VPN nodig voor uw router?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN instelt op uw DrayTek router met behulp van het L2TP/IPsec protocol.

Mogelijk zijn niet alle ExpressVPN locaties beschikbaar voor handmatig geconfigureerde verbindingen.

Belangrijk: L2TP/IPsec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen, en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren en voor het wisselen van locatie. Als u in een land bent met een hoge mate van internetcensuur raden wij u aan om de ExpressVPN app te gebruiken voor een stabielere VPN verbinding.

Onderstaande stappen zijn getest op de Vigor 2926. Het kan zijn dat de L2TP/IPsec installatie niet op alle DrayTek modellen werkt.

De serie DrayTek DrayOS routers omvat: Vigor 2120, 2132, 2133, 2710, 2760, 2762, 2820, 2830, 2850, 2860, 2862, 2920, 2925, 2930, 2926, 2952, 3200 en 3220.

Secties

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken
2. Uw DrayTek router configureren met de VPN
3. Split-tunneling configureren op uw DrayTek router
Verbinden met een andere VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken

Ga naar de ExpressVPN instel pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloginformatie in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail ontvangen hebt.

Rechts in het scherm selecteert u L2TP/IPsec.

Click "L2TP/IPsec."

Dit toont u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen overal ter wereld.

This will show you your username, password, and a list of server addresses around the world.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw DrayTek router configureren met de VPN

Voer in de adresbalk van uw browser het IP adres van uw router in om naar het admin dashboard van uw router te gaan.

Klik in de linker zijbalk op VPN en Toegang op afstand > LAN naar LAN.

Click “LAN to LAN.”

Selecteer in de Index kolom een getal om een nieuw VPN profiel te maken.

Als u in het profiel bent, voert u de volgende informatie in:

1. Algemene instellingen:

• Profielnaam: voer een naam in die u helpt uw VPN verbinding te herkennen. Bijvoorbeeld: ExpressVPN LA.
  • Dit profiel inschakelen: vink het vakje aan.
  • VPN Dial-Out Through: selecteer een Dial-Out WAN strategie (bijvoorbeeld WAN1 First).
  • Call Direction: selecteer Dial-Out.
  • Altijd aan: vink het vakje aan.

Enter information for “Common Settings.”

2. Dial-Out Instellingen:

• Type server dat ik bel: selecteer L2TP met IPsec Policy en Must.
  • Server IP/Hostname voor VPN: voer een van de gevonden serveradressen in (bijvoorbeeld la-abc-abcd.abcde.com).
  • Gebruikersnaam: voer de gebruikersnaam in die u hier gevonden had.
  • Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat u hier gevonden had.
  • IKE Authenticatie Methode: selecteer Pre-Shared Key en voer in 12345678.
  • IPsec Security Method: selecteer Hoog(ESP) en AES met Authenticatie.

Enter information for “Dial-Out Settings.”

5. TCP/IP Netwerk Instellingen:

• Remote Network Mask: selecteer 0.0.0.0 / 00.
  • Van het eerste subnet naar het netwerk op afstand moet u: selecteer NAT.
  • Standaard route naar deze VPN tunnel: vink het vakje aan.

Enter information for “TCP/IP Network Settings.”

Klik op OK.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Split-tunneling configureren op uw DrayTek router

U kunt de functie Policy Route gebruiken: deze stelt u in staat te kiezen welk verkeer door de VPN tunnel gaat en welk verkeer niet.

Klik in de linker zijbalk op Routing > Load-Balance/Route Policy.

Click “Load-Balance/Route Policy.”

In de Index kolom: selecteer een getal om een route te creëren.

Als u in het profiel bent, voert u de volgende informatie in:

• Inschakelen: vink dit vakje aan
  • Comment: voer een naam in die betekenis heeft voor u. Bijvoorbeeld: naar_ExpressVPN.
  • Protocol: selecteer Alle.
  • Bron: als u al het uitgaande verkeer door de VPN tunnel wilt leiden, kiest u Alle. Als u het uitgaande verkeer van een bepaalde LAN (bijvoorbeeld Gast LAN) door de VPN tunnel wilt leiden, selecteert u IP Subnet, daarna voert u de juiste informatie in voor Netwerk en Masker.
  • Bestemming: selecteer Alle.
  • Bestemmingspoort: selecteer Alle.
  • Interface: selecteer VPN en de VPN verbinding die u eerder gemaakt had.
  • Gateway: selecteer Standaard Gateway.
  • Failover to: als u wilt dat een ander netwerk wordt gebruikt als de optie die u had gekozen voor Interface (bijvoorbeeld VPN) offline is, vink dan dit vakje aan en kies een geschikt netwerk.
  • Gateway: selecteer Standaard Gateway.
  • Failback: als u wilt dat uw verkeer meteen weer door de door u gekozen optie voor Interface (bijvoorbeeld VPN) wordt geleid zodra die weer online is, vinkt u dit vakje aan.

Enter the information for your “Route Policy.”

Klik op OK.

Om te controleren of uw verkeer door de VPN tunnel loopt, gaat u naar VPN en Toegang op afstand > Verbindingsmanagement.

Als de verbinding met de VPN gelukt is, wordt uw verbindingsprofiel in het groen getoond onder VPN Verbindingsstatus.

Once you are successfully connected to the VPN, your connection profile will be shown in green under “VPN Connection Status."

U kunt uw verbinding ook controleren door de IP Adres Checker van ExpressVPN te gebruiken om uw IP adres te controleren. Als u op de juiste manier verbonden bent, komt het getoonde IP adres overeen met de locatie waarmee u via de VPN verbonden bent.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN serverlocatie

Om te verbinden met een andere VPN serverlocatie moet u een nieuw VPN profiel maken met een ander serveradres.

Nadat u een nieuw VPN profiel hebt gemaakt, klikt u op Routing > Load-Balance/Route Policy. Voor Interface selecteert u het nieuwe VPN profiel. Onthoud dat er slechts één VPN verbinding tegelijkertijd is toegestaan.

Naderhand kunt u een nieuwe Route Policy maken als u alleen bepaald verkeer naar het nieuwe VPN profiel wilt sturen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met een VPN serverlocatie te verbreken klikt u op VPN en Toegang op afstand > LAN naar LAN.

Onder 1. Algemene instellingen verwijdert u het vinkje bij Dit profiel inschakelen. Klik op OK.