general-177x88

Need a VPN or DNS for your device?

Get ExpressVPN Now
expressvpn for all devices

One ExpressVPN account. All devices.

Get Apps for Free

Gebruik deze instructies om MediaStreamer in te stellen op PlayStation 4 door het wijzigen van uw PS4 DNS instellingen.

NB: MediaStreamer helpt de PS4 om allerlei populaire sites te streamen, maar als een bepaalde dienst niet werkt kan het nodig zijn om een VPN router te gebruiken. Raadpleeg de helpdesk voor meer informatie.

Om de MediaStreamer DNS servers te gebruiken moet u inloggen bij uw provider en uw IP adres met ExpressVPN registreren. In de instructies hieronder kunt u lezen hoe u dit moet doen.

Spring naar …

Uw DDNS hostname verkrijgen
Inloggen om uw hostname bij te werken
Uw DNS server IP adres verkrijgen
De DNS servers op uw PS4 configureren
Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS

Uw DDNS hostname verkrijgen

NB: Dynu’s gratis basisdienst is voor de meeste gebruikers ruim voldoende. Om Mediastreamer te kunnen gebruiken is het niet nodig om meer hostnames te creëren dan de vier gratis hostnames.

Ga naar https://www.dynu.com en klik op Account aanmaken.

Dynu navigatiebalk met Create Account gemarkeerd.

Maak uw account aan en klik op Verzenden.

Dynu Create Account pagina.

Dynu stuurt u een verificatie e-mail. Open de link in die e-mail, log daarna in op uw eigen account op https://www.dynu.com en selecteer DDNS Services.

Dynu Control Panel met DDNS Services gemarkeerd.

Klik op + Toevoegen om een DDNS service toe te voegen.

Dynamic DNS Service pagina met +Add button gemarkeerd.

Als u nog geen hostname had voer dan nu de gewenste hostname in onder Optie 1 en klik op + Toevoegen. Dit is de optie die wij aanbevelen voor gebruikers die geen ervaring hebben met domeinnamen.

Als u al een eigen domeinnaam hebt, voer dan uw domeinnaam in onder Optie 2 en klik op + Toevoegen.

Dynu DDNS pagina met Optie 1 (voor gebruikers die nog geen domeinnaam hebben) en Optie 2 (voor gebruikers die dat wel hebben).

Als dit gedaan is ziet u uw hostname en uw huidige publieke IP adres. Zorg ervoor dat de instellingen in het midden UIT staan en klik op Opslaan. Als u e-mail notificaties van Dynu wilt ontvangen zet u de E-mail Notificaties op AAN.

dynu ddns ip instellingen

Dat is alles! Uw DDNS hostname is ingesteld en klaar voor gebruik!

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Inloggen om uw hostname bij te werken

Vanuit de webbrowser van uw PlayStation logt u in op uw account op https://www.dynu.com. Zo weet u zeker dat uw IP is bijgewerkt voor gebruik van MediaStreamer.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw DNS server IP adres verkrijgen

Om de MediaStreamer DNS server in te stellen op uw PS4 moet u eerst het DNS server IP adres krijgen. Daarna moet u het invoeren in uw PS4 DNS instellingen.

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

ExpressVPN welkomst e-mail met de ExpressVPN Installatieknop gemarkeerd.

Als u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw ExpressVPN account.

ExpressVPN inlogpagina met Inlog button gemarkeerd.

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of ingelogd hebt op de website klikt u op Instellen op meer apparaten.

ExpressVPN Instellingspagina met Instellen op meer apparaten button gemarkeerd.

Selecteer PlayStation aan de linkerkant van het scherm. Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres. Houd dat bij de hand voor het instellen.

ExpressVPN PlayStation Instellingenscherm met IP adres gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De DNS servers op uw PS4 configureren

Open Instellingen.

PlayStation screen met Instellingen geselecteerd.

Selecteer Netwerk.

PlayStation Instellingenscherm met Netwerk geselecteerd.

Kies Internetverbinding instellen.

PlayStation Netwerkscherm met Internetverbindingen instellen geselecteerd.

“Hoe wilt u met het netwerk verbinden?”
Kies Wifi gebruiken of Een LAN kabel gebruiken, afhankelijk van uw internetverbinding. Als u de wifi-optie kiest moet u de inloggegevens van uw wifi-netwerk invoeren.

PlayStation Internetverbinding instellen scherm met Een LAN kabel gebruiken geselecteerd.

“Hoe wilt u de Internetverbinding instellen?”
Kies Aangepast.

PlayStation Internetverbinding instellen scherm met Aangepast geselecteerd.

“IP Adres Instellingen”
Kies Automatisch.

PlayStation Internetverbinding instellen scherm met Automatisch geselecteerd.

“DHCP Host Name”
Kies Niet specificeren.

PlayStation DHCP Hostname pagina met Niet specificeren geselecteerd

“DNS Instellingen”
Kies Handmatig.

PlayStation DNS Instellingspagina met Handmatig geselecteerd.

Kies Primaire DNS.

PlayStation Internetverbinding instelpagina met Primaire DNS geselecteerd.

Voer uw Mediastreamer DNS server IP adres in dat u eerder had gevonden. Kies Gereed.

PlayStation Internetverbinding instelpagina met Primaire DNS invoer toetsen.

Laat de Secondaire DNS ongemoeid. Kies Volgende.

PlayStation Internetverbinding instelpagina met Primaire DNS geselecteerd.

“MTU Instellingen”
Kies Automatisch.

PlayStation MTU Instellingsscherm met Automatisch geselecteerd.

“Proxy Server”
Kies Niet gebruiken.

PlayStation Proxy Server scherm met Niet gebruiken geselecteerd.

“Internet Instellingen Bijgewerkt”
Selecteer Internetverbinding testen.

PlayStation Internetverbinding instelpagina met Internetverbinding testen geselecteerd.

U moet nu uw PS4 opnieuw starten zodat de DNS veranderingen doorgevoerd kunnen worden. Voor het homescreen drukt u op Op op de D-pad om het Functiescherm te krijgen. Kies Power > PS4 uitschakelen. Wacht 30 seconden en zet hem dan weer aan.

Gefeliciteerd! MediaStreamer DNS is ingesteld op uw PS4. Nu kunt u vloeiender en zonder beperkingen streamen!

MediaStreamer DNS is GEEN VPN. Het biedt niet dezelfde anonimiteit en veiligheidsvoordelen als een VPN.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw hostname registreren om toegang te krijgen tot MediaStreamer met DDNS

Om de MediaStreamer prettig te kunnen gebruiken moet u uw hostname registreren op de ExpressVPN website. Volg deze stappen om uw hostname te registreren. U moet hem van te voren hebben aangemaakt.

Log in op uw account met behulp van uw e-mail adres en wachtwoord.

inloggen op uw expressvpn account

Ga na het inloggen naar het tabblad DNS Instellingen.

Onder Dynamisch DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren, daarna klikt u op Hostname opslaan.

ExpressVPN Dynamisch DNS Registratie scherm met Hostname opslaan button gemarkeerd.

Als dit proces is voltooid ziet u een aanwijzing dat de hostname is bijgewerkt.

ExpressVPN Dynamisch DNS Registratie scherm met bijgewerkte hostname.