VPN nodig voor uw router?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding laat u zien hoe u een VPN instelt op uw D-Link router met gebruik van L2TP.

Mogelijk zijn niet alle ExpressVPN locaties beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen.

NB: L2TP biedt geen encryptie en moet u eigenlijk alleen gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van uw locatie.

Deze handleiding is getest op de D-Link DIR-842.  Sommige D-Link modellen accepteren alleen IP adressen in plaats van servernamen voor de L2TP handmatige configuratie; andere (b.v. DSL-225) acepteren mogelijk geen VPN clients.

Als u onderstaande stappen niet kunt volgen omdat de interface van uw apparaat er totaal anders uitziet, kunt u voor ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken
2. Uw D-Link router met de VPN configureren
De verbinding met de VPN server verbreken

1. Uw ExpressVPN inloggegevens zoeken

Ga naar de ExpressVPN instelpagina. Voer als dat gevraagd wordt uw inloggegevens in en klik op Inloggen.

Voer uw inloggegevens in en klik vervolgens op "Inloggen."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verzonden is.

Selecteer aan de rechterkant L2TP/IPsec.

Click "L2TP/IPsec."

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst wereldwijde serveradressen te zien.

This will show you your username, password, and a list of server addresses around the world.Houd dit venster open. Deze gegevens hebt u later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw D-Link router met de VPN configureren

Voer in de adresbalk van uw browser dlinkrouter.local in om naar het admin panel van de router te gaan.

Voer uw admin wachtwoord in. Klik op Inloggen.

Click “Log In.”

Klik in de bovenste menubalk op Instellingen > Internet.

Voer de volgende informatie in:

• Mijn Internetverbinding is: selecteer L2TP
  • L2TP server IP adres: voer het serveradres in dat u hier gevonden hebt
  • Gebruikersnaam: voer de gebruikersnaam in die u hier gevonden hebt
  • Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat u hier gevonden hebt
  • Modus Opnieuw verbinden: selecteer On demand
  • Maximum idle time: selecteer 1

Klik op Opslaan.

Click “Save.”

Als de nieuwe instellingen zijn opgeslagen zou u verbonden moeten zijn met ExpressVPN.

Als u zeker wilt weten dat de VPN verbinding werkt, kunt u uw IP adres checken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN server verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u naar  Instellingen > Internet.

Voor Mijn Internetverbinding is selecteert u Dynamic IP (DHCP) > Opslaan.

Click “Save.”

Uw verbinding met de VPN is nu verbroken.