streaming-media-console

Need a VPN or DNS for your device?

Get ExpressVPN Now
expressvpn for all devices

One ExpressVPN account. All devices.

Get Apps for Free

De Roku streaming stick heeft geen ingebouwde VPN of MediaStreamer DNS functionaliteit. Om op uw Roku een VPN verbinding te gebruiken moet u uw Roku verbinden met een virtuele of echte router met VPN mogelijkheid. Deze handleiding laat u zien hoe u dat moet doen.

NB: Als u met uw Roku streaming stick content van Amerikaanse kanalen wilt streamen moet u uw Roku configureren met een Amerikaans Roku account voordat u hem verbindt met de virtuele of echte router (zie Stap 2).

Ga naar sectie

Uw virtuele of echte router met VPN mogelijkheid instellen
Er voor zorgen dat uw Roku correct is ingesteld voor Amerikaanse content
Uw Roku verbinden met uw virtuele of echte router

Uw virtuele of echte router met VPN mogelijkheid instellen

Onthoud dat u uw virtuele of echte router moet configureren met een Amerikaans serveradres als u Amerikaanse content wilt bekijken.

Een virtuele of echte router met VPN mogelijkheid instellen

Als u een virtuele router met VPN mogelijkheid wilt instellen op uw Windows PC of Mac kunt u deze handleidingen gebruiken:

Hoe deelt u een VPN verbinding vanaf uw Mac
Hoe deelt u een VPN verbinding vanaf uw Windows PC

Een VPN instellen op uw router met VPN mogelijkheid

Voor het instellen van een VPN op uw router kunt u de Routers sectie in de tutorials index raadplegen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Er voor zorgen dat uw Roku correct is ingesteld voor Amerikaanse content

U kunt deze stap overslaan als u al een Amerikaans Roku account hebt.

Ga met uw computer of mobiele apparaat met VPN verbinding naar https://owner.roku.com in uw browser en maak een Amerikaans Roku account aan.

Stel uw land in als United States.

Voer een Amerikaanse ZIP code met 5 cijfers in. Voorbeelden: 90210, 10005, 92803.

Zet de fabrieksinstellingen terug op uw Roku door de Reset button op de achterkant van uw Roku 15 seconden ingedrukt te houden.

Wanneer uw Roku weer opstart logt u in met uw nieuwe Amerikaanse Roku account.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..

Terug naar boven

Uw Roku verbinden met uw virtuele of echte router

Ga in het menu van uw Roku naar Instellingen > Netwerk.

Roku menu met Instellingen en Netwerk gemarkeerd.

Kies in het netwerkmenu de optie Wireless (wifi).

Roku menu met Wireless (wifi) selectie gemarkeerd.

In het scherm “Kies uw netwerk” kiest u de virtuele router of echte router met VPN mogelijkheid die u hiervoor hebt ingesteld. (De onze hebben wij ExpressVPN genoemd!)

Roku menu toont een wifi netwerk met de naam ExpressVPN.

Voer het wachtwoord in dat hoort bij uw virtuele of echte router en kies dan Verbinden.

Roku invoerscherm voor wachtwoord met Verbinden button gemarkeerd.

Uw Roku is verbonden met uw virtuele of echte router met VPN mogelijkheid. U kunt nu de content van Amerikaanse kanalen bekijken.

Roku netwerk menu met ExpressVPN netwerk verbinding.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk..