw hostname en uw huidige publieke IP zien. Verwijder alle vinkjes en klik op Opslaan. Maar als u e-mail notificaties van Dynu wilt ontvangen vinkt u wel het vakje voor for Email Notification aan.

dynu ddns ip settings

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik!

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

2. Hoe stelt u DDNS in om automatisch uw IP veranderingen bij te houden

Nadat u uw hostname van Dynu heeft gekregen, downloadt en runt u deze software van Dynu zodat uw hostname automatisch wordt geupdated elke keer dat uw IP adres verandert.

Voor Windows

1. Open de Dynu client en log in met uw Dynu inloggegevens
  2. Ga naar het tabblad Settings
  3. Vink de vakjes aan voor Launch client at startup en Launch engine at startup
  4. Klik op Save

De Dynu IP Update Client moet nu opstarten elke keer dat u Windows draait.

Voor Mac

1. Ga naar System Preferences Users & Groups
  2. Kies het tabblad Login Items en selecteer het + teken
  3. Zoek de Dynu IP Update Client (moet in de map Applications staan) en voeg die toe

De Dynu IP Update Client moet nu opstarten elke keer dat u uw Mac gebruikt.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Onderesteunings Team.

Terug naar boven

3. Hoe registreert u een hostname op expressvpn.com

Log in met uw account informatie.

sign in to your expressvpn account

Als u ingelogd bent klikt u op DNS Instellingen in de bovenste balk.

dns-settings

In Dynamische DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren en klikt op Hostname Opslaan.

enter hostname

Als dit gebeurd is ziet u een indicatie dat de hostname is geupdated.

NB: Het kan tot tien minuten duren voordat ExpressVPN de IP wissel detecteert.

hostname updated

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

3-1. Hoe werkt u de hostname bij op expressvpn.com

In Dynamische DNS Registratie vervangt u de huidige DDNS hostname door de nieuwe hostname die u wilt registreren; klik dan op Hostname Opslaan.

enter updated hostname

Als dit gebeurd is ziet u een indicatie dat de hostname is geupdated.

enter updated hostname

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Indersteunings Team.

Terug naar boven

3-2. Hoe verwijdert u de hostname op expressvpn.com

In Dynamische DNS Registratie verwijdert u de DDNS hostname die daar staat, en klikt u op Hostname Opslaan

delete hostname

Als dit gebeurd is ziet u een indicatie dat de hostname is verwijderd.

hostname deleted

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Terug naar boven

4. Hoe stelt u MediaStreamer in op uw toestel

Nadat u uw hostname heeft geregistreerd op expressvpn.com moet u MediaStreamer nog instellen op uw toestel. Raadpleeg de instructies hieronder voor uw toestel:

Amazon Fire TV

Apple TV (4de gen, 5de gen, tvOS)

Apple TV (1ste, 2de, 3de gen)

PlayStation 4

PlayStation 3

Xbox One

Xbox 360

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.