Met deze handleiding leert u hoe u uw Apple tv (1e, 2e of 3e gen) met Mediastreamer instelt door uw DNS instellingen te veranderen.

Werkt Mediastreamer niet? Om gebruik te maken van de MediaStreamer DNS servers moet u in inloggen bij uw provider en uw IP adres bij ExpressVPN registreren. Lees de instructies hieronder om te zien hoe dit moet.

NB: Onderstaande video is opgenomen met een 4e generatie Apple tv, daarom verschilt de interface iets van die van oudere modellen.

Spring naar…

Uw DDNS hostname krijgen
Inloggen om uw hostname te wijzigen
Uw DNS server IP adres krijgen
De locatie-instellingen op uw Apple tv configureren
De DNS servers op uw Apple tv configureren
Uw hostname vastleggen om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS
Ik kan geen video’s vinden of afspelen

Uw DDNS hostname krijgen

NB: De standaard gratis Dynu diensten voldoen prima voor de meeste gebruikers. Om MediaStreamer te gebruiken hoeft u niet meer dan de vier gratis hostnames te maken.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Create Account.

create dynu account

Maak uw account zodat u de e-mail met accountverificatie van Dynu krijgt.

dynu account details

Open de link in de verificatie e-mail; log dan in op uw account op https://www.dynu.com en kies DDNS Services.

select ddns services

Klik op + Add om een DDNS service toe te voegen.

add ddns

Als u nog geen hostname had voert u nu uw gewenste hostname in bij Optie 1, daarna klikt u op + Add. Deze optie wordt aanbevolen voor gebruikers die geen ervaring hebben met domeinnamen.

Als u al een eigen domeinnaam hebt, voer dan uw domeinnaam in bij Optie 2 en klik op +Add.

create hostname

Als dit gedaan is ziet u uw hostname en uw actuele publieke IP. Verwijder de vinkjes bij Wildcard Alias en Enable IPv6 Address en klik op Opslaan.

save ddns

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik.

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Inloggen om uw hostname te wijzigen

Neem een apparaat dat is verbonden met hetzelfde netwerk als de Apple tv en log daarmee in op uw account op https://www.dynu.com. Zo zorgt u ervoor dat uw IP is bijgewerkt zodat u MediaStreamer op uw Apple tv kunt gebruiken.

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw DNS server IP adres krijgen

Om de DNS server van MediaStreamer op uw Apple tv te installeren hebt u het IP adres nodig van de MediaStreamer DNS server.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde bij ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

open the welcome email

Als u de link niet kunt vinden kunt u ook inloggen op uw ExpressVPN account.

sign in to your expressvpn account

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of hebt ingelogd op de website klikt u op Instellen op meer apparaten.

set up on more devices windows

Kies voor Apple tv links op het scherm. Rechts ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres. Houd dat bij de hand voor het instellen.

apple tv ip address

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

De locatie-instellingen op uw Apple tv configureren

Open Instellingen op uw Apple tv.

settings

Kies iTunes Store.

itunes store configuration

Kies Locatie.

configure location

Scroll naar beneden en kies United States.

select United States

Ga terug naar het hoofdscherm. De apps die u wilt moeten daar nu te zien zijn.

content available

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

De DNS servers op uw Apple tv configureren

Ga naar Instellingen > Algemeen.

settings

Kies Netwerk.

network settings

Kies Wifi of Ethernet, afhankelijk van de internetinstellingen van uw Apple tv. (Wij hebben hier gekozen voor Ethernet. Als u gebruik maakt van Wifi, kies dan Wifi en voer uw inloggegevens in).

network settings

Kies DNS configureren.

configure dns

Kies Handmatig.

manual dns

NB: Wij raden u aan om voor de zekerheid uw huidige DNS adres/instelling op te schrijven voordat u het verandert; zo kunt u het later terugvinden als u eventueel wilt stoppen met onze diensten.

Voer de getallen van het MediaStreamer DNS server IP adres in; die had u hier gevonden.

dns ip

U MOET nu uw Apple tv opnieuw instellen om de verandering van de DNS door te voeren. Ga naar Instellingen > Algemeen> Opnieuw opstarten.

Gefeliciteerd! U hebt nu toegang tot MediaStreamer.

NB: MediaStreamer DNS is GEEN VPN. Het biedt niet dezelfde anonimiteit en veiligheidsvoordelen als een VPN.

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw hostname vastleggen om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS

Om MediaStreamer prettig te kunnen gebruiken moet u uw hostname registreren op de ExpressVPN website. Volg deze stappen om uw hostname te registreren.

Ga naar www.expressvpn.com en klik op MIJN ACCOUNT in de bovenste menubalk.

Log in met uw eigen accountinformatie.

log in to expressvpn.com

Als u bent ingelogd klikt u op DNS instellingen in de bovenste menubalk.

access DNS settings

Onder Dynamische DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren; klik daarna op Hostname opslaan.

enter hostname

Als alle stappen doorlopen zijn zien u een vermelding dat de hostname is bijgewerkt.

hostname updated

Hulp nodig?  Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Ik kan geen video´s vinden of streamen

Als u bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en nog steeds geen video´s kunt vinden of streamen, neem dan voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN Helpdesk.