streaming-media-console

Need a VPN or DNS for your device?

Get ExpressVPN Now
expressvpn for all devices

One ExpressVPN account. All devices.

Get Apps for Free

Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app op uw Android TV kunt instellen. De stappen die in deze handleiding worden beschreven gelden voor alle apparaten die gebruik maken van het Android TV operating system. Daaronder vallen TV’s van merken als Sony, Sharp, TCL en anderen. Kijk voor details in de handleiding van uw apparaat.

Belangrijk: Onderstaande stappen gelden voor apparaten die gebruik maken van Android 5.0 (Lollipop) en hoger. Als u een oudere versie van Android gebruikt moet u de app sideloaden naar uw Android TV.

Ga naar sectie

De ExpressVPN app voor Android TV downloaden
De ExpressVPN app activeren
Verbinding maken met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere locatie kiezen
Hoe verwijdert u ExpressVPN van uw Android TV
De ExpressVPN app APK sideloaden

De ExpressVPN app voor Android TV downloaden

Ga op uw apparaat naar de Android TV Google Play Store en zoek naar ExpressVPN.

Zoek naar ExpressVPN in de Google Play Store.

Op de ExpressVPN app pagina kiest u INSTALLEREN.

Open de ExpressVPN app op de Android TV.

Voordat u verder kunt moet u de app toestemming geven. Kies Accepteren om door te gaan.

accepteer app permissie

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN app activeren

Log in met behulp van uw afstandsbediening.

Log in op de ExpressVPN app op de Android TV.

Gebruik de Android TV afstandsbediening om de volgende informatie in te voeren:

• E-mail: het e-mail adres dat hoort bij uw ExpressVPN account
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat hoort bij uw ExpressVPN account

Log met uw gegevens in op de ExpressVPN Android TV app.

Klik met de afstandsbediening op Inloggen. Dit activeert de app.

Uw app vraagt of u anonieme informatie wilt delen om te helpen ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Klik op OK als u anonieme analyses wilt delen.

Verstuur anonieme analyses om ExpressVPN op Android TV te helpen verbeteren.

Nu moet u de app gaan configureren. Kies OK. Wanneer u gevraagd wordt of u verbindingsverzoeken van ExpressVPN wilt accepteren klikt u op OK.

Toestemming om ExpressVPN voor Android TV in te stellen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinding maken met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan button. Standaard doet ExpressVPN een voorstel voor een Smart Location, dat is de locatie die voor u de optimale beleving biedt.

Klik om ExpressVPN op Android TV te verbinden.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken klikt u op de Aan button terwijl de VPN verbonden is.

Klik om de verbinding met ExpressVPN op Android TV te verbreken.

U weet dat de verbinding verbroken is wanneer u het bericht “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere locatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen opent u de Locatiekiezer en kiest u een VPN locatie uit de lijst.

Open de locatiekiezer voor ExpressVPN op Android TV.

Standaard ziet u twee tabbladen, AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

De ExpressVPN voor Android TV locatiekiezer.

Om verbinding te maken met een locatie selecteert u die met uw afstandsbediening. U kunt ook een locatie toevoegen aan uw lijst met favorieten door de “selecteren” button op die locatie in te drukken. Uw favoriete locaties worden toegevoegd op een tabblad met de naam FAVORIETEN.

Het tabblad Favorieten van de ExpressVPN voor Android TV app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe verwijdert u ExpressVPN van uw Android TV

Ga op uw toestel naar de Android TV Google Play Store en zoek ExpressVPN.

Selecteer DEÏNSTALLEREN.

Deïnstalleer de ExpressVPN app op Android TV.

De app wordt nu van uw Android TV verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN app APK sideloaden

Belangrijk: Gebruik deze methode alleen als u een lagere versie hebt dan Android 5.0 (Lollipop) of als het niet lukt om ExpressVPN te downloaden vanuit de Play Store.

Zorg er om te beginnen voor dat uw USB flashdrive in uw computer zit. Ga naar de ExpressVPN website en log in op uw account.

inloggen op uw expressvpn account

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of ingelogd hebt op de website klikt u op Instellen op meer apparaten.

instellen op meer apparaten mac

Op de volgende pagina selecteert u Android en daarna APK downloaden.

klik op android

Als het downloaden klaar is kopieert u het APK bestand naar uw flashdrive. Daarna kunt u de flashdrive uitwerpen uit uw computer.

kopiëren naar flashdrive

Zet uw Android TV aan maar stop uw flashdrive er nog niet in. Nu gaat u uw apparaat in staat stellen om apps van onbekende bronnen te installeren.

Ga naar Instellingen en dan naar Veiligheid en beperkingen.

veiligheidsbeperkingen

De eerste schakelaar moet zijn Onbekende bronnen. Als die nog niet naar rechts staat moet u hem nu naar rechts zetten. U ziet een waarschuwing. Druk op OK.

onbekende bronnen

Nu hebt u een manier nodig om bij het APK bestand op uw USB stick te komen. U kunt toegang krijgen tot uw flashdrive door middel van de “FX File Explorer File Manager” app uit de Google Play Store. Om deze app te krijgen gaat u terug naar het thuisscherm van uw Android TV’s en opent u de Google Play store.

Ga naar de Google Play Store.

Zoek FX File Explorer.

Zoek naar de FX File Explorer.

Selecteer INSTALLEREN en daarna ACCEPTEREN.

Installeer FX File Explorer.

Als de installatie klaar is steekt u uw USB stick in de Android TV.

In FX File Explorer opent u de USB.

Open de USB in FX File Explorer.

Selecteer de ExpressVPN APK en kies daarna INSTALLEREN.

Selecteer de ExpressVPN apk.

Als de installatie klaar is selecteert u Openen. Nu kunt u de ExpressVPN app op uw Android TV gebruiken.

De ExpressVPN app is geïnstalleerd.