Denne veiledningen vil hjelpe deg gjennom stegene for å sette opp et VPN på Freebox med OpenVPN-protokollen.

Dette oppsettet forlenger ikke VPN-beskyttelsen til noen enheter som er koblet til Freebox. I stedet vil bare den integrerte «seedboksen»og alle nedlastinger som er initiert gjennom seedboksen rutes gjennom VPN. Hvis du vil forlenge VPN-beskyttelsen til enheter som er koblet til Freebox, må du koble Freebox som en sekundær ruter til en VPN-kompatibel ruter.
Viktig: Den manuelle OpenVPN-konfigurasjonen tilbyr ikke de samme sikkerhets- og personvernfordelene som ExpressVPN-appen. Hvis ruteren din ikke støtter AES-NI (f.eks. Asus RT-AC86U), så kan du oppleve sporadiske hastighetsproblemer mens du bruker manuell konfigurasjon med OpenVPN. Hvis du er i et land med et høyt nivå av internettsensur, anbefales det å bruke ExpressVPN-appen for en mer stabil VPN-tilkobling.
Viktig: Mens du bruker OpenVPN 2.6 kan du støte på en advarsel som sier «–keysize is DEPRATED». Dette skyldes at ExpressVPN har alternativet nøkkelstørrelse i OVPN-filen. Denne meldingen vil ikke påvirke VPN-funksjonaliteten, da OpenVPN 2.6 ganske enkelt vil ignorere linjen uten videre følger.

Hvis du vil fjerne denne meldingen, åpner du OVPN-filen med et tekstredigeringsprogram og enten:

1. sletter linjen som inneholder nøkkelstørrelse
    eller
  2. legge til # foran nøkkelstørrelsen (#keysize 256).

Eventuelt kan du ignorere advarselen uten noen negative effekter.

Stegene for dette oppsettet ble testet på enheter fra Freebox Revolution-serien.

Hopp til avsnitt

1. Last ned VPN-konfigurasjonsfilene
2. Endre konfigurasjonsfilene
3. Konfigurer din Freebox

1. Last ned VPN-konfigurasjonsfilene

Gå til oppsettssiden for ExpressVPN. Skriv inn innloggingsdetaljene dine for ExpressVPN hvis du blir bedt om det, og klikk Logg inn.

Skriv inn innloggingsdetaljene dine, og klikk «Logg inn».

Skriv inn verifiseringskoden som blir sendt til e-posten din.

På høyre side vil du se at OpenVPN allerede er valgt for deg. På samme side vil du se brukernavnet, passordet ditt samt en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

OpenVPN allerede er valgt for deg. På samme side vil du se brukernavnet, passordet ditt samt en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Klikk på lokasjonen(e) du ønsker, og last ned OVPN-filen(e).

Ikke lukk dette nettleservinduet. Du trenger denne informasjonen til oppsettet senere.