NB: Chromecast heeft geen ingebouwde VPN of MediaStreamer DNS functie. Om ExpressVPN op uw Chromecast te kunnen gebruiken moet u uw Chromecast verbinden met een virtuele of reguliere router met VPN mogelijkheid. Deze handleiding leert u hoe dat moet.

Spring naar Hoofdstuk

Uw virtuele of reguliere router inrichten voor VPN
Uw Chromecast instellen
Uw Chromecast verbinden met uw virtuele of reguliere router
Ik heb meer hulp nodig

Uw virtuele of reguliere router inrichten voor VPN

NB: Als u content uit een bepaald land wilt bezoeken, moet u uw virtuele of reguliere router configureren met een serveradres uit dat land. Mogelijk moet u ook Google DNS blokkeren op uw router.

Een virtuele router met VPN mogelijkheid instellen

Om een virutele router met VPN mogelijkheid in te stellen op uw Windows PC of Mac kunt u onderstaande handleidingen gebruiken:

Mac handmatige instellingen
Windows handmatige instellingen

Een VPN instellen op uw router met VPN mogelijkheid

Om een VPN op uw router in te stellen kunt u het hoofdstuk Routers raadplegen in de Handleidingen Index

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw Chromecast instellen

Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie op de Google Chromecast Help website voor stap-voor-stap instructies om uw Chromecast in te stellen.

Wanneer u aankomt bij het scherm “Chromecast verbinden met uw Wifi” stapt u over op het volgende hoofdstuk van deze handleiding.

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Uw Chromecast verbinden met uw virtuele of reguliere router

Op het scherm “Chromecast met uw Wifi verbinden” ziet u een lijst met Wifi netwerken die u kunt gebruiken. Kies de virtuele of reguliere router die u eerder hebt ingesteld. (In dit voorbeeld hebben wij die ExpressVPN genoemd.)

connect to your vpn-enabled router or virtual router

Voer het wachtwoord voor uw virtuele of reguliere router in, en klik dan op Netwerk instellen.

enter your password

U bent nu verbonden met uw virtuele of reguliere router met VPN mogelijkheid. Mooi! U bent nu klaar om via uw VPN verbinding te streamen!

your chromecast should be connected to the vpn now!

Hulp nodig?  Neem via live chat contact op met de ExpressVPN Helpdesk.

Terug naar boven

Ik heb meer hulp nodig

Als u de stappen hierboven hebt gevolgd en nog problemen hebt met het gebruik van Chromecast, kunt u via live chat contact opnemen met de ExpressVPN Helpdesk.