Get a VPN for Raspberry Pi.
VPN voor Raspberry Pi nodig?
Nu ExpressVPN kopen
Get started with ExpressVPN.
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding leidt u door de stappen die nodig zijn om de ExpressVPN app in te stellen voor Raspberry Pi. ExpressVPN is compatibel met Raspberry Pi met ARMv7 CPU’s en het runnen van Raspberry Pi OS versies ondersteund door Debian’s Long Term Support Window.

N.B.: Als u liever de ExpressVPN Linux app met een grafische gebruikersnterface gebruikt, kunt u dat doen met de ExpressVPN browserextensie voor Chrome of Firefox. Installeer de browserextensie nadat u de app ingesteld hebt.

Spring naar…

1. Het installatieprogramma downloaden
2. De app installeren en activeren
3. Verbinden met een VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
Een andere VPN serverlocatie kiezen
Van VPN protocol wisselen
De handleiding openen
De automatische aanvulfunctie gebruiken
De ExpressVPN browserextensie gebruiken
Uw app deïnstalleren
Verbindingsproblemen oplossen

1. Het installatieprogramma downloaden

Ga naar de instelpagina van ExpressVPN. Als hiernaar gevraagd wordt, voer uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die naar uw e-mailadres verstuurd is.

Selecteer aan de rechterkant Raspbian 32-bit. Klik op Downloaden.

Click "Download."

U ziet daaronder ook uw activatiecode.

Houd dit browservenster open. U heeft de informatie later nodig voor het instellen.

Optioneel: Leer hoe u de PGP sleutel kunt downloaden en de handtekening verifiëren.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De app installeren en activeren

De app installeren

Open Terminal. Voer deze command uit:

cd ~/Downloads/

Voer vervolgens deze command uit:

sudo dpkg -i [installer filename]

Run the sudo command to install the installer file.

De installatie zal beginnen.

N.B.: Als u de foutmelding “Kan niet verbinden met expressvpn daemon”, voer dan de volgande command in om ExpressVPN opnieuw op te starten:

sudo service expressvpn restart

De app activeren

In het Terminal scherm, voer deze command uit:

expressvpn activate

Run the sudo command to activate ExpressVPN.

Voer de activatiecode in die u eerder ingevoerd hebt. Ben uzelf ervan bewust dat de code niet op het scherm zal verschijnen. Druk op Enter.

U zult ervan op de hoogte worden gesteld als de app geactiveerd is.

U kunt ExpressVPN helpen verbeteren door diagnostische informatie te delen. Voer Y in om te accepteren of n om te weigeren.

Als u nu kiest om diagnostische gegevens op te sturen maar daar later van af wilt, voer u de volgende command uit:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Verbinden met een VPN serverlocatie

In het terminal scherm, voer de volgende command uit:

expressvpn connect

Run “expressvpn connect” to connect to a VPN server location.

Als u voor de eerste keer verbinding maakt, zal ExpressVPN de Smart Location functie gebruiken om een serverlocatie te kiezen, gebaseerd op factoren zoals snelheid en nabijheid.

Als dit niet de eerste keer is dat u verbinding maakt, zal ExpressVPN met de serverlocatie verbinden waar u het laatst mee verbonden was.

Zodra u succesvol verbonden bent, zal u het bericht “Verbonden met…” zien.

N.B.: Een enkel ExpressVPN abonnement kunt u tegelijkertijd op vijf apparaten gebruiken, ongeacht het platform. Wanneer u probeert om meer dan vijf apparaten tegelijk te gebruiken op één abonnement ziet u het volgende bericht: “U hebt uw maximale aantal apparaten voor dit abonnement gebruikt”.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een serverlocatie te verbreken, voert u het volgende commando uit:

expressvpn disconnect

U wordt ervan op de hoogte gesteld zodra de verbinding met de app verbroken is.

You will be notified when the app has been disconnected.

Hulp nodig? Neem voor onmiddelijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN serverlocatie

N.B.: Voordat u met een andere serverlocatie verbindt, moet u de verbinding met uw huidige locatie verbreken.

Om een lijst te zien met aanbevolen locaties om mee te verbinden, voert u in de terminal het volgende commando in:

expressvpn list

ExpressVPN doet standaard een aanbeveling voor de locatie die voor u de optimale beleving geeft, de zogenaamde Smart Location; deze staat bovenaan in de lijst.

