Get ExpressVPN on your router.
Trenger du et VPN for ruteren din?
Verv en venn nå

Denne veiledningen viser deg hvordan du setter opp et VPN på TP-Link-ruteren din med L2TP-protokollen, inkludert modeller som bruker den gamle fastvaren.

Alle ExpressVPN-lokasjoner er kanskje ikke tilgjengelige for manuelt konfigurerte tilkoblinger.

Viktig: L2TP tilbyr ikke kryptering. Den skal kun brukes til anonymisering eller for å bytte lokasjoner. Hvis du befinner deg i et land med sterk internettsensur, anbefales det å bruke ExpressVPN-appen for en mer stabil VPN-tilkobling.

Stegene i denne veiledningen ble testet på modellene TL-R600VPN og AC1750 Archer C7. L2TP-oppsettet fungerer kanskje ikke for alle TP-Link-rutermodeller.

I tillegg tillater noen TP-Link-rutere bare IP-adresser i stedet for ExpressVPN-servernavn. ExpressVPN kan ikke gi IP-adresser for oppsett på disse ruterne. Hvis du opplever problemer med din spesifikke TP-Link-rutermodell, kan du kontakte ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Merk: Ruteren som brukes i videoen er TP-Link AC1750 Archer C7.

Før du setter i gang kan det være lurt å notere deg dine standard internett-innstillinger. Dette vil hjelpe deg med å gjenopprette de opprinnelige innstillingene dine når VPN-et ikke er nødvendig.

Hopp til …

1. Finn brukernavnet og passordet ditt for ExpressVPN
2. Konfigurer TP-Link-ruteren din med VPN
Koble fra VPN-serveren

1. Finn brukernavnet og passordet ditt for ExpressVPN

Gå til ExpressVPNs oppsettsside. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt for ExpressVPN hvis du blir bedt om det, og klikk Logg på.

Skriv inn brukernavnet og passordet ditt, og klikk «Logg på».

Skriv inn verifiseringskoden som ble sendt til e-posten din.

Velg L2TP/IPsec til høyre.

Klikk «L2TP/IPsec».

Dette vil vise deg brukernavnet og passordet ditt samt en liste over serveradresser rundt om i verden.

Dette vil vise deg brukernavnet og passordet ditt samt en liste over serveradresser rundt om i verden.

Hold dette nettleservinduet oppe. Du vil trenge det for oppsettet senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Tilbake til toppen

2. Konfigurer TP-Link-ruteren din med VPN

Hver fastvareversjon for en TP-Link-ruter har sitt eget brukergrensesnitt.

For å finne ut hvilket brukergrensesnitt fastvareversjonen din er knyttet til, skriv inn 192.168.0.1 i nettleseren din og logg på med brukernavn og passord. Se den aktuelle seksjonen som samsvarer med brukergrensesnittet ditt nedenfor.

Merk: Hvis TP-Link-ruteren kjører på en eldre fastvareversjon, som TL-WR940N (c 3.16.9 Build 150312 Rel.59597n), kan du følge disse stegene for å konfigurere på eldre fastvare.

I nettleserens adresselinje skriver du inn IP-adressen for ruterens kontrollpanel. Som standard er denne 192.168.0.1. (Hvis ruterens IP-adresse ble endret tidligere og du ikke kan huske den, kan du finne den i enhetens innstillinger.)

Logg på med ruterens brukernavn og passord. (Som standard er begge admin.)

Klikk på fanen Advanced øverst på siden.

Gå til Network > Internet i sidepanelet.

Velg «Internet».

Angi Internet Connection Type til L2TP.

Skriv inn følgende informasjon:

• Username: Lim inn brukernavnet for manuell konfigurasjon du fant tidligere.
  • Password: Lim inn passordet for manuell konfigurasjon du fant tidligere.
  • VPN Server IP/Domain Name: Lim inn serveradressen for manuell konfigurasjon du fant tidligere.

Angi Secondary Connection til Dynamic IP.

Angi Secondary Connection til «Dynamic IP».

La MTU Size være på 1460 (standard).

Angi Connection Mode til Manually.

Angi Max Idle Time til 0 minutter.

Klikk Connect.

Klikk «Connect» og «Save».

Klikk Save for å lagre alle innstillingene.

Viktig: Du må vente til tilkoblingen er fullført. Når du har klikket «Connect», bla opp og kontroller at «IP Address» og «Primary Address» IKKE viser 0.0.0.0. Du vil bare kunne få tilgang til internett når begge feltene ikke viser 0.0.0.0

Konfigurer TP-Link-ruteren din (eldre fastvare) med VPN

I nettleserens adresselinje skriver du inn IP-adressen for ruterens kontrollpanel. Som standard er denne 192.168.0.1. (Hvis ruterens IP-adresse ble endret tidligere og du ikke kan huske den, kan du finne den i enhetens innstillinger.)

Logg på med ruterens brukernavn og passord. (Som standard er begge admin.)

Klikk Network > WAN i sidepanelet.

Angi WAN Connection Type til L2TP/Russia L2TP.

Angi WAN Connection Type til «L2TP/Russia L2TP».

Skriv inn følgende informasjon:

• Username: Lim inn brukernavnet for manuell konfigurasjon du fant tidligere.
  • Password: Lim inn passordet for manuell konfigurasjon du fant tidligere.
  • Confirm Password: Lim inn passordet for manuell konfigurasjon på nytt
  • Server IP Address/Name: Lim inn serveradressen for manuell konfigurasjon du fant tidligere.

Angi Secondary Connection til Dynamic IP.

Angi Secondary Connection til «Dynamic IP».

La MTU Size være på 1460 (standard).

Angi Max Idle time til 0 minutter.

Angi Connection Mode til Connect Manually.

Angi Connection Mode til «Connect Manually».

Klikk Connect og Save.

Klikk «Connect» og «Save».