Hulp nodig met verbinden?

connection help

Hulp nodig met verbinden?

Met een mens praten

De probleemoplossings-stappen hieronder zijn bedoeld voor gebruikers die niet met een ExpressVPN serverlocatie kunnen verbinden.

NB: Wanneer u wel met een serverlocatie kunt verbinden meer geen toegang krijgt tot bepaalde websites of online servers, kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Wanneer de ExpressVPN applicatie keurig werkt maar u nog steeds niet kunt verbinden met onze VPN poort, toont ExpressVPN de volgende foutmelding:

Voor Windows en Mac

connection failed on expressvpn 5.x for mac

Voor Android

android-connection-failed

Voor iOS

ipad-not-connected

Voor Windows (version 3.x)

sorry, we were unable to connect

Probleemoplossings-stappen

Controleer na iedere stap of het probleem is opgelost.

U kunt ook voor instant ondersteuning contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team via Live Chat.

1. Controleer of uw internetverbinding actief is
  2. Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN locatie
  3. Probeer van protocol te wisselen
  4. Probeer uw firewall, antivirusprogramma of anti-spyware programma uit te schakelen
  5. Download de nieuwste versie van ExpressVPN
  6. Stuur uw ExpressVPN logbestand of diagnostische gegevens op
  7. Los de foutmeldingen van het logbestand op
  8. Wanneer u last hebt van de Android Tun Missing Driver foutmelding…
  9. Kan niet verbinden op de router

Controleer of uw internetverbinding actief is

Om te testen of uw internetverbinding actief is, verbreekt u de verbinding met ExpressVPN en probeert u op de gewone manier een website te bereiken.

Als het u lukt een website te bereiken wanneer u niet met ExpressVPN verbonden bent, gaat u verder met de volgende stap.

Als het u niet lukt om het internet op te gaan, zelfs wanneer u niet met ExpressVPN verbonden bent, moet u uw internetverbinding controleren. Windows gebruikers moeten ook de volgende controles uitvoeren.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN locatie

Als het u wel lukt om het internet op te gaan wanneer u niet met ExpressVPN verbonden bent, maar u kunt geen verbinding maken met een ExpressVPN serverlocatie, kiest u een andere serverlocatie uit de lijst met locaties.

U kunt ook deze gids gebruiken om de serverlocatie te kiezen die het best past bij wat u wilt.

Verbinden met een andere serverlocatie voor…

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Probeer van protocol te wisselen

Een VPN-protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server.

Standaard gebruikt ExpressVPN het UDP protocol, maar dat is in bepaalde landen geblokkeerd, met name in het Midden Oosten.

Voor de beste prestaties kunt u een protocol kiezen in onderstaande volgorde:

1. OpenVPN TCP
  2. L2TP
  3. PPTP

NB: PPTP en L2TP-IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en worden liefst alleen gebruikt om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

NB: ExpressVPN beveelt aan om PPTP alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. PPTP biedt slechts miminale veiligheid.

Hoe wisselt u van protocol voor…

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Van protocol wisselen voor de ExpressVPN Windows App 3.x:

Klik op Opties.

mainmenu

Onder “Protocol wisselen” kiest u het protocol dat u wilt gebruiken, en dan klikt u op Terug naar locatie lijst.

protocols

Terug naar Probeer van protocol te wisselen
Terug naar Inhoudsopgave

Probeer uw firewall, antivirus programma of anti-spyware programma uit te schakelen

Het kan zijn dat uw VPN verbinding wordt geblokkeerd door een firewall, antivirus programma of anti-spyware programma.

