Tärkeää: Jos olet maassa, jossa internetin käyttöä rajoitetaan merkittävästi, ota yhteyttä ExpressVPN:n tukee saadaksesi apua pikimmiten. Jos käytät ExpressVPN:n manuaalisia määrityksiä, kokeile ExpressVPN-sovellukseen vaihtamista parhaan mahdollisen toiminnan takaamiseksi.

Tässä oppaassa näytetään, miten voit ratkaista ongelmia, jotka aiheuttavat VPN-yhteyden jatkuvan katkeamisen. Esimerkkejä tästä ovat:

• Sovellus katkaisee yhteyden heti tai jonkin ajan kuluttua yhteyden muodostamisesta.
  • Sovellus katkaisee yhteyden, kun laite on lepotilassa.
  • Näet virheen ”VPN-yhteys on yllättäen katkennut.”

Todennäköisiä syitä ovat esimerkiksi:

• Internet-palveluntarjoajan puuttuminen VPN:n käyttöön.
  • Huono yhteys valittuun VPN-palvelinsijaintiin.
  • Uloskulkevan pakettiliikenteen rajoittaminen virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelman taholta.
  • Mobiilaitteen asetusten aiheuttamat häiriöt.

Esitarkistus

Ennen kuin etenet, tarkista onko internet-yhteytesi vakaa:

1. Katkaise ExpressVPN-yhteys.
  2. Vieraile muutamalla verkkosivustolla selaintasi käyttäen.

Jos voit vierailla verkkosivustoilla normaalisti, VPN-yhteyden katkeaminen ei johdu internet-yhteydestäsi. Seuraa alla olevia ongelmanratkaisuohjeita korjataksesi tilanteen.

Jos et pääse internettiin silloinkaan, kun ExpressVPN-yhteys on katkaistu, ongelma liittyy todennäköisesti internet-yhteyteesi. Tarkista, onko internet-yhteytesi vakaa, vai ovatko ongelmat peräisin siitä.

Siirry osioon…

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio
2. Yhdistä toiseen ExpressVPN-palvelinsijaintiin
3. Vaihda VPN-protokollaasi
4. Laita laitteesi akunsäästö- ja Wi-Fi-asetukset pois päältä
5. Lisää ExpressVPN poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassa
6. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin

1. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio

Tarkista, käytätkö ExpressVPN-sovelluksen viimeisintä versiota. Jos et, lataa sovelluksen viimeisin versio.

Ota ExpressVPN-sovellus käyttöön:

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

2. Yhdistä toiseen ExpressVPN-sijaintiin

Luo yhteys toiseen VPN-palvelinsijaintiin Suositellut -palvelinsijaintilistalta.

Yhdistä toiseen palvelinsijaintiin…

Jos yhteys ei enää katkeile, kun olet yhdistänyt toiseen VPN-palvelinsijaintiin, aiemmin käyttämässäsi sijainnissa saattaa olla väliaikaisia ongelmia. Ota yheyttä ExpressVPN:n tukitiimiin ja kerro ongelmasta, ja käytä toistaiseksi muita VPN-palvelinsijainteja.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

3. Vaihda VPN-protokollaasi

VPN-protokollat ovat tapoja, joilla laitteesi luo yhteyden VPN-palvelimeen.

Parasta käyttäjäkokemusta varten ExpressVPN suosittelee käyttämään protokollavaihtoehtoa Automaattinen, joka on oletusasetus.

Jos yhdistäminen ei onnistu automaattista asetusta käyttäen, suosittelemme että kokeilet muita protokollia seuraavassa järjestyksessä:

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2

Miten vaihtaa protokollaa…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

4. Laita laitteesi akunsäästö- ja Wi-Fi-asetukset pois päältä

Laitteesi akunsäästötila ja Wi-Fi-asetukset voivat häiritä VPN-yhteyttäsi.

Akunsäästön laittaminen pois päältä (vain Android)

Joissain OEM:ien (Original Equipment Manufactureres) valmistamissa Android-mobiililaitteissa on tehokkaat akunsäästötilat, jotka voivat häiritä VPN-yhteyttä. Kokeile akunsäästön laittamista pois päältä.

Samsung-laitteet

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovelukset > ExpressVPN Akku Optimoi akun käyttö.
  2. Aseta virransäästö ExpressVPN:n kohdalla pois päältä.

OnePlus-laitteet (7T)

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Erityispääsy > Akun optimointi.
  2. Poista virransäästö käytöstä ExpressVPN:n kohdalla.

Vaihtoehtoisesti:

1. Siirry kohtaan Puhelimen asetukset > Akku > Akun optimointi.
  2. Siirry Kaikki sovellukset -luetteloon. Napauta yllä olevasta pudotusvalikosta ExpressVPN > Älä optimoi.

Muut Android-laitteet

1. Siirry kohtaan Asetukset > Sovellus & ilmoitukset > ErityispääsyÄlä huomioi akun optimointia. (Voit myös hyödyntää laitteesi sisäänrakennettua hakutoimintoa tämän valikon löytämiseksi.)
  2. Valitse ExpressVPN. Jos ExpressVPN:ää ei näy, varmista, että käytät Kaikki sovellukset -näkymää Ei optimoitu -näkymän sijaan.
  3. Valitse Salli (tai vaihtoehto, joka takaa, ettei ExpressVPN:ää optimoida). ExpressVPN:ään ei enää sovelleta laitteesi akunsäästösääntöjä.

Verkon vaihtamisasetusten laittaminen pois päältä

Jotkut mobiililaitteet siirtyvät automaattisesti käyttämään mobiiliyhteyttä, kun epävakaa Wi-Fi-verkko havaitaan. Jatkuva yhdistystapojen vaihtelu voi aiheuttaa VPN-yhteyden katkeamisen. Kokeile näiden asetusten laittamista pois päältä.

iOS

Laita Wi-Fi-apuri pois päältä:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Mobiilidata.
  2. Laita Wi-Fi-apuri pois päältä.

Android

Samsung-laitteet

Ota Smart Network Switch pois päältä.

Google Pixel -laitteet

Kytke Vaihda mobiilidataan automaattisesti pois päältä (saatavilla vain, jos käytössäsi on Google Fi):

1. Mene kohtaan Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi.
  2. Napauta Wi-Fi-asetuksia > Edistyneet.
  3. Laita Vaihda mobiilidataan automaattisesti pois päältä.

Jos käytät muita Android-laitteita, ota yhteyttä laitteen myyjään.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

5. Lisää ExpressVPN poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassa

Jos käytät ExpressVPN:ää samaan aikaan kuin virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmaa, nämä ohjelmat voivat estää VPN-yhteyden.

Kokeile, estääkö virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma VPN-yhteytesi:

1. Kytkevirustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma pois päältä laitteellasi.  (Jos tarvitset tarkempia ohjeita, ota yhteyttä ohjelman valmistajaan.)
  2. Yhdistä ExpressVPN-sovelluksessa VPN-palvelinsijaintiin.

Jos VPN:ään yhdistäminen onnistuu, kun virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelma on pois päältä, kyseinen ohjelma estää VPN-yhteytesi.

Voit ratkaista ongelman lisäämällä ExpressVPN:n poikkeukseksi sovelluksessasi. Joissain sovelluksissa sinun täytyy mahdollisesti:

• Vaihtaa turvallisuustaso Korkeasta Keskitasoon.
  • Luoda poikkeus UDP-porteille 1194-1204.
  • Asettaa se luottamaan ExpressVPN:ään.

Erilaiset virustorjunta- tai verkkoturvallisuustuotteet voivat toimia eri tavoin, mitä tulee sovellusten lisäämiseen poikkeuksiksi. Jos tarvitset tarkempia ohjeita, ota yhteyttä ohjelman valmistajaan.

Kun olet lisännyt ExpressVPN:n poikkeukseksi virustorjunta- tai verkkoturvallisuusohjelmassasi,

1. Käynnistä ExpressVPN-sovellus uudelleen.
  2. Yhdistä palvelinsijaintiin…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

6. Ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin

Jos olet kokeillut kaikkia yllä annettuja ohejita, etkä siltikään onnistu luomaan VPN-yhteyttä, ota yhteyttä ExpressVPN:n tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää diagnostiset tiedot ExpressVPN:n tukitiimille. Diagnostiset tiedot saattavat paljastaa yhteysongelmiesi syyn. ExpressVPN:n tukitiimi ottaa sinuun yhteyttä saatuaan tietosi.

Windows tai Mac

1. Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) > Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot.
  2. Klikkaa Ota yhteyttä tukeen.
  3. Kirjoita tekstilaatikkoon tietoja siitä, minkälaisesta ongelmasta on kyse.
  4. Rasti ruutu, jossa lukee ”Sisällytä tietoja äskettäisistä yhteysongelmista tai sisällytä diagnostiset tiedot”.
  5. Odota, että ExpressVPN:n tukitiimi vastaa sähköpostitse.

Android

1. Napauta Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstikenttään tietoja ongelmasta.
  3. Laita Sisällytä diagnostiset tiedot päälle.
  4. Napauta Lähetä-kuvake-kuvaketta.
  5. Odota ExpressVPN-tukitiimin vastausta sähköpostiisi.

iOS

1. Napauta Tuki > Lähetä sähköposti.
  2. Kirjoita tekstikenttään tietoja ongelmasta.
  3. Napauta Lähetä.
  4. Laita Sisällytä diagnostiset tiedot päälle.
  5. Odota ExpressVPN-tukitiimin vastausta sähköpostiisi.

Linux

1. Kirjoita komentosyötteeseen seuraava komento: expressvpn diagnostic
  2. Kopioi diagnostiset tiedot.
  3. Liitä tiedot ExpressVPN:n tukichattiin.

Reitittimet

1. Mene ExpressVPN:n reititinhallintapaneeliin.
  2. Kirjaudu sisään käyttäen reitittimen admin-salasanaa.
  3. Klikkaa Apu ja Tuki > Diagnostiset tiedot.
  4. Klikkaa Lataa kaikki lokitiedot.
  5. Lähetä lokitiedot ExpressVPN:n tukichatiin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

jQuery(window).load(function(){
SnapEngage.startLink();