BELANGRIJK: Vanaf iOS 10 biedt Apple geen ondersteuning meer voor PPTP. U kunt het onderstaande instellingsproces niet volgen als u een iOS versie 10 of later gebruikt. Volg in plaats daarvan de L2TP instructie.

Gebruik deze handleiding om handmatig een PPTP VPN verbinding op uw iPhone of iPAd in te stellen. ExpressVPN raadt aan om liever het L2TP protocol te gebruiken dan het PPTP protocol, omdat dat veiliger is.

Liever instellen met de app? Ga naar de instructies voor app instellen voor  iOS 10, iOS 9 en iOS 8.

Spring naar…

Uw ExpressVPN inloggegevens vinden
Uw VPN configuratie instellen
Hoe maakt en verbreekt u de verbinding met de VPN
Hoe deïnstalleert u de VPN configuratie

Uw ExpressVPN inloggegevens vinden

Om ExpressVPN handmatig in te stellen moet u eerst uw ExpressVPN inloggegevens voor de handmatige configuratie vinden. Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Tik op de link in de e-mail.

Welcome email with "Set up ExpressVPN" button highlighted

Als u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw ExpressVPN account.

ExpressVPN sign-in screen with "Sign In" button highlighted

Als u bent ingelogd tikt u op ExpressVPN instellen.

iOS setup screen with "Set Up ExpressVPN" button highlighted

Onder Andere apparaten tonen tikt u op Handmatige Configuratie.

Kies PPTP & L2TP-IPsec. Dit toont u uw gebruikersmaan, wachtwoord en een lijst met serveradressen overal ter wereld.

Manual Configuration tab with "Tap to copy" button highlighted

Houd dit scherm open! U hebt het later nodig om deze gegevens te kopiëren en plakken voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw VPN configuratie instellen

NB: Gebruikers die de ExpressVPN handmatige configuratie al op hun apparaat hebben staan en proberen de configuratiebestanden opnieuw te downloaden krijgen een foutmelding. Om dit op te lossen deïnstalleert u alle bestaande iOS handmatige configuraties voordat u de nieuwe configuratiebestanden gaat installeren.

Tik op uw iOS apparaat op Instellingen > Algemeen > VPN (scroll naar beneden) >VPN configuratie toevoegen > PPTP.

iOS screens showing Settings > General > VPN sequence

iOS screens showing Add VPN Configuration... sequence and highlighting PPTP tab

Let op dat u de PPTP instellingen configureert (als het goed is is dat blauw gemarkeerd bovenin het scherm). Kopieer deze instellingen:

Add Configuration menu, highlighting relevant fields

Description: Voer een beschrijving in (bijvoorbeeld: mijn VPN).
Server: Typ het gewenste ExpressVPN server adres.
Account: Typ uw gebruikersnaam
RSA SecurID: Zorg ervoor dat dit uit staat.
Password: Typ uw wachtwoord.
Send All Traffic: Zorg ervoor dat dit aan staat.

Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.

Nu bent u klaar om verbinding te maken met de VPN. Schuif de schakelaar naar rechts. Er verschijnt een klein VPN icoontje bovenin het scherm om duidelijk te maken dat u met de VPN verbonden bent.

VPN connection screens, highlighting toggle button and "VPN on" indicator

Gefeliciteerd! u kunt nu vrij en veilig het internet op! Open uw browser of een app naar keuze, en al het internetverkeer wordt automatisch beschermd door ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe maakt en verbreekt u de verbinding met de VPN

Om uw VPN aan en uit te schakelen gaat u naar Instellingen en schuift u de VPN schakelaar naar rechts (aan) of links (uit).

Settings screens, highlighting VPN toggle button and "VPN on" indicator

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe deïnstalleert u de VPN configuratie

Als u ooit de VPN moet deïnstalleren gaat u naar Instellingen > Algemeen > VPN. Tik op het (i) icoontje naast uw gebruikelijke VPN. Scroll naar beneden naar de onderkant van het VPN scherm en tik op VPN verwijderen. Tik nog eens op Verwijderen om te bevestigen.

VPN screens, with Delete VPN buttons highlighted

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.