Denne veiledningen vil vise deg hvordan du laster ned, konfigurerer og bruker VPN-appen for Android.

Denne veiledningen er for ExpressVPN for Android versjon 7.0, som er kompatibel med Android 5.0 og nyere: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x) og Android 10.

Viktig: Hvis du bruker Android 4.4 eller eldre, bruk L2TP manuell konfigurasjon.

Ikke kunde enda? Les med om VPN for Android.

Hopp til seksjon

Logg inn på kontoen din
Last ned VPN-appen
Konfigurer VPN-appen
Koble til en VPN-serverlokasjon
Koble fra en VPN-serverlokasjon
Velg en annen serverlokasjon
Hvordan legge til snarveier i ExpressVPN-appen
Hvordan bytte VPN-protokoller
Hvordan bruke delt tunnelering-funksjonen
Bytte språk i ExpressVPN Android-appen
Hvordan legge til ExpressVPN-app-widgeten
Hvordan avinstallere VPN-appen fra enheten din
Problemer med å koble til? Prøv dette

Logg inn på kontoen din

For å begynne, åpne en nettleser på enheten din og logg inn på ExpressVPN-kontoen din.

For å logge inn, skriv inn e-postadressen og passordet du brukte da du registrerte deg på ExpressVPN, og trykk så Logg inn.

ExpressVPN innloggingsside med Logg inn-knapp fremhevet.

Etter å ha logget inn, trykk på Installer ExpressVPN.

Du vil omdirigeres til nedlastingssiden for å laste ned appen.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Last ned VPN-appen

Naviger til Android-seksjonen, og last så ned appen ved å gjøre en av de følgende:

• Hvis du har tilgang til Google Play, trykk på GET IT ON Google Play for å laste ned appen.
  • Hvis du ikke har tilgang til Google Play, trykk på Last ned APK for å laste ned APK-en direkte til Android-enheten din. (ExpressVPN anbefaler ikke å laste ned APK-en vår fra tredjepartskilder.) For mer informasjon om å laste ned APK-er, se her.

ExpressVPN oppsettside med Google Play- og last ned APK-knapper fremhevet.

Hvis du velger å laste ned appen fra Google Play Butikk:

1. Trykk på INSTALLER på Google Play Butikk-siden for ExpressVPN.Google Play Butikk-skjerm med Installer-knapp framhevet.
  2. Trykk på GODTA, og vent så mens appen lastes ned.Play Butikk-skjerm med Godta-knapp fremhevet.
  3. Trykk ÅPNE etter at appen har blitt lastet ned på enheten din.Play Butikk-skjerm med Åpne-knappen fremhevet.

Hvis du velger å laste ned ExpressVPN-appen for Android som en APK:

1. Trykk OK for å tillate at APK-en lastes ned. Pass på at du har tillatt ikke-Play Butikk-nedlastinger på enheten din først.Android APK-nedlastingadvarsel med OK-knappen fremhevet.
  2. Vent på at APK-en lastes ned.
  3. Etter at APK-en er ferdig nedlastet, trykk på ÅPNE.Android nedlastingsmelding med Åpne-knappen fremhevet.
  4. Etter å ha åpnet APK-en, vil du bli bedt om å godkjenne installasjonen. Trykk på INSTALLER.Android installasjonsskjerm med Installer-knappen fremhevet.
  5. Vent til appen din er ferdig med å installeres, og trykk så på Åpne for å starte appen.Android installasjonsskjerm viser appen installert, med Åpne-knappen fremhevet.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Konfigurer VPN-appen

Etter å ha åpnet ExpressVPN-appen for Android, trykk på Logg inn.
ExpressVPN innloggingsskjerm med Logg inn-knappen fremhevet.

Skriv inn ditt ExpressVPN brukernavn og passord, og trykk så Logg inn.

ExpressVPN innloggingsskjerm viser brukernavn og passord med Logg inn-knappen fremhevet.

Du kan dele krasjrapporter og andre anonyme analysedata for å forbedre ExpressVPN. Trykk OK hvis du godkjenner å dele rapporter.

ExpressVPN diagnostikkdelingforespørsel med OK-knappen fremhevet.

Du vil bli invitert til å konfigurere VPN-et ditt og godta tilkoblingsforespørsler fra ExpressVPN. Trykk OK og OK for å fortsette.

ExpressVPN oppsett- og tilkoblingsforespørselskjerm med OK-knapper fremhevet.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Koble til en VPN-serverlokasjon

For å koble til en VPN-serverlokasjon, trykk på På-knappen. Som standard vil ExpressVPN foreslå den lokasjonen som gir den optimale opplevelsen for deg, kalt Smartlokasjon.

Trykk for å koble til ExpressVPN-appen.

Så snart du ser Tilkoblet-meldingen på app-skjermen, kan du begynne å surfe med frihet og sikkerhet!

Hvis du har lyst til å lære mer om VPN eller lese de seneste nyhetene og tipsene fra ExpressVPN, trykk på Flere nyheter og tips.

ExpressVPN-appen for Android er tilkoblet.

Merk: Ett enkelt ExpressVPN-abonnement kan brukes samtidig på fem enheter, uavhengig av plattform. Hvis du prøver å bruke mer enn fem enheter samtidig på ett abonnement, vil du se denne skjermen:

ExpressVPN-skjerm viser tilkoblingsgrense nådd.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Koble fra en VPN-serverlokasjon

For å koble fra VPN-serveren, trykk på På-knappen mens VPN-et er tilkoblet.

Trykk for å koble fra ExpressVPN-appen for Android.

Du vil vite at du er frakoblet når «Trykk for å koble til»-meldingen vises.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

Velg en annen VPN-serverlokasjon

For å koble til en annen serverlokasjon, trykk på ellipsen (…) for å åpne lokasjonsvelgeren.

Trykk for å åpne lokasjonsvelgeren.

Du kan bytte lokasjoner mens du er tilkoblet VPN-et, men du vil få en advarsel som sier internettrafikken din kan være usikker under gjenoppkobling. Denne advarslen vil dukke opp hver gang med mindre du huker av Ikke vis meg igjen-boksen.

Listen over VPN-lokasjoner viser i utgangspunktet to faner: ANBEFALTE og ALLE LOKASJONER.

ANBEFALTE-fanen viser deg ExpressVPNs beste valg for deg å koble til.

ExpressVPN-lokasjonerskjermen viser anbefalte lokasjoner.

ALLE LOKASJONER-fanen lister opp VPN-serverlokasjoner etter region. Du kan vise mer og mindre av listen ved å trykke på de trekantede pilhodene.

ExpressVPN-lokasjoner-skjerm viser Alle lokasjoner.

For å legge en lokasjon til listen din over favorittlokasjoner, sveip til høyre.

ExpressVPN-lokasjoner-skjerm viser en finger som sveiper til høyre for å legge til en favorittlokasjon.

Du kan få tilgang til favorittlokasjonene dine ved å trykke på FAVORITTER-fanen, som nå vil vises mellom Anbefalte- og Alle-fanene.

For å fjerne en lokasjon fra listen din over favoritter, sveip den til høyre.

Favorittfanen i ExpressVPN Android-appen.