Get ExpressVPN on your router.
Trenger du et VPN for ruteren din?
Verv en venn nå
Vil du ha et enkelt app-oppsett? Hvis du har en Asus RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S eller RT-AC56U, kan du konfigurere ExpressVPN-appen for rutere.

Denne veiledningen vil lære deg hvordan du konfigurerer ExpressVPN på din Asus-ruter ved å bruke OpenVPN-protokollen.

Det kan være ikke alle ExpressVPN-lokasjonene er tilgjengelige for manuelt konfigurerte tilkoblinger. For å bruke hele listen over VPN-lokasjoner, bruk app-oppsettet.

Viktig: OpenVPN manuell konfigurasjon tilbyr ikke samme sikkerhets- og personvernsfordeler som ExpressVPN-appen. Hvis ruteren din ikke støtter AES-NI (e.g., RT-AC86U), kan du oppleve sporadiske hastighetsproblemer mens du bruker OpenVPN manuell konfigurasjon.

Viktig: Denne veiledningen fungerer bare for følgende Asus-rutere:
RT-N66U, RT-AC56U, RT-AC66U, RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC5300, RT-AC3200, RT-AC3100, RT-AC1750, RT-AC88U, RT-AC66R, RT-AC55U og Merlin på Asus.

Hvis du ikke kan koble til på din ruter eller ser en DNS-lekkasje, vennligst kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Den følgende videoen demonstrerer oppsettsprossessen ved å bruke Asus medfølgende fastvare.

Du må laste ned OpenVPN-konfigurasjonsfil (.ovpn) for serverlokasjonen du ønsker.

Hopp til …

1. Last ned VPN-konfigurasjonsfiler
2. Konfigurer din ASUS-ruter

1. Last ned VPN-konfigurasjonsfiler

Logg inn på ExpressVPN-kontoen din. Hvis du blir bedt om det, oppgi innloggingsdetaljene dine for ExpressVPN og klikk logg inn.

Oppgi kontodetaljene dine og klikk "logg inn".

Oppgi verifiseringskoden du har fått tilsendt per e-post.

På høyre side, med OpenVPN allerede valgt for deg, vil du se ditt brukernavnpassord og en liste med OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Med OpenVPN allerede valgt for deg, vil du se ditt brukernavn, passord og en liste med OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Klikk på lokasjonen(e) du ønsker for å laste ned .ovpn-filen(e).

Hold denne nettleserfanen åpen, for du vil trenge den senere i oppsettsprosessen.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

2. Konfigurer din ASUS-ruter

Vennligst referer til seksjonen som passer din enhet nedenfor.

Asus medfølgende fastvare

I nettleserens adressefelt, skriv inn router.asus.com for å få tilgang til ruterens administrasjonspanel.

Hvis adressen til din ruters administrasjonspanel har blitt endret tidligere, og du ikke kan huske den, kan du finne den i enhetens innstillinger.

Skriv inn router.asus.com i nettleseren.

Logg inn med din ruters brukernavn og passord. Som standard er de begge admin.

Logg inn på din ruter med admin-brukernavn og -passord.

I sidemenyen, klikk på VPN.

Klikk "VPN.”

Klikk på VPN-klient fanen øverst. Klikk så på Legg til profil.

Klikk "Legg til profil."

Velg OpenVPN-fanen, og fyll så ut følgende detaljers:

Klikk OK.

Klikk "Upload."

Klikk aktiver for å starte VPN-et.

Klikk "Activate."

Så snart tilkoblingen har lykkes, vil du se Check icon. under tilkoblingsstatus.

Et "hake" -ikon under tilkooblingsstatus.

Sjekk lokasjonen og IP-adressen din for å bekrefte at VPN-tilkoblingen fungerer.

Hvis du ikke kan koble til, prøv stegene ovenfor igjen eller gjenta prosessen med en annen OpenVPN-konfigurasjonsfil.

For å bytte VPN-lokasjoner, last opp en annen OpenVPN-konfigurasjonsfil, oppgi ditt brukernavn og passord for OpenVPN-konfigurasjonen, klikk på Bruk nederst på siden og sett så tjenestestatusen til .

Asuswrt-Merlin

Asuswrt-Merlin-fastvaren er annerledes enn vanlig Asus ruter-fastvare. For å konfigurere ExpressVPN på Asuswrt-Merlin:

1. I nettleserens adressefelt, skriv inn router.asus.com for å få tilgang til ruterens administrasjonspanel. Hvis adressen til din ruters administrasjonspanel har blitt endret tidligere, og du ikke kan huske den, kan du finne den i enhetens innstillinger.
  2. Logg inn med brukernavn og passord. Som standard er de begge admin.
  3. Under avanserte instillinger, velg VPN fra menyen til venstre.
  4. Velg OpenVPN-klienter langs toppen.
  5. Ved siden av Import .ovpn file, klikk på Browse… og last opp .ovpn-konfigurasjonsfilen du lastet ned ovenfor.
  6. Etter at filopplastingen er fullført, bla ned til Grunnleggende innstillinger. Kopier og lim inn brukernavnet og passordet for ExpressVPN manuelle konfigurasjoner som du fant ovenfor.
  7. Bla ned til avanserte innstillinger. Sett Accept DNS Configuration til en av de følgende: Streng (hvis du har planer om å bruke ExpressVPN på alle enheter som er tilkoblet ruteren) eller Eksklusiv (hvis du bare har planer om å bruke ExpressVPN på valgte enheter).
  8. Under Tilpassede konfigurasjoner, skriv inn følgende tekst og trykk bruk.

fast-io
remote-random
pull
tls-client
verify-x509-name Server name-prefix
ns-cert-type server
route-method exe
route-delay 2
tun-mtu 1500
fragment 1300
mssfix 1200
keysize 256
sndbuf 524288
rcvbuf 524288