Viktigt: Ifall du befinner dig i ett land med mycket internetcensur, kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt. Använder du ExpressVPN:s manuella konfigurationer rekommenderar vi att du byter till ExpressVPN:s app för optimal prestanda.

Den här guiden visar dig hur du löser problem med långsamt internet när du är ansluten till ExpressVPN:s app.

Olika aktivitet online kräver olika internethastighet och bandbredd. I allmänhet kräver kräver surf och mejl bara 5 till 10 Mbps (Megabits per sekund). Streaming, onlinegaming och nedladdning kräver högre interhethastigheter, beroende på typ av streaming och antalet enheter som är anslutna till samma nätverk.

OnlineaktivitetAcceptabla internethastigheter
Streaming i HD (high-definition), onlinegaming, nedladdning, bara ett fåtal enheter på samma nätverk10 till 25 Mbps
Streaming i full HD (high-definition), onlinegaming, nedladdning, fler enheter på samma nätverk25 till 40 Mbps
Streaming i ultra HD (high-definition), onlinegaming, nedladdning, många enheter på samma nätverk40 Mbps och högre

IfallI din internetuppkoppling är långsam eller inte lever upp till dina föväntningar kan det bero på:

• att den VPN-serverposition du valt ligger långt från din fysiska position
  • att kopplingen mellan ditt VPN och din internetleverantör är dålig
  • att internethastigheten är låg där du befinner dig
  • din typ av internetanslutning (kabelanslutning är mer pålitlig än trådlös anslutning)
  • din enhetstyp (t.ex. mobil eller laptop) och processkraft

Felsökningssteg

Följ felsökningsstegn nedan för att lösa hastighetsproblemet. Kolla om det löst sig efter varje steg. Har det löst sig kan du hoppa över återstående steg.

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN
  2. Anslut till en annan VPN-serverposition
  3. Byt VPN-protokoll
  4. Kontakta ExpressVPN:s supportteam

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN

Kolla ifall du använder sen senaste versionen av ExpressVPN:s app. Om inte, ladda ner den senaste versionen.

Installera appen: