router

Need a VPN for your router?

Get ExpressVPN Now
refer a friend

Love ExpressVPN? Want a free month?

Refer a Friend Now

Deze handleiding leert u hoe u de ExpressVPN app instelt op Asus routers.

BELANGRIJK: Onderstaande stappen werken alleen voor de Asus RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S en RT-AC56U. Controleer of u de juiste firmware voor elk model gebruikt, anders werkt het instellingsproces niet. Voor andere routermodellen kunt u hier de handmatige router instellingsinstructies vinden.

Spring naar …

De ExpressVPN firmware downloaden
Uw Asus router instellen
TECHNISCH: Uw router flashen
Uw apparaten verbinden
Met een andere serverlocatie verbinden
Verbonden apparaten beheren
Uw wachtwoorden vinden
Hulp nodig met MediaStreamer?
Ik heb mijn router ingesteld maar kan niet verbinden met het internet

De ExpressVPN firmware downloaden

Log in op uw ExpressVPN account met uw e-mail adres en wachtwoord.

inloggen op uw expressvpn account

U wordt naar het dashboard van uw account gebracht. Houd deze pagina open. Later moet u hier terugkomen om de activatiecode van uw account op te halen.

Kies Meer apparaten instellen. (Op mobiele apparaten selecteert u ExpressVPN instellen.)

Klik op 'ExpressVPN instellen.'

Selecteer Router, daarna kiest u in het dropdownmenu Selecteer uw router het model van uw Asus router. Zorg er voor dat u de juiste modelnaam van uw router kiest.

Klik op Firmware downloaden om het downloaden van de ExpressVPN firmware te starten.

expressvpn asus firmware downloaden

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw Asus router instellen

Belangrijk: Als uw netwerk op dit moment een andere router gebruikt, raadt ExpressVPN u aan om gewoon de Asus router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u uw bestaande primaire router wilt vervangen door de ExpressVPN router, bevelen wij u aan om eerst de Asus router als secundaire router toe te voegen, en daarna uw primaire router te verwijderen.

Om uw Asus router in te stellen:

Instellen voor routers zonder internettoegang

Zorg ervoor dat uw router aan staat en dat alle benodigde antennes er aan zitten. Verbind uw computer met de router via

1. een kabel of
  2. het veilige wifi netwerk waarvan de naam onder op de router staat.

Ga naar het Asus router dashboard. Als u hulp nodig hebt om de gateway van uw router te vinden kunt u deze instructies volgen.

Als u voor het eerst inlogt voert u ‘admin’ in en een tijdelijk wachtwoord. Klik op volgende.

tijdelijk wachtwoord invoeren

Kies een wachtwoord voor de SSID’s van de router. Voer het wachtwoord in en klik dan op Toepassen en vervolgens op Voltooien.

ssid wachtwoord

U komt nu op het admin dashboard van uw router. Volg onderstaande stappen.

Hulp nodig? In geval van problemen kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Instellen voor routers met internet toegang.

Als het goed is bent u verbonden met het internet en kunt u op het internet websites bezoeken.

Open een browser en ga naar het Asus router dashboard. Als u niet naar het dashboard kunt via http://router.asus.com/, probeer dan de gateway van uw router te vinden (bijvoorbeeld 192.168.1.1). U kunt deze instructies volgen.

U krijgt het verzoek om in te loggen. Voer uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord voor de router in.

U komt nu op het admin dashboard van uw router. Volg onderstaande stappen.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

TECHNISCH: Uw router flashen

Belangrijk: Het flashen van uw router wist alle huidige instellingen, zoals uw wifi-SSID en wachtwoord, van uw router. Hoewel het mogelijk is om de standaard firmware te herstellen, raden wij gebruikers niet aan om het onderstaande te proberen zonder voldoende technische kennis.

Klik links op uw dashboard op Administratie.
klik op administratieOm de instructies over het uploaden van de ExpressVPN firmware te vinden klikt u op de link die hoort bij het versienummer van uw Asus firmware.
Voor Asus Firmware 3.0.0.4.384.20648 en later

Voor Asus Firmware 3.0.0.4.384.20648 en later

Kies Firmware Upgrade. Klik op Uploaden en kies de firmware die u eerder had gedownwload.

NB: Als u de boodschap firmwarebestand ongeldig ziet, controleer dan of u de juiste firmware hebt. De naam van de firmware moet ook overeenkomen met de naam van uw routermodel.asus rt-ac86u upload firmware

Voor Asus Firmware ouder dan 3.0.0.4.384.20648

Voor Asus Firmware ouder dan 3.0.0.4.384.20648

Kies Firmware Upgrade. Klik op Bestand kiezen en kies dan de firmware die u eerder had gedownload.

NB: Als u de boodschap firmware bestand ongeldig ziet, controleer dan of u de juiste firmware hebt. De naam van de firmware moet ook overeenkomen met de naam van uw routermodel.

upload firmware

Klik op Uploaden.

