Get ExpressVPN on your Mac.
Brug for en VPN til Mac?
Henvis en ven nu

Denne guide viser dig, hvordan du sætter ExpressVPN til Mac op på macOS.

Denne app kræver Mac OS X 10.10 (Yosemite), 10.11 (El Capitan)10.12 (Sierra), 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave), 10.15 (Catalina) eller 11 (Big Sur) for at bruge den.

Du kan finde din Mac-version ved at klikke på Om denne Mac i Apple-menuen i øverste venstre hjørne af din skærm.

Vigtigt! Hvis du bruger Mac OS x 10.9 (Mavericks) eller ældre, så brug L2TP eller OpenVPN manuelle konfigurationer.

Gå til sektion

Download appen
Få din aktiveringskode
Installer appen
Opsæt ExpressVPN
Opret forbindelse til en VPN-serverplacering
Slå forbindelsen til VPN-serverplaceringen fra
Vælg en anden VPN-serverplacering
Skift til en anden VPN-protokol
Sådan tilføjer du genveje til ExpressVPN-appen
Åben og opret forbindelse med ExpressVPN ved opstart
Brug VPN Hastighedstesten
Brug split-tunneling
Valgfrit: Brug menubaren
Brug ExpressVPN-browserudvidelsen
Benyt printer og delte mapper på LAN
Skift sprog i ExpressVPN Mac appen
Afinstaller appen

Download appen

Gå til ExpressVPN-kontoens dashboard. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dine ExpressVPN-oplysninger og klikke på Log ind.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Indtast den bekræftelseskode, der sendes til din e-mail.

Klik på Download til Mac.

In your account dashboard, click "Download for Mac."

Hold dette browservindue åbent. Du skal bruge aktiveringskoden til opsætningen senere.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Få din aktiveringskode

For at bruge ExpressVPN på din Mac-computer skal du bruge din aktiveringskode.

Klik på aktiveringskoden i boksen for at kopiere den til dit udklipsholder. Du vil blive bedt om den senere.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Installer appen

Find den downloadede fil på din computer og åben den. Et vindue vil poppe op hvor der står, “Denne pakke vil køre et program for at bestemme, om softwaren kan installeres.” Klik på Fortsæt, og bliv ved med at klikke på Fortsæt, indtil du når skærmen “Installationstype”.

On the "Introduction" screen, click "Continue."

Efter du har valgt installationsdestinationen, klik på Installer.

On the "Installer Type" screen, click "Install."

Du vil KUN se det følgende vindue hvis du har installeret ExpressVPN på din Mac før. Hvis du ikke ser denne skærm, spring videre.

• Vælg Behold eksisterende konto hvis du geninstallerer ExpressVPN med den samme aktiveringskode som før.
  • Vælg Fjern eksisterende konto og lad mig skifte til en anden konto hvis du bruger en ny aktiveringskode.

Gør dit valg og klik på Fortsæt.

On the "Existing Account" screen, select your preference, then click "Continue."

Vent til, installationen er færdig, og klik så på Luk.

After the installation was completed successfully, click "Close."

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Opsæt ExpressVPN

Efter installtionen er færdig, vil ExpressVPN-appen åbnes automatisk. Klik på Log ind.

Click "Sign In."

Indtaste din aktiveringskode. Dette er den kode, du fandt tidligere. Du kan indsætten den ved at trykke på Command + V, eller ved at højreklikke det firkantede felt og klikke Indsæt. Klik derefter på Log ind.

Enter your activation code, then click "Sign In."

Hvis du bliver bedt om at tillade, at ExpressVPN IKEv2 tilføjes til vores VPN-konfigurationer, skal du klikke på Tillad for at fortsætte.

When prompted to add VPN configurations, click "Allow."

Du bliver spurgt, om du vil have ExpressVPN til at starte ved opstart. Vælg din præference for at fortsætte.

Select your preference for launching ExpressVPN when your computer starts.

