Deze handleiding leidt u door de stappen die nodig zijn om de ExpressVPN app voor Linux in te stellen. Onderstaande stappen zijn te gebruiken voor Ubuntu, Mint, Debian, Fedora en CentOS.

Liever handmatig instellen? Lees de instructies voor handmatig instellen voor OpenVPN (via Terminal), OpenVPN (via Ubuntu Network Manager) en PPTP.

Liever een video? Met deze clip kunt u stap voor stap meedoen.

Geen toegang tot YouTube? Bekijk de video hier.

Spring naar hoofdstuk

Het installatieprogramma voor uw versie van Linux downloaden
De app installeren via de commandoregel
Verbinden met een serverlocatie
De verbinding met de serverlocatie verbreken
Een andere serverlocatie kiezen
Wisselen naar een ander VPN protocol
De handleiding openen
De automatisch aanvullen functie gebruiken
De automatisch verbinden functie gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Uw app deïnstalleren
Problemen met installeren oplossen
Problemen met uw verbinding oplossen

Het installatieprogramma voor uw versie van Linux downloaden

Open de welkomst e-mail die u hebt ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

open the welcome email

Als u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw account.

sign in to your expressvpn account

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of op de website hebt ingelogd klikt u op ExpressVPN instellen op de pagina Actieve abonnementen. Dat brengt u naar de Downloadpagina.

Klik op Linux links op het scherm en download het juiste installatieprogramma voor uw Linux versie op uw apparaat.

NB: U kunt uitzoeken welke versie van Ubuntu of Fedora u gebruikt door naar de terminal te gaan en in te voeren: uname -m of arch

Als er iets staat met “64” (bijvoorbeeld “x86_64”) betekent dat dat u een 64-bit Linux distributie gebruikt. In dat geval downloadt u het 64-bit installatieprogramma.

suggest protocol

Kopieer de activatiecode. Die moet u later invullen wanneer u de app activeert. Om te kopiëren klikt u op het Informatie kopiëren icoontje rechts bovenin het vakje.

download correct linux distribution

Facultatief: Lees hoe u de PGP key downloadt en de ondertekening verifieert.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De app installeren via de commandoregel

Wanneer u het installatieprogramma niet rechtstreeks kunt starten kunt u ExpressVPN installeren via de commandoregel voor Ubuntu, Mint, Debian, Fedora en CentOS:

Navigeer naar de map waar u het installatiebestand hebt opgeslagen. Bijvoorbeeld: cd ~/Downloads/

Als u in de map staat runt u een van de volgende commando’s, afhankelijk van uw distributie:

Ubuntu / Mint / Debian: sudo dpkg -i [bestandsnaam installatieprogramma]

Fedora / CentOS: sudo yum install [bestandsnaam installatieprogramma] of sudo dnf install [bestandsnaam installatieprogramma]

installer command

Om de app te activeren opent u een nieuwe terminal. Run het volgende:

expressvpn activate

en plak uw activatiecode van de Downloadpagina.

activate expressvpn

U kunt de dienstverlening van ExpressVPN helpen verbeteren door anonieme informatie te delen. Enter Y om te accepteren of n om te weigeren.

linux share information

Als u nu kiest om diagnostische gegevens te sturen maar dat later wilt veranderen runt u het volgende:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

ubuntu diagnostics off

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een serverlocatie

In de terminal runt u het volgende:

expressvpn connect

ExpressVPN maakt verbinding met de server waar u de vorige keer mee verbonden was.

Als u nog niet eerder met een server verbonden was maakt ExpressVPN voor u verbinding met een aanbevolen locatie.

expressvpn linux connected

Standaard ziet u ook een bericht dat ExpressVPN verbonden is.

expressvpn linux connected display

NB: Eén enkel ExpressVPN abonnement kan tegelijkertijd op vijf apparaten worden gebruikt, ongeacht het platform. Als u probeert meer dan vijf apparaten tegelijk te verbinden met één abonnement ziet u het  onderstaande scherm.

device-policy

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een serverlocatie te verbreken runt u het volgende commando:

expressvpn disconnect

ExpressVPN verbreekt de verbinding met de serverlocatie waarmee het op dat moment verbonden is.

expressvpn disconnected

Standaard ziet u ook een bericht dat ExpressVPN niet meer verbonden is.

