Get ExpressVPN on your Mac.
Behöver du ett VPN till Mac?
Skaffa ExpressVPN nu
Refer a friend to use ExpressVPN.
Älskar du ExpressVPN? Vill du ha en månad gratis?
Bjud in en vän nu

Den här guiden visar hur du installerar ExpressVPN:s app för Mac.

Appen kräver 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave), 10.15 (Catalina), 11 (Big Sur), 12 (Monterey), 13 (Ventura) eller 14 (Sonoma) för att kunna användas. Använd den här guiden för att se vilken version av macOS du använder.

Viktigt: Stödet för Mac OS X 10.11 och macOS 10.12 är begränsat; uppgradera till macOS 10.13 eller senare för att kunna använda den fullständiga versionen av ExpressVPN:s app för Mac. Om du använder Mac OS X 10.11 eller macOS 10.12 kan du kontakta vårt supportteam för att få installationsfilerna. Använder du Mac OS X 10.10 eller äldre kan du använda manuell konfiguration för OpenVPN.

Gå direkt till…

Ladda ner appen
Få din aktiveringskod
Installera appen
Installera ExpressVPN
Anslut till en serverposition
Koppla från en serverposition
Välj en annan serverposition
Byt till ett annat VPN-protokoll
Blockera annonser, trackers och skadliga hemsidor
Hur du lägger till genvägar i ExpressVPN-appen
Starta och anslut ExpressVPN vid uppstart
Kör VPN-hastighetstestet
Använd split-tunneling
Valfritt: använd menyfältet
Använd ExpressVPN:s webbläsartillägg
Kom åt skrivare och delade mappar på ditt lokala nätverk
Byt språk i ExpressVPN:s app för Mac
Avinstallera appen

Ladda ner appen

Gå till din kontoöversikt hos ExpressVPN. Fyll i dina inloggningsuppgifter när du ombeds göra det och klicka på Logga in.

Fyll i dina inloggningsuppgidter och klicka sedan på "Logga in".

Ange verifieringskoden som skickats till din e-post.

Klicka på Ladda ner för Mac.

På din kontoöversikt klickar du på "Ladda ner för Mac".

Låt det här fönstret vara öppet. Du kommer att behöva det för nästa steg.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Få din aktiveringskod

För att använda ExpressVPN på din Mac-dator behöver du din aktiveringskod.

Klicka på "Copy" icon. i rutan för att kopiera koden till dina urklipp. Du kommer behöva ange den senare.

Klicka på aktiveringskoden i rutan för att kopiera den till dina urklipp.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera appen

Gå till den nedladdade filen på din dator och öppna den. Det kommer att dyka upp en ruta med texten ”This package will run a program to determine if the software can be installed.” Klicka Fortsätt tills du kommer till skärmen Installationstyp.

På skärmen "Introduktion" klickar du på "Fortsätt".

Efter att du valt installationsplats klickar du på Installera.

På skärmen "Installationstyp" klickar du på "Installera".

Du kommer att se följande fönster ENDAST ifall du har installerat ExpressVPN på din Mac tidigare. Om du inte ser den här skärmen kan du hoppa över det här steget.

• Välj Behåll befintligt konto ifall du återinstallerar ExpressVPN med samma aktiveringskod som förut.
  • Välj Ta bort befintligt konto och låt mig byta till ett annat konto om du använder en ny aktiveringskod.

Välj det alternativ du föredrar och klicka på Fortsätt.

På skärmen "Befintligt konto" väljer du din preferens och klickar på "Fortsätt".

Vänta tills installationen är slutförd och klicka sedan på Stäng.

När installationen har genomförts klickar du på "Stäng".

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Konfigurera ExpressVPN

När installationen är färdig kommer ExpressVPN att öppnas automatiskt. Klicka på Logga in.

Klicka på "Logga in".

Fyll i aktiveringskoden. Det är koden du kopierade tidigare. Du kan klistra in den genom att trycka ner tangenterna Command + V eller högerklicka i det rektangulära fältet och välja Klistra in. Klicka sedan på Logga in.

Fyll i aktiveringskoden och klicka på "Logga in".

Ifall du uppmanas att tillåta ExpressVPN IKEv2 läggas till i våra VPN-konfigurationer, klicka Tillåt för att fortsätta.

När du uppmanas att lägga till VPN-konfigurationer klickar du på "Tillåt".

Du kommer att tillfrågas ifall du vill att appen ska öppnas automatiskt när datorn startas. Välj det alternativ du föredrar för att fortsätta.

Välj huruvida du vill att ExpressVPN ska öppnas när din dator startas.

Till sist kommer du att tillfrågas ifall du vill dela anonym statistik med ExpressVPN. Detta hjälper ExpressVPN att kontinuerligt förbättra sina produkter och tjänster. Välj det alternativ du föredrar och fortsätt.

Välj om du vill hjälpa till att förbättra ExpressVPN.

Gratulerar! Nu är du klar och kan ansluta till våra många serverpositioner.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en serverposition

För att ansluta till en serverposition klickar du på On button.. Som standard kommer ExpressVPN att föreslå den position som ger dig den bästa upplevelsen, så kallad Smart position.

Klicka på startknappen för att ansluta.

När du ser att det står ”Ansluten” i appen innebär det att du kan börja surfa fritt och säkert!

Under din nuvarande position kommer du att se en lista över genvägar. Med hjälp av genvägar kan du snabbt öppna appar och hemsidor (till exempel för videostreaming) direkt från ExpressVPN när du anslutit.

Lär dig hur du lägger till genvägar.

Du är ansluten till ExpressVPN.

Observera: Med ett enda ExpressVPN-abonnemang kan du vara ansluten på upp till åtta enheter samtidigt, oavsett plattform. Om du provar att använda fler enheter än så visas skärmen nedan:

Om du försöker ansluta fler än åtta enheter samtidigt kommer du se en skärm som säger "Anslutningsgräns nådd".

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Frånkoppla en serverposition

För att frånkoppla en serverposition, klicka på On button..

Click the On Button to disconnect.

Meddelandet Inte ansluten informerar dig om att du kopplat från.

Du är inte ansluten till ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan serverposition

För att välja en annan serverposition klickar du på More icon. för att se listan över VPN-positioner.

Klicka på positionsväljaren.

För att ansluta till en position dubbelklickar du på den.

Det finns tre flikar i listan över VPN-positioner: Rekommenderade, Alla och Senaste.

Under Rekommenderade ser du ExpressVPN:s toppval för dig.

Fliken "Rekommenderade" i ExpressVPN:s app.

Under Alla listas serverpositionerna efter region. Du kan expandera och fälla ihop listorna genom att klicka på "Right" icon.  och "Down" icon..

Fliken "Alla" i ExpressVPN:s app.

Under Senaste finns två sektioner. Senast anslutna visar de tre senaste positionerna du anslutit till. Favoriter visar de positioner du sparat som favoriter genom att klicka på "Star" icon. bredvid namnet på positonen.

Fliken "Senaste" i ExpressVPN:s app.

Du kan också välja att söka efter önskad position genom att använda sökfältet. Skriv namnet på önskad position i sökfältet och dubbelklicka sedan på positionen i sökresultatet för att ansluta till den.

Sök efter en position.

När du har kopplat från en serverposition kan du återvända till din smarta position (den som rekommenderas för bäst och smidigast upplevelse) genom att klicka på Smart position.

Klicka på Smart position.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Byt till ett annat VPN-protokoll

Viktigt: Koppla från VPN innan du byter protokoll

VPN-protokoll är de metoder som din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar ExpressVPN att du använder alternativet Automatisk. Det alternativet är valt som standard och då väljs protokoll automatiskt efter vad som är bäst för ditt nätverk.

I vissa fall kan du dock få snabbare anslutning om du byter protokoll.

Så här byter du till ett annat protokoll:

Klicka på Menyikon. och därefter på Inställningar…

Klicka på Inställningar

Klicka på fliken Protokoll. Välj därefter det protokoll du vill använda.

Välj det protokoll du vill använda.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Blockera annonser, trackers och skadliga hemsidor

Anpassa din upplevelse online och ta tillbaka kontrollen över vad företag känner till om dig. Du kan blockera annonser, trackers, skadliga webbplatser och vuxet innehåll i ExpressVPN-appen med bara några klick.

Många av de appar och hemsidor du besöker sparar och delar din aktivitet med tredjepartsföretag, som trackers, bedragare och skadliga hemsidor. Den informationen används för att visa dig riktade annonser och innehåll, oftast utan din vetskap eller tillåtelse.

Dessa avancerade skyddsfunktioner hindrar alla appar och webbplatser du besöker på enheten från att kommunicera med tredjepartsföretag som finns med på våra blockeringslistor med öppen källkod.

Avancerade skyddsfunktioner är inaktiverade som standard. Så här aktiverar du dem:

1. Se till att du är frånkopplad från VPN-tjänsten.
  2. Klicka på Menu icon. > Preferenser… > Avancerat skydd.
  3. Kryssa i eller ur rutorna för avancerade skyddsfunktioner efter behov.
  4. Klicka på Återanslut för att tillämpa ändringarna.

Läs mer om ExpressVPN:s avancerade skyddsfunktioner.