android-devices

VPN nodig voor Android?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe uw VPN app voor Android kunt downloaden, instellen en gebruiken.

NB: Deze handleiding is geldig voor ExpressVPN voor Android Versie 7.0 die compatibel is met Android 5.0 en hoger: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x) en Pie (9.x).

Gebruikt u Android 4.0 of lager, of hebt u liever een handmatige installatie? Ga naar de instructies voor handmatig instellen op Android.

Nog geen klant? Meer lezen over VPN voor Android.

Ga naar sectie

Inloggen op uw account
De VPN app downloaden
De VPN app instellen
Verbinding maken met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere serverlocatie kiezen
Hoe voegt u shortcuts toe aan de ExpressVPN app
Hoe wisselt u van VPN protocol
Hoe gebruikt u de split-tunneling functionaliteit
Van taal wisselen in de ExpressVPN Android app
Hoe voegt u de ExpressVPN app widget toe
Hoe deïnstalleert u de VPN app op uw apparaat
Moeite met verbinden? Probeert u dit eens

Inloggen op uw account

Open allereerst een webbrowser op uw apparaat en log in op uw ExpressVPN account.

Om in te loggen voert u het e-mail adres en wachtwoord in dat u gebruikt hebt om u aan te melden voor de ExpressVPN app, en daarna tikt u op Inloggen.

ExpressVPN inlogpagina met Inlog button gemarkeerd.

Als u bent ingelogd tikt u op ExpressVPN instellen.

ExpressVPN instellingspagina met ExpressVPN instellen button gemarkeerd.

U wordt naar de downloadpagina geleid, daar kunt u uw app downloaden.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app downloaden

Ga naar het Android gedeelte en download de app door een van de volgende acties uit te voeren:

• Als u toegang heeft tot Google Play tikt u op OPHALEN OP Google Play om de app te downloaden.
  • Als u geen toegang hebt tot Google Play tikt u op APK downloaden om de APK rechtstreeks op uw Android apparaat te downloaden. (ExpressVPN ontraadt het downloaden van onze APK van bronnen van derden.) Voor meer informatie over het downloaden van APK’s kunt u hier kijken.

ExpressVPN instelpagina met Google Play en Download APK buttons gemarkeerd.

Als u de app wilt downloaden uit de Google Play Store:

1. Tik op INSTALLEREN op de Google Play Store pagina voor ExpressVPN.Google Play Store scherm met Installeren button gemarkeerd.
  2. Tik op ACCEPTEREN en wacht terwijl de app bezig is met downloaden.Play Store scherm met Accepteren button gemarkeerd.
  3. Tik op OPENEN als de app op uw apparaat is gedownload.Play Store scherm met Openen button gemarkeerd.

Als u de ExpressVPN app voor Android als APK wilt downloaden:

1. Tik op OK om de APK toestemming te geven om te downloaden. Zorg er eerst voor dat u uw apparaat toestemming hebt gegeven voor het downloaden van andere content dan van Play Store.Android APK download waarschuwing met OK button gemarkeerd.
  2. Wacht terwijl de APK bezig is met downloaden.
  3. Als de APK klaar is met downloaden tikt u op OPENEN.Android download melding met Open button gemarkeerd.
  4. Na het openen van de APK krijgt u de vraag om de installatie toe te staan. Tik op INSTALLEREN.Android installatie scherm met Installeren button gemarkeerd.
  5. Wacht tot uw app klaar is met installeren, tik daarna op OPENEN om de app te starten.Android installatie scherm met de geìnstalleerde app, en Openen button gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN app instellen

Nadat de ExpressVPN app voor Android is geopend tikt u op Inloggen.
ExpressVPN inlogscherm met Inlog button gemarkeerd.

Voer uw ExpressVPN gebruikersnaam en wachtwoord in, tik dan op Inloggen.

ExpressVPN inlogscherm met gebruikersnaam en wachtwoord, Inloggen button gemarkeerd.

U kunt foutmeldingen en andere anonieme analyses delen om te helpen ExpressVPN te verbeteren. Tik op OK als u rapporten wilt delen.

ExpressVPN verzoek voor het delen van diagnostiek met OK button gemarkeerd.

U wordt uitgenodigd uw VPN in te stellen en toestemming te geven voor verbindingsverzoeken door ExpressVPN. Tik op OK en OK om door te gaan.

