Belangrijk: Als u hulp nodig heeft met facturatieproblemen door in-app aankopen vanuit de App Store (iTunes), neem dan contact op met Apple Support.

Deze handleiding gaat over het kopen van en omgaan met ExpressVPN abonnementen die zijn aangevraagd binnen de iOS app (in-app aankopen). Als u uw abonnement heeft gekocht op de ExpressVPN website kunt u hier hulp vinden.

In onderstaande paragrafen wordt uitgelegd hoe iOS in-app abonnementen werken, worden de voorwaarden voor de gratis proefperiode uitgelegd, en staan instructies voor het annuleren van uw abonnement en het bijwerken van uw betalingsgegevens.

Ga naar sectie

Algemene gegevens over in-app abonnementen
Voorwaarden van gratis proefperiode
Hoe verandert u de abonnementsperiode
Hoe annuleert u uw gratis proefperiode of abonnement
Hoe werkt u uw betalingsinformatie of betalingswijze bij
Hoe lost u problemen met betalingen op
Hoe abonneert u zich opnieuw op een App Store abonnement nadat u dat heeft geannuleerd
Terugbetalingen

Algemene gegevens over in-app abonnementen

U kunt een ExpressVPN abonnement kopen in de Apple App Store. De rekening krijgt u van de App Store (iTunes), niet van ExpressVPN. Er zijn abonnementen beschikbaar voor één maand, drie maanden en 12 maanden.

Een gratis proefperiode of een betaald abonnement uit de App Store:

• Geeft u volledige toegang tot alle ExpressVPN apps (niet alleen iOS).
  • Maakt het mogelijk om tot vijf apparaten tegelijk met de VPN te verbinden.
  • Geeft u geen toegang tot het verwijs een vriend beloningsprogramma.
  • Geeft u geen toegang tot de 30-dagen geld-terug garantie . (Het kan zijn dat u nog wel geld terug kunt krijgen maar dat is volledig ter beoordeling van Apple Support.)
  • Wordt in rekening gebracht door de App Store (iTunes) in uw eigen valuta. (Abonnementen die u koopt op de ExpressVPN website worden in USD gefactureerd.)

NB: Terugbetalingsverzoeken worden enkel en alleen door Apple Support afgehandeld.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Voorwaarden van gratis proefperiode

Aan het eind van uw proefperiode van 7 dagen krijgt u een rekening van de App Store (iTunes) op basis van de abonnementsvorm die u bij het aanmelden had gekozen (één maand, zes maanden of 12 maanden). Om te voorkomen dat u een rekening krijgt kunt u de gratis proefperiode het beste annuleren minstens 24 uur voordat hij afloopt.

Wanneer uw abonnement is ingegaan krijgt u automatisch elke maand, elke zes maanden of elke 12 maanden een rekening, afhankelijk van de abonnementsvorm die u hebt gekozen. Dit gaat altijd door tenzij het abonnement wordt geannuleerd minstens 24 uur voor het eind van de facturatieperiode.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe verandert u de abonnementsperiode

U kunt de duur van uw abonnement alleen in de App Store veranderen als u uw oorspronkelijke aankoop ook in de App Store heeft gedaan. (Op dezelfde manier kunt u de duur van uw abonnement alleen op de ExpressVPN website veranderen als u het op die website hebt gekocht).

Als u bijvoorbeeld via de App Store wilt upgraden van een één-maands abonnement naar een 12-maanden abonnement, kan dat alleen als u het één-maands abonnement hebt gekocht via de App Store.

Volg op uw iOS apparaat deze stappen om de duur van uw abonnement te veranderen:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het juiste App Store account*.
  2. Tik hier om de lijst met abonnementen te openen.
  3. Tik op ExpressVPN.
  4. Tik op de abonnementsvorm die u wilt.
  5. Bevestig uw nieuwe abonnementsvoorwaarden.

* Het juiste App Store account is het account dat u hebt gebruikt om uw oorspronkelijke proefperiode of abonnement aan te schaffen.

Uw nieuwe abonnement begint aan het eind van de huidige facturatie periode. Voor meer informatie kunt u uw App Store abonnementsgegevens raadplegen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe annuleert u uw gratis proefperiode of abonnement

U kunt uw gratis proefperiode of abonnement alleen via de App Store annuleren als u zich oorspronkelijk via de App Store had aangemeld. (Op dezelfde manier kunt u uw abonnement alleen op de ExpressVPN website annuleren als u het via die website had gekocht.)

Om te voorkomen dat u toch een rekening krijgt kunt u het beste annuleren minstens 24 uur voordat uw proefperiode of abonnement afloopt. Doet u dat niet, dan ontvangt u voor uw account elke maand, elke zes maanden of elke 12 maanden automatisch een rekening, afhankelijk van de abonnementsvorm die u gekozen hebt.

