BELANGRIJK: Vanaf iOS 10 biedt Apple geen ondersteuning meer voor PPTP. Als u iOS 10 of hoger gebruikt, volg de L2TP handleiding in plaats van deze.

In deze handleiding leert u hoe u handmatig een PPTP VPN verbinding op uw iPhone of iPad instelt.

Belangrijk: PPTP biedt zwakke veiligheidsvoordelen en dient enkel gebruikt te worden voor anonimiteit of voor het veranderen van locatie.

Liever instellen met de app? Ga naar de instructies voor app instellen voor  iOS 10 en hoger.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN inloggegevens vinden
2. Uw VPN configuratie instellen
Verbinding maken met een andere VPN serverlocatie
Verbinding verbreken met een VPN serverlocatie
De VPN configuratie deïnstalleren

1. Uw ExpressVPN inloggegevens vinden

Om ExpressVPN handmatig in te stellen moet u eerst uw ExpressVPN inloggegevens voor de handmatige configuratie vinden.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Tik op “ExpressVPN instellen“.

Tap "Set Up ExpressVPN."

Tik op Andere apparaten weergeven > Handmatig instellen.

Als u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw accountVoer uw verificatiecode in die u in uw e-mail ontvangen hebt.

Onder Uw apparaten instellen, tik op Meer > Andere apparaten weergeven > Handmatig instellen.

Tap “Manual Configuration.”

Selecteer PPTP & L2TP/IPsec. Dit geeft uw gebruikersnaam, wachtwoord em een lijst met serverlocaties over de hele wereld weer.

Tap “PPTP & L2TP/IPsec.”

Houd dit scherm open. U hebt het later nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Uw VPN configuratie instellen

Tik op uw iOS apparaat op Instellingen > Algemeen > VPN >VPN configuratie toevoegen….

Tap “Add VPN Configuration...”

Selecteer PPTP bovenin. Voer dan de volgende instellingen in:

Description: Voer een beschrijving in om uw VPN te herkennen. Het kan handig zijn om de locatie in te voeren (bijv. ExpressVPN Amsterdam).
Server: Voer één van de beschikbare serveradressen in (bijv. amsterdam-abc-abcd.abcde.com).
Account: Typ uw gebruikersnaam in die u eerder hebt gevonden.
RSA SecurID: Zorg ervoor dat dit uit staat.
Password: Typ uw wachtwoord in die u eerder hebt gevonden.
Send All Traffic: Zorg ervoor dat dit aan staat.

Enter the VPN configuration details on your device.

Tik op Klaar in de rechterbovenhoek.

Nu bent u klaar om verbinding te maken met de VPN! Schuif hiervoor de schakelaar naar rechts.

Toggle the “Status” switch on.

Gefeliciteerd! u kunt nu vrij en veilig het internet op. Open uw browser of een app naar keuze, en al het internetverkeer wordt automatisch beschermd door ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Verbinding maken met een andere VPN serverlocatie

U kunt meer dan één serverlocatie aanmaken door Stap 2 te herhalen.

Om met een andere serverlocatie verbinding te maken die u hebt aangemaakt, ga naar Instellingen > CPN. Tik op de naam van de verbinding in de lijst en zet dan de schakelaar naar rechts om deze aan te zetten.

Toggle the "Status" switch on to connect to a different server location.

Verbinding verbreken met een VPN serverlocatie

Ga op uw iOS apparaat naar Instellingen en zet dan de schakelaar VPN uit.

Toggle “VPN” off.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

De VPN configuratie deïnstalleren

Om de VPN configuratie te deïnstalleren, tik op Instellingen > Algemeen > VPN. Tik op het (i) icoontje en tik dan op VPN verwijderen.

Tap "Delete VPN."

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.