After running “expressvpn list,” you will see a list of recommended locations to connect to.

Verbinden met een specifieke serverlocatie

Om te verbinden met een specifieke serverlocatie voert u de volgende command in:

expressvpn connect [COUNTRY]

Als u bijvoorbeeld wilt verbinden met Duitsland, voer de volgende command in:

expressvpn connect Germany

ExpressVPN zal een serverlocatie in Duitsland kiezen die de meest optimale ervaring voor u biedt.

Verbinden met een specifieke serverlocatie

Om te verbinden met een specifiek land voert u in:

expressvpn connect [LOCATIE]

of

expressvpn connect [ALIAS

Als u bijvoorbeeld wilt verbinden met de Santa Clara serverlocatie in de VS, voert u in:

expressvpn connect "USA - Santa Clara"

of

expressvpn connect ussc

Verbinden met Smart Location

Om te verbinden met de Smart Location:

expressvpn connect smart

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Van VPN protocol wisselen

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server. Omschakelen naar een ander protocol kan  helpen hogere verbindingssnelheden te bereiken.

De ExpressVPN Linux cliënt gebruikt de Lightway en OpenVPN protocollen. Met Lightway en OpenVPN kunt u kiezen tussen het TCP en UDP protocol. Standaard kiest ExpressVPN automatisch het meest optimale protocol voor u.

Om te wisselen naar Lightway – TCP voert u het volgende commando uit:

expressvpn protocol lightway_tcp

Om te wisselen naar Lightway – UDP voert u het volgende commando uit:

expressvpn protocol lightway_udp

Om te wisselen naar OpenVPN – TCP voert u het volgende commando uit:

expressvpn protocol tcp

Om te wisselen naar OpenVPN – UDP voert u het volgende commando uit:

expressvpn protocol udp

U zult het bericht “Van protocol veranderd” zien.

You will see the message: “Protocol changed.”

Als u wilt dat ExpressVPN automatisch het optimale protocol kiest, voert u de volgende command in:

expressvpn protocol auto

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De handleiding openen

Als u een complete lijst van alle functies van de app wilt zien voert u het volgende commando uit:

man expressvpn

Hiermee krijgt u de verschillende commands op een rijtje te zien.

Run “man expressvpn” to see a list of commands.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De automatische aanvulfunctie gebruiken

Als u commando’s invoert kunt u alle mogelijkheden te zien krijgen door twee keer op de “tab” toets te drukken.

Typ bijvoorbeeld:

expressvpn protocol

Druk dan twee keer op  “Tab”. Hierdoor krijgt u een lijst met de mogelijke opties voor protocollen te zien.

After typing a command, hit the tab key twice to see a list of available options.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De ExpressVPN browserextensie gebruiken

Als u liever de ExpressVPN Linux app met een grafische gebruikersinterface gebruikt, kunt u dat met de ExpressVPN browserextensie voor Chrome of Firefox doen.

N.B.: Om de browserextensie te gebruiken, zorg ervoor dat u eerst de ExpressVPN Linux app (Versie 2.0 of nieuwer) installeert en activeert.

Om de ExpressVPN browserextensie te krijgen, voer één van de volgende commands uit:

expressvpn install-firefox-extension
expressvpn install-chrome-extension

Run command to install the ExpressVPN browser extension.

Hiermee opent u de pagina waar u de ExpressVPN browserextensie kunt downloaden. Klik op Extensie krijgen.

Under "ExpressVPN for Chrome," click "Get Extension."

Kom meer te weten over de ExpressVPN browserextensie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw app deïnstalleren

Om de ExpressVPN app te deïnstalleren voert u het volgende commando uit:

sudo dpkg -r expressvpn

De ExpressVPN app zal van uw apparaat verwijderd worden.

ExpressVPN is now removed from your device.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbindingsproblemen oplossen

Als uw app problemen geeft met de verbinding kunt u de volgende stappen proberen om het op te lossen:

1. Download de nieuwste versie van de ExpressVPN app voor Linux.
  2. Verbind met een andere VPN serverlocatie.
  3. Wissel van VPN protocol.
  4. Herstart uw Raspberry Pi en en start de ExpressVPN app opnieuw op.