Ota yhteyttä tukeen

Tässä oppaassa näytetään, miten ExpressVPN asennetaan Macille Mac OS X -käyttöjärjestelmässä.

Tämä sovellus vaatii Mac OS X -käyttöjärjestelmän 10.10 (Yosemite), 10.11 (El Capitan)10.12 (Sierra), 10.13 (High Sierra), 10.14 (Mojave) tai 10.15 (Catalina).

Saat selville Mac-versiosi klikkaamalla Tietoja tästä Macista Omenavalikosta näytön vasemmasta ylälaidasta.

Tärkeää: Jos käytät Mac OS x 10.9:ää (Mavericks) tai sitä vanhempia versioita, käytä manuaalisia L2TP– tai OpenVPN-asetuksia.

Siirry osioon

Sovelluksen lataaminen
Aktivointikoodin hankkiminen
Sovelluksen asentaminen
ExpressVPN:n käyttöönotto
VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen
Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijaintiin
Toisen palvelinsijainnin valitseminen
VPN-protokollan vaihtaminen
Oikoteiden käyttäminen ExpressVPN-sovelluksessa
ExpressVPN:n käynnistys ja yhdistäminen tietokoneen käynnistyessä
VPN-nopeustestin käyttäminen
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen
Valinnaista: Valikkorivin käyttäminen
ExpressVPN-selainlaajennuksen käyttäminen
Tulostimen ja jaettujen kansioiden käyttö paikallisverkossa
Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Mac-sovelluksessa
Sovelluksen poistaminen

Sovelluksen lataaminen

Avaa Tervetuloa-sähköposti, jonka sait kirjatuessasi ExpressVPN:n käyttäjäksi. Klikkaa Asenna ExpressVPN.

Click the "Set Up ExpressVPN" link in the welcome email.

Jos et löydä linkkiä, kirjaudu tilillesi täältä.

Type your email and password to sign in to your ExpressVPN account.

Klikkaa punaista Lataa-painiketta. Tämä aloittaa sovelluksen lataamisen.

Click "Download for Mac."

Pidä tämä ikkuna avoinna, sillä tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Aktivointikoodin hankkiminen

Jotta voit käyttää ExpressVPN:ää Mac-koneellasi, tarvitset aktivointikoodisi.

Klikkaa kopioi koodi -ikonia koodin sisältävän ruudun oikeassa yläkulmassa kopioidaksesi koodin leikepöydälle. Sinua pyydetään antamaan se myöhemmin.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluksen asentaminen

Etsi ladattu tiedosto tietokoneeltasi ja avaa se. Näet seuraavaksi ikkunan, jossa kerrotaan, että seuraavaksi käynnistyy ohjelma, joka selvittää voiko ohjelman asentaa. Klikkaa Jatka, ja toista Jatka-valinnan klikkaamista, kunnes saavut asennusruutuun.

Click "Continue" to install ExpressVPN.

Kun olet valinnut asennuksen kohteen, valitse Asenna.

Click "Install" to install the ExpressVPN app.

Näet seuraavan ikkunan VAIN JOS olet ladannut ExpressVPN:n Macillesi aiemmin. Jos et näe tätä ruutua, siirry seuraavaan vaiheeseen.

• Valitse Pidä olemassaoleva tili, jos olet asentamassa ExpressVPN:ää uudelleen samalla aktivointikoodilla kuin aiemminkin.
  • Valitse Poista olemassaoleva tili ja vaihda toiseen tiliin, jos käytät uutta aktivointikoodia.

Tee valinta ja klikkaa Jatka.

Click "Continue" to keep existing account.

Odota, että asennus on saatettu loppuun, ja klikkaa sitten Sulje.

Click "Close" to complete your installation.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN:n käyttöönotto

Kun asennus on suoritettu, ExpressVPN-sovellus avautuu automaattisesti. Klikkaa Kirjaudu sisään.

Click "Sign In."

Syötä aktivointikoodisi ExpressVPN:n asetusruudulla. Tämä on aiemmin hankkimasi koodi. Voit liittää sen painamalla CMD + V tai klikkaamalla syöttökenttää hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Liitä. Klikkaa seuraavaksi Kirjaudu sisään.

Paste your activation code to sign in.

Jos sinua kehotetaan sallimaan ExpressVPN IKEv2:n lisääminen VPN-konfiguraatioon, jatka valitsemalla Salli .

Click "Allow" to complete the VPN configurations.

Sinulta kysytään, haluatko että ExpressVPN käynnistyy tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. Tee valintasi jatkaaksesi.

Select your preference for allowing ExpressVPN to launch when your computer starts.

Lopuksi sinulta kysytään, haluatko jakaa diagnostiikkatietoja anonyymisti ExpressVPN:lle. Tämä auttaa ExpressVPN:ää kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan. Tee valintasi ja jatka.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Onneksi olkoon! Voit nyt luoda yhteyden moniin VPN-palvelinsijainteihimme.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen

Klikkaa Käynnistä-nappia luodaksesi yhteyden VPN-palvelinsijaintiin. ExpressVPN suosittelee oletuksena sijaintia, johon yhdistämällä saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Tätä kutsutaan Älykkääksi sijainniksi.

Click the On Button to connect.

Kun näet Yhdistetty-viestin sovelluksen ruudulla, voit alkaa surffata vapaasti ja turvallisesti!

Sijaintisi alla näet listan pikakuvakkeita. Pikakuvakkeiden avulla voit käynnistää nopeasti sovelluksia ja sivustoja (kuten suoratoistopalvelut- tai sivustot) suoraan ExpressVPN:stä luotuasi yhteyden.

Lue, kuinka lisäät pikakuvakkeita.

The "Connected" message on the ExpressVPN.

Huomaa: Yhtä ExpressVPN-tilausta voi käyttää samanaikaisesti viidellä laitteella käyttöjärjestelmästä riippumatta. Jos yrität käyttää useampaa kuin viittä laitetta samalla tilauksella yhtä aikaa, näet seuraavan ruudun:

The "Connection Limit Reached" message on the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijaintiin

Jos haluat katkaista yhteyden VPN-palvelimeen, klikkaa Käynnistä-nappia, kun VPN on yhdistetty.

Click the On Button to disconnect.

Tiedät, että yhteys on katkaistu, kun näet “Ei yhdistetty -viestin.”

The "Not connected" message on the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Toisen palvelinsijainnin valitseminen

Jos haluat valita toisen VPN-palvelinsijainnin, klikkaan sijainvalitsinta, jotta saat näkyviin listan VPN-sijainneista.

Click the Location Picker on the ExpressVPN app.

Kaksoisklikkaa sijaintia yhdistääksesi palvelinsijaintiin.

VPN-sijaintien lista sisältää kolme osiota: Suositellut, Kaikki ja Viimeaikaiset.

Suositellut-osio näyttää sinulle ExpressVPN:n ykkösvalinnat.

The "Recommended" tab on the ExpressVPN app.

Kaikki-osioon on listattu kaikki VPN-palvelinsijainnit alueittain. Voit laajentaa ja pienentää listoja napauttamalla kolmion muotoisia nuolenpäitä.

The "All" tab on the ExpressVPN app.

Viimeaikaiset-osiossa on kaksi alaosiota. ”Äskettäin yhdistetty” näyttää kolme viimeisintä sijaintia, joihin olet yhdistänyt. ”Suosikit” näyttää sijainnit, jotka olet tallentanut suosikeiksi klikkaamalla tähtikuvaketta sijainnin nimen vieressä.

The "Recents" tab on the ExpressVPN app.

Voit myös etsiä haluamaasi palvelinsijaintia käyttämällä hakupalkkia. Kirjoita hakupalkin sisälle haluamasi palvelinsijainnin nimi ja kaksoisklikkaa tätä sijaintia hakutuloksissa yhdistääksesi siihen.

Search for a location you have recently connected to.

Kun olet katkaissut yhteyden valitsemaasi palvelinsijaintiin, voit palata Älykkääseen sijaintiin (sijaintiin, jota suositellaan parhaan kokemuksen saamiseksi) klikkaamalla kohtaa Älykäs sijainti.

Click the Smart Location on the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-protokollan vaihtaminen

VPN-protokollat ovat metodeja, joita laitteesi käyttää luodakseen yhteyden VPN-palvelimeen. Protokollan vaihtaminen voi auttaa paremman yhteysnopeuden saavuttamisessa.

Jos haluat vaihtaa VPN-protokollaa, napauta hampurilaisvalikkoa (≡) ja klikkaa sitten Asetukset…. Varmista, että VPN-yhteys on katkaistu, kun teet näin.

Click "Preferences..." on the ExpressVPN app.

Valitse Protokolla-osiosta protokolla, jota haluat käyttää. Palaa sitten sovelluksen aloitusnäytölle.

Select a protocol you want to use on the ExpressVPN app.

Tärkeää: PPTP:n jaL2TP/IPsec:n tietoturva on heikko, ja niitä tulisi käyttää ainoastaan anonymisointiin tai sijaintien vaihtamiseen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen

Pikakuvake-ominaisuus näkyy ExpressVPN-aloitusnäytöllä sen jälkeen, kun olet yhdistänyt VPN:ään. (Se ei näy ensimmäisellä yhdistämiskerralla, mutta se näkyy toisesta yhdistämiskerrasta alkaen.)

Pikakuvakkeiden avulla voit kätevästi ja nopeasti käynnistää sovelluksia ja sivustoja suoraan ExpressVPN-sovelluksesta milloin tahansa, kun yhteys on kytketty. Jos huomaat, että vierailet tietyissä kohteissa VPN:n yhdistämisen jälkeen, esimerkiksi tietyssä suoratoistopalvelussa tai tietyllä sosiaalisen median sivustolla, kohteen lisääminen pikakuvakkeeksi säästää sinut palaamiselta takaisin aloitusnäytölle tai selaimeen joka kerta, kun haluat löytää tämän kohteen.

The ExpressVPN app's shortcuts.

Kun haluat käynnistää palvelun tai sivuston, napauta sen kuvaketta muodostettuasi VPN-yhteyden.

Jos käytössäsi on vähemmän kuin viisi pikakuvaketta, voit lisätä niitä klikkaamalla harmaata plus (+) -merkkiä. Voit lisätä ja poistaa pikakuvakkeita myös klikkaamalla hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitsemalla Asetukset > Pikakuvakkeet.

Klikkaa plus (+) -merkkiä lisätäksesi pikakuvakkeita viiteen kuvakkeeseen asti. Jos haluat poistaa pikakuvakkeen, valitse se ja klikkaa miinus (–) -merkkiä.

Add a shortcut in the Preferences menu.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN:n käynnistys ja yhdistäminen tietokoneen käynnistyessä

Jos haluat, että ExpressVPN käynnistyy ja muodostaa yhteyden, kun käynnistät Mac-koneesi:

1. Klikkaa ExpressVPN-sovelluksessa hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse sitten Asetukset> Yleiset.
  2. Tee kohdassa Aloitus valinnat niin, että ExpressVPN käynnistyy tietokoneen käynnistyessä ja yhdistää viimeisimään käyttämääsi VPN-sijaintiin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-nopeustestin käyttäminen

VPN-yhteys täytyy katkaista, jotta voit tehdä nopeustestin.

Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse Nopeustesti.

Click "Speed Test" on the ExpressVPN app.

Valitse Nopeustesti-näytöllä Suorita testi. Testin suorittaminen vie muutaman minuutin.

Kun testi on suoritettu, valitse sijainnit joiden ominaisuudet ovat KORKEA nopeusindeksi, MATALA viive ja KORKEA latausnopeus.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen

Sovelluskohtaisen yhdistämisen (Split Tunneling) avulla voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut ExpressVPN-yhteyden.

Tärkeää: VPN-yhteys täytyy katkaista, jotta voit muuttaa split-tunneling-asetuksiasi.

Kun haluat vaihtaa split-tunneling-asetuksiasi, klikkaa hampurilasivalikkoa (≡) ja valitse Asetukset….

Rasti Split-tunneling-ruutu ja valitse Asetukset.

Seuraavaksi voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut yhteyden ExpressVPN:ään.

Pick your preferences for split tunneling in the Preferences menu.

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttönotto Macilla

Tärkeää: Seuraavat ohjeet koskevat vain macOS High Sierran (10.13) käyttäjiä.

Seuraa yllä annettuja ohjeita, mutta valitse Avaa järjestelmäasetukset.

Click "Open System Preferences" to enable split tunneling.

Seuraavaksi näet ilmoituksen “Järjestelmän laajennus estetty”. Klikkaa OK.

Click "OK" to enable system extensions.

Klikkaa Järjestelmäasetuksissa Salli-kohtaa, joka on Järjestelmäohjelmiston lataaminen ohjelmistokehittäjältä  “ExprsVPN LLC” estettiin -lauseen vieressä. Sinun täytyy mahdollisesti klikata lukon kuvaa ja syöttää salasanasi tehdäksesi muutoksia.

Click "Allow" in the Security and Privacy menu.

Nyt voit palata sovellukseen ja muuttaa split-tunneling-asetuksia.

LISÄTIETOA: Lue lisää split-tunneling-ominaisuudesta

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Jos et halua käyttää ExpressVPN-sovellusta sen pääikkunassa, voit halutessasi käyttää sitä Valikkorivin kautta. Näin käytettävissäsi ovat lähes kaikki pääikkunan toiminnot.

Kun haluat käyttää sovellusta ainoastaan Valikkopalkista: Klikkaa tietokoneellasi ExpressVPN valikkorivi -kuvakettapääikkunan ollessa näkyvillä ja valitse sitten Asetukset….

Click the ExpressVPN Menu Bar icon and then "Preferences."

Valitse kohdassa Lisäasetukset kohta Valikkorivi ja Dock.

Select Menu Bar and Dock in the Advanced tab.

Voit toistaa yllä mainitut vaiheet valitaksesi käytätkö ExpressVPN:ä sekä Valikkoriviltä ja Dockista, vai vain Valikkoriviltä tai vain Dockista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN-selainlaajennuksen käyttäminen

Klikkaa sovelluksen hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse Asetukset… ja valitse seuraavaksi Selaimet-osio. Klikkaa kohtaa Hae selainlaajennus ja seuraa sivun ohjeita.

Click "Get Browser Extension."

Tärkeää: Et voi käyttää ExpresVPN-selainlaajennusta ilman ExpressVPN-sovellusta.

Lue lisää ExpressVPN-selainlaajennuksesta täältä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Tulostimen ja jaettujen kansioiden käyttö paikallisverkossa

Joillakin käyttäjillä voi olla vaikeuksia käyttää jaettuja kansioita ja tulostimia paikallisverkossa, kun VPN-yhteys on päällä.

Intranettiin, tulostimeen tai lähiverkon jaettuihin kansioihin pääsyyn liittyvien ongelmien vianmääritys.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Mac-sovelluksessa

Jos käytät macOS 10.15 tai uudempaa versiota, voit vaihtaa ExpressVPN-sovelluksen kielen.

Huom: Jos käytät vanhempaa macOS-versiota, joka ei tue tätä ominaisuutta, voit käyttää ExpressVPN:n selainlisäosaa, jonka saa Chromelle ja Firefoxille ja joka tukee lukuisia eri kieliä.

Siirry Macillasi Järjestelmäasetuksiin > Kieli & alue.

Klikkaa Sovellukset. Klikkaa sen jälkeen plus (+) -merkkiä.

Valitse Sovellukseksi ExpressVPN. Valitse haluamasi kieli ja klikkaa Lisää.

Click “Add” to save the language setting for ExpressVPN.

Sinua kehotetaan käynnistämään ExpressVPN uudelleen. Klikkaa Käynnistä uudelleen nyt.

Click “Relaunch Now.”

Voit nyt käyttää ExpressVPN:ää haluamallasi kielellä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluksen poistaminen

Jos haluat poistaa sovelluksen Mac-tietokoneeltasi, sinun täytyy ensin sulkea sovellus.

Avaa Pääte kohdasta Ohjelmat > Lisäohjelmat > Pääte.

Suorita /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.tool

Kirjoita ”yes” pyydettäessä ja syötä salasanasi vahvistaaksesi, että haluat poistaa sovelluksen tietokoneeltasi.

Sulje pääte. ExpressVPN on poistettu tietokoneeltasi.

Enter your username and password to remove the ExpressVPN app.