android-devices

VPN nodig voor Android?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe uw VPN app voor Android kunt downloaden, instellen en gebruiken.

NB: Deze handleiding geldt voor ExpressVPN voor Android versie 6.0; die is compatibel met Android 4.1 en hoger: Jelly Bean (4.1, 4.2, 4.3), KitKat (4.4), Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x) en Oreo (8.x).

Gebruikt u Android 4.0 of lager, of hebt u liever een handmatige installatie? Ga naar de instructies voor handmatig instellen op Android .

Nog geen klant? Meer lezen over VPN voor Android.

Video instructies voor instellen met de Google Play Store:

Video instructies voor instellen met het APK bestand dat van ExpressVPN is gedownload:

Ga naar sectie

Inloggen op uw account
De VPN app downloaden
De VPN app instellen
Verbinding maken met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere serverlocatie kiezen
Hoe runt u een Pingtest
Hoe wisselt u van VPN protocol
Hoe voegt u de ExpressVPN widget toe aan uw homescreen
Hoe deïnstalleert u de VPN app op uw apparaat
Moeite met verbinden? Probeert u dit eens

Inloggen op uw account

Open allereerst een webbrowser op uw apparaat en log in op uw ExpressVPN account.

Om in te loggen voert u het e-mail adres en wachtwoord in dat u gebruikt hebt om u aan te melden bij ExpressVPN, daarna tikt u op Inloggen.

inloggen op uw expressvpn account

U krijgt uw ExpressVPN activatiecode te zien. Houd de activatiecode bij de hand want straks moet u die nog invoeren.

Na het inloggen tikt u op ExpressVPN instellen.

android set up expressvpn

U wordt naar de downloadpagina geleid, daar kunt u uw app downloaden.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app downloaden

Ga naar het Android gedeelte, en download de app door een van de volgende acties uit te voeren:

• Als u toegang heeft tot Google Play tikt u op OPHALEN OP Google Play om de app te downloaden.
  • Hebt u geen toegang tot Google Play, tik dan op Download APK om de APK op uw Android apparaat te downloaden. U kunt ook de ExpressVPN APK downloaden van Amazon. Voor meer informatie over het downloaden van APKs kunt u hier kijken.

tik om android app te downloaden

Wanneer u de app hebt gedownload van Google Play:

1. Tik op de Google Play Store pagina voor ExpressVPN op INSTALLERENinstalleer expressvpn op play store
  2. Tik op ACCEPTEREN en wacht tot de app klaar is met downloadenaccept play store download
  3. Tik op OPENEN als de app op uw apparaat is gedownloadopen expressvpn in play store

Wanneer u de ExpressVPN app voor Android APK van een andere bron hebt gedownload:

1. Tik op OK om de APK toestemming te geven om te downloaden. Zorg er eerst voor dat u uw apparaat toestemming hebt gegeven voor het downloaden van apps buiten Play Store.allow expressvpn android apk download
  2. Wacht tot de APK klaar is met downloaden
  3. Als de APK klaar is met downloaden tikt u op OPENEN om hem te openen.open expressvpn android apk
  4. Na het openen van de APK krijgt u de vraag om de app toestemming te geven voor het installeren. Tik op INSTALLEREN om de app te installeren.install expressvpn android apk
  5. Wacht tot het installeren klaar is, tik daarna op OPENEN om de app te startenopen expressvpn android from apk

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app instellen

Na het openen van de ExpressVPN app voor Android tikt u op Inloggen.
expressvpn android sign in

Voer uw ExpressVPN gebruikersnaam en activatiecode (hierboven gevonden) in en tik dan op Inloggen.

Log in door uw e-mailadres en activatiecode in te voeren.

