streaming-media-console

Nu ExpressVPN kopen
expressvpn for all devices

Eén VPN account op alle apparaten

Gratis apps krijgen

Deze handleiding toont u hoe u de ExpressVPN app instelt op uw Amazon Fire TV Stick en Fire TV.

Belangrijk: De eerste-generatie Fire TV Stick (meestal gewoon Fire Stick genoemd) wordt niet ondersteund door ExpressVPN. Gebruikers kunnen ExpressVPN app niet in de winkel vinden. Alle versies van Fire TV (inclusief de eerste generatie) worden ondersteund, en Fire Stick wordt ondersteund vanaf de tweede generatie.

U kunt de ExpressVPN Android app op twee manieren downloaden op uw Fire apparaat. U kunt:

ExpressVPN beveelt de tweede benadering aan als uw Fire apparaat draait op een Android versie die ouder is dan 5.0 (Lollipop) of als u geen toegang hebt tot de Google Play Store.

Belangrijk: Als uw wilt dat uw Amazon Fire apparaat content kan streamen uit een bepaald land, zorg er dan voor dat uw VPN serverlocatie en uw Amazon account op hetzelfde land staan ingesteld. Uw Amazon landen-instelling kunt u vinden onder Uw account > Uw content en apparaten > Voorkeuren > Land/Regio.

Nog geen klant? Lees meer over VPN voor Amazon Fire TV en Fire Stick.

Ga naar sectie

De ExpressVPN Android app downloaden
De ExpressVPN app activeren
Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere locatie kiezen
Hoe deïnstalleert u ExpressVPN van uw Fire apparaat
De ExpressVPN app APK sideloaden

De ExpressVPN Android app downloaden

Ga op uw Fire apparaat naar de Zoekfunctie en zoek naar ExpressVPN.

Selecteer de ExpressVPN app.

Selecteer ExpressVPN uit de zoekresultaten.

Klik op Downloaden en wacht tot het downloaden klaar is.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN Android app activeren

Log in met behulp van uw afstandsbediening.

Inloggen op de ExpressVPN app op Fire TV.

Voer met uw afstandsbediening de volgende informatie in:

• E-mail: het e-mail adres dat hoort bij uw ExpressVPN account
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat hoort bij uw ExpressVPN account

Log in op de ExpressVPN Fire TV app met uw inloggegevens.

Klik met de afstandsbediening op Inloggen. Dit activeert de app.

Uw app zal vragen of u anoniem gegevens wilt delen om te helpen ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Klik op OK als u anoniem analytische gegevens wilt delen.

Stuur anonieme analytische gegevens om te helpen ExpressVPN op Fire TV te verbeteren.

Vervolgens moet u de app configureren. Kies OK. Wanneer u gevraagd wordt of u verbindingsverzoeken van ExpressVPN wilt accepteren klikt u op OK.

Toestemming om ExpressVPN voor Fire TV in te stellen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een VPN serverlocatie

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie klikt u op de Aan button. Standaard stelt ExpressVPN een Smart Location voor, dat is de locatie die u de optimale beleving geeft.

Klik om ExpressVPN op Fire TV te verbinden.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u vrij en veilig het internet op!

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken klikt u op de Aan button terwijl de VPN verbonden is.

Klik om de verbinding met ExpressVPN op Fire TV te verbreken.

U weet dat de verbinding verbroken is wanneer u het bericht “Niet verbonden” ziet.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een andere locatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen opent u de Locatiekiezer en kiest u een VPN locatie uit de lijst.

Open de locatiekiezer voor ExpressVPN op Fire TV.

Standaard ziet u twee tabbladen, AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

De ExpressVPN voor Fire TV locatiekiezer.

Om verbinding te maken met een locatie selecteert u die met uw afstandsbediening. U kunt ook een locatie toevoegen aan uw lijst met favorieten door de “selecteren” button op die locatie in te drukken. Uw favoriete locaties worden toegevoegd op een tabblad met de naam FAVORIETEN.

Het tabblad favorieten op de ExpressVPN voor Fire TV app.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe deïnstalleert u ExpressVPN van uw Fire apparaat

Ga op uw apparaat naar de Google Play Store en zoek ExpressVPN.

Selecteer DEÏNSTALLEREN.

Deïnstalleer de ExpressVPN app op Fire TV.

De app is nu van uw apparaat verwijderd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN app APK sideloaden

Belangrijk: Gebruik deze methode alleen als u een lagere versie hebt dan Android 5.0 (Lollipop) of als het niet lukt om ExpressVPN te downloaden vanuit de Play Store.

Zorg er om te beginnen voor dat uw USB flashdrive in uw computer zit. Ga naar de ExpressVPN website en log in op uw account.

inloggen op uw expressvpn account

Nadat u hebt geklikt op de link in de welkomst e-mail of hebt ingelogd op de website klikt u op Meer apparaten instellen.

instellen op meer apparaten mac

Op de volgende pagina selecteert u Android en daarna APK downloaden.

klik op android

Als het downloaden klaar is kopieert u het APK bestand naar uw flashdrive. Daarna kunt u de flashdrive uitwerpen uit uw computer.

kopiëren naar flashdrive

Schakel uw Fire apparaat in maar steek uw flash drive er nog niet in. Nu gaat u uw apparaat in staat stellen om apps van onbekende bronnen te installeren.

Ga naar Instellingen en dan naar Veiligheid en beperkingen.

veiligheidsbeperkingen

De eerste schakelaar moet zijn Onbekende bronnen. Zet deze schakelaar naar rechts als hij daar nog niet staat. U ziet een waarschuwing. Druk op OK.

onbekende bronnen

Nu hebt u nog iets nodig om het APK bestand op uw USB-drive te kunnen benaderen. U kunt toegang krijgen tot uw flashdrive door middel van de “FX File Explorer File Manager” app uit de Google Play Store. Om deze bestandsverkennings-app te krijgen gaat u terug naar het homescreen van uw Fire apparaat en opent u de Google Play store.

Fire TV selecteer play store

Zoek FX File Explorer.

Zoek naar de FX File Explorer.

Selecteer INSTALLEREN en daarna ACCEPTEREN.

Installeer FX File Explorer.

Als het installeren klaar is steekt u uw USB-drive in uw Fire apparaat.

In FX File Explorer opent u de USB.

Open de USB in FX File Explorer.

Selecteer de ExpressVPN APK en kies daarna INSTALLEREN.

Selecteer de ExpressVPN apk.

Als de installatie klaar is selecteert u Openen. U kunt de ExpressVPN app nu gebruiken op uw Fire apparaat.

De ExpressVPN app is geïnstalleerd.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.