Denne veiledningen viser deg hvordan du manuelt konfigurerer ExpressVPN på Linux ved hjelp av OpenVPN-protokollen med ExpressVPNs konfigurasjonsfiler.

Det kan hende at ikke alle ExpressVPN-lokasjonene er  tilgjengelige for manuelt konfigurerte tilkoblinger. For å bruke hele listen over VPN-lokasjoner, bruk appoppsettet.

Viktig: Den manuelle OpenVPN-konfigurasjonen tilbyr ikke de samme fordelene for sikkerhet og personvern som ExpressVPN-appen. Hvis du befinner deg i et land med høyt nivå av internettsensur, anbefales det å bruke ExpressVPN-appen for en mer stabil VPN-tilkobling.
Viktig: Mens du kjører OpenVPN 2.6, kan du støte på en advarsel som sier «–nøkkelstørrelse er AVVIKLET». Dette skyldes at ExpressVPN har nøkkelstørrelsesalternativet i .ovpn-filen. Denne advarselsmeldingen vil ikke påvirke VPN-funksjonaliteten da OpenVPN 2.6 ganske enkelt vil ignorere linjen uten ytterligere konsekvens. Hvis du vil fjerne denne advarselen, åpner du .ovpn-filen med et tekstredigeringsprogram og enten:

1. sletter linjen som inneholder nøkkelstørrelse
    eller
  2. legger til # foran nøkkelstørrelsen (#nøkkelstørrelse 256).

Alternativt kan du ignorere advarselen uten noen negative konsekvenser.

Foretrekker du appoppsett? Se instruksjonene for oppsett av ExpressVPN-appen for Linux .

Hopp til …

1. Finn påloggingsinformasjonen til ExpressVPN-kontoen din
2. Installer og koble til VPN
Koble fra en VPN-serverlokasjon

1. Finn påloggingsinformasjonen til ExpressVPN-kontoen din

Gå til ExpressVPN-oppsettsiden. Hvis du blir bedt om det, skriv inn ExpressVPN-påloggingsinformasjonen din og trykk Logg på.

Skriv inn kontoinformasjonen din, og klikk deretter Logg på.

Skriv inn bekreftelseskoden som sendes til e-posten din.

Til høyre, med OpenVPN allerede valgt for deg, vil du se brukernavnet og passordet ditt, samt en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Med OpenVPN valgt, vil du se brukernavnet og passordet ditt, samt en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Trykk på lokasjonen(e) du ønsker for å laste ned .ovpn-filen(e).

Hold dette nettleservinduet åpent. Du trenger denne informasjonen for oppsettet senere.

Trenger hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

2. Installer og koble til VPN

Se den tilsvarende delen for Linux-distro nedenfor.

For Ubuntu

Merk: Følgende steg ble testet på Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa).

For å installere pakkene, skriv inn følgende i Terminal-vinduet:

$ sudo apt installer openvpn openvpn-systemd-resolved

Skriv inn passordet ditt. Deretter skriver du inn Y for å fortsette.

Enter “Y” to continue.

For å starte OpenVPN, skriv inn følgende:

$ sudo openvpn --config /[path to file]/my_expressvpn_[server location].ovpn --script-security 2 --up /etc/openvpn/update-systemd-resolved --down /etc/openvpn/update-systemd-resolved --dhcp-option 'DOMAIN-ROUTE .' --down-pre

Merk: Erstatt [path to file] med banen til hvor ExpressVPN-konfigurasjonsfilen ble lastet ned, og [server location] med lokasjonen vist i filnavnet.

Skriv inn brukernavnet og passordet du fant tidligere.

Når du er vellykket tilkoblet ExpressVPN, vil du se ordene «Initialiseringssekvens fullført».

Etter du er koblet til ExpressVPN vellykket, vil du se ordene

For å holde VPN-tilkoblingen aktiv, la Terminal-vinduet kjøre i bakgrunnen.