router

VPN nodig voor uw router?

Nu vrienden verwijzen

NB: U hebt DD-WRT firmware nodig die de nieuwste VPN configuraties kan runnen en minstens 8 MB flash heeft.
Om ExpressVPN te installeren op uw DD-WRT router moet u eerst de OpenVPN configuratiebestanden downloaden. Volg deze instructies om uw router met OpenVPN te configureren.

Spring naar …

De VPN configuratiebestanden downloaden
Uw router configureren
Uw ExpressVPN sleutels en certificaten configureren
DNS lekken op uw router elimineren
Extra stappen voor oudere DD-WRT firmware versies

De VPN configuratiebestanden downloaden

Log in op uw ExpressVPN account .
log in to expressvpn.com
Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt  of ingelogd hebt op de website, klikt u op de Actieve Abonnementen pagina op ExpressVPN Instellen. Zo gaat u naar de Download pagina.
set-up-expressvpn
Klik op Handmatige Configuratie aan de linkerkant van het scherm, en kies dan het tabblad OpenVPN aan de rechterkant. Eerst ziet u uw gebruikersnaam en wachtwoord, en dan een lijst met OpenVPN bestanden.

Download en save de .ovpn bestanden of locaties (bv Los Angeles, New York, etc.) waarmee u wilt verbinden.

NB: Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand, later in het instellingsproces word u gevraagd deze in te voeren.
new openvpn manual configuration
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

Uw router configureren

In uw webbrowser gaat u naar de instellingspagina van uw router (op de meeste DD-WRT routers is het standaard adres http://192.168.1.1)
Wanneer u in het controle panel van de DD-WRT bent klikt u op het tabblad “Services”, en dan op het sub-tabblad “VPN”.
Schakel de “Start OpenVPN Client” optie in. Dit opent het OpenVPN configuratie paneel waar u uw instellingen kunt invoeren.
start openvpn client
De volgende stappen zijn afhankelijk van de vraag of u een nieuwe versie van DD-WRT firmware gebruikt die een Gebruikerspas Authentificatie heeft.

Versies van DD-WRT met Gebruikerspas Authenticatie
Versies van DDWRT zonder Gebruikerspas Authenticatie

Versies van DD-WRT met Gebruikerspas Authenticatie

Wanneer u een versie hebt van DD-WRT die beschikt over Gebruikerspas Authenticatie, ziet uw scherm er ongeveer zo uit als het screenshot hieronder. Voer de instellingen in voor de volgende velden:

• Server IP/Name: open het bestandsconfiguratie bestand dat u heeft gedownload in een tekstverwerker, en kopieer het server adres.
  • Username: de gebruikersnaam die u hierboven hebt gekregen
  • Password: het wachtwoord dat u hierboven hebt gekregen

new dd-wrt firmware

Voor versies van DD-WRT zonder Gebruikerspas Authenticatie

Als u een versie van DD-WRT gebruikt die geen Gebruikerspas Authentificatie heeft, volgt u onderstaande stappen:
Zoek naar het tekstvak voor Additional Config en voer het volgende commando in: auth-user-pass /tmp/auth.txt
De “Server IP/Name” is het adres van de ExpressVPN server locatie waarmee u wilt verbinden.
U kunt uw Server IP/Name en Port vinden in het .ovpn config bestand dat u eerder gedownload hebt. Dan:

1. Open het .ovpn config bestand in een tekstverwerker naar keuze.
  2. Kopieer één van de “remote” server cluster namen die in het config bestand zijn opgesomd, en plak het in het veld Server Address/Port van het basis OpenVPN control panel.
  3. Doe hetzelfde voor port.

Voor sleutels en certificaten raadpleegt u de instructies onder dit hoofdstuk.
copy the server address from the .ovpn config file
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

Uw ExpressVPN sleutels en certificaten configureren

In Services > VPN, zoekt u het vakje Additional Config en voert u de volgende commando’s in:
persist-key
persist-tun
fragment 1300
mssfix 1450
keysize 256

Uit het (.ovpn) bestand dat u gedownload hebt:
Copy-paste de tekst in het <tls-auth> en </tls-auth> blok naar het TLS Auth Key veld. Zie het voorbeeld hieronder:
tls auth key sample
Copy-paste de tekst in het <ca> en </ca> blok in het CA Cert veld. Zie het voorbeeld hieronder:
ca crt sample
Copy-paste de tekst in het <cert> en </cert> blok in het Public Client Cert veld. Zie het voorbeeld hieronder:
client crt sample
Copy-paste de tekst in het <key> en </key> blok in het Private Client Key veld. Zie het voorbeeld hieronder:
client key sample
Klik op Save, en dan op Apply settings om de verbinding met de VPN te starten.
Gebruikers van de DD-WRT zonder Gebruikerspas Authentificatie gebruiken deze instructies.
Om de status van uw verbinding te controleren klikt u op Status > OpenVPN. Als u alleen lege formulieren ziet is er iets niet helemaal goed gegaan. U zou het opnieuw kunnen proberen. Het moet er uit zien als onderstaand screenshot.
dd wrt open vpn router status
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

DNS lekken op uw router elimineren

Op het dashboard van uw router gaat u naar Setup > Basic Setup.
dd-wrt basic setup
Onder Network Address Server Settings (DHCP) voert u de volgende DNS instellingen in:

• Static DNS 1: 8.8.8.8
  • Static DNS 2: 8.8.4.4
  • Forced DNS Redirection: checked

dd-wrt static dns settings
Onderaan de pagina klikt u op Save en Apply Settings.
save apply settings
Navigeer bovenaan de pagina naar Services > Services.
dd-wrt services
Onder Additional DNSMasq Options voert u het volgende commando in:
interface=tun1
dnsmasq options
Onderaan de pagina klikt u op Save en Apply Settings.
save apply settings
Probeer nu te verbinden met de VPN op uw router.
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

Extra stappen voor oudere DD-WRT firmware versies

Na het configureren van de OpenVPN client en het opslaan van de instellingen gaat u naar Administration > Commands and en voert u de volgende commando’s in:
echo USERNAMEHERE > /tmp/auth.txt
echo PASSWORDHERE >> /tmp/auth.txt

Klik op Save Startup.
Ga naar Administration > Management en klik op Reboot Router.
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.