streaming-media-console

Nu ExpressVPN kopen
expressvpn for all devices

Eén VPN account op alle apparaten

Gratis apps krijgen

In deze tutorial leest u hoe u de ExpressVPN app op uw Amazon Fire TV Stick en Fire TV kunt instellen.

Belangrijk: De eerste generatie Fire TV Stick (ook vaak simpelweg Fire Stick genoemd) wordt niet ondersteund door ExpressVPN. Gebruikers zullen de ExpressVPN app niet in de winkel kunnen vinden. Alle versies van Fire TV (inclusief de eerste generatie) worden ondersteund, en Fire Stick wordt vanaf de tweede generatie ondersteund.

Er zijn twee manieren om de ExpressVPN Android-app in te stellen op uw Fire apparaat. U kunt:

ExpressVPN raadt de tweede manier aan als uw Fire apparaat op een Android-versie ouder dan 5.0 (Lollipop) draait of als u geen toegang heeft tot de Google Play Store.

Tip: Als u wilt dat uw Amazon Fire apparaat vanuit een bepaald land streamt, zorg er dan voor dat uw VPN serverlocatie en uw Amazon account op hetzelfde land zijn ingesteld. Uw Amazon landinstellingen kunt u vinden onder Uw Account > Uw Inhoud en Apparaten > Voorkeuren > Land/Regio.

Spring naar hoofdstuk

De ExpressVPN Android app downloaden op Google Play
De ExpressVPN app activeren
Met een VPN serverlocatie verbinding maken
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere locatie kiezen
De ExpressVPN op uw Fire apparaat deïnstalleren
De ExpressVPN app APK sideloaden

De ExpressVPN Android app downloaden op Google Play

Bezoek op uw Fire apparaat de Google Play Store.

mi box select play store

Zoek naar ExpressVPN. U moet hierbij de ExpressVPN Android app in de zoekresultaten weergegeven zien staan.

play store search expressvpn app

Open de ExpressVPN app pagina en selecteer INSTALLEREN.

Install ExpressVPN on Fire TV.

Om verder te kunnen gaan moet u eerst de app permissies accepteren. Selecteer Accepteren om door te gaan.

accept expressvpn android app permissions

U heeft nu de ExpressVPN app op uw Fire device ingesteld. U kunt nu de app activeren en met de VPN verbinding maken.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

De ExpressVPN Android app activeren

Gebruik uw afstandbediening om Sign In te selecteren.

Sign in to ExpressVPN on Fire TV.

Gebruik uw afstandsbediening om de volgende informatie in te voeren:

• E-mailadres: het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw ExpressVPN account
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat gelinkt is aan uw ExpressVPN account

Sign in to ExpressVPN on Fire TV.

Selecteer Inloggen met de afstandsbediening. De app zal geactiveerd worden.

De app zal u vragen of u anonieme informatie wilt delen om ExpressVPN sneller en betrouwbaarder te maken. Selecteer OK als u anonieme informatie wilt delen.

Help improve ExpressVPN.

Daarna zult u de app moeten configureren. Selecteer OK. Wanneer u gevraagd wordt de verbindingsverzoeken te accepteren, selecteer OK.

Set up ExpressVPN on Fire TV.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

Met een VPN serverlocatie verbinding maken

Om verbinding te maken met een VPN serverlocatie, klik op de Aanknop. ExpressVPN zal automatisch een Smart Locatie aanbevelen, dit is de locatie die u de meest optimale ervaring zal bieden.

Connect ExpressVPN on Fire TV.

Zodra u het bericht Verbonden ziet kunt u beginnen met veilig en vrij surfen!

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding te verbreken met de VPN server, selecteert u de Aanknop terwijl de VPN verbonden is.

Disconnect ExpressVPN on Fire TV.

U weet dat de verbinding verbroken is als het bericht “Not connected” weergegeven wordt.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

Een andere locatie kiezen

Om een andere locatie te kiezen opent u de Location Picker en selecteert de VPN locatie in de lijst.

Select the Location Picker.

U zult automatisch twee labels zien: AANBEVOLEN en ALLE LOCATIES.

ExpressVPN recommended locations tab.

Om verbinding te maken met een locatie selecteert u deze met de afstandsbediening. U kunt ook een locatie aan uw favorietenlijst toevoegen door de “selecteer”-knop ingedrukt te houden op de locatie. Uw favoriete locaties zullen toegevoegd worden onder het label FAVORIETEN.

ExpressVPN favorite locations tab.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

De ExpressVPN op uw Fire apparaat deïnstalleren

Ga op uw apparaat naar de Google Play Store en zoek naar ExpressVPN.

Selecteer DEÏNSTALLEREN.

Uninstall ExpressVPN on Fire TV.

De app is nu verwijderd van uw Fire apparaat.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.

Terug naar boven

De ExpressVPN app APK sideloaden

Belangrijk: Gebruik alleen deze methode als u een Android versie ouder dan 5.0 (Lollipop) draait of als u niet direct de ExpressVPN in de Play Store kunt downloaden.

Om te beginnen zorgt u ervoor de uw USB stick in uw computer zit. Bezoek de ExpressVPN website en log in op uw account.

sign in to your expressvpn account

Zodra u op de link in de welkomst e-mail heeft geklikt of op de website heeft ingelogd, klikt u op Meer apparaten instellen.

set up on more devices mac

Selecteer op de volgende pagina Android, en daarna Download APK.

click on android

Zodra het downloaden voltooid is verplaatst u het APK bestand naar uw USB stick. Werp daarna de USB stick uit uw computer.

move to flash drive

Zet uw Fire apparaat aan maar steek de USB stick nog niet in de computer. U zorgt er zo voor dat uw apparaat apps kan installeren van onbekende bronnen.

Ga naar Settings, gevolgd door Security and restrictions.

security restrictions

De eerste toggle zou Onbekende bronnen weer moeten geven. Als deze nog niet op rechts staat, zet hem naar rechts. Er zal een waarschuwing weergegeven worden. Druk op OK.

unknown sources

U heeft nu een manier nodig om toegang te krijgen tot het APK bestand op uw thumbdrive. U kunt uw USB stick gebruiken via de “FX File Explorer File Manager” app uit de Google Play Store. Om de file explorer app te verkrijgen gaat u terug naar het hoofdscherm van uw Fire apparaat en opent u de Google Play store.

mi box select play store

Zoek naar FX File Explorer.

Search for FX File Explorer.

Selecteer INSTALLEREN, gevolgd door ACCEPTEREN.

Install FX File Explorer.

Zodra de installatie voltooid is voert u uw thumbdrive in op het Fire apparaat.

Open de USB in FX File Explorer.

Open the USB in FX File Explorer.

Selecteer de ExpressVPN APK en selecteer dan INSTALLEREN.

Select the ExpressVPN apk.

Zodra de installatie is voltooid selecteert u Openen. U kunt nu de ExpressVPN app op uw Fire apparaat gebruiken.

ExpressVPN is installed on Fire TV.

Hulp nodig? Neem contact op met het ExpressVPN Support Team voor directe assistentie.