Deze handleiding toont u hoe u MediaStreamer instelt op uw Xbox Series X of Xbox One.

MediaStreamer is een DNS dienst die is ontwikkeld om uw streamingbeleving te verbeteren. Omdat Xbox zelf geen VPN ondersteunt kunt u voor het streamen MediaStreamer gebruiken als alternatief.

NB: MediaStreamer is geen VPN en biedt niet dezelfde privacy- en veiligheidsvoordelen als een VPN. MediaStreamer heeft geen grafische gebruikersinterface. Op MediaStreamer kunt u uw locatie niet wijzigen.

Voor u begint, hebt u het volgende nodig:

• een ExpressVPN abonnement;
  • de streaming app op uw Xbox; (Sommige streaming apps zijn alleen beschikbaar in bepaalde regio’s. Om ze te downloaden moet u de regio van uw streamingdienst aanpassen.)
  • een actief abonnement op de streamingdienst.

Spring naar…

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website
2. Uw MediaStreamer server IP adres zoeken
3. De DNS servers configureren op uw Xbox Series X of Xbox One
De DNS instellingen terugzetten

1. Uw IP adres registreren op de ExpressVPN website

Ga naar de ExpressVPN DNS instel pagina. Als dat gevraagd wordt, voert u uw ExpressVPN inloginformatie in en selecteert u Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail heeft ontvangen.

Onder IP adres registratie selecteert u Mijn IP adres registreren. Als u naast uw IP adres “geregistreerd” ziet staan, hoeft u deze optie niet opnieuw te selecteren.

Next to "My IP address," click "Register my IP address."

Zet het schuifje bij Automatisch mijn IP adres registreren aan. Dit wordt aanbevolen omdat het automatisch veranderingen in uw IP adres bijhoudt.

Toggle "Automatically register my IP address" on.

Als u eenmaal Automatisch mijn IP adres registreren heeft aangezet, moet u ervoor zorgen dat u uw geregistreerde IP adres bijhoudt door regelmatig in te loggen op uw account op de ExpressVPN website. U kunt ook (op een willekeurig apparaat) de ExpressVPN app gebruiken terwijl u verbonden bent met hetzelfde netwerk als uw PlayStation 5. Deze handelingen zorgen ervoor dat de apparaten op uw netwerk toegang tot MediaStreamer houden.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw MediaStreamer server IP adres zoeken

Ga naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail ontvangen heeft.

Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres.

Under "ExpressVPN for Xbox," you will find the DNS server IP address for your Xbox.

Houd dit browservenster open. Deze informatie hebt u later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De DNS servers configureren op uw Xbox Series X of Xbox One

Ga in het hoofdmenu naar Instellingen.

From the main menu, go to “Settings.”

In het tabblad Algemeen selecteert u Netwerk instellingen.

Select “Network settings.”

Selecteer geavanceerde instellingen.

Select “Advanced settings.”

Selecteer DNS instellingen.

Select “DNS settings.”

Selecteer HANDMATIG.

Select “Manual.”

Voor Primary IPv4 DNS voert u het eerste MediaStreamer IP adres in dat u hier gevonden had.

For “Primary IPv4 DNS,” enter the first MediaStreamer IP address you found.

Druk de menu button (≡) op uw afstandsbediening in om door te gaan.

Voor Secondary IPv4 DNS voert u hetzelfde MediaStreamer IP adres in dat u hier gevonden had.

Druk de menu button (≡) op uw afstandsbediening in om door te gaan.

U krijgt nu een scherm te zien dat uw netwerkinstellingen toont. Druk de (B) button op uw afstandsbediening in om uw instellingen op te slaan.

U krijgt nu een scherm te zien met de tekst, “Het is in orde”.

You will see a screen saying, “It’s all good.”

Gefeliciteerd! Het instellen is klaar. U hebt nu toegang tot MediaStreamer op uw Xbox.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De DNS instellingen terugzetten

Ga in het hoofdmenu naar Instellingen> Netwerk instellingen> Geavanceerde instellingen. Selecteer AUTOMATISCH.

Druk de (B) button op uw afstandsbediening in om uw instellingen op te slaan.

U krijgt dan het scherm te zien met de tekst “Het is in orde”. U hebt nu uw DNS instellingen teruggezet.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.