ExpressVPN schermen met instel- en verbindingsverzoeken, met de OK buttons gemarkeerd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinding maken met een VPN serverlocatie

Om te verbinden met een VPN serverlocatie tikt u op de AAN button. Standaard zal ExpressVPN de locatie voorstellen die u de optimale ervaring biedt; dit heet Smart Location.

Tik om de ExpressVPN app te verbinden.

Zodra u de melding Verbonden op het scherm ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Als u meer wilt weten over VPN of het laatste nieuws en tips van ExpressVPN wilt lezen tikt u op Meer nieuws en tips.

De ExpressVPN app voor Android is nu verbonden.

NB: Eén enkel ExpressVPN abonnement kan gelijktijdig worden gebruikt op vijf apparaten, ongeacht het platform. Als u probeert om tegelijkertijd meer dan vijf apparaten te gebruiken op één abonnement krijgt u dit scherm te zien:

ExpressVPN scherm met verbindingslimiet bereikt.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken tikt u op de AAN button terwijl de VPN verbonden is.

Tik om de verbinding van de ExpressVPN app voor Android te verbreken.

U weet zeker dat uw verbinding verbroken is als u de melding “Tik om te verbinden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere VPN serverlocatie kiezen

Om te verbinden met een andere serverlocatie tikt u op de ellips (…) om de locatiekiezer te openen.

Tik om de locatiekiezer te openen.

U kunt uw locatie veranderen terwijl u met de VPN verbonden bent, maar u krijgt de volgende melding: Tijdens het verbinden kan uw internetverkeer onveilig zijn. Deze waarschuwing krijgt u telkens te zien tenzij u het vakje Laat dit niet meer zien aanvinkt.

De lijst met VPN locaties heeft in het begin twee tabbladen: AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

Het tabblad AANBEVOLEN toont u de voor u beste keuzemogelijkheden van ExpressVPN om mee te verbinden.

ExpressVPN Locaties scherm met Aanbevolen locaties.

Het tabblad ALLE LOCATIES geeft een overzicht van VPN serverlocaties per regio. U kunt de lijst uitvouwen en dichtklappen door te tikken op de driehoekige pijltjes.

ExpressVPN Locaties scherm met Alle Locaties.

Als u een locatie wilt toevoegen aan uw lijst met favoriete locaties veegt u naar rechts.

ExpressVPN Locaties scherm met een vinger die naar rechts veegt om een favoriete locatie toe te voegen.

U krijgt toegang tot uw favoriete locaties door te tikken op het tabblad FAVORIETEN dat nu verschenen is tussen de tabbladen AANBEVOLEN en ALLE.

On een locatie uit uw favorieten te verwijderen veegt u hem naar rechts.

Het tabblad Favorieten van de ExpressVPN Android app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe voegt u shortcuts toe aan de ExpressVPN app

De shortcuts functionaliteit verschijnt op uw ExpressVPN home screen nadat u met de VPN verbinding hebt gemaakt. (Hij verschijnt niet de allereerste keer dat u verbindt, maar vanaf de tweede keer.)

Shortcuts maken het makkelijk om snel apps en websites te openen direct vanuit ExpressVPN wanneer u verbonden bent. Als u regelmatig een aantal favoriete bestemmingen bezoekt na het verbinden met de VPN – bijvoorbeeld een bepaalde streamingdienst of sociaal netwerk – zorgt het toevoegen als shortcut ervoor dat u niet elke keer terug hoeft naar het home screen of de browser van uw apparaat om het te zoeken.

Shortcuts in beeld na het verbinden.

Om een app of website te open tikt u op het icoontje wanneer u met de VPN verbonden bent.

Als u minder dan vijf shortcuts hebt geselecteerd kunt u er een toevoegen door op het grijze plus-icoontje te tikken.

U kunt ook shortcuts toevoegen of verwijderen door te tikken op het hamburger menu (≡) linksboven in het scherm.

Tik op het hamburger menu in de ExpressVPN Android app.

Ga naar Instellingen > App en Website Shortcuts.

Open het app en website shortcuts menu.

Onder INVOEREN kunt u maximaal vijf apps of websites selecteren die u als shortcut terug wilt zien.

Kies apps om in het shortcuts menu in te voeren.

