Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten
Get connection help.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten
Belangrijk: als u zich in een land bevindt met een hoog niveau aan internetcensuur, neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor onmiddellijke ondersteuning. Als u handmatig instellen voor ExpressVPN gebruikt, probeer de ExpressVPN app te gebruiken voor optimale prestaties.

In deze handleiding leest u hoe u problemen oplost die ervoor zorgen dat de verbinding met de VPN constant verbroken wordt. Voorbeelden van dit probleem zijn:

• De verbinding met de app wordt direct verbroken of nadat u enige tijd verbonden bent.
  • De verbinding met de app wordt verbroken wanneer uw apparaat in slaapstand staat.
  • U blijft de foutmelding zien “De VPN verbinding is onverwachts verbroken.”

Veelvoorkomende oorzaken hiervoor zijn:

• Interferentie door internet providers
  • Slechte verbinding bij de gekozen VPN locatie
  • Verzendende pakketoverdracht door uw antivirus of online veiligheidsapplicatie
  • Interferentie door de instellingen van uw mobiele apparaat

Voorafgaande controle

Voordat u verdergaat, ga na of uw internetverbinding stabiel is door:

1. De verbinding met ExpressVPN te verbreken
  2. In uw webbrowser enkele websites naar keuze te bezoeken

Als u normaal de websites kunt bezoeken, wordt het verbindingsprobleem met de VPN niet veroorzaakt door uw internetverbinding. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossen om het probleem te verhelpen.

Als u geen toegang heeft tot het internet zelfs wanneer u de verbinding met de VPN verbroken heeft, wordt het probleem niet door uw internetverbinding veroorzaakt. Ga na of uw internetverbinding stabiel is of er sprake is van onderliggende problemen.

Spring naar…

1. De nieuwste versie van ExpressVPN downloaden
2. Met een andere ExpressVPN serverlocatie verbinden
3. Van VPN protocol veranderen
4. Batterijbesparing en wifi instellingen uitschakelen
5. ExpressVPN als uitzondering toevoegen aan uw antivirus or online beveiligingsapplicatie
6. Contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN

1. De nieuwste versie van ExpressVPN downloaden

Ga na of u de nieuwste versie van de ExpressVPN app gebruikt. Als dat niet het geval is, download de nieuwste app versie.

Stel uw ExpressVPN app in:

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Met een andere ExpressVPN serverlocatie verbinden

Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN serverlocatie in de Aanbevolen locatielijst van servers.

Verbinden met een andere serverlocatie voor de…

Als u geen problemen meer ervaart met het verbreken van de verbinding nadat u met een andere serverlocatie verbonden heeft, is er mogelijk sprake van een tijdelijk probleem met de serverlocatie waar u voorheen mee heeft proberen te verbinden. Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN over het probleem en gebruik in de tussentijd andere VPN serverlocaties.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3: Van VPN protocol veranderen

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server.

Voor de beste ervaring raadt ExpressVPN aan om de protocol optie Automatisch te gebruiken; deze staat standaard geselecteerd.

Als het niet lukt om met ExpressVPN te verbinden met het protocol Automatisch, raden wij aan de andere protocollen in onderstaande volgorde te proberen:

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2
  6. L2TP/IPSec
NB: L2TP/IPSec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van locatie. ExpressVPN raadt het gebruik van L2TP/IPSec niet aan, tenzij absoluut noodzakelijk.

Hoe verandert u van protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Batterijbesparing en wifi instellingen uitschakelen

De batterijbesparingsmodus en wifi instellingen belemmeren mogelijk uw VPN verbinding.

Schakel batterijbesparen uit (alleen Android)

Sommige mobiele Android apparaten gefabriceerd door OEM’s (Original Equipment Manufacturers) gebruiken agressieve batterijbesparende modussen die uw verbinding met de VPN belemmeren. Probeer de batterijbesparende modus uit te schakelen.

Samsung apparaten

1. Ga naar Instellingen > Apps > ExpressVPN > Batterij > Batterijgebruik optimaliseren.
  2. Schakel energiebesparing voor ExpressVPN uit.

OnePlus apparaten (7T)

1. Ga naar Instellingen > Apps & Meldingen >  Speciale app toegang > Batterij optimalisatie.
  2. Schakel energiebesparing voor ExpressVPN uit.

Of anders:

1. Ga naar Telefooninstellingen > Batterij > Batterij optimalisatie.
  2. Ga naar de lijst Alle apps. In het uitvouwbare menu bovenin tikt u op ExpressVPN > Niet optimaliseren.

Andere Android apparaten

1. Ga naar Instellingen > App & meldingen > Speciale toegang > Batterij optimalisatie negeren. (U kunt ook de ingebouwde zoekfunctie van uw apparaat gebruiken om dit menu te vinden.)
  2. Selecteer ExpressVPN. Als u ExpressVPN niet ziet staan, controleer dan of u de lijst Alle apps gebruikt en niet de lijst Niet geoptimaliseerd.
  3. Kies Toestaan (of de optie die ervoor zorgt dat ExpressVPN niet geoptimaliseerd wordt). ExpressVPN wordt nu uitgesloten van batterijbesparende instellingen op uw apparaat.

