apple-tv-and-remote

Need a VPN or DNS for your Apple TV?

Get ExpressVPN Now
expressvpn for all devices

One ExpressVPN account. All devices.

Get apps for free

Gebruik deze handleiding om te leren hoe u uw Apple TV tvOS (4e gen, 5e gen) kunt instellen met MediaStreamer door uw DNS instellingen te veranderen.

Werkt MediaStreamerniet? Om de MediaStreamer DNS servers te gebruiken moet u inloggen bij de provider van uw hostname en uw IP adres registreren bij ExpressVPN. In de instructies hieronder kunt u lezen hoe u dit moet doen.

Spring naar …

Uw DDNS hostname verkrijgen
Inloggen om uw hostname bij te werken
Uw DNS server IP adres verkrijgen
De DNS servers configureren op uw Apple TV
Uw Apple TV opnieuw opstarten
Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS
Ik krijg geen toegang tot video’s of kan ze niet streamen

Uw DDNS hostname verkrijgen

NB: Dynu’s gratis basisdienst is voor de meeste gebruikers ruim voldoende. Om Mediastreamer te kunnen gebruiken is het niet nodig om meer hostnames te creëren dan de vier gratis hostnames.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Account aanmaken.

dynu account aanmaken

Maak uw account aan om de accountverificatie e-mail van Dynu te ontvangen.

dynu account gegevens

Open de link in the verificatie e-mail; log dan in op uw account op https://www.dynu.com en selecteer DDNS Services.

selecteer ddns services

Klik op + Toevoegen om een DDNS service toe te voegen.

ddns toevoegen

Als u nog geen hostname had voer dan nu de gewenste hostname in onder Optie 1 en klik op + Toevoegen. Dit is de optie die wij aanbevelen voor gebruikers die geen ervaring hebben met domeinnamen.

Als u al een domeinnaam had voert u uw domeinnaam in onder Optie 2; klik daarna op +Toevoegen.

hostname aanmaken

Als dit gedaan is ziet u uw hostname en uw huidige publieke IP adres. Zorg ervoor dat de instellingen in het midden UIT staan en klik op Opslaan. Als u e-mail notificaties van Dynu wilt ontvangen zet u de E-mail notificaties op AAN.

dynu ddns ip instellingen

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik!

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Inloggen om uw hostname bij te werken

NB: Zorg ervoor dat uw apparaat in deze fase niet is verbonden met de VPN.

Log met uw iOS apparaat in op uw account op https://www.dynu.com. Zo weet u zeker dat uw IP is bijgewerkt zodat u MediaStreamer kunt gebruiken op uw Apple TV.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw DNS server IP adres verkrijgen

Om de MediaStreamer DNS server in te stellen op uw Apple TV, hebt u het DNS server IP adres nodig.

Open de Welkomst e-mail die u heeft ontvangen toen uw zich aanmeldde bij ExpressVPN en open de link in de e-mail.

de welkomst e-mail openen

Als u de link niet kunt vinden kunt ook inloggen op uw ExpressVPN account.

inloggen op uw expressvpn account

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website klikt u op Meer apparaten instellen.

window meer apparaten instellen

Selecteer Apple TV in de linkerkant van het scherm. Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres. Houd dit bij de hand voor het instellen.

apple tv ip adres

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De DNS servers configureren op uw Apple TV

Open Instellingen op uw Apple TV.

open Apple TV instellingen

Onder Instellingen kiest u Netwerk.

selecteer Netwerk instellingen

Kies in het Netwerk menu de verbinding die nu actief is. (In ons geval is dat een wifi verbinding.)

selecteer netwerk

Kies in het wifi menu uw actieve internetverbinding om bij de instellingen te komen.

selecteer actieve internetverbinding

In het instellingen menu van de verbinding scrollt u naar beneden en selecteert DNS configureren .

selecteer DNS configureren

Selecteer in de DNS configuratie opties Handmatig.

selecteer Handmatige DNS configuratie

U komt nu in het invoerscherm voor handmatige DNS.

NB: Wij raden u met klem aan om voor alle zekerheid uw huidige DNS adres/instelling op te schrijven voordat u het verandert, zodat u het later terug kunt vinden. U kunt het nodig hebben als u ooit onze diensten beëindigt.

Voer de cijfers van uw MediaStreamer DNS IP adres in die u hier hebt gevonden.

DNS adres invoeren

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw Apple TV opnieuw opstarten

U MOET uw Apple TV opnieuw opstarten om de DNS veranderingen te effectueren. Om uw Apple TV opnieuw op te starten gaat u terug naar het Instellingen menu.

open Apple TV instellingen

Selecteer Systeem in het Instellingenmenu.

ga naar Systeeminstellingen

Kies in het Systeemmenu Opnieuw starten.

start uw Apple TV opnieuw

Gefeliciteerd! U hebt nu toegang tot de MediaStreamer DNS services en kunt genieten van content op uw Apple TV die eerst geblokkeerd was!

NB: MediaStreamer DNS is GEEN VPN. Het biedt niet dezelfde voordelen van veiligheid en anonimiteit als een VPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS

Om de MediaStreamer prettig te kunnen gebruiken moet u uw hostname registreren op de ExpressVPN website. Volg deze stappen om uw hostname te registreren.

Log in op uw account met behulp van uw e-mail adres en wachtwoord.

inloggen op uw expressvpn account

Ga na het inloggen naar het tabblad DNS Instellingen.

Onder Dynamisch DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren, daarna klikt u op Hostname opslaan.

enter hostname

Als dit proces is voltooid ziet u een aanwijzing dat de hostname is bijgewerkt.

hostname bijgewerkt

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Ik krijg geen toegang tot video’s of kan ze niet streamen

Als u bovenstaande stappen hebt gevolgd maar problemen ondervindt bij het benaderen of streamen van video’s kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk .