expressvpn-smart-tv

DNS nodig voor uw Smart TV?

DNS van ExpressVPN nu proberen
expressvpn for all devices

Eén VPN account op alle apparaten

Gratis apps krijgen

Deze handleiding toont u hoe u uw Samsung Smart TV instelt voor het gebruik van MediaStreamer. MediaStreamer kan uw online streaming ervaring verbeteren maar het heeft niet de voordelen van encryptie die een VPN biedt.

NB: Deze handleiding is geschreven voor gebruik met een Samsung 5500 Series Smart TV. De stappen om de DNS te veranderen zijn waarschijnlijk hetzelfde op de meeste Samsung Smart TVs.

Vrijwaring: Samsung Smart TVs hebben een regiolock voor de streek waar u ze gekocht hebt. Ook met het gebruik van een MediaStreamer zullen bepaalde  apps hun regiolock houden. Om dit probleem op te lossen moet u de regio van uw Smart TV veranderen.

Spring naar Hoofdstuk

Uw DDNS hostname krijgen
Hoe u een hostname registreert op expressvpn.com
Netwerk status oproepen
IP instellingen oproepen
DNS instellingen veranderen
Verbindingssucces valideren
DNS instellingen terugzetten

Uw DDNS hostname krijgen

Om MediaStreamer makkelijk te kunnen gebruiken moet u eerst een DDNS hostname hebben. Een DDNS hostname is een vast referentiepunt waardoor, zelfs wanneer uw IP adres voortdurend door uw Internet Provider wordt veranderd, ExpressVPN u nog steeds kan herkennen, en toegang kan blijven bieden tot Media Streamer.

NB: Voor de meeste gebruikers voldoet Dynu’s standaard gratis dienst prima. U heeft niet meer dan de vier gratis hostnames nodig om MediaStreamer te kunnen gebuiken.

Ga naar  https://www.dynu.com en klik op Create Account.

create dynu account

Maak een account aan, daarna ontvangt u een e-mail van Dynu om de account te verifiëren.

dynu account details

Open de link in de verificatie e-mail en log in op uw account op https://www.dynu.com; kies DDNS Services.

select ddns services

Klik op + Add om een DDNS service toe te voegen.

add ddns

Wanneer u nog geen hostname heeft, voert u uw gewenste hostname in bij Optie 1 en klikt u op + Add. Deze optie wordt aanbevolen voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met domeinnamen.

Wanneer u al een eigen domeinnaam hebt, voert u uw domeinnaam in bij Optie 2 en klikt u op  +Add.

create hostname

Als dat gedaan is, ziet u uw hostname en uw huidige publieke IP. Verwijder de vinkjes bij Wildcard Alias en Enable IPv6 Address en klik op Save.

save ddns

Volg daarna de handleiding om de Dynu DDNS service op uw router in te stellen (NB: niet alle router merken worden ondersteund).

Klaar! Uw DDNS hostname is ingesteld en u kunt hem vanaf nu gebruiken!

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team .

Terug naar boven

Hoe u een hostname registreert op expressvpn.com

Ga naar www.expressvpn.com en klik op MIJN ACCOUNT in de balk bovenaan.

Log in met behulp van uw account gegevens.

sign in to account

Als u bent ingelogd klikt u op DNS Instellingen in de bovenste balk.

dns-settings

Onder Dynamische DNS Registratie voert u de hostname in die u wilt registreren en klikt op Hostname opslaan.

enter hostname

Als dat is gebeurd ziet u een indicatie dat de hostname is geupdated.

NB: Het kan tot tien minuten duren voordat ExpressVPN de verandering van IP opmerkt.

hostname updated

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team .

Terug naar boven

Netwerk status oproepen

Druk de MENU knop van uw afstandsbediening in.

click-enter

Navigeer in de menu-instellingen van uw TV naar Netwerk en druk op de afstandsbediening op ENTER (enter)

go-to-network

In het Netwerk menu gaat u naar  Netwerk Status en dan drukt u weer op ENTER (enter) op de afstandsbediening.

network-status

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team .

Terug naar boven

IP instellingen oproepen

Wacht tot de TV uw internetinstellingen heeft gecontroleerd.

Als dat klaar is, geeft de TV op het scherm een lijstje met opties. Navigeer naar IP Instellingen en druk op ENTER (enter) op de afstandsbediening.

ip-settings

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

DNS instellingen veranderen

In het IP Instellingen menu navigeert u naar DNS instellingen en dan drukt u op ENTER (enter) op de afstandsbediening.

dns-settings-automatic

Kies Handmatig invoeren.

enter-manally

Wanneer wordt gevraagd om het DNS Server adres, voert u het adres in van de DNS server van ExpressVPN MediaStreamer. Om het MediaStreamer DNS server adres te vinden, logt u in op uw ExpressVPN account en klikt u op ExpressVPN Instellen, daarna navigeert u naar het MediaStreamer gedeelte.

enter-dns-address

Wanneer u het nieuwe DNS adres hebt ingevoerd drukt u op ENTER (enter) op de afstandbediening om de instellingen op te slaan. Dan navigeert u naar OK en drukt u ENTER (enter) in op de afstandsbediening.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team

Terug naar boven

Verbindingssucces valideren

Wacht terwijl de TV uw internetverbinding weer controleert.

Wanneer u het DNS server adres niet goed hebt ingevoerd meldt de TV dat er geen internetverbinding is. Als dat het geval is, herhaalt u Stap 3 hierboven.

Als u het DNS server adres correct hebt ingevoerd, hoort u de volgende melding te krijgen:  U bent verbonden met het internet.

Navigeer naar Sluiten en druk op ENTER (enter) op de afstandsbediening.

click-close

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

DNS instellingen terugzetten

Om uw oorspronkelijke DNS instellingen terug te zetten herhaalt u Stap 3 hierboven maar u kiest Automatisch ophalen in de DNS instellingen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.