Als u het bericht Router update is voltooid ziet is het misschien nodig om uw ethernetkabel opnieuw aan te sluiten op de wifi van de router. De wifi-naam is ASUS_(modelname)_(revisie) of (voor sommige hardware:) Broadcom_Northstar en het wachtwoord is het PIN nummer op de sticker op de achterkant of onderkant van de router.

U wordt gebracht naar het ExpressVPN router dashboard. Klik op Aan de slag.

Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw provider weet voert u dat in en klikt op Verbinden. Zo niet, klik dan op Mijn provider heeft geen login.

Voer uw inloggegevens in.

Plak de activatiecode van uw account die u eerder gevonden had en klik op Inloggen.

Voer uw ExpressVPN activatiecode in.

U kunt foutmeldingen en andere anonieme analyses delen om te helpen ExpressVPN te verbeteren. Klik op OK als u rapporten wilt delen.

Deel analyses voor ExpressVPN.

Nu gaat u de gegevens voor uw wifi-netwerk configureren. Voer de wifi-naam en het wifi-wachtwoord in dat u wilt gebruiken en klik op Doorgaan.

Stel de wifi-gebruikersnaam en wachtwoord in.

Stel vervolgens het router admin wachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat u gaat gebruiken om toegang te krijgen tot het dashboard van de ExpressVPN router.

Stel het nieuwe dashboard wachtwoord in.

Klik op Klaar om de administratie instellingen van uw router te bevestigen. Het kan zijn dat u opnieuw met de wifi van uw router moet verbinden.

Wij adviseren u om de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw router goed te bewaren.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw apparaten verbinden

Standaard zal de ExpressVPN router app u verbinden met de best mogelijke VPN locatie; dit heet Smart Location. Deze wordt bepaald door het toepassen van anonieme meetresultaten zoals download snelheid, latentie en afstand.

Alle apparaten die met het internet verbonden zijn via uw ExpressVPN router (hetzij via de kabel hetzij via wifi) sturen nu hun internetverkeer via een veilige VPN.

De ExpressVPN router app is verbonden.

Om een apparaat met de VPN te verbinden, steekt u de netwerkkabel ervan in de ExpressVPN router of verbindt u het apparaat met de wifi van de ExpressVPN router. De netwerknaam en het wachtwoord kunt u vinden als de laatste twee gegevens onderop uw router.

U kunt ook de VPN serverlocatie waarmee u verbonden bent veranderen, of een apparaat dat verbonden is met de router loskoppelen, door in te loggen op www.expressvpnrouter.com.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Met een andere serverlocatie verbinden

Als u verbinding wilt maken met een andere serverlocatie klikt u op de locatiekiezer.

Klik op de locatiekiezer.

Zoek in de beschikbare locaties en klik dan op een locatie om verbinding te maken.

Serverlocaties doorzoeken in de ExpressVPN router app.

U kunt ook de zoekbalk gebruiken om te zoeken naar een locatie om mee te verbinden. Klik op een locatie om ermee te verbinden.

Naar locaties zoeken in de ExpressVPN router app.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbonden apparaten beheren

Standaard leidt ExpressVPN app al het internetverkeer door de VPN. U kunt de app ook zo instellen dat alleen bepaalde verbonden apparaten de VPN gebruiken.

Ga op het router dashboard naar het tabblad Apparaten.

Als Alle apparaten gebruiken is ingesteld op Router VPN, zullen alle apparaten de VPN gebruiken.

Configureer alle aangesloten apparaten om de VPN te gebruiken.

Als Alle apparaten gebruiken is ingesteld op Per apparaat kunt u zelf kiezen welke apparaten door de VPN beschermt moeten worden.

Configureer geselecteerde apparaten om de VPN te gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw wachtwoorden vinden

Alle wachtwoorden die u nodig heeft staan onder op uw router. Om aan te sluiten op de wifi van de router:

• SSID/Wi-Fi naam: Asus-RT-<modelnummer>
  • SSID/Wi-Fi wachtwoord: <dit staat als “PIN Code” op de sticker achter op uw router>

Om in te loggen op www.expressvpnrouter.com

• Router admin wachtwoord: <het wachtwoord dat u eerder had ingesteld>

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hulp nodig met MediaStreamer?

Als u de MediaStreamer DNS servers wilt gebruiken kunt u dit artikel raadplegen: Hoe stelt u DNS in op uw Asus router.

Terug naar boven

Ik heb mijn router ingesteld maar kan niet verbinden met het internet

Als u uw Asus router hebt ingesteld volgens bovenstaande instructies maar geen verbinding krijgt met het internet, kunt u:

1. Controleren of uw internet kabel is aangesloten op de blauwe “Internet” poort aan de achterkant van de router
  2. Controleren of uw Asus router is verbonden met uw modem (als de Asus router uw primaire router is) of met uw bestaande router (als u de Asus router als “secondaire” router gebruikt)
  3. Uw router opnieuw opstarten en opnieuw proberen met het internet te verbinden