Denne vejledning vil vise dig hvordan du downloader, opsætter og bruger din VPN app til Android.

Denne vejledning er for ExpressVPN til Android Version 7.0, som er kompatibel med Android 5.0 og derover: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x) og Android 10.

Vigtigt: Hvis du bruger Android 4.4 eller ældre, så brug den L2TP manuelle konfiguration.

Ikke kunde endnu? Læs mere om VPN til Android.

Gå til sektion

Log ind på din konto
Download VPN-appen
Opsæt VPN-appen
Opret forbindelse til en VPN-serverplacering
Afbryd forbindelse til en VPN-serverplacering
Vælg en anden serverplacering
Sådan tilføjer du genveje til ExpressVPN-appen
Sådan skifter du VPN-protokoller
Sådan bruger du split-tunneling-funktionen
Skift sprog i ExpressVPN Android-appen
Sådan tilføjer du ExpressVPN-app-widget’en
Sådan afinstallerer du VPN-appen fra din enhed
Problemer med forbindelsen? Prøv dette

Log ind på din konto

For at komme i gang, så åben en browser på din enhed og log ind på din ExpressVPN-konto.

For at logge ind, indtast e-mailadressen og adgangskoden du brugte da du tilmeldte dig ExpressVPN, og klik så på Log ind.

ExpressVPN Sign in page with Sign In button highlighted.

Efter du har logget ind, så klik på Opsæt ExpressVPN.

Tap on "Set Up ExpressVPN."

Du vil så komme til downloadsiden for at downloade din app.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Download VPN-appen

Naviger til Android-sektionen, og download så appen ved at gøre en af de følgende ting:

• Hvis du kan benytte Google Play, så klik på FÅ DEN PÅ Google Play for at downloade appen.
  • Hvis du ikke kan benytte Google Play, så klik på Download APK for at downloade APK’en direkte til din Android-enhed. (ExpressVPN anbefaler ikke at downloade vores APK fra tredjepartskilder.) For yderligere oplysninger om at downloade APK’er, se her.

ExpressVPN setup page with Google Play and Download APK buttons highlighted.

Hvis du vælger at downloade appen fra Google Play Store:

1. Klik på INSTALLER på Google Play Store siden for ExpressVPN.Google Play Store screen with Install button highlighted.
  2. Klik på ACCEPTER, og vent så til appen er downloadet.Play Store screen with Accept button highlighted.
  3. Klik på ÅBEN når appen er blevet downloadet til din enhed.Play Store screen with Open button highlighted.

Hvis du vælger at downloade ExpressVPN-appen til Android som en APK:

1. Klik på OK for at give tilladelse til at APK’en bliver downloadet. Sørg for at du har tilladt ikke-Play Store downloads på din enhed først.Android APK download warning with OK button highlighted.
  2. Vent til APK’en er blevet downloadet.
  3. Efter APK’en er blevet downloadet, klik på ÅBEN.Android download message with Open button highlighted.
  4. Efter du har åbnet APK’en vil du blive bedt om at godkende installationen. Klik på INSTALLER.Android installation screen with Install button highlighted.
  5. Vent på at din app bliver installeret, og klik så på ÅBEN for at starte appen.Android installation screen showing app installed, with Open button highlighted.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Opsæt VPN-appen

Når du har åbnet ExpressVPN-appen til Android, klik på Log ind.
ExpressVPN Sign-in screen with Sign In button highlighted.

Indtast dit ExpressVPN-brugernavn og adgangskode, og klik så på Log ind.

ExpressVPN Sign-in screen showing username and password with Sign In button highlighted.

Du kan dele crash-rapporter og anden anonym information for at forbedre ExpressVPN. Klik på OK hvis du accepterer at dele rapporter.

ExpressVPN diagnostics sharing request with OK button highlighted.

Du vil blive inviteret til at opsætte din VPN og godkende forbindelsesforespørgsler fra ExpressVPN. Klik på OK og OK for at fortsætte.

ExpressVPN setup and connection request screens with OK buttons highlighted.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en VPN-serverplacering

For at oprette forbindelse til en VPN-serverplacering, klik på På knappen. Som standard vil ExpressVPN foreslå den placering der vil give dig den optimale oplevelse, også kaldet Smart Location.

Tap to connect the ExpressVPN app.

Når du ser Forbundet beskeden på appskærmen kan du begynde at bruge internettet firt og sikkert!

Hvis du gerne vil vide mere om VPN eller læse de seneste nyheder og tips fra ExpressVPN, så klik på Flere nyheder og tips.

The ExpressVPN app for Android is connected.

Bemærk: Et enkelt ExpressVPN-abonnement kan bruges samtidigt på fem enheder, uanset platform. Hvis du prøver at bruge mere end fem enheder samtidigt på et abonnement, så vil du se denne skærm:

ExpressVPN screen showing connection limit reached.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Afbryd forbindelse til en VPN-serverplacering

For at afbryde forbindelse til en VPN-server, klik på På knappen imens VPN’en har forbindelse.

Tap to disconnect the ExpressVPN app for Android.

Du vil vide at din forbindelse er slået fra når du ser “Klik for at oprette forbindelse” beskeden vises.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Vælg en anden VPN-serverplacering

For at oprette forbindelse til en anden serverplacering, klik på ellipsen (…) for at starte placeringsvælgeren.

Tap to open the location picker.

Du kan skifte placering imens du er forbundet til VPN’en, men du vil få en advarsel om at din internettrafik kan være usikret unden genoprettelse af forbindelsen. Den advarsel vil blive vist hver gang medmindre du markerer boksen hvor der står Hvis mig ikke denne besked igen.

Listen over VPN-placeringer har til at starte med to faner: ANBEFALET og ALLE PLACERINGER.

ANBEFALET fanen viser dig ExpressVPN’s top valg for dig at oprette forbindelse til.

ExpressVPN Locations screen showing Recommended locations.

ALLE PLACERINGER fanen viser VPN-serverplaceringerne sorteret efter region. Du kan udvide og kollapse listerne ved at klikke på de trekantede pile.

ExpressVPN Locations screen showing All Locations.

For at tilføje en placering til dine favoritter, swipe til højre.

ExpressVPN Locations screen showing a finger sliding right to add a favorite location.

Du kan se dine favoritplaceringer ved at klikke på FAVORITTER fanen, som nu vil ses imellem Anbefalet og Alle fanerne.

For at fjerne en placering fra din favoritliste, swipe den til højre.

The favorites tab of the ExpressVPN Android app.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan tilføjer du genveje til ExpressVPN-appen

Genvejsfunktionen findes på ExpressVPN-startskærmen efter du har oprette forbindelse til VPN’en. (Den vil ikke være der første gang du opretter forbindelse, men den vil være der derefter.)

Genveje lader dig nemt og hurtigt åbne apps og hjemmesider direkte fra ExpressVPN når som helst du har forbindelse. Hvis du tit besøger en håndfuld af favoritdestinationer når du har opretter forbindelse til VPN—en bestem streamingtjeneste eller et socialt netværk for eksempel—så vil en genvej dertil spare dig for at skfite tilbage til din enheds startskærm eller browser for at finde dem hver gang.

Shortcuts shown after connection.

For at åbne en app eller hjemmeside, klik på ikonet imens du har forbindelse til VPN’en.

Hvis du har mindre end fem genveje udvalgt, så kan du tilføje en ved at klikke på det grå plusikon.

Du kan også tilføje eller fjerne genveje ved at klikke på hamburgermenuen (≡) i det øverste venstre hjørne af skærmen.

Tap the hamburger menu on the ExpressVPN Android app.

Gå til Indstillinger > App- og hjemmesidegenveje.

Open the app and website shortcuts menu.

Under INKLUDER kan du vælge op til fem apps eller hjemmesider du gerne vil have som genveje.

Select apps to include in the shortcuts menu.

Du vil så kunne åbne disse apps eller hjemmesider direkte fra ExpressVPN’s startskærm når der er forbindelse til VPN’en.

