Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app instelt op uw Android TV.

NB: Onderstaande stappen gelden voor alle apparaten die het Android TV besturingssysteem gebruiken. Dat zijn onder andere apparaten van:

• Sony
  • Sharp
  • TCL
  • Xiaomi
  • MINIX
  • Nvidia Shield
  • Formuler

De stappen in deze handleiding zijn getest op een Mi Box S. Als het niet lukt om onderstaande stappen te volgen omdat het interface van uw apparaat er heel anders uit ziet, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Spring naar …

1. De ExpressVPN app downloaden op uw Android TV
2. De ExpressVPN app activeren
3. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
ExpressVPN van uw Android TV verwijderen

1. De ExpressVPN app downloaden op uw Android TV

Belangrijk: Onderstaande stappen zijn bedoeld voor apparaten die draaien op Android 5.0 (Lollipop) en hoger. Als u geen toegang hebt tot de Google Play store, moet u de ExpressVPN app sideloaden op uw Android TV.

Ga op uw Android TV naar de Google Play Store en zoek naar ExpressVPN.

Search for "ExpressVPN."

Selecteer ExpressVPN.

Op de ExpressVPN app pagina kiest u Installeren.

Select "Install."

Selecteer Openen.

Select "Open."

Ga door naar het activeren van de ExpressVPN app.

Hoe u de ExpressVPN App APK kunt sideloaden

Belangrijk: Volg onderstaande stappen om de ExpressVPN app APK te sideloaden alleen als u ExpressVPN niet rechtstreeks op uw Android Tv kunt downloaden.

Ga op uw computer naar de ExpressVPN installatiepagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die in een e-mail aan u gestuurd is.

Klik aan de rechterkant op APK download.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Download APK."

U hebt een bestandsbeheer app nodig om de ExpressVPN app APK van uw computer naar uw Android TV over te brengen.

Belangrijk: ExpressVPN is niet gelieerd aan apps van derden.

Ga op uw Android TV naar Apps. Onder app categorieën selecteert u Naar apps zoeken.

Select “search for apps.”

Voer in file commander. Klik op Installeren > Openen.

Select “Open.”

Selecteer Toestaan om File Commander toegang te geven tot foto’s, media en bestanden.

Select “Allow” to permit File Commander to access photos, media, and files.

Selecteer een inlogmethode. (Als u Google selecteert wordt u automatisch ingelogd met hetzelfde e-mail adres dat u voor uw Android apparaat hebt gebruikt.)

Select a sign-in method.

In het hoofdscherm selecteert u PC bestandsoverdacht.

Select “PC File Transfer.”

Voer het IP adres in dat wordt getoond in de browser adresbalk op uw computer. Dit brengt u naar het File Commander PC File Transfer scherm. Dubbelklik op Intern opslaan, en klik daarna op BESTANDEN UPLOADEN.

Click “Upload files.”

Klik op BESTANDEN SELECTEREN. Selecteer de ExpressVPN app APK die u eerder gedownload had. Selecteer Openen > UPLOADEN.

Click “UPLOAD.”

U hebt nu toegang tot de ExpressVPN app APK op uw Android TV. Voordat u dat kunt doen, moet u de Developer mode inschakelen. Druk op uw afstandsbediening op de “home” button. Selecteer Instellingen.

Select “Settings.”

Selecteer Systeem > Over.

Select “System,” then “About.”

Onder Over zoekt u naar Android TV OS build. Blijf dit selecteren totdat u de melding krijgt “You are now a developer!”

Locate “Android TV OS build.” Keep selecting it until it says, “You are now a developer!”

Ga terug naar Instellingen. Selecteer Apps > Veiligheid&Beperkingen> Onbekende bronnen. Schakel File Commander aan.

Toggle “File Commander” on.

Ga naar File Commander. Selecteer Interne opslag, selecteer dan de ExpressVPN app APK die u eerder had geupload. Selecteer INSTALLEREN.

Select "Install."

De ExpressVPN app is nu op uw Android TV geïnstalleerd. Ga naar ExpressVPN en selecteer Openen.

Select "Open."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De ExpressVPN app activeren

Selecteer Inloggen.

Select "Sign In."

Voer het e-mailadres en het wachtwoord van uw ExpressVPN account in.

Enter your account details, then select "Sign In."

Selecteer Inloggen. De app wordt nu geactiveerd.

Uw app vraagt u nu of u anoniem informatie wilt delen om ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Selecteer OK om de app te configureren.

To set up your VPN, select "OK."

Als u de vraag krijgt om verbindingsverzoeken van ExpressVPN te accepteren selecteert u OK.

To approve the connection request, select "OK."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan-knop. Standaard gebruikt ExpressVPN Smart Location om de serverlocatie te kiezen die het meest geschikt is voor uw omstandigheden.

To connect, select the On Button.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

You are connected to ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken, klikt u op de Aan-knop terwijl de VPN verbonden is.

To disconnect, select the On Button.

U weet dat de verbinding verbroken is wanneer u het bericht “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen, opent u de Locatiekiezer en kiest u een VPN locatie uit de lijst.

Select the Location Picker.

Standaard ziet u twee tabbladen, AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Om verbinding te maken met een locatie selecteert u die met uw afstandsbediening. U kunt ook een locatie toevoegen aan uw lijst met favorieten door de knop “selecteren” op die locatie ingedrukt te houden. Uw favoriete locaties worden toegevoegd op een tabblad met de naam FAVORIETEN.

Your favorite locations will be added in a tab labeled Favorites.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN van uw Android TV verwijderen

Ga op uw toestel naar de Apps en zoek ExpressVPN.

Selecteer de ExpressVPN app en houd hem ingedrukt, daarna kiest u Deïnstalleren.

Select "Uninstall."

Selecteer OK. De app wordt nu van uw Android TV verwijderd.