Om dit te testen schakelt u deze programma’s uit, en probeert u of u nu wel met een ExpressVPN serverlocatie kunt verbinden. Als dit lukt kunt u één van onderstaande acties uitvoeren:

• Wanneer u weet hoe u het programma dat de verbinding blokkeert moet configureren, stel het dan zo in dat het ExpressVPN doorlaat. Afhankelijk van het programma moet u het veiligheidsniveau veranderen van Hoog naar Medium, een uitzondering toestaan voor ExpressVPN of voor UDP poorten 1194-1204, of het programma instellen op ExpressVPN vertrouwen. Raadpleeg hiervoor de instructies van uw eigen firewall, antivirusprogramma of anti-spyware programma.
  • Wanneer u de optie heeft om het programma dat uw VPN verbinding blokkeert opnieuw te installeren, kan het installeren ervan wanneer ExpressVPN al eerder is geïnstalleerd, ervoor zorgen dat het ExpressVPN laat verbinden. Doe het volgende:
    1. De-installeer ExpressVPN.
    2. De-installeer het programma dat de VPN verbinding blokkeert.
    3. Installeer ExpressVPN.
    4. Installeer het programma dat de VPN verbinding blokkeert.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Download de nieuwste versie van ExpressVPN

1. Stop de versie van ExpressVPN die u nu gebruikt
  2. De-installeer uw app
    1. De-installeer instructies voor ExpressVPN Windows App
    2. De-installeer instructies voor ExpressVPN Mac App
    3. De-installeer instructies voor ExpressVPN Linux App
    4. De-installeer instructies voor ExpressVPN iOS App
    5. De-installeer instructies voor ExpressVPN Android App
  3. Log in op uw ExpressVPN account
  4. Kies ExpressVPN instellen
  5. Zoek en download de nieuwste versie van de ExpressVPN app voor uw toestel
  6. Stel uw ExpressVPN app in
    1. Instellings instructies voor ExpressVPN Windows App
    2. Instellings instructies voor ExpressVPN Mac App
    3. Instellings instructies voor ExpressVPN Linux App
    4. Instellings instructies voor ExpressVPN iOS App
    5. Instellings instructies voor ExpressVPN Android App
  7. Verbind met een VPN serverlocatie
    1. Verbindings instructies voor ExpressVPN Windows App
    2. Verbindings instructies voor ExpressVPN Mac app
    3. Verbindings instructies voor ExpressVPN Linux app
    4. Verbindings instructies voor ExpressVPN iOS app
    5. Verbindings instructies voor ExpressVPN Android app

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Stuur uw ExpressVPN logbestand of diagnostische gegevens op

Uw ExpressVPN logbestand of diagnostiek houdt gegevens bij die laten zien wat het mislukken van uw verbinding zou kunnen veroorzaken.

Sla het logbestand of de diagnostische gegevens op en e-mail ze als attachment naar het Ondersteuningsteam van ExpressVPN op support@expressvpn.zendesk.com.

Voor ExpressVPN 6.x

Om uw diagnostische gegevens op te slaan klikt u op het hamburger menu (≡) DiagnostiekOpslaan als Bestand.

mac diagnostics

Voor ExpressVPN 5.x

Om uw diagnostische gegevens op te slaan klikt u op de ellips (…)Diagnostiek > Diagnostische gegevens opslaan.

save diagnostics

Voor ExpressVPN 4.x

In het ExpressVPN venster klikt u op Logboek Opslaan.

view log connected

Voor ExpressVPN 3.x

In het ExpressVPN venster klikt u op Logboek opslaan.

view log connected

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Uw logboek foutmeldingen opslaan

Bent u technisch onderlegd? Ontdek wat de foutmeldingen betekenen en los het probleem zelf op.

Terug naar Inhoudsopgave

Wanneer u last hebt van de Android Tun Missing Driver foutmelding…

Wanneer de ExpressVPN app het wel doet op uw Android toestel maar u krijgt de foutmelding Android Tun Missing Driver, klik dan hier.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave

Kan niet verbinden op de router

Wanneer u problemen heeft met uw router of met de ExpressVPN app voor routers, kunt u het beste om contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team via Live Chat.

De reden hiervoor is de enorme verscheidenheid aan routermodellen en firmware.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteuningsteam Team via Live Chat.

Terug naar Inhoudsopgave