Deze handleiding toont u hoe u MediaStreamer kunt installeren op uw LG Smart TV.

MediaStreamer is een DNS dienst die  gemaakt is om uw streamingservaring te verbeteren. Omdat LG TV’s van zichzelf geen VPN ondersteunen, kunt u voor het streamen in plaats daarvan MediaStreamer gebruiken.

NB: MediaStreamer is geen VPN en biedt niet de privacy- en veiligheidsvoordelen van een VPN. MediaStreamer heeft geen grafische gebruikersinterface. Op MediaStreamer kunt u niet van locatie wisselen.

NB: Deze handleiding is geschreven voor een LG TV Web OS Version 04.05.60. De stappen voor het veranderen van de DNS zullen op de meeste LG Smart TV’s hetzelfde zijn.

Hebt u:

• een Android apparaat of
  • a

• een iOS apparaat en een LG TV die compatibel is met AirPlay 2

dan kunt u zonder MediaStreamer content spiegelen naar uw LG TV.

Spring naar…

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website
2. Uw MediaStreamer server IP adressen zoeken
3. De instellingen op uw LG TV configureren
De DNS instellingen terugzetten
Casten of spiegelen van uw apparaat naar de LG TV

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website

Ga naar de ExpressVPN DNS instelpagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Voer uw inloggegevens in en klik vervolgens op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die in een e-mail aan u gestuurd is.

Klik onder IP adres registratie op Mijn IP adres registreren. Als naast uw IP adres al “geregistreerd” staat, hoeft u deze optie niet opnieuw te selecteren.

Naast "Mijn IP adres," click "Registreer mijn IP adres."

Schakel Automatisch mijn IP adres registreren aan. Dit wordt aanbevolen omdat het veranderingen in uw IP adres automatisch vastlegt.

Schakel "Registreer automatisch mijn IP adres" in.

Als u Mijn IP adres automatisch registreren hebt aangezet, zorg er dan voor om uw geregistreerde IP adres bij te houden door regelmatig in te loggen op uw account op de ExpressVPN website. Maar dit kan ook door de ExpressVPN app (op een willekeurig apparaat) te gebruiken terwijl u met hetzelfde netwerk bent verbonden als uw LG Smart TV. Deze acties zorgen ervoor dat de apparaten op uw netwerk hun toegang tot MediaStreamer niet verliezen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw MediaStreamer server IP adressen zoeken

Ga naar de ExpressVPN instelpagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik dan op Inloggen.

Voer de verificatiecode in die in een e-mail aan u gestuurd is.

Aan de rechterkant ziet u de MediaStreamer DNS server IP adressen.

Under "Configure MediaStreamer," you will find the IP addresses for MediaStreamer.

Houd dit browservenster open. Deze informatie hebt u later tijdens het installatieproces nog nodig.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De instellingen op uw LG TV configureren

Klik op de afstandsbediening van uw LG Smart TV op Instellingen pictogram..

Selecteer op het scherm Geavanceerd.

Selecteer "Geavanceerd" menu.

Ga naar Netwerk.

Selecteer "Netwerk" menu.

Selecteer, afhankelijk van uw bestaande smart tv instelling, Kabelverbinding (Ethernet) of Wifi verbinding.

Selecteer uw soort internetverbinding.

Klik op Bewerken.

Selecteer "Bewerken".

Haal het vinkje weg bij Automatisch instellen.

Voer in het “DNS” veld het MediaStreamer adres in dat u hier gevonden had en klik dan op VERBINDEN.

Pas de netwerkinstellingen aan op uw LG Smart TV.

Start uw tv opnieuw op als dat gevraagd wordt.

Gefeliciteerd!! U hebt nu uw LG Smart TV geconfigureerd voor het gebruik van ExpressVPN’s MediaStreamer.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De DNS instellingen terugzetten

Om uw originele DNS instellingen terug te zetten, moet u bovenstaande stappen herhalen maar het vakje naast Automatisch instellen in de “IP bewerken” instellingen weer aanvinken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Casten of spiegelen van uw apparaat naar de LG tv

Casten en spiegelen zijn draadloze technologieën die het mogelijk maken om content van uw apparaat naar een LG TV te streamen.

Als u van uw apparaat (met VPN) wilt streamen naar uw LG TV, zijn dit de compatibele opties voor casten en spiegelen:

CastingMirroring
Android (met VPN)✘ Niet ondersteund✔ Ondersteund
Windows (met VPN)✘ Niet ondersteund✔ Ondersteund
Chromebook (met VPN)✘ Niet ondersteund✘ Niet ondersteund
Linux (met VPN)✘ Niet ondersteund ✘ Niet ondersteund

U kunt content casten of spiegelen van iOS of macOS naar LG tv’s die AirPlay 2 ondersteunen.

Een alternatief is om uw LG TV te verbinden met een VPN router, een handmatig geconfigureerde VPN of een virtuele VPN router. Op deze manier hoeft u niet van uw apparaat naar uw LG TV te casten of spiegelen. U hebt allen maar een LG TV nodig die verbonden is met de VPN om de content te streamen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke hulp contact op met de ExpressVPN helpdesk.