Endeligt vil du blive spurgt, om du vil dele anonym diagnostik med ExpressVPN. Det hjælper ExpressVPN med hele tiden at forbedre vores produkter og tjeneste. Foretag dit valg og fortsæt.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Tillykke! Du er nu klar til at benytte vores mange VPN-serverplaceringer.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Opret forbindelse til en VPN-serverplacering

For at oprette forbindelse til en VPN-serverplacering, klik på TIL-knappen. Som standard vil ExpressVPN foreslå den placering, der giver dig den optimale oplevelse, som vi kalder Smartplacering.

Click the On Button to connect.

Når du ser beskeden “Forbundet” på appskærmen, kan du begynde at bruge internettet frit og sikkert!

Under din nuværende placering vil du kunne se en liste med app-genveje. Genveje lader dig hurtigt åbne apps og sider (for eksempel til videostreaming) direkte fra ExpressVPN så snart du er forbundet.

Lær mere om, hvordan du tilføjer genveje her.

You are connected to ExpressVPN.

Bemærk: “Med et abonnement kan du oprette op til fem enheder til VPN på samme tid.” Hvis du prøver at tilslutte mere end fem enheder samtidigt, ser du denne skærm:

If you try to connect more than five devices simultaneously, you will see a screen that says, "Connection limit reached."

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Slå forbindelsen til VPN-serverplaceringen fra

For at slå forbindelsen til VPN-serverplaceringen fra, klik på TIL-knappen.

Click the On Button to disconnect.

Du ved, at din forbindelse er blevet afbrudt, når du ser beskeden “Ikke forbundet“.

You are not connected to ExpressVPN.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Vælg en anden VPN-serverplacering

For at vælge en anden VPN-serverplacering, klik på placeringsvælgeren for at se listen over VPN-placeringer.

Click the Location Picker.

For at oprette forbindelse til en serverplacering skal du dobbeltklikke på placeringen.

Listen med VPN-placeringer har tre faner: Anbefalet, Alle og Nylige.

Anbefalet-fanen viser dig ExpressVPN’s topvalg til dig.

The "Recommended" tab on the ExpressVPN app.

Alle-fanen viser VPN-serverplaceringerne efter region. Du kan udvide og kollapse listerne ved at klikke på de trekantede pile.

The "All" tab on the ExpressVPN app.

Nylige fanen har to dele. “Forbundet for nyligt” viser de tre sidste placeringer, du har haft forbindelse til. “Favoritter” viser de placeringer, du har gemt som favoritter ved at klikke på stjerneikonet ved siden af placeringsnavnet.

The "Recents" tab on the ExpressVPN app.

Du kan også søge efter din ønskede placering ved at bruge søgefeltet. I søgefeltet skal du indtaste navnet på din ønskede serverplacering, og dobbeltklik så på serverplaceringen i søgeresultaterne for at oprette forbindelse til den.

Search for a location you have recently connected to.

Efter du har slået forbindelsen til en serverplacering du valgte fra kan du gå tilbage til din Smartplacering (den placering, du anbefales, for den bedste oplevelse) ved at klikke på Smartplacering.

Click the Smart Location.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Skift til en anden VPN-protokol

VPN-protokoller er de metoder din enhed bruger til at oprette forbindelse til en VPN-server. Skift til en anden protokol kan hjælpe dig med at opnå hurtigere hastigheder.

For at skifte til en anden protokol, klik på hamburgermenuen (≡), klik på Præferencer…. Sørg for du ikke er forbundet til VPN’en når du gør det her.

Click "Preferences."

I Protokol-fanen skal du den protokol, du gerne vil bruge, og så gå tilbage til appens startskærm.Select the protocol you want to use.

Vigtigt: PPTP og L2TP/IPsec giver svage sikkerhedsfordele og bør kun bruges til anonymisering eller til at skifte placering.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Sådan tilføjer du genveje til ExpressVPN-appen

Genvejsfunktionen findes på ExpressVPN-startskærmen, efter du opretter forbindelse til VPN. (Den er der ikke første gang, du opretter forbindelse, men den vil være der fremover).

