Hulp nodig met verbinden?

connection help

Hulp nodig met verbinden?

Met een mens praten

Onderstaande oplossingsstappen zijn bedoeld voor gebruikers die niet kunnen verbinden met een ExpressVPN serverlocatie.

Belangrijk: Als u wel kunt verbinden met een serverlocatie maar geen toegang krijgt tot bepaalde websites of online servers kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Als de ExpressVPN applicatie het gewoon doet maar u kunt nog steeds niet verbinden met de VPN gateway, toont ExpressVPN de volgende melding:

Voor Windows en Mac

De ExpressVPN app kan niet verbinden.

Voor Android

De ExpressVPN app kan niet verbinden.

Voor iOS

De ExpressVPN voor iOS app kan niet verbinden.

Voor Windows (versie 3.x)

helaas krijgen wij geen verbinding

Probleemoplossingen

Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

U kunt ook voor directe ondersteuning via live chat contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk .

1. Controleer of uw internetverbinding actief is
  2. Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN locatie
  3. Probeer uw firewall, antivirus of anti-spyware programma uit te zetten
  4. Download de nieuwste versie van ExpressVPN
  5. Probeer van protocol te wisselen
  6. Stuur uw ExpressVPN logbestand of diagnostiek op
  7. Los uw logbestand fouten op
  8. Als u de foutmelding Android Tun Missing Driver krijgt…
  9. Kan niet verbinden op de router

Controleer of uw internetverbinding actief is

Om te testen of uw internetverbinding actief is verbreekt u de verbinding met ExpressVPN en probeert u rechtstreeks een website te bezoeken.

Als u zonder ExpressVPN wel het internet op kunt, gaat u door met de volgende stap.

Als u niet het internet op kunt, zelfs als u niet met ExpressVPN verbonden bent, moet u uw internetverbinding controleren. Als u Windows gebruikt moet u ook de volgende controles uitvoeren.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Probeer te verbinden met een andere ExpressVPN locatie

Wanneer u op internet kunt wanneer u niet verbonden bent met ExpressVPN, en niet kunt verbinden wanneer u met een ExpressVPN serverlocatie verbonden bent, kies dan een andere serverlocatie uit de lijst met locaties.

U kunt ook deze gids raadplegen om de serverlocatie te kiezen die het meest geschikt is voor wat u wilt.

Met een andere serverlocatie verbinden voor…

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Probeer uw firewall, antivirus of anti-spyware programma uit te zetten

Het kan zijn dat uw VPN verbinding wordt tegengehouden door een firewall, antivirus of anti-spyware programma.

Om dit te testen schakelt u deze programma’s uit en kijkt of u dan met een ExpressVPN serverlocatie kunt verbinden. Als u geen verbinding kunt krijgen kunt u één van de volgende acties uitvoeren:

• Als u weet hoe u het programma moet configureren dat de verbinding tegenhoudt, stel het dan zo in dat het ExpressVPN toestaat. Afhankelijk van het programma kan het zijn dat u het veiligheidsniveau van Hoog moet veranderen in Medium, ExpressVPN of UDP poorten 1194-1204 moet uitzonderen of het programma instellen op ExpressVPN vertrouwen. Raadpleeg voor meer informatie de instructies van uw eigen firewall, antivirus of anti-spyware programma.
  • Als u de mogelijkheid hebt om het programma dat uw VPN verbinding blokkeert opnieuw te installeren, kan het zijn dat eerst ExpressVPN installeren en daarna het betreffende programma, ervoor zorgt dat ExpressVPN toestemming heeft om te verbinden. Doe het volgende:
    1. Verwijder ExpressVPN
    2. Deïnstalleer het programma dat de VPN verbinding blokkeert
    3. Installeer ExpressVPN
    4. Installeer het programma dat de VPN verbinding blokkeert.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Download de nieuwste versie van ExpressVPN

1. Sluit de versie van ExpressVPN die u nu gebruikt af
  2. Deïnstalleer uw app
    1. Deïnstallatie instructies voor ExpressVPN Windows App
    2. Deïnstallatie instructies voor ExpressVPN Mac App
    3. Deïnstallatie instructies voor ExpressVPN Linux App
    4. Deïnstallatie instructies voor ExpressVPN iOS App
    5. Deïnstallatie instructies voor ExpressVPN Android App
  3. Log in op uw ExpressVPN account
  4. Selecteer ExpressVPN instellen
  5. Zoek en download de nieuwste versie van de ExpressVPN app voor uw apparaat
  6. Stel uw ExpressVPN app in
    1. Instelinstructies voor de ExpressVPN Windows App
    2. Instelinstructies voor ExpressVPN Mac App
    3. Instelinstructies voor de ExpressVPN Linux App
    4. Instelinstructies voor de ExpressVPN iOS App
    5. Instelinstructies voor de ExpressVPN Android App
  7. Verbinden met een VPN serverlocatie
    1. Verbindingsinstructies voor de ExpressVPN Windows App
    2. Verbindingsinstructies voor de ExpressVPN Mac app
    3. Verbindingsinstructies voor de ExpressVPN Linux app
    4. Verbindingsinstructies voor de ExpressVPN iOS app
    5. Verbindingsinstructies voor de ExpressVPN Android app

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Probeer van protocol te wisselen

Belangrijk: Probeer voordat u van protocol gaat wisselen, uw computer of mobiele apparaat opnieuw te starten en dan opnieuw te verbinden met ExpressVPN.

Een VPN protocol is de manier waarop uw apparaat verbinding maakt met een VPN server.

Standaard gebruikt ExpressVPN het UDP protocol, dat in veel landen, vooral in het Midden Oosten, vaak wordt geblokkeerd. Voor de beste ervaring beveelt ExpressVPN aan om de protocol optie Automatisch te gebruiken.

Als u een ander protocol moet gebruiken, kies dan een protocol in de volgende volgorde:

1. OpenVPN TCP
  2. L2TP
  3. PPTP

NB: PPTP en L2TP/IPsec bieden slechts beperkte veiligheidsvoordelen en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren of voor het veranderen van locatie.

NB: ExpressVPN beveelt niet aan om L2TP or PPTP te gebruiken tenzij dat absoluut noodzakelijk is. Deze protocollen bieden slechts minimale bescherming.

Hoe verandert u het protocol voor de…

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Het protocol veranderen voor de ExpressVPN Windows App 3.x:

Klik op Opties.

hoofdmenu

Kies onder “Protocol veranderen” het protocol dat u wilt gebruiken, klik daarna op Terug naar lijst met locaties.

protocollen

Terug naar Probeer van protocol te wisselen.
Terug naar de inhoudsopgave

Stuur uw ExpressVPN logbestand of diagnostiek op

Uw ExpressVPN logbestand of diagnostiek houdt bij wat de oorzaak kan zijn dat uw verbinding mislukt.

Sla het logbestand of diagnostiek op en e-mail het als bijlage naar de ExpressVPN helpdesk op support@expressvpn.zendesk.com.

Om uw diagnostiekbestand op te slaan gaat u naar > Help & Support > Diagnostische Informatie. Sla uw diