Get ExpressVPN on your Linux.
Brug for en VPN til Linux?
Henvis en ven nu

Denne vejledning viser dig, hvordan du konfigurerer ExpressVPN-appen til Linux.

ExpressVPN er kompatibel med disse Linux-operativsystemer:

• Ubuntu: Alle LTS og midlertidige udgivelser understøttes i øjeblikket af Ubuntus standardsupportvindue
  • Debian: 9 (Stretch) og 10 (Buster)
  • Fedora: 34
  • Arch: Seneste udgivelse.
  • Raspberry Pi (armhf): 9 (Stretch) og 10 (Buster)
  • Mint: Linux Mint 20.1 og Linux Mint Debian Edition (LMDE) 4
Vigtigt: ExpressVPN understøtter ikke officielt nogen distribution, der ikke er anført ovenfor. Hvis din distribution er baseret på et af ovenstående operativsystemer, kan du stadig konfigurere og bruge ExpressVPN på distributionen ved at følge denne vejledning. ExpressVPN vil dog ikke levere rettelser til eventuelle problemer på disse distributioner.

Hvis du foretrækker at administrere ExpressVPN Linux-appen med en grafisk brugergrænseflade (GUI), kan du gøre det med ExpressVPN-browserudvidelsen til Chrome og Firefox. Installér browserudvidelsen efter appen-opsætningen.

Foretrækker du manuel opsætning? Se instruktionerne for manuel opsætning af OpenVPN (via Terminalen) og OpenVPN (via Ubuntu Network Manager).

Foretrækker du video? Du kan følge med i det indlejrede klip eller se videoen på YouTube her.

Gå til…

Download installationsprogrammet
Installér og aktivér appen
Tilslut en VPN-serverplacering
Afbryd forbindelsen fra VPN-serverplaceringen
Vælg en anden VPN-serverplacering
Skift til en anden VPN-protokol
Åben app-manualen
Brug funktionen Automatisk udfyldning
Brug funktionen Automatisk forbindelse
Brug ExpressVPN-browserudvidelsen
Afinstallér appen
Fejlfinding af din forbindelse

Download installationsprogrammet

Gå til ExpressVPN-opsætningssiden. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dine ExpressVPN-loginoplysninger og klikke på Log ind.

Indtast dine loginoplysninger, og klik "Log ind".

Indtast bekræftelseskoden, der sendes til din e-mail.

Til højre skal du vælge dit Linux-operativsystem.

Vælg dit Linux-operativsystem.

Bemærk: Debian- og Mint-brugere skal vælge Ubuntu. Du kan se hvilken version af Ubuntu eller Fedora, du kører, ved at gå til terminalen, og skrive:

uname -m

eller

arch

Hvis du ser en “64” (for eksempel “x86_64”), bruger du en 64-bit Linux-distribution. I dette tilfælde skal du downloade 64-bit-installationsprogrammet.

Klik på Download.

Klik "Download."

Vælg Gem fil. Klik på OK.

Hold dette browservindue åbent. Du skal bruge aktiveringskoden til opsætningen senere.

Du skal bruge aktiveringskoden til opsætningen senere.

Valgfrit: Lær om at downloade PGP-nøglen og om at bekræfte signaturen:

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Installér og aktivér appen

Installér appen

Bemærk: Hvis du ikke kan installere appen direkte med GUI’en, kan du installere den ved hjælp af kommandolinjen.

Gå til mappen Downloads. Find og højreklik på installationsfilen, du downloadede tidligere. Klik på Åbn med andet program > Softwareinstallation > Vælg.

Klik på Installér.

Klik “Installér” for at downloade ExpressVPN-installationsfilen.

Indtast din adgangskode, og klik derefter på Godkend.

Indtast din adgangskode, og klik "Autentificér".

Installationen starter med det samme.

Når installationen er afsluttet, skal du gå til Terminalen.

Kør denne kommando i vinduet Terminal:

expressvpn

Brug kommandoen “expressvpn.”

Kommandolinjen til installation af appen

Kør denne kommando i vinduet Terminal:

cd ~/Downloads/

Brug kommandoen “cd Downloads.”

Afhængigt af din distribution skal du køre en af følgende kommandoer:

Ubuntu / Debian / Mint:

sudo dpkg -i [installer filename]

Brug kommandoen for at installere ExpressVPN-installationsfilen.

Fedora:

sudo dnf install [installer filename]

Arch:

sudo pacman -U [installer filename]

Indtast din brugeradgangskode for at installere filen.

For Arch skal du indtaste y for at fortsætte med installationen.

Aktivér appen

Åbn en ny Terminal. Kør denne kommando:

expressvpn activate

Brug kommandoen “expressvpn activate.”

Indsæt aktiveringskoden, du fandt tidligere. Bemærk, at koden ikke vises på skærmen. Tryk på Enter.

Du kan hjælpe med at forbedre ExpressVPN ved at dele anonymiserede diagnostiske rapporter. Skriv Y for at acceptere eller N for at afvise.

Skriv “y” eller “n” for at vælge din præference, når det kommer til at hjælpe med at forbedre ExpressVPN.

Hvis du vil fravælge at sende diagnostik til ExpressVPN i fremtiden, skal du bruge denne kommando:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

Brug kommandoen for at fravælge afsendelse af diagnostikoplysninger.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en VPN-serverplacering

Kør denne kommando i vinduet Terminal:

expressvpn connect

Brug kommandoen “expressvpn connect.”

Hvis du opretter forbindelse for første gang, vil ExpressVPN bruge funktionen Smartplacering til at vælge en serverplacering, hvilket anbefales til dig baseret på faktorer som hastighed og distance.

Hvis det ikke er første gang, du opretter forbindelse, opretter ExpressVPN forbindelse til den serverplacering, du sidst var tilsluttet til.

Når du har oprettet forbindelse, vises meddelelsen “Forbundet til…” i grønt.

Du vil se beskeden “forbundet til” i grøn.

Som standard vil du se en meddelelse, der angiver, at ExpressVPN er tilsluttet.

Du er forbundet til ExpressVPN.

Bemærk: Et enkelt ExpressVPN-abonnement kan bruges samtidigt på fem enheder, uanset platform. Hvis du prøver at bruge mere end fem enheder samtidigt med et abonnement, vil du se nedenstående skærmbillede:

Du har oversteget ExpressVPN's brugsgrænse for dette abonnement.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Afbryd forbindelsen til VPN-serverplaceringen

For at afbryde forbindelsen til en serverplacering skal du køre denne kommando:

expressvpn disconnect

ExpressVPN afbryder forbindelsen til den server, den er tilsluttet.

Brug kommandoen “expressvpn disconnect.”

Som standard vil du se en meddelelse, der fortæller, at ExpressVPN er afbrudt.

Du er afbrudt fra ExpressVPN.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en anden VPN-serverplacering

For at finde en liste over anbefalede placeringer at oprette forbindelse til, skal du indtaste følgende kommando i terminalen:

expressvpn list

Som standard vil ExpressVPN foreslå den placering, der giver dig den mest optimale oplevelse. Dette er funktionen Smartplacering, der vises øverst på listen.

For at se en liste over alle tilgængelige placeringer, skal du indtaste:

expressvpn list all

Opret forbindelse til en bestemt VPN-serverplacering

For at oprette forbindelse til en bestemt serverplacering skal du indtaste:

expressvpn connect [LOCATION]

eller

expressvpn connect [ALIAS]

For at oprette forbindelse til USA – New York, skal du f.eks. indtaste:

expressvpn connect "USA - New York"

eller

expressvpn connect usny

Brug kommandoen "expressvpn connect 'USA - New York'."

Opret forbindelse til Smartplaceringen

For at oprette forbindelse til Smartplaceringen:

expressvpn connect smart

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Skift til en anden VPN-protokol

Vigtigt: Afbryd fra VPN’en, før du skifter til en anden protokol.

VPN-protokoller er de metoder, som din enhed bruger til at opretter forbindelse til en VPN-server. For den bedste oplevelse, anbefaler ExpressVPN at bruge den Automatiske protokolmulighed. Dette vælges som standard og vælger automatisk den bedste protokol til dit netværk.

I nogle tilfælde kan det give dig hurtigere forbindelser, hvis du skifter til en anden protokol.

For at skifte til Lightway – TCP, skal du bruge følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_tcp

For at skifte til Lightway – UDP, skal du bruge følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_udp

For at skifte til OpenVPN – TCP, skal du bruge følgende kommando:

expressvpn protocol tcp

For at skifte til OpenVPN – UDP, skal du bruge følgende kommando:

expressvpn protocol udp

Brug kommandoen “expressvpn protocol udp.”

Hvis du bruge muligheden Automatisk, skal du bruge denne kommando:

expressvpn protocol auto

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s support for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Åben app-manualen

For at se en fuld liste over appens funktioner, skal du køre denne kommando:

man expressvpn

Brug kommandoen "man expressvpn."

Der vises forskellige kommandoer dér.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug funktionen Automatisk udfyldning

Når du har skrevet en kommando, skal du trykke på Tab to gange for at se en liste over alle tilgængelige indstillinger.

Skriv eksempelvis

expressvpn protocol

og tryk to gange på Tab for at se en liste over alle tilgængelige protokoller.

Brug kommandoen "expressvpn protocol."

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug funktionen Automatisk forbindelse

Du kan indstille ExpressVPN-appen til automatisk at oprette forbindelse til din sidst tilsluttede placering ved opstart ved at indtaste:

expressvpn autoconnect true

Brug kommandoen “expressvpn autoconnect true.”

Du vil se meddelelsen Automatisk forbindelse aktiveret.

Hvis dette er første gang du opretter forbindelse, opretter ExpressVPN forbindelse ved hjælp af Smartplacering.

For at deaktivere denne funktion, skal du bruge denne kommando:

expressvpn autoconnect false

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug ExpressVPN-browserudvidelsen

Vigtigt: Hvis du installerede din browser fra Ubuntu Software Center, skal du i stedet følge denne guide for at hente browserudvidelsen.

Hvis du foretrækker at administrere ExpressVPN Linux-appen med en grafisk brugergrænseflade (GUI), kan du gøre det med ExpressVPN-browserudvidelsen til Chrome og Firefox.

Bemærk: For at bruge browserudvidelsen skal du downloade og aktivere ExpressVPN Linux-appen (version 2.0 eller nyere).

For at hente ExpressVPN-browserudvidelsen, skal du køre en af følgende kommandoer:

expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

Brug kommandoen “expressvpn install-firefox-extension.”

Dette åbner siden til download af ExpressVPN-browserudvidelsen. Klik på Hent udvidelse.

Under "ExpressVPN til Chrome", skal du klikke "Hent udvidelse".

Lær mere om ExpressVPN-browserudvidelsen her.

For brugere, der installerede deres browser fra Ubuntu Software Center

Hvis du installerede din webbrowser fra Ubuntu Software Center, vil du kunne se, at ExpressVPN-browserudvidelsen ikke er i stand til at kommunikere med ExpressVPN Linux-appen. For at løse dette problem:

1. Sikkerhedskopiér dine browserindstillinger og bogmærker.
  2. Gå til Ubuntu Software Center og afinstallér din browser.
  3. Åbn Terminalen.
  4. Indtast $ sudo apt update
  5. Afhængigt af din browser skal du indtaste $ sudo apt install chromium-browser eller $ sudo apt install firefox
  6. Åbn din browser ved at skrive $ chromium-browser eller $ firefox
  7. Få ExpressVPN-browserudvidelsen ved at indtaste expressvpn install-firefox-extension eller expressvpn install-chrome-extension

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Afinstallér appen

For at afinstallere ExpressVPN-appen, skal du køre denne kommando:

Ubuntu / Debian / Mint:

sudo dpkg -r expressvpn

Fedora:

sudo yum remove expressvpn

Brug kommandoen for at afinstallere ExpressVPN.

Arch:

pacman -R expressvpn

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Fejlfinding af din forbindelse

Hvis du oplever problemer med din app, skal du følge disse fejlfindingstrin:

1. Download den nyeste version af ExpressVPN-appen til Linux.
  2. Opret forbindelse til en anden VPN-serverplacering.
  3. Skift din VPN-protokol.
  4. Genstart din computer, og genstart ExpressVPN-appen til Linux.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-supportteamet for øjeblikkelig hjælp.