Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN’s MediaStreamer instelt op Google Wifi.

Voor u begint moet u uw Google Wifi instellen.

MediaStreamer is een DNS dienst ontworpen om uw streaming-ervaring te verbeteren. Als uw apparaat niet natief VPN ondersteunt, is MediaStreamer een uitstekend alternatief voor streaming.

NB: MediaStreamer is geen VPN en biedt niet dezelfde privacy- en veiligheidsvoordelen als een VPN. MediaStreamer heeft geen grafische gebruikersinterface. U kunt op MediaStreamer niet van locatie veranderen.

Spring naar…

1. Uw DDNS hostname instellen en registreren

2. Uw DNS server IP adres verkrijgen

3. Uw Google Wifi DNS instellingen wijzigen

DNS instellingen terugzetten

1. Uw DDNS hostname instellen en registreren

Als u een dynamisch IP adres hebt wil dat zeggen dat u een ander IP adres krijgt elke keer dat u op uw apparaat inlogt. Dynamische IP adressen bemoeilijken het gebruik van MediaStreamer en kunnen tot problemen leiden wanneer u online diensten probeert te bereiken. Een DDNS kan dit probleem verhelpen.

Een DDNS (dynamic Domain Name System) biedt een vast referentiepunt, een zogenaamde statische hostname. Zo kan  ExpressVPN uw apparaat toegang geven tot MediaStreamer, zelfs als uw IP adres steeds door uw internetprovider wordt veranderd.

Voordat u MediaStreamer met Google Wifi gaat installeren moet u een statische hostname met DDNS instellen en de hostname bij ExpressVPN registreren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw DNS server IP adres verkrijgen

Ga naar de ExpressVPN instellings pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in een e-mail is gestuurd.

Aan de rechterkant ziet u het MediaStreamer DNS server IP adres.

Under "Configure MediaStreamer," you will find the IP addresses for MediaStreamer.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig tijdens het installeren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Uw Google Wifi DNS instellingen wijzigen

Ga op uw apparaat naar de Google Wifi app.

Tik op het tabblad Instellingen en acties.

Tap the icon at the top right of the screen.

Tik onder Instellingen op Netwerk en algemeen.

Tap “Network & General.”Tap “Network & General.”

Kies Geavanceerd netwerken.

Tap “Advanced networking.”

Ga naar DNS > Aangepast. Voer de MediaStreamer DNS server IP adressen in die u hierboven gevonden had.

Enter the MediaStreamer DNS server IP addresses you found earlier.Tik op OPSLAAN.

Nu gebruikt uw Google Wifi de ExpressVPN DNS instellingen voor het streamen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

DNS instellingen terugzetten

Om uw oorspronkelijke DNS instellingen terug te zetten gaat u naar de Google Wifi app. Tip op het tabblad Instellingen en acties in de navigatiebalk.

Tik onder Instellingen op Netwerk & Algemeen > Geavanceerd netwerken > DNS > Automatisch.

Tap “Automatic” to restore your DNS settings.

Tik op OPSLAAN.