Genveje lader dig nemt og hurtigt åbne apps og hjemmesider direkte fra ExpressVPN, når som helst du er forbundet. Hvis du oplever, at du tit besøger en bestemt håndfuld sider, efter du har oprettet forbindelse til VPN—en bestemt streamingtjeneste eller et socialt netværk for eksempel—så kan en genvej spare dig for at skifte tilbage til din enheds startskærm eller browser for at finde det hver gang.

You are connected to ExpressVPN.

Klik på ikonet for at starte en app eller et websted.

Hvis du har færre end fem genveje valgt, så kan du tilføje en ved at klikke på det grå plus (+) ikon.

Du kan også tilføje eller fjerne genveje ved at klikke på hamburgermenuen (≡), og så vælge Præferencer > Genveje.

Klik på plus (+) ikonet for at tilføje en genvej.

Click the "plus sign" to add a shortcut.

Vælg derefter Tilføj appgenvej eller Tilføj websitelink for at fortsætte.

For at fjerne en genvej skal du vælge genvejen og derefter klikke på minustegnet (-).

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Åbn og opret forbindelse med ExpressVPN ved opstart

For at åbne og oprette forbindelse med ExpressVPN når du starter din Mac:

1. I ExpressVPN-appen, klik på hamburgermenuen (≡), så klik på PræferencerGenerelt.
  2. Under Opstart, marker felterne ud for at åbne ExpressVPN ved opstart og at oprette forbindelse til din sidst brugte VPN-placering.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Brug VPN-hastighedstesten

For at bruge VPN-hastighedstesten skal du have afbrudt forbindelsen til VPN’en.

Klik på hamburgermenuen (≡), og klik så på Hastighedstest.

Click "Speed Test."

På Hastighedstestskærmen, klik på Kør test. Testen vil tage et par minutter.

Efter testen er færdig, vælg placeringer med HØJT HastighedsindeksLAV Latenstid, og HØJ Downloadhastighed.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Brug split-tunneling

Vigtigt: Funktionen split-tunneling er ikke tilgængelig på macOS 11.

Split Tunneling giver dig mulighed for at bestemme, hvilke apps der bruger VPN, når du har forbindelse til ExpressVPN.

Vigtigt: Du skal slå forbindelsen til VPN’en fra for at ændre dine split-tunneling-indstillinger.

For at ændre dine split-tunneling-indstillinger, klik på hamburgermenuen (≡) og gå til Præferencer….

Marker feltet i Split-tunneling sektionen og klik på Indstillinger.

Next to "Split tunneling," click "Settings."

Derfra kan du så beslutte, hvilke af dine apps, der skal bruge VPN’en, og hvilke der ikke skal bruge VPN’en, når du er forbundet til ExpressVPN.

Alle apps bruger VPN

Hvis du vælger denne indstilling, bruger alle dine apps VPN’en, når du forbiner til ExpressVPN.

I menuen for Split-tunneling skal du vælge Alle apps bruger VPN og klikke på OK.

Select "All apps use the VPN," then click "OK."

(Når du vælger denne indstilling, er det det samme som at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for Split-tunneling i det tidligere trin).

Tillad ikke valgte apps at bruge VPN

Det giver dig mulighed for at indstille bestemte apps til ikke at bruge VPN, når du har forbindelse til ExpressVPN. For at vælge, hvilke apps der ikke skal gå igennem VPN, skal du vælget Tillad ikke valgte apps at bruge VPN og klikke på plustegnet (+).

Select "Do not allow selected apps to use the VPN," then click the "plus sign."

Marker afkrydsningsfeltet ud for hver app, du vil ekskludere fra VPN, og klik derefter på Vælg app.

Click “Select Application.”

Tryk på OK.

Click "OK."

When you are connected to ExpressVPN, all internet traffic except for the selected app(s) will use the VPN.

Tillad kun valgte apps at bruge VPN

Denne mulighed giver dig mulighed for at vælge bestemte apps til brug af VPN.

