Get ExpressVPN on your Mac.
Trenger du et VPN for Mac?
Verv en venn nå

Denne veiledningen viser deg hvordan du deler VPN-tilkoblingen din fra en Mac med den manuelle konfigurasjonen for L2TP/IPsec.

Det kan hende at ikke alle ExpressVPN-lokasjoner er tilgjengelige for manuelt konfigurerte tilkoblinger.

Viktig: L2TP/IPsec gir svake sikkerhetsfordeler og bør kun brukes til anonymisering eller for å bytte lokasjoner.

Før du går videre:

• Hvis du bruker ExpressVPN-appen på Mac-enheten din, koble fra VPN-et. (Appen og den manuelle konfigurasjonen kan ikke brukes samtidig.)
  • Koble Mac-en til internett med en Ethernet-kabel. Dette lar Mac-en din dele VPN-tilkoblingen over Wi-Fi. (Hvis MacBook-modellen din ikke har en Ethernet-port, bruk en Ethernet-adapter.)

Hopp til …

1. Finn innloggingsdetaljene dine for ExpressVPN
2. Sett opp VPN-tilkoblingen via L2TP/IPsec
3. Konfigurer VPN-et via L2TP/IPsec
4. Koble til VPN-et via L2TP/IPsec
5. Sett opp VPN-tilkoblingen din for deling
6. Del VPN-tilkoblingen din
Stoppe å dele VPN-tilkoblingen din
Koble fra VPN-tilkoblingen via L2TP/IPsec

1. Finn innloggingsdetaljene dine for ExpressVPN

For å dele en VPN-tilkobling fra Mac-datamaskinen din, må du først skaffe deg ExpressVPN-legitimasjonen for VPN-oppsettet.

Gå til ExpressVPNs oppsettsside. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt for ExpressVPN hvis du blir bedt om det, og klikk på Logg inn.

Skriv inn brukernavnet og passordet ditt for ExpressVPN og klikk på «Logg inn».

Skriv inn verifiseringskoden som blir sendt til e-posten din.

Velg L2TP/IPsec på høyre side.

Klikk på «L2TP/IPsec».

Dette vil vise deg brukernavnet og passordet ditt samt en liste over serveradresser fra over hele verden.

Dette vil vise deg brukernavnet og passordet ditt samt en liste over serveradresser fra over hele verden.

Ikke lukk dette nettleservinduet. Du trenger denne informasjonen til oppsettet senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

2. Sett opp en VPN-tilkobling via L2TP/IPsec på Mac-en din

Klikk på"Apple" icon.øverst til venstre. Velg Systemvalg … > Nettverk.

Klikk på «Nettverk» i Systempreferanser.

I Nettverksvinduet, klikk på Legg til-ikon.. Skriv inn følgende opplysninger i popup-vinduet:

• Grensesnitt: Velg VPN.
  • VPN-type: Velg L2TP over IPsec.
  • Tjenestenavn: Skriv inn et hvilket som helst navn som vil hjelpe deg å gjenkjenne VPN-tilkoblingen din. Det kan være nyttig å angi lokasjonsnavnet (f.eks. ExpressVPN LA).

Klikk «Opprett» for å opprette en VPN-tilkobling.

Klikk så på Opprett.