Get ExpressVPN on your streaming console.
Gratis apps krijgen

Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app instelt op uw Android TV.

NB: Onderstaande stappen gelden voor alle apparaten die het Android TV besturingssysteem gebruiken. Dat zijn onder andere apparaten van:

• Sony
  • Sharp
  • TCL
  • Xiaomi
  • MINIX
  • Nvidia Shield
  • Formuler

De stappen in deze handleiding zijn getest op een Mi Box S. Als het niet lukt om onderstaande stappen te volgen omdat het interface van uw apparaat er heel anders uit ziet, kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Spring naar …

1. De ExpressVPN app downloaden op uw Android TV
2. De ExpressVPN app activeren
3. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
ExpressVPN van uw Android TV verwijderen

1. De ExpressVPN app downloaden op uw Android TV

Belangrijk: Onderstaande stappen zijn bedoeld voor apparaten die draaien op Android 5.0 (Lollipop) en hoger. Als u een oudere versie van Android gebruikt of geen toegang hebt tot de Google Play store, moet u de ExpressVPN app sideloaden op uw Android TV.
Ga op uw Android TV naar de Google Play Store en zoek naar ExpressVPN.

Search for "ExpressVPN."

Selecteer ExpressVPN.

Op de ExpressVPN app pagina kiest u Installeren.

Select "Install."

Selecteer Openen.

Select "Open."

Ga door naar het activeren van de ExpressVPN app.

Hoe u de ExpressVPN App APK kunt sideloaden

Belangrijk: Volg onderstaande stappen om de ExpressVPN app APK te downloaden enkel als ExpressVPN niet beschikbaar is om direct op uw Android TV te downloaden.

Op uw computer, ga naar de ExpressVPN pagina voor instellen. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw inloggegevens van ExpressVPN in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Aan de rechterkant, klik op APK downloaden.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Download APK."

U hebt mogelijk een app voor bestandbeheer nodig om de ExpressVPN app APK van uw computer naar uw Android TV verplaatsen.

Belangrijk: ExpressVPN is zijn niet verbonden aan apps van derde partijen.

Op uw Android TV, ga naar Apps. Onder app categorieën, selecteer Naar apps zoeken.

Select “search for apps.”

Voer file commander in. Klik op Installeren > Openen.

Select “Open.”

Selecteer Toestaan File Commander toegang toe te staan tot foto’s, media en bestanden.

Select “Allow” to permit File Commander to access photos, media, and files.

Selecteer een inlogmethode. (Door Google te selecteren, logt u automatisch in met hetzelfde e-mailadres dat u gebruikt hebt voor uw Android apparaat.)

Select a sign-in method.

Op het hoofdscherm, selecteer PC bestandoverdracht.

Select “PC File Transfer.”

Voer het IP adres in weergegeven in de adresbalk van de browser op uw computer. Dit stuurt u door naar het scherm File Commander PC bestandsoverdracht. Dubbelklik op Internet opslag en klik vervolgens op BESTANDEN UPLOADEN.

Click “Upload files.”

Klik op BESTANDEN SELECTEREN. Selecteer de ExpressVPN app APK die u eerder hebt gedownload. Selecteer Openen > UPLOADEN.

Click “UPLOAD.”

U hebt nu toegang tot de ExpressVPN app APK op uw Android TV. Daarvoor moet u Developer modus inschakelen. Op uw afstandsbediening, druk op de “home” knop. Selecteer Instellingen.

Select “Settings.”

Selecteer Systeem > Over.

Select “System,” then “About.”

Onder Over, localiseer Android TV OS bouw. Blijf het selecteren totdat het “U bent nu een developer!” weergeeft.

Locate “Android TV OS build.” Keep selecting it until it says, “You are now a developer!”

Ga terug naar Instellingen. Selecteer Apps > Veiligheid & beperkingen > Onbekende bronnen. Schakel Bestands commander in.

Toggle “File Commander” on.

Ga naar Bestands commander. Selecteer Interne opslag, en selecteer vervolgens de ExpressVPN app APK die u eerder geüpload hebt. Selecteer INSTALLEREN.

Select "Install."

De ExpressVPN app is nu op uw Android TV gedownload. Ga naar ExpressVPN en selecteer Openen.

Select "Open."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De ExpressVPN app activeren

Selecteer Inloggen.

Select "Sign In."

Voer het e-mailadres en het wachtwoord van uw ExpressVPN account in.

Enter your account details, then select "Sign In."

Selecteer Inloggen. De app wordt nu geactiveerd.

Uw app vraagt u nu of u anoniem informatie wilt delen om ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer uw voorkeur om door te gaan.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Selecteer OK om de app te configureren.

To set up your VPN, select "OK."

Als u de vraag krijgt om verbindingsverzoeken van ExpressVPN te accepteren selecteert u OK.

To approve the connection request, select "OK."

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan-knop. Standaard gebruikt ExpressVPN Smart Location om de serverlocatie te kiezen die het meest geschikt is voor uw omstandigheden.

To connect, select the On Button.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

You are connected to ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken, klikt u op de Aan-knop terwijl de VPN verbonden is.

To disconnect, select the On Button.

U weet dat de verbinding verbroken is wanneer u het bericht “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen, opent u de Locatiekiezer en kiest u een VPN locatie uit de lijst.

Select the Location Picker.

Standaard ziet u twee tabbladen, AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Om verbinding te maken met een locatie selecteert u die met uw afstandsbediening. U kunt ook een locatie toevoegen aan uw lijst met favorieten door de knop “selecteren” op die locatie ingedrukt te houden. Uw favoriete locaties worden toegevoegd op een tabblad met de naam FAVORIETEN.

Your favorite locations will be added in a tab labeled Favorites.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

ExpressVPN van uw Android TV verwijderen

Ga op uw toestel naar de Apps en zoek ExpressVPN.

Selecteer de ExpressVPN app en houd hem ingedrukt, daarna kiest u Deïnstalleren.

Select "Uninstall."

Selecteer OK. De app wordt nu van uw Android TV verwijderd.