Need connection help?

Talk to a Human
connection help

Need connection help?

Talk to a Human

Als uw VPN verbinding steeds wegvalt kunt u de stappen volgen om het probleem op te lossen.

Problemen met het wegvallen van VPN verbinding kunnen te maken hebben met uw apparaat, operatiesysteem of verbindingstype. Voor het meest efficiënte oplossingsproces, neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Voorafgaande controle: zorg ervoor dat u niet met een andere VPN verbonden bent voordat u de volgende stappen doorloopt. Idealiter verbreekt u de verbinding en sluit u andere VPN programma’s die u gebruikt hebt voordat u ExpressVPN gebruikt.

Stap 1: kijk naar firewall en antivirus

Uw firewall, antivirus of anti-spyware programma heeft mogelijk invloed op uw verbinding. Om dit na te gaan sluit u deze programma’s en maakt u opnieuw verbinding met ExpressVPN.

Als het uitschakelen van de programma’s het probleem oplost, voeg ExpressVPN toe als uitzondering voordat u deze weer aanzet.

Als het probleem blijft voortbestaan, ga door naar Stap 2.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 2: maak verbinding met de serverlocatie die zich het dichtste bij uw geografische locatie bevindt

Als dit het probleem oplost ligt het probleem bij de serverlocatie waar u oorspronkelijk mee verbinding probeerde te maken.

Als het probleem blijft voortbestaan, ga door naar Stap 3.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 3: Van VPN protocol veranderen

De verbinding werkt vaak beter wanneer TCP wordt gebruikt in plaats van UDP. Voor hulp, bekijk de instructies over:

Als het probleem blijft voortbestaan, ga door naar Stap 4.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Step 4: Maak verbinding met een ander netwerk

Probeer een ander netwerk te gebruiken, zoals een openbare wifi verbinding, om te kijken of het verbindingsprobleem te maken heeft met uw huidige internetdienst.

Als het probleem blijft voortbestaan, ga door naar Stap 5.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 5: zet batterijbesparing uit (enkel Android)

Sommige gebruikers ervaren verbindingsproblemen met de ExpressVPN app. Mogelijke problemen:

• Verbinding met VPN onverwachts verbroken
  • Bij het opstarten van het apparaat wordt niet automatisch verbinding gemaakt (zelfs als Verbinden bij het opstarten van Android is ingeschakeld)

Om deze problemen op te lossen kunt u de batterijbesparende stand voor ExpressVPN uitzetten.

Als u op een Android apparaat van Samsung zit:

1. Ga naar Instellingen > Apps > ExpressVPN > Batterij > Batterijgebruik optimaliseren
  2. Zet energiebesparing voor ExpressVPN uit

Als u op een OnePlus apparaat zit:

1. Ga naar Systeeminstellingen > Apps > Tandwiel icoontje > Speciale toegang > Batterij optimalisatie
  2. Schakel energiebesparing uit voor ExpressVPN

Of anders:

1. Ga naar Telefooninstellingen > Batterij > Batterij optimalisatie
  2. Ga naar de lijst Alle apps. In het uitvouwbare menu bovenin tikt u op ExpressVPN > Niet optimaliseren

Als u op een ander Android apparaat zit:

1. Ga naar Instellingen > App & notificaties > Speciale toegang > Batterij optimalisatie negeren. U kunt ook de ingebouwde zoekfunctie van uw apparaat gebruiken om dit menu te vinden.
  2. Selecteer ExpressVPN. Als u ExpressVPN niet ziet staan, controleer dan of u de lijst Alle apps gebruikt en niet de lijst Niet geoptimaliseerd.
  3. Kies Toestaan (of de optie die ervoor zorgt dat ExpressVPN niet geoptimaliseerd wordt). ExpressVPN wordt nu uitgesloten van batterijbesparende instellingen op uw apparaat.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 6: update uw ExpressVPN app

1. Log in op uw ExpressVPN account
  2. Selecteer ExpressVPN instellen
  3. Selecteer het platform van uw apparaat
  4. Selecteer Downloaden om de laatste versie van ExpressVPN voor het platform van uw apparaat te downloaden
  5. Stel uw ExpressVPN app in en maak hiermee verbinding

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

jQuery(window).load(function(){
SnapEngage.startLink();