Deze handleiding leert u hoe u de ExpressVPN app instelt op Asus routers.

NB: Onderstaande stappen zijn enkel bedoeld voor de volgende Asus routermodellen:

• RT-AC68U
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U
Controleer of u de juiste firmware voor elk model gebruikt, anders werkt het instellingsproces niet. Voor andere routermodellen kunt u hier de handmatige router instellingsinstructies vinden.

Spring naar …

1. De ExpressVPN firmware downloaden
2. Uw router aanzetten
3. Firmware installeren
4. Uw router met internet verbinden
5. ExpressVPN op uw router instellen

1. De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. In het uitklapmenu, selecteer het model van uw Asus router.

Klik op Download Firmware.

Click “Download Firmware.”

Houd dit browser open. U hebt later de activatiecode voor het instellen nodig.

ExpressVPN setup pagina met de knop Firmare Downloaden gemarkeerd.

Als u ExpressVPN op een bestaande router wilt installeren, ga door naar de ExpressVPN firmware installeren.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw Asus router aanzetten

Belangrijk: Als uw netwerk op dit moment een andere router gebruikt, raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Asus router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande primaire router wilt vervangen door de ExpressVPN router, bevelen wij u aan om eerst de Asus router als secundaire router toe te voegen, en daarna uw primaire router te verwijderen.

Als u ExpressVPN op een bestaande router instelt, ga door met de ExpressVPN firmware installeren.

Als u ExpressVPN op een nieuwe router installeert, volg de volgende stappen hieronder:

1. Plaats de antennes op de nieuwe router.
  2. Verbind deze met het lichtnet maar verbind het niet met internet. Als u de nieuwe router als secundaire router wilt gebruiken, plaats deze in de buurt van uw bestaande router.
  3. Zet de nieuwe router aan.
  4. Wacht tot het lichtje zonder haperen brandt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN firmware te installeren verdwijnen uw huidige instellingen, zoals uw wifi SSID en wachtwoord. U kunt ten allen tijde teruggaan naar de standaard firmware.

In de adresbalk van uw browser, voer het IP adres voor het admin panel van de router in. Dit is standaard 192.168.1.1 (deze kunt u ook in de instellingen van uw apparaat vinden).

U wordt gevraagd om in te loggen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Asus router in. (De standaard login/wachtwoord is admin/admin.)

Sign in to the Asus admin with your admin username and password.

In de zijbalk, klik op Administration > Firmware Upgrade.

Click “Firmware Upgrade.”

Klik op Upload en selecteer dan het ExpressVPN firmware .trx bestand dat u eerder hebt gedownload.

Click “Upload” to upload the ExpressVPN firmware.

Als de firmware upgrade voltooid is, staat er op het scherm, “Firmware upgrade is done. Please reboot (uw Asus router model) handmatig.”

Start uw router handmatig opnieuw op.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Met internet verbinding maken

Om via wifi te verbinden, zoek naar het netwerk ASUS_(modelnaam__(revisie) (voor sommige hardware: Broadcom_Northstar) en voer het wachtwoord in dat op uw router staat.
Als u een nieuwe router gebruikt die als secundaire router gebruikt wordt, verbind deze met internet door een uiteinde van een ethernet kabel met zijn blauwe poort te verbinden, en het andere uitende van de kabel met uw bestaande router.
Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.
Terug naar boven

5. ExpressVPN op uw router instellen

U wordt naar het ExpressVPN router dashboard genomen. Als u deze niet ziet, ga naar www.expressvpnrouter.com. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Zodra het instellen voltooid is, houd uw wifi naam en wachtwoord alsook uw router wachtwoord bij.

Make a note of the important information after the setup is complete.

Uw router is nu verbonden met ExpressVPN.