Get ExpressVPN on your Mac.
Brug for en VPN til Mac?
Henvis en ven nu

Denne vejledning viser dig, hvordan du deler din VPN-forbindelse fra en Mac-enhed med en manuel L2TP-/IPsec-konfiguration.

Det er ikke sikkert, at alle ExpressVPN-placeringer er tilgængelige for manuelt konfigurerede forbindelser.

Vigtigt: L2TP/IPsec giver svage sikkerhedsfordele og bør kun bruges til anonymisering eller til at ændre placeringer.

Før du fortsætter:

• Hvis du bruger ExpressVPN-appen på din Mac-enhed, skal du afbryde VPN’en (appen og den manuelle konfiguration kan ikke bruges samtidigt).
  • Forbind din Mac til internettet med et Ethernet-kabel. Dette giver din Mac mulighed for at dele VPN-forbindelsen via wi-fi (hvis din MacBook-model ikke har en Ethernet-port, skal du bruge en Ethernet-adapter).

Gå til…

1. Find dine ExpressVPN-kontooplysninger
2. Opsæt L2TP/IPsec VPN-konfigurationen
3. Konfigurér din L2TP/IPsec VPN
4. Forbind til din L2TP/IPsec VPN
5. Opsæt din VPN-forbindelse til deling
6. Del din VPN-forbindelse
Stop med at dele din VPN-forbindelse
Afbryd forbindelsen til din L2TP/IPsec VPN-forbindelse

1. Find dine ExpressVPN-kontooplysninger

Hvis du vil dele en VPN-forbindelse fra din Mac-enhed, skal du først finde dine ExpressVPN-loginoplysninger til VPN-opsætningen.

Gå til ExpressVPN’s opsætningsside. Hvis du bliver bedt om det, skal du angive dine ExpressVPN-loginoplysninger og klikke på Log ind.

Angiv dine kontooplysninger, og klik derefter på "Log ind".

Angiv den bekræftelseskode, der bliver sendt til din e-mail.

Til højre skal du vælge L2TP/IPsec.

Klik på "L2TP/IPsec."

Dette vil vise dig dit brugernavn, din adgangskode og en liste over serveradresser fra hele verden.

Dette vil vise dig dit brugernavn, din adgangskode og en liste over serveradresser fra hele verden.

Hold dette browservindue åbent. Du får brug for disse oplysninger til opsætningen senere.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

2. Opsæt en L2TP/IPsec VPN på din Mac

Klik på "Apple" icon. i øverste venstre hjørne af skærmen. Vælg Systemindstillinger… > Netværk.

Klik på "Netværk" i Systemindstillinger.

I vinduet Netværk skal du klikke på Add icon.. I pop op-vinduet skal du angive følgende oplysninger:

• Grænseflade: Vælg VPN.
  • VPN-type: Vælg L2TP over IPsec.
  • Servicenavn: Angiv et navn, der vil hjælpe dig med at genkende din VPN-forbindelse. Det kan være nyttigt at angive placeringsnavnet (f.eks. ExpressVPN LA).

Klik på "Opret" for at oprette en VPN-forbindelse.

Klik derefter på Opret.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

3. Konfigurér din L2TP/IPsec VPN

I vinduet Netværk skal du angive følgende oplysninger:

Afkryds feltet ved siden af Vis VPN-status i menulinjen for at se din VPN-forbindelsesstatus i menulinjen.

Klik derefter på Godkendelsesindstillinger… Angiv følgende oplysninger:

• Adgangskode: Angiv den adgangskode, du fandt tidligere.
  • Fælles hemmelighed: Angiv 12345678.

Angiv din adgangskode og din delte hemmelighed.

Klik på OK.

Klik derefter på Avanceret…

Afkryds feltet for Send al trafik via VPN-forbindelse, og klik derefter på OK.

Afkryds feltet for "Send al trafik via VPN-forbindelse."

Klik på Anvend for at gemme alle dine indstillinger.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

4. Forbind til din L2TP/IPsec VPN

I vinduet Netværk skal du klikke på Opret forbindelse for at starte din VPN-forbindelse.

Klik på "Forbind".

Når du har tilsluttet til VPN’en, vil du se ordet “Forbundet” under navnet på din forbindelse.

Din VPN-forbindelse er aktiveret.

Du er nu tilsluttet ExpressVPN.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

5. Opsæt din VPN-forbindelse til deling

Gå tilbage til menuen Systemindstillinger… Klik på Deling.

Vælg Internetdeling fra panelet til venstre.

Vælg "Internetdeling" fra panelet til venstre.

Indstillingerne for internetdeling vises i højre side af skærmen. Angiv følgende indstillinger:

• Del din forbindelse fra: Vælg den L2TP/IPsec VPN-forbindelse, du lige har oprettet.
  • Sådan bruger du computere: Afkryds feltet for Wi-fi.

Klik derefter på “Wi-fi-indstillinger…” og angiv følgende oplysninger:

• Netværksnavn: Opret et netværksnavn.
  • Kanal: Lad være som standard.
  • Sikkerhed: Vælg WPA2 Personal.
  • Adgangskode: Opret en adgangskode.

Klik på OK.

Alle, der ønsker at oprette forbindelse til din VPN-forbindelse, skal bruge den adgangskode, du lige har oprettet.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

5. Del din VPN-forbindelse

Afkryds feltet ved siden af Internetdeling i vinduet Deling.

Hvis dit wi-fi-netværk er deaktiveret, vil du blive bedt om at aktivere wi-fi. Klik på Aktivér wi-fi.

Du vil blive bedt om at slå internetdeling til. Klik på Start.

Der vises en grøn prik ved siden af teksten: “Internetdeling: Aktiveret.”

Internetdeling er i gang.

I din menulinje er der to nye ikoner.

Følgende ikon viser, at du er forbundet til ExpressVPN-serveren:

Menulinjeikonet viser, at du er forbundet til ExpressVPN-serveren.

Dette ikon viser, at du deler din VPN-forbindelse:

Menulinjeikonet viser, at du deler din VPN-forbindelse.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Stop med at dele din VPN-forbindelse

Hvis du vil stoppe med at dele din VPN-forbindelse, skal du gå tilbage til Systemindstillinger… > Deling.

Fjern markeringen af feltet for Internetdeling.

Fjern markeringen af feltet for Internetdeling.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Afbryd forbindelsen til din L2TP/IPsec VPN-forbindelse

Hvis du vil afbryde forbindelsen til din L2TP/IPsec VPN-forbindelse, skal du gå til Systemindstillinger… > Netværk.

Vælg navnet på din L2TP/IPsec VPN-forbindelse til venstre. Klik derefter på Afbryd.

Klik på "Afbryd".