For at fjerne en app eller hjemmeside fra genvejslisten, klik på det røde fjern (-) ikon. Hvis du har en tilgængelig plads kan du tilføje en genvej til listen ved at klikke på det grønne tilføj (+) ikon.

Remove apps from the ExpressVPN Android app shortcuts menu.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan skifter du VPN-protokoller

VPN-protokoller er de metoder din enhed bruger til at oprette forbindelse til en VPN-server. At skifte til en anden protokol kan hjælpe dig med at opnå hurtigere forbindelseshastigheder.

For at skifte VPN-protokoller, klik på hamburgermenuen (≡) i det øverste venstre hjørne af skærmen.

Tap the hamburger menu on the ExpressVPN Android app.

I menuen, klik på Indstillinger.

ExpressVPN About menu with Settings highlighted.

Fra indstillingsmenuen, under VPN-indstillinger, klik på VPN-protokol.

Open the VPN protocol menu.

Vælg din foretrukne protokol ved at klikke på den.

VPN Protocol menu.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan bruger du split-tunneling-funktionen

Som standard router ExpressVPN alt trafik igennem VPN’en. Men, du kan konfigurere split-tunneling-indstillinger sådan at kun udvalgte apps bruger VPN’en.

For at få adgang til dine split-tunneling-indstillinger, åben hamburgermenuen (≡).

Tap the hamburger menu on the ExpressVPN Android app.

Klik på Indstillinger > Split-tunneling.

Tap the "Split Tunneling" menu in the ExpressVPN Android app.

Vælg Lad kun udvalgte apps bruge VPN’en. Under TILFØJ APPS, vælg de apps du vil have VPN’en til at beskytte.

Bemærk: Hvis du har slået “Bloker ikke-VPN-trafik” til i dine Android-systemindstillinger, så vil kun de apps du vælger igennem denne menu kunne bruge internettet. Alle andre apps vil være permanent blokeret medmindre du tilføjer dem til denne liste.

Add apps in the Android split tunneling settings.

Hvis du vælger Lad ikke udvalgte apps bruge VPN’en, så vil apps valgt under TILFØJ APPS ikke få VPN-beskyttelse.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Skift sprog i ExpressVPN Android-appen

Klik på hamburgermenuen (≡), vælg derefter Indstillinger.

ExpressVPN About menu with Settings highlighted.

Klik på Sprog og vælg det sprog du vil skifte til.

Open the ExpressVPN for Android language settings.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan tilføjer du ExpressVPN-app-widget’en

For at tilføje ExpressVPN-widget’en til din startskærm, klik og hold et tomt sted på startskærmen.

Add the ExpressVPN widget on Android

I bunden af skærmen klikker du så på WIDGETS ikonet.

Select the Android widgets menu.

Klik og hold ExpressVPN-widget’en. Du vil måske se en lidt anderledes brugerflade på din enhed. Du skal muligvis også gå til siden for at finde ExpressVPN-widget’en.

Tap and hold the ExpressVPN widget.

Træk widget’en derhen hvor du vil have den.

Drag the ExpressVPN app widget.

Widget’en er nu på din startskærm. Du kan bruge den til at oprette og afbryde forbindelse til VPN’en uden at åbne ExpressVPN-appen.

For at oprette eller afbryde forbindelse til VPN’en, klik på På knappen i højre side af widget’en.

For at skifte placering, klik på placeringsflaget i venstre side af widget’en.

For at åbne ExpressVPN-appen, klik i midten af widget’en.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan afinstallerer du VPN-appen fra din enhed

For at afinstallere ExpressVPN fra din Android-enhed, klik og hold ExpressVPN-ikonet på startskærmen, og træk det så hen til Afinstaller ikonet.

Android home screen with Uninstall highlighted.

Du vil se en afinstalleringsbekræftelsesbesked. Klik på OK for at fjerne appen fra din enhed.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Problemer med forbindelsen? Prøv dette

Hvis du har problemer med at oprette forbindelse på Android Lollipop, så se venligst dette blogindlæg for hjælp og tips.

Hvis du møder “TUN driver missing” fejlen, så brug venligst denne guide til fejlfinding for at fikse den.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig assistance.