Deze apps of websites kunt u rechtstreeks vanuit het ExpressVPN home screen openen wanneer u met de VPN verbonden bent.

Om een app of website van de shortcuts lijst te verwijderen tikt u op het rode verwijder (-) icoontje. Als u nog een plekje over hebt kunt u een shortcut aan de lijst toevoegen door te tikken op het groene toevoeg (+) icoontje.

Verwijder apps van het ExpressVPN Android app shortcuts menu.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe wisselt u van VPN protocol

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Overschakelen naar een ander protocol kan u helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

Om van VPN protocol te wisselen tikt u op het hamburger menu (≡) links boven in het scherm.

Tik op het hamburger menu in de ExpressVPN Android app.

Tik in het menu op Instellingen.

ExpressVPN Over menu met Instellingen gemarkeerd.

In het Instellingen menu tikt u onder VPN Instellingen op VPN protocol.

Open het VPN protocol menu.

Selecteer het gewenste protocol door erop te tikken.

VPN Protocol menu.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe gebruikt u de split-tunneling functionaliteit

Standaard leidt ExpressVPN al het internetverkeer door de VPN. Maar u kunt de split-tunneling instellingen zo inrichten dat alleen bepaalde apps de VPN gebruiken.

Om naar u split-tunneling instellingen te gaan opent u het hamburger menu (≡).

Tik op het hamburger menu in de ExpressVPN Android app.

Tik op Instellingen > Split-tunneling.

Tik op het

Selecteer Alleen geselecteerde apps gebruiken de VPN. Onder APPS TOEVOEGEN kiest u de apps waarvoor u VPN bescherming wilt.

NB: Als u “Blokkeer non-VPN verkeer” in uw Android systeeminstellingen hebt ingeschakeld kunnen alleen de apps die u in dit menu hebt geselecteerd het internet gebruiken. Alle andere apps worden permanent geblokkeerd tenzij u ze aan deze lijst toevoegt.

Apps toevoegen in de Android split-tunneling instellingen.

Als u kiest voor Geselecteerde apps mogen de VPN niet gebruiken worden de apps die u in APPS TOEVOEGEN hebt geselecteerd niet door de VPN beschermd.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van taal wisselen in de ExpressVPN Android app

Tik op het hamburger menu (≡) en kies dan Instellingen.

ExpressVPN Over menu met Instellingen gemarkeerd.

Tik op Talen en kies de taal waar u naar toe wilt veranderen.

Open de ExpressVPN voor Android taalinstellingen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe voegt u de ExpressVPN app widget toe

Om de ExpressVPN widget toe te voegen aan uw home screen houdt u een lege plek ingedrukt op het home screen.

De ExpressVPN widget op Android toevoegen

Tik onderin het scherm op het WIDGETS icoontje.

Kies het Android widgets menu.

Houd de ExpressVPN widget ingedrukt. Misschien ziet het er op uw apparaat ietsje anders uit. Misschien moet u ook een beetje naar onder scrollen om de ExpressVPN widget te vinden.

Houdt de ExpressVPN widget ingedrukt.

Sleep de widget naar het scherm dat u wilt.

Sleep de ExpressVPN app widget.

De widget staat nu op uw home screen. U kunt hem gebruiken om te verbinden of de verbinding met de VPN te verbreken zonder de ExpressVPN app te openen.

Om te verbinden of de verbinding met de VPN te verbreken tikt u op de AAN button rechts in de widget.

Om van locatie te veranderen tikt u op de locatie vlag links in de widget.

Om de ExpressVPN app te openen tikt u in het midden van de widget.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe deïnstalleert u de VPN app op uw apparaat

Om ExpressVPN van uw Android apparaat te verwijderen houdt u het ExpressVPN icoontje op het home screen ingedrukt en sleept het daarna naar het , Deïnstalleren icoontje.

Android home screen met Deïnstalleren gemarkeerd.

U krijgt een bericht om het verwijderen te bevestigen. Tik op OK om de app van uw apparaat te verwijderen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Moeite met verbinden? Probeert u dit eens

Als u verbindingsproblemen hebt met Android Lollipop, kunt u deze blogpost raadplegen voor oplossingstips.

Als u de foutmelding “TUN driver missing” krijgt kunt u deze probleemoplossingsgids gebruiken om het op te lossen.