Hulp nodig met verbinden?

Contact opnemen met de helpdesk
connection help

Hulp nodig met verbinden?

Contact opnemen met de helpdesk
NB: Als u verbonden bent met internet maar bepaalde websites niet kunt bezoeken of online servers niet kunt gebruiken,neem dan contact op met de ExpressVPN helpdesk voor directe ondersteuning.

Wanneer uw apparaat is verbonden met ExpressVPN maar u kunt het internet niet op (d.w.z. u kunt GEEN ENKELE website bereiken, zelfs geen websites die u wel kunt bereiken als ExpressVPN niet verbonden is), volg dan deze stappen om het probleem op te lossen:

Ga naar:

Stap 1: De onderliggende verbinding controleren
Stap 2: Met een andere serverlocatie verbinden
Stap 3: Van VPN protocol veranderen
Stap 4: Verander uw proxy instellingen
Stap 5: Stuur uw logbestand/diagnostiek op
Ontdekken wat de log-meldingen betekenen

Stap 1: De onderliggende verbinding controleren

Verbreek de verbinding met ExpressVPN en probeer opnieuw het internet op te gaan.

Als u nu toegang hebt tot internet, verbind dan met ExpressVPN en ga verder met de volgende stap in deze handleiding. Als u geen toegang hebt tot internet, dan heeft het probleem te maken met uw internetverbinding. Het kan zijn dat u uw apparaat opnieuw moet opstarten en uw netwerkinstellingen moet controleren om dit op te lossen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 2: Met een andere serverlocatie verbinden

Kies een andere ExpressVPN serverlocatie en maak daar verbinding mee.

Als u het internet op kunt wanneer u met een andere serverlocatie verbonden bent, dan kan het zijn dat er tijdelijk een probleem is met de serverlocatie die u oorspronkelijk had gekozen. U kun hierover contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk en intussen gewoon internet blijven gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 3: Van VPN protocol veranderen

Een VPN protocol (bv UDP, TCP, L2TP, etc.) is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server.

Standaard gebruikt ExpressVPN het UDP protocol. Dit kan echter in bepaalde landen geblokkeerd worden.

Voor het beste resultaat kiest u in de onderstaande volgorde een protocol uit:

1. OpenVPN TCP
  2. L2TP
  3. PPTP
NB:PPTP en L2TP/IPsec bieden zwakke veiligheidsvoordelen en dienen enkel gebruikt te worden voor anonimisering bij het veranderen van locatie.

Hoe verandert u het protocol voor…

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 4: Verander uw proxy instellingen

Zorg ervoor dat uw browser is ingesteld op “auto-detect proxy” of op “no proxy.” Om te zien hoe dat moet volgt u de instructies die horen bij uw browser:

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Stap 5: Stuur uw logbestand/diagnostiek op

Andere mogelijke oorzaken en oplossingen kunt u vinden in het ExpressVPN logbestand of diagnostiek.

U kunt uw logbestand of diagnostiek opslaan en mailen naar de ExpressVPN helpdesk op support@expressvpn.zendesk.com.

Om uw diagnostiekbestand op te slaan gaat u naar > Help & Ondersteuning > Diagnostische Informatie. Sla uw diagnostiekbestand op of kopieer het naar een tekstbestand.

Voor oudere versies van ExpressVPN:

Voor ExpressVPN 6.x

Om uw diagnostiek op te slaan klikt u op het hamburger menu (≡) > Diagnostiek > Opslaan naar bestand.

Voor ExpressVPN 5.x

Om uw diagnostiek op te slaan klikt u op de ellips (…) > Diagnostiek > Diagnostiek opslaan.

Voor ExpressVPN 3.x

In het ExpressVPN venster klikt u op Logbestand opslaan.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Technisch onderlegd? Ontdek wat de logmeldingen betekenen

Als u technisch onderlegd bent kunt u ontdekken wat de foutmeldingen betekenen!