Hulp nodig met verbinden?

Praat met een mens
connection help

Hulp nodig met verbinden?

Contact opnemen met de helpdesk

Deze handleiding leert u hoe u het probleem van trage verbindingen kunt oplossen.

Controle vooraf

Als u te maken krijgt met een foutmelding als
You seem to be using an unblocker or proxyof
You'll need to disable your anonymizer
neem dan voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Spring naar…

Waarom zijn mijn verbindingen traag?
Oplossingsstappen

Waarom zijn mijn verbindingen traag?

Wanneer u met ExpressVPN verbonden bent gaat al uw netwerkverkeer van uw computer naar een ExpressVPN server en daarvandaan naar uw bestemming, en dan dezelfde weg weer terug.

In principe zou dit alleen van invloed moeten zijn op de responstijd van uw netwerkaanvragen (er komt een fractie van een seconde bij de tijd die u nodig hebt om van de ene pagina naar de andere te gaan), maar het zou geen invloed moeten hebben op de doorvoersnelheid (hoe snel u een enkel bestand kunt uploaden of downloaden).

Wij monitoren de prestaties van onze ExpressVPN servers om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende bandbreedte en verwerkingskracht is voor onze gebruikers. Maar het kan zijn dat u lagere snelheden ervaart als er file is in het netwerk tussen:

• uw computer en de ExpressVPN server, of
  • de ExpressVPN server en uw eindbestemming

Internet traffic flows between your computer, the ExpressVPN server and the destination.

Om het probleem op te lossen volgt u deze stappen:

1. Verbinden met een andere VPN serverlocatie
  2. Uw VPN protocol veranderen
  3. Uw ExpressVPN diagnostiekbestand opsturen

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Probleemoplossings stappen

1. Verbinden met een andere VPN serverlocatie

De snelheid die uw internetprovider biedt kan invloed hebben op uw verbinding met verschillende ExpressVPN servers. Probeer te verbinden met een andere serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw VPN protocol veranderen

Als uw verbinding een paar minuten na het verbinden trager wordt, verander dan uw VPN protocol.

ExpressVPN beveelt aan de protocollen in onderstaande volgorde te proberen:

1. TCP OpenVPN
  2. UDP OpenVPN
  3. IKEv2
  4. L2TP/IPSec

NB: L2TP/IPSec biedt slechts beperkte veiligheidsvoordelen en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van locatie. ExpressVPN raadt aan L2TP/IPSec alleen te gebruiken als het echt niet anders kan.

Hoe verandert u het protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Uw ExpressVPN diagnostiekbestand opsturen

Het kan zijn dat uw ExpressVPN diagnostiekbestand informatie geeft over de oorzaak van uw trage verbinding.

U kunt het bestand opsturen naar de ExpressVPN helpdesk om specifieke oplossingen te krijgen voor uw verbindingsprobleem.

Op Windows of Mac

1. Klik op het hamburger menu (≡) > Help & Support > Diagnostische Informatie.
  2. Klik op Naar de helpdesk.
  3. Geef in het tekstvak informatie over het probleem dat u ervaart.
  4. Klik het vakje aan waar staat “Informatie bijsluiten over recente verbindingsfouten of Diagnostiek bijsluiten.”
  5. U ontvangt antwoord van de ExpressVPN helpdesk in uw e-mail.

Op Android of iOS

1. Tik op het Opties of hamburger menu (≡) > Help & Support.
  2. Tik op E-mail ons of Naar de helpdesk.
  3. Geef in het tekstvak informatie over het probleem dat u ervaart.
  4. Tik op Verzenden.
  5. U ontvangt antwoord van de ExpressVPN helpdesk in uw e-mail.