Volg op uw iOS apparaat deze stappen om uw gratis proefperiode of abonnement te annuleren:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het juiste App Store account*.
  2. Tik hier om de lijst met abonnementen te openen.
  3. Tik op Proefperiode annuleren of Abonnement annuleren.
  4. Bevestig dat u wilt annuleren.
  5. Nadat u de annulering hebt doorgegeven kunt u ExpressVPN blijven gebruiken tot de einddatum.

* Het juiste App Store account is het account dat u hebt gebruikt om uw oorspronkelijke proefperiode of abonnement aan te schaffen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe werkt u uw betalingsinformatie of betalingswijze bij

Ik wil wel via de App Store betalen maar met een andere betalingsmethode

Zie de instructies voor het veranderen van uw Apple ID betalingsinformatie.

Ik wil rechtstreeks een rekening ontvangen, niet via de App Store (creditcard, PayPal, Bitcoin, etc.)

Als u de rekening voor uw abonnement wordt verstuurd door de App Store (iTunes) maar u wilt liever de rekening van ExpressVPN ontvangen, volg dan deze stappen:

1. Annuleer uw abonnement in de App Store minstens 24 uur voor uw eerstvolgende einddatum; deze kunt u vinden in de ExpressVPN app. Nadat u heeft geannuleerd kunt u de ExpressVPN app tot de einddatum blijven gebruiken.
  2. Wanneer uw abonnement bijna is afgelopen logt u in op uw ExpressVPN account pagina.
  3. Volg de aanwijzingen om uw abonnement te verlengen. U kunt nu zelf uw betalingswijze kiezen (bv. creditcard, PayPal, etc.)

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe lost u problemen met betalingen op

Als de App Store uw betaling niet kan verwerken ziet u het scherm Betaling mislukt.

Om dit op te lossen:

1. Tik op Betalingsgegevens updaten .
  2. Werk uw betalingsgegevens bij waar nodig.
  3. Wacht een paar minuten en start dan de iOS app weer op.

NB: Volg deze instructies als u liever een andere betalingsmethode gebruikt dan die is vastgelegd bij de App Store (bv een andere creditcard, PayPal, Bitcoin, etc.)

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe abonneert u zich opnieuw op een App Store abonnement nadat u dat heeft geannuleerd

Vóór de einddatum (ExpressVPN werkt nog)

Als u een gratis proefperiode of abonnement annuleert via de App Store (iTunes) maar zich nog vóór de einddatum bedenkt, kunt u zich nog opnieuw abonneren. Uw nieuwe abonnement begint dan op de einddatum van uw geannuleerde abonnement.

Volg deze stappen op uw iOS apparaat om opnieuw te abonneren:

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op het juiste App Store account*.
  2. Tik hier om de lijst met abonnementen te openen.
  3. Tik op ExpressVPN.
  4. Tik op de abonnementsvorm die u wilt.
  5. Bevestig uw nieuwe abonnementsvoorwaarden.

Binnen een paar minuten ziet u in al uw ExpressVPN apps uw nieuwe abonnement status.

* Het juiste App Store account is het account dat u hebt gebruikt om uw oorspronkelijke proefperiode of abonnement aan te schaffen.

Na de einddatum (ExpressVPN werkt niet meer)

Als u een gratis proefperiode of abonnement hebt geannuleerd via de App Store (iTunes) en de einddatum is al voorbij, dan kunt u een nieuw abonnement nemen met dezelfde inloggegevens. Uw nieuwe abonnement start direct.

Om opnieuw een abonnement te nemen moet u ervoor zorgen dat u bent ingelogd op het juiste App Store account* op uw iOS apparaat; daarna volgt u deze stappen:

1. Als u nog bent ingelogd in de ExpressVPN app:
    1. Tik op Nieuw abonnement nemen.
    2. Tik op de abonnementsvorm die u wilt.
    3. Bevestig de betaling.
    4. U kunt de app weer gebruiken.
  2. Als u niet meer bent ingelogd in de ExpressVPN app:
    1. Tik hier om de lijst met abonnementen te openen.
    2. Tik op ExpressVPN.
    3. Tik op de abonnementsvorm die u wilt.
    4. Bevestig uw nieuwe abonnementsvoorwaarden.
    5. Start de ExpressVPN app en log in met uw oude inloggegevens. Tik hier als u uw wachtwoord vergeten bent.

* Het juiste App Store account is het account dat u hebt gebruikt om uw oorspronkelijke proefperiode of abonnement aan te schaffen.

NB: Volg deze instructies als u de rekening liever van ExpressVPN wilt krijgen dan van de App Store.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Terugbetalingen

ExpressVPN heeft geen toegang tot uw factuurinformatie wanneer u een abonnement koopt via de App Store.

Om terugbetaling te vragen voor ExpressVPN abonnementen die zijn gekocht via de App Store neemt u contact op met Apple Support. Terugbetalingsverzoeken worden enkel en alleen door Apple Support afgehandeld.

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.