U wordt nu uitgenodigd om uw VPN te configureren. Tik op OK en OK om verbindingen toe te staan.

expressvpn android configure

U kunt foutmeldingen en andere analyses delen om ExpressVPN te helpen verbeteren. Kies uw voorkeur om door te gaan.

expressvpn android allow analytics

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinding maken met een VPN serverlocatie

Tik op de AAN buttonom verbinding te maken met een VPN serverlocatie. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die de meest optimale ervaring voor u biedt; dit heet Smart Location.

tap-on-button

Zodra u de melding VPN is AAN ziet staan op het scherm van de app kunt u vrij en veilig het internet op!

vpn-connected

NB: Eén enkel ExpressVPN abonnement kan gelijktijdig worden gebruikt op drie apparaten, ongeacht het platform. Als u meer dan drie apparaten gelijktijdig op één abonnement probeert te gebruiken krijgt u het onderstaande scherm te zien:

too-many-devices-connected

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken tikt u op de AAN button als de VPN aan staat.

tap-on-button-again

U weet zeker dat de verbinding verbroken is als u het bericht “VPN is UIT” ziet.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

On te verbinden met een andere serverlocatie tikt u op LOCATIE KIEZEN om de Locatiekiezer te activeren.

NB: Als u probeert om van locatie te wisselen terwijl u met de VPN verbonden bent krijgt u de volgende waarschuwing: tijdens het opnieuw verbinden kan uw internetverkeer onveilig zijn. Deze waarschuwing verschijnt telkens totdat u het vakje Laat dit niet meer zien aanvinkt.

locatie-kiezen

U kunt een locatie zoeken via Text Search of Speech Search. Om één van beide zoekfuncties te activeren tikt u op de zoekbalk.

activate-search

Nadat u de zoekfunctie hebt geactiveerd kunt u zoeken door te typen of door tegen uw apparaat te praten.

speech-text-search

Text Search: typ de naam van het land of de stad waarmee u wilt verbinden. Als de locatie verschijnt in de zoekresultaten tikt u op de locatie om te verbinden.

text-search

Speech Search: Zeg de naam van het land of de stad waarmee u wilt verbinden.

speech-search

ExpressVPN geeft een lijst van locaties die overeenkomen met de locatienaam die u heeft uitgesproken. Tik op de locatie waarmee u wilt verbinden.

select-location-canada

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe runt u een Pingtest

Om de Pingtest te runnen tikt u op LOCATIE KIEZEN en dan op het snelheidsmeter icoontje bovenin het scherm.

NB: Om de pingtest te runnen moet uw verbinding met de VPN verbroken zijn.

tik-op-pingtest

Tik op RUN TEST om de Pingtest te runnen.

pingtest bevestigen

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe wisselt u van VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om van VPN protocol te wisselen tikt u op het Hamburger menu (≡) links bovenaan in het scherm.

tik op instellingen

Tik in het menu op Instellingen.

tap-settings-menu

Tik in het instellingsmenu onder VPN Instellingen op VPN Protocol.

protocol kiezen

Kies het protocol dat u wilt door erop te tikken.

protocol veranderen

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe voegt u de ExpressVPN widget toe aan uw homescreen

Om de ExpressVPN widget toe te voegen aan uw homescreen houdt u een lege plek ingedrukt op het homescreen.

houd een lege plek op het homescreen ingedrukt

Tik op het WIDGETS icoontje.

tik op widgets

Houd de ExpressVPN widget ingedrukt en sleep het naar boven.

houd de expressvpn widget ingedrukt

Sleep de widget naar het scherm waar u het wilt hebben.

widget naar het juiste scherm slepen

Ta-da! De widget staat nu op uw homescreen. U kunt de widget gebruiken om de VPN te verbinden en ontkoppelen zonder de app te openen! 🙂

gebruik de widget om eenvoudig te verbinden en ontkoppelen

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe deïnstalleert u de VPN app op uw apparaat

Om de ExpressVPN van uw Android te verwijderen houdt u het ExpressVPN icoontje op het homescreen ingedrukt en sleept u het naar de Deïnstalleren vuilnisbak.

sleep om de vpn te verwijderen

U krijgt een bevestiging dat de app is verwijderd. Tik op OK.

verwijderen bevestigen

De app is nu van uw apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Moeite met verbinden? Probeert u dit eens

Als u op Android Lollipop moeite hebt met verbinden kunt u deze blogpost raadplegen voor oplossingstips. 🙂

Als u de foutmelding krijgt “TUN driver missing” kunt u deze handleiding gebruiken om het op te lossen.