Punkt kontrolny ze znakiem stopu. Network Lock zatrzymuje cały ruch internetowy, gdy tylko Twoje połączenie VPN zostanie przerwane.

Co to jest Network Lock?

Network Lock to wyłącznik awaryjny ExpressVPN. Zapewnia bezpieczeństwo Twoim danym nawet, gdy połączenie z VPN zostanie przerwane. Blokuje cały ruch internetowy aż do momentu przywrócenia ochrony.

Dzięki Network Lock silna ochrona prywatności i bezpieczeństwa ExpressVPN są zawsze z Tobą nawet, gdy zmieniasz sieci Wi-Fi lub Twój komputer przechodzi w stan uśpienia. To standard w aplikacjach ExpressVPN dla systemu Windows, Mac, Linux i routery.

Zdobądź ExpressVPN

Jak działa wyłącznik awaryjny VPN?

Jeśli połączenie VPN zostanie kiedykolwiek przerwane, to Network Lock natychmiast zatrzyma ruch przychodzący lub wychodzący z Twojego urządzenia. Zablokowanie całej aktywności online sprawi, że Twoje dane osobowe nie zostaną ujawnione Twojemu dostawcy usług internetowych (ISP) lub innym ciekawskim oczom.

Network Lock sprawi, że już nigdy nie będziesz musiał martwić się o nieudane połączenie, które może naruszyć Twoje bezpieczeństwo i prywatność. Nawet przez moment.

Dlaczego potrzebuję Network Lock?

Jeśli potrzebujesz VPN, to potrzebujesz też Network Lock. Wyłącznik awaryjny gwarantuje, że Twoje urządzenie nie ujawni Twojego adresu IP, lokalizacji lub jakichkolwiek niezaszyfrowanych danych. Dzięki temu Twoja tożsamość oraz komunikacja nie będą nigdy przechwycone przez osoby trzecie.

Zamknięta kłódka na ekranie komputera. Network Lock sprawia, że Twoje dane są bezpieczne.

Network Lock sprawia, że Twój ruch internetowy nie przedostanie się poza zaszyfrowany tunel VPN. Dzięki temu wiesz, że Twoje informacje są zawsze bezpieczne.

Kiedy aktywowany jest Network Lock?

Zawsze, gdy łączysz się z VPN Network Lock staje się aktywny i pozostaje aktywny, dopóki nie zdecydujesz się rozłączyć. Zabezpiecza Twoje połączenie, gdy:

  • Przełączasz się między sieciami Wi-Fi lub Twój sygnał miga
  • Zamykasz swojego laptopa albo Twój komputer przechodzi w stan uśpienia
  • Włączasz lub wyłączasz swoje połączenie internetowe
  • Twój dostawca usług internetowych ma chwilową awarię

Czy Network Lock jest automatyczny?

Dokładnie tak! Network Lock jest domyślnie aktywny. Twój ruch internetowy zostanie automatycznie zablokowany, jeśli VPN rozłączy się lub Twoje połączenie zostanie przerwane. Po ponownym połączeniu się z VPN zostaniesz odblokowany i wrócisz do sieci w kilka sekund.

Użytkownicy Windowsa i Maca mogą wyłączyć Network Lock za pomocą kilku kliknięć. Na Linuxie zajmuje to tylko kilka komend. (Wyłączenie Network Lock nie jest zalecane i nie można go wyłączyć w aplikacji ExpressVPN dla routerów.)

Aplikacje ExpressVPN z Network Lock

Network Lock dla routerów zapobiegnie wyciekom ze wszystkich podłączonych urządzeń.

Aplikacja dla routerów

Gdy zabezpieczysz swój router za pomocą ExpressVPN, Network Lock sprawi, że każde urządzenie, które połączy się z VPN będzie chronione. (Jeśli skonfigurujesz dzielone tunelowanie, aby wykluczyć niektóre urządzenia z używania VPN, Network Lock nie będzie miał na nie wpływu).


Menu Preferencje pokazujące ustawienia Network Lock dla Maca.

Aplikacja dla Maca i Windowsa

Network Lock zabezpiecza Twoje laptopy i komputery stacjonarne bez względu na to, gdzie jesteś. Wyłącznik awaryjny ExpressVPN chroni Twoją prywatność nawet, gdy Twoje połączenie internetowe wycieka. Ustawienie domyślne powstrzymuje Network Lock przed ingerencją w urządzenia lokalne, jak np. drukarki.


Network Lock dla Linuxa.

Aplikacja dla Linuxa

Oddychaj spokojnie, gdy Twoje komputery z Linuxem używają ExpressVPN niezależnie od tego, gdzie jesteś. Network Lock działa bez problemu z rozszerzeniami przeglądarki ExpressVPN, a dodatkowo otrzymasz powiadomienie za każdym razem, gdy Network Lock uruchomi się - dokładnie tak samo, jak w przypadku aplikacji dla komputerów z systemem Mac i Windows.


Network Lock dla Linuxa.

Ochrona sieci dla Androida

ExpressVPN wspiera pełną ochronę przed wyciekami za pomocą ustawień systemu Android, chociaż zakłóci to działanie dzielonego tunelowania oraz utrudni dostęp do urządzeń lokalnych. Aby zablokować dostęp do Internetu, gdy połączenie VPN zostanie przerwane (jednocześnie zachowując dostęp do urządzeń lokalnych i dzielonego tunelowania), wybierz tę opcję w sekcji Ochrona sieci.

Live Chat