Instellingen voor veranderen van netwerk uitschakelen

Sommige mobiele apparaten veranderen automatisch voor datagebruik wanneer een onstabiel wifi netwerk gedetecteerd wordt. Het constant veranderen van verbindingsmethoden veroorzaken mogelijk dat uw VPN verbinding wegvalt. Probeer soortgelijke instellingen voor het veranderen van netwerk uit te schakelen.

iOS

Wifi ondersteuning uitschakelen:

1. Ga naar Instellingen > Cellulair of Mobiele data.
  2. Schakel Wifi ondersteuning uit.

Android

Samsung apparaten

Schakel Slim veranderen van netwerk uit.

Google Pixel apparaten

Schakel Automatisch mobiele data veranderen uit (enkel beschikbaar als u Google Fi gebruikt):

1. Ga naar Instellingen > Netwerk & internet > wifi.
  2. Tik op Wifi voorkeuren > Geavanceerd.
  3. Schakel Automatisch mobiele data veranderen uit.

Voor overige Android apparaten, neem contact op met de aanbieder van uw Android apparaat.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

5: ExpressVPN als uitzondering toevoegen aan uw antivirus of online beveiligingsapplicatie

Als u de ExpressVPN draait terwijl een antivirus of online beveiligingsapplicatie draait, houdt uw antivirus of online beveiligingsapplicatie mogelijk de VPN verbinding tegen.

Om erachter te komen of uw antivirus of online beveiligingsapplicatie uw VPN verbinding tegenhoudt:

1. Schakel de antivirus of online beveiligingsapplicatie op uw apparaat uit. (Voor specifieke instructies, neem contact op met de aanbieder van uw antivirus of online beveiligingsapplicatie.)
  2. Op uw ExpressVPN app, verbind met een VPN serverlocatie.

Als u met de VPN kunt verbinden terwijl uw antivirus of online beveiligingsapplicatie uitgeschakeld is, houdt uw antivirus of online beveiligingsapplicatie uw VPN verbinding tegen.

Om dit op te lossen, voeg ExpressVPN als uitzondering aan uw applicatie toe. Voor andere applicaties moet u mogelijk:

• Het veiligheidsniveau van Hoog naar Gemiddeld veranderen
  • Een uitzondering toevoegen van UDP poorten 1194 tot 1204
  • Het instellen op ExpressVPN vertrouwen
  • Andere antivirus of online beveiligingsproducten hebben andere stappen voor het toevoegen van applicaties als uitzonderingen. Voor specifieke instructies, neem contact op met de aanbieder van uw antivirus of online beveiligingsapplicatie.

Na het toevoegen van ExpressVPN als uitzondering in uw antivirus of online beveiligingsapplicatie,

1. Start de ExpressVPN app opnieuw op
  2. Verbind met een serverlocatie…

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

6. Contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN

Als u alle stappen hierboven geprobeerd heeft maar nog geen verbinding kunt maken met de VPN, neem voor onmiddelijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

U kunt anders ook uw diagnostische informatie naar de helpdesk van ExpressVPN sturen. De diagnostische informatie geeft mogelijk de oorzaak van uw verbindingsproblemen weer. De helpdesk van ExpressVPN zal contact met u opnemen nadat deze uw informatie heeft ontvangen.

Windows of Mac

1. Klik op het hamburgermenu (≡) > Hulp & ondersteuning Diagnostische Informatie.
  2. Klik op Contact opnemen met helpdesk.
  3. In het tekstvak, geef informatie in over het probleem dat u ervaart.
  4. Haal het vinkje in het vakje weg met “Details over recente internetproblemen bijsluiten of Diagnostische informatie bijsluiten”.
  5. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Android of iOS

1. Tik op Opties of hamburgermenu (≡) > Hulp & ondersteuning.
  2. Tik op Stuur ons een e-mail of Contact opnemen met helpdesk.
  3. In het tekstvak, geef informatie in over het probleem dat u ervaart.
  4. Tik op Versturen of Indienen. Wacht op een antwoord van de helpdesk van ExpressVPN via e-mail.

Linux

1. In Terminal, voer de volgende command uit:
    expressvpn diagnostic
  2. Kopieer de diagnostische informatie.
  3. Plak de informatie in de ExpressVPN helpdesk chat.

Routers

1. Ga naar het ExpressVPN router dashboard.
  2. Log in met uw router admin wachtwoord.
  3. Klik op Hulp & ondersteuning Diagnostische Informatie.
  4. Click Alle logs downloaden.
  5. Verstuur de logs via de ExpressVPN helpdesk chat.