Get ExpressVPN on your Linux.
Brug for en VPN til Linux?
Henvis en ven nu

Denne vejledning viser dig, hvordan du konfigurerer ExpressVPN-appen til Linux. ExpressVPN er kompatibel med disse Linux-operativsystemer:

Hvis du foretrækker at kontrollere ExpressVPN Linux-appen med en grafisk brugergrænseflade (GUI), kan du gøre det med ExpressVPN browserudvidelse til Chrome og Firefox. Installer browserudvidelsen efter opsætning af appen.

Foretrækker du manuel opsætning? Se instruktionerne til manuel opsætning af OpenVPN (via Terminalen) og OpenVPN (via Ubuntu Network Manager).

Foretrækker du video? Du kan følge med i det indlejrede klip eller se videoen på YouTube her.

Hop til…

Download installeren
Installer og aktiver appen
Tilslut en VPN serverlokation
Afbryd forbindelsen fra VPN serverplaceringen
Vælg en anden VPN serverplacering
Skift til en anden VPN-protokol
Åben app-manualen
Brug funktionen autofuldførelse
Brug funktionen auto-forbind
Brug ExpressVPN browserudvidelsen
Afinstaller appen
Fejlfinding af din forbindelse

Download installeren

Gå til siden med ExpressVPN-opsætning. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dine ExpressVPN-legitimationsoplysninger og klikke på Log ind.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Indtast bekræftelseskoden, der sendes til din e-mail.

Til højre skal du vælge dit Linux-operativsystem.

Select your Linux operating system.

Bemærk: Du kan finde, hvilket operativsystem Ubuntu eller Fedora du kører. Gå til terminalen, og indtast derefter:

uname -m

eller

arch

Hvis du ser en “64” (for eksempel “x86_64”), bruger du en 64-bit Linux-distribution. I dette tilfælde skal du downloade 64-bit installationsprogrammet.

Klik på Download.

Click "Download."

Vælg Gem fil. Klik på OK.

Hold dette browservindue åbent. Du skal bruge aktiveringskoden til opsætningen senere.

You will need the activation code for the setup later.

Valgfrit: Lær om at downloade PGP-nøglen og bekræfte signaturen:

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Installer og aktiver appen

Installer appen

Bemærk: Hvis du ikke kan installere appen direkte med GUI’en, kan du installe den ved hjælp af kommandolinjen.

Gå til mappen Downloads. Find og højreklik på installationsfilen, du downloadede tidligere. Klik på Åbn med andet program> Softwareinstallation> Vælg.

Klik på Installer.

Click “Install” to download the ExpressVPN installer file.

Indtast din adgangskode, og klik derefter på Godkend.

Enter your password, then click “Authenticate.”

Installationen starter med det samme.

Når installationen er afsluttet, skal du gå til terminalen.

Kør denne kommando i terminalvinduet:

expressvpn

Run command “expressvpn.”

Kommandolinjen til appen

Kør denne kommando i terminalvinduet:

cd ~/Downloads/

Run command “cd Downloads.”

Afhængigt af din distribution skal du køre en af følgende kommandoer:

Ubuntu / Debian:

sudo dpkg -i [installer filename]

Run command to install the ExpressVPN installer file.

Fedora / CentOS:

sudo yum install [installer filename]

eller

sudo dnf install [installer filename]

Arch:

sudo pacman -U [installer filename]

Indtast din brugeradgangskode for at installere filen.

For Arch skal du indtaste y for at fortsætte med installationen.

Aktiver appen

Åbn en ny terminal. Kør denne kommando:

expressvpn activate

Run command “expressvpn activate.”

Indsæt aktiveringskoden, du fandt tidligere. Bemærk, at koden ikke vises på skærmen. Tryk på Enter.

Du kan hjælpe med at forbedre ExpressVPN ved at dele anonymiserede diagnostiske rapporter. Indtast Y for at acceptere eller N for at afvise.

Type in “y” or “n” to select your preference for helping improve ExpressVPN.

Hvis du vil fravælge at sende diagnostik til ExpressVPN i fremtiden, skal du køre denne kommando:

expressvpn preferences set send_diagnostics false

Run command to opt out of sending diagnostics.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en VPN-serverplacering

Kør denne kommando i terminalvinduet:

expressvpn connect

Run command “expressvpn connect.”

Hvis du opretter forbindelse for første gang, vil ExpressVPN bruge funktionen Smart Location til at vælge en serverplacering, hvilket anbefales til dig baseret på faktorer som hastighed og nærhed.

Hvis det ikke er første gang, du opretter forbindelse, opretter ExpressVPN forbindelse til den serverplacering, du sidst var tilsluttet til.

Når du først har oprettet forbindelse, vises meddelelsen “Forbundet til…” i grønt.

You will see the “connected to” message in green.

Som standard vil du se en meddelelse, der angiver, at ExpressVPN er tilsluttet.

You are connected to ExpressVPN.

Bemærk: Et enkelt ExpressVPN-abonnement kan bruges samtidigt på fem enheder, uanset platform. Hvis du prøver at bruge mere end fem enheder samtidigt med et abonnement, ser du nedenstående skærmbillede:

You have exceeded ExpressVPN’s device usage limit for this subscription.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Afbryd forbindelsen til VPN-serverplaceringen

For at afbryde forbindelsen til en serverplacering skal du køre denne kommando:

expressvpn disconnect

ExpressVPN afbryder forbindelsen til den server, den er tilsluttet.

Run command “expressvpn disconnect.”

Som standard vil du se en meddelelse, der angiver, at ExpressVPN er afbrudt.

You are disconnected from ExpressVPN.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en anden VPN-serverplacering

For at finde en liste over anbefalede placeringer at oprette forbindelse til, skal du indtaste følgende kommando i terminalen:

expressvpn list

Som standard vil ExpressVPN foreslå den placering, der giver dig den mest optimale oplevelse, kaldet Smart Location, øverst på listen.

For at se en liste over alle tilgængelige placeringer skal du indtaste:

expressvpn list all

Opret forbindelse til en bestemt VPN-serverplacering

For at oprette forbindelse til en bestemt serverplacering skal du indtaste:

expressvpn connect [LOCATION]

eller

expressvpn connect [ALIAS]

For at oprette forbindelse til USA – New York skal du f.eks. indtaste:

expressvpn connect "USA - New York"

eller

expressvpn connect usny

Run command "expressvpn connect 'USA - New York'."

Opret forbindelse til den Smart Location

For at oprette forbindelse til Smart Location:

expressvpn connect smart

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Skift til en anden VPN-protokol

VPN-protokoller er de metoder, hvormed din enhed opretter forbindelse til en VPN-server. Et skift til en anden protokol kan give dig hurtigere forbindelseshastigheder.

ExpressVPN Linux-klienten bruger Lightway og OpenVPN-protokollerne. Med Lightway og OpenVPN kan du vælge mellem TCP- og UDP-protokollerne. Som standard vælger ExpressVPN automatisk den optimale protokol til dig.

For at skifte til Lightway – TCP skal du køre følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_tcp

For at skifte til Lightway – UDP skal du køre følgende kommando:

expressvpn protocol lightway_udp

For at skifte til OpenVPN – TCP skal du køre følgende kommando:

expressvpn protocol tcp

For at skifte til OpenVPN – UDP skal du køre følgende kommando:

expressvpn protocol udp

Run command “expressvpn protocol udp.”

Hvis du vil have ExpressVPN til automatisk at vælge den optimale protokol, skal du køre denne kommando:

expressvpn protocol auto

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Åben app-manualen

For at se en komplet liste over appens funktioner skal du køre denne kommando:

man expressvpn

Run command "man expressvpn."

Der vises forskellige kommandoer der.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug funktionen autofuldførelse

Når du har skrevet en kommando, skal du trykke på tabulatortasten to gange for at se en liste over alle tilgængelige indstillinger.

For eksempel at skrive

expressvpn protocol

og trykke to gange på tabtasten viser en liste over alle tilgængelige protokoller.

Run command "expressvpn protocol."

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug funktionen auto-forbind

Du kan indstille ExpressVPN-appen til automatisk at oprette forbindelse til din sidst tilsluttede placering ved opstart ved at indtaste:

expressvpn autoconnect true

Run command “expressvpn autoconnect true.”

Du vil se meddelelsen Auto-forbindelse er aktiveret.

Hvis dette er første gang du opretter forbindelse, opretter ExpressVPN forbindelse ved hjælp af Smart Location.

For at deaktivere denne funktion skal du køre denne kommando:

expressvpn autoconnect false

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Brug ExpressVPN-browserudvidelsen

Vigtigt: Hvis du installerede din browser fra Ubuntu Software Center, skal du i stedet følge disse trin for at hente browserudvidelsen.

Hvis du foretrækker at styre ExpressVPN Linux-appen med en grafisk brugergrænseflade (GUI), kan du gøre det med ExpressVPN-browserudvidelsen til Chrome og Firefox.

Bemærk: Sørg for at bruge browserudvidelsen downloade og aktivere ExpressVPN Linux-appen (version 2.0 eller nyere).

For at få ExpressVPN-browserudvidelsen skal du køre en af følgende kommandoer:

expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

Run command “expressvpn install-firefox-extension.”

Dette åbner siden til download af ExpressVPN-browserudvidelsen. Klik på Hent udvidelse.

Under "ExpressVPN for Chrome," click "Get Extension."

Lær mere om ExpressVPN-browserudvidelsen her.

For brugere, der installerede deres browser fra Ubuntu Software Center

Hvis du installerede din webbrowser fra Ubuntu Software Center, kan du finde ud af, at ExpressVPN-browserudvidelsen ikke er i stand til at kommunikere med ExpressVPN Linux-appen. For at løse dette problem:

1. Sikkerhedskopier dine browserindstillinger og bogmærker.
  2. Gå til Ubuntu Software Center og afinstaller din browser.
  3. Åbn terminalen.
  4. Indtast $ sudo apt update
  5. Afhængigt af din browser skal du indtaste $ sudo apt install chromium-browser eller $ sudo apt install firefox
  6. Åbn din browser ved at gå ind på $ chromium-browser eller $ firefox
  7. Få ExpressVPN-browserudvidelsen ved at indtaste expressvpn install-firefox-extension eller expressvpn install-chrome-extension

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Afinstaller appen

For at afinstallere ExpressVPN-appen skal du køre denne kommando:

For Ubuntu: sudo dpkg -r expressvpn

For Fedora: sudo yum remove expressvpn

Run command to uninstall ExpressVPN.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Fejlfinding af din forbindelse

Hvis du oplever problemer med din app, skal du følge disse fejlfindingstrin:

1. Download den nyeste version af ExpressVPN-appen til Linux.
  2. Opret forbindelse til en anden VPN-serverplacering.
  3. Skift din VPN-protokol.
  4. Genstart din computer, og genstart ExpressVPN-appen til Linux.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN supportteam for øjeblikkelig hjælp.