For at vælge, hvilke apps der skal bruge VPN, skal du vælge Tillad kun valgte apps at bruge VPN, og klik på plustegnet (+).

Select "Only allow selected apps to use the VPN," then click the "plus sign."

Marker afkrydsningsfeltet ud for hver app, du vil beskytte med VPN, og klik så på Vælg app.

Click “Select Application.”

Tryk på OK.

Slå split-tunneling til på din Mac

Vigtigt: De nedenstående instruktioner er kun til brugere af macOS Catalina (10.15.12).

Følg trinene herover i denne sektion, men når du bliver bedt om det, klik på Åbn systemindstillinger.

Click "Open System Preferences."

Du ser en notifikation for “Systemudvidelse er blokeret.” Klik OK.

Click "OK" to enable system extensions.

I Systemindstillinger, klik på Tillad ved siden af System software fra udvikler “ExprsVPN LLC” blev blokeret fra at blive indlæst. Du er måske nødt til at klikke på ikonet med låsen og indtaste din adgangskode for at foretage ændringer.

Click "Allow" in the Security and Privacy menu.

Du kan nu gå tilbage til appen og ændre split-tunneling-indstillingerne.

DYBDEGÅENDE: Lær mere om split-tunneling-funktionen

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Hvis du ikke vil bruge ExpressVPN-appen via hovedvinduet, så kan du vælge at benytte det ved at bruge Menubaren. Denne mulighed giver dig adgang til næsten alle de samme funktioner som hovedappvinduet.

For at benytte appen kun fra Menubaren: På dit skrivebord (imens hovedappvinduet kan ses), klik på ExpressVPN menubar-ikonet og klik så på Præferencer….

Click "Preferences."

I fanen Avanceret, vælg Menubar & Dock.

Select Menu Bar and Dock in the Advanced tab.

Du kan gentage trinene herover for at vælge, om du vil bruge fra både Menubaren og Docken, kun fra Menubaren eller kun Docken.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Brug ExpressVPN-browserudvidelsen

Fra din app, klik på hamburgermenuen (≡), vælg Præferencer…, gå så til Browsers fanen. Klik på Få browserudvidelse og følg instruktionerne på siden.

Click "Get Browser Extension."

Vigtigt: Du kan ikke bruge ExpressVPN-browserudvidelsen uden ExpressVPN-appen.

Lær mere om ExpressVPN-browserudvidelsen her.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Benyt printer og delte mapper på LAN

Nogle brugere kan have problemer med at benytte delte mapper og printere på LAN når de er forbundet til VPN’en.

Fejlfinding af problemer med adgang til dit intranet, printer eller delte mapper på dit lokale netværk (LAN).

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Skift sprog i ExpressVPN Mac-appen

Hvis du bruger macOS 10.15 eller nyere, kan du ændre sproget på ExpressVPN-appen.

Bemærk: IHvis du bruger en ældre macOS, der ikke understøtter denne funktion, kan du bruge ExpressVPN-browserudvidelser til Chrome, Firefox og Edge, der tilbyder bredt sprogvalg.

På din Mac gå til Systemindstillinger > Sprog & region.

Tryk på Apps. Klik derefter på plus (+)-ikonet.

For Applikation, vælg ExpressVPN. For sprog skal du vælge dit foretrukne sprog. Klik Tilføj.

Select your language preference, then click "Add."

Du bliver bedt om at starte ExpressVPN igen. Klik på Genstart nu.

Click “Relaunch Now.”

Du kan nu bruge ExpressVPN på dit foretrukne sprog.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.

Tilbage til toppen

Afinstaller appen

For at fjerne appen fra din Mac-computer, skal du først lukke appen.

Åbn Terminal ved at gå til Applikationer > Hjælpeprogrammer > Terminal

Kør /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.tool

Indtast “yes” når du bliver spurgt, og indtast din adgangskode for at bekræfte at du vil fjerne appen fra din computer.

Luk Terminal. ExpressVPN er blevet fjernet fra din computer.

Enter your username and password to remove the ExpressVPN app.

Brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN-support for øjeblikkelig assistance.