expressvpn linux disconnected display

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere serverlocatie kiezen

Om een lijst te zien met alle aanbevolen serverlocaties waar u mee kunt verbinden voert u het volgende commando in in de terminal:

expressvpn list

Standaard zet ExpressVPN het voorstel voor de locatie die u de optimale ervaring geeft bovenaan in de lijst; dit heet Smart Location.

all-locations

Verbinden met een specifieke serverlocatie

Om met een specifieke serverlocatie te verbinden voert u in:

expressvpn connect [LOCATIE]

of

expressvpn connect [ALIAS]

Als u bijvoorbeeld wilt verbinden met Berkshire, Engeland, voert u in:

expressvpn connect "UK - Berkshire"

of

expressvpn connect ukbe

expressvpn connect uk location

Verbinden met een specifiek land

Om met een specifiek land te verbinden voert u in:

expressvpn connect [LAND]

Om bijvoorbeeld met een serverlocatie in Duitsland te verbinden voert u in:

expressvpn connect Germany

Verbinden met Smart Location

Om te verbinden met de Smart Location:

expressvpn connect smart

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Wisselen naar een ander VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Wisselen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te krijgen.

De ExpressVPN Linus cliënt gebruikt OpenVPN op de achtergrond. Onder OpenVPN kunt u wisselen tussen het TCP protocol en het UDP protocol. Standaard kiest ExpressVPN automatisch het beste protocol voor u.

Om te wisselen naar TCP runt u het volgende commando:

expressvpn protocol tcp

Om te wisselen naar UDP runt u het volgende commando, zoals te zien is in onderstaand screenshot:

expressvpn protocol udp

protocol switch

Als u wilt dat ExpressVPN automatisch het beste protocol kiest voert u in:

expressvpn protocol auto

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De handleiding openen

Om een complete lijst met alle functionaliteiten van de app te zien runt u het volgende commando:

man expressvpn

all-commands

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De automatisch aanvullen functie gebruiken

Bij het invoeren van commando’s kunt u een lijst met alle functies krijgen door twee keer op de “Tab” toets te drukken.

Als u bijvoorbeeld typt expressvpn protocol en daarna twee keer op de “Tab” toets drukt ziet u een lijst met mogelijke protocol opties.

all functions

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De automatisch verbinden functie gebruiken

U kunt de ExpressVPN app opdracht geven om bij het opstarten automatisch te verbinden met de laatst gelukte verbindingslocatie door in te voeren:  expressvpn autoconnect true

expressvpn linux autoconnect true

Als u nog niet eerder met een serverlocatie verbonden bent geweest verbindt dit commando u met uw Smart Location.

Om deze functie uit te schakelen:

expressvpn autoconnect false

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u versie 1.3 (of later) van de ExpressVPN app gebruikt kunt u de ExpressVPN browserextensie downloaden en gebruiken om de ExpressVPN app op afstand vanuit uw browser te bedienen. De extensie is momenteel beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

Om de ExpressVPN browserextensie te krijgen runt u een van de volgende commando’s:

expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

expressvpn extension command

Dit opent uw browser op de pagina waar u de extensie kunt downloaden. Klik op Snel installeren om verder te gaan.

Get the ExpressVPN browser extensions on Linux.

Lees hier meer over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw app deïnstalleren

Om de ExpressVPN app te deïnstalleren runt u het volgende commando

Voor Ubuntu: sudo dpkg -r expressvpn

Voor Fedora: sudo yum remove expressvpn

uninstall expressvpn

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen met installeren oplossen

Als u de foutmelding Cannot connect to expressvpn daemon ziet, voer dan het volgende commando in om ExpressVPN opnieuw op te starten:

Voor Ubuntu: sudo service expressvpn restart

Voor Fedora: sudo service expressvpn restart of sudo systemctl restart expressvpn.service

expressvpn restart

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen met uw verbinding oplossen

Wanneer u verbindingsproblemen ervaart met uw app kunt u de volgende stappen proberen om het probleem op te lossen:

1. Verbinden met een andere serverlocatie
  2. Wisselen van VPN protocol
  3. Uw apparaat rebooten en de ExpressVPN app voor Linux opnieuw opstarten
  4. De nieuwste versie van de ExpressVPN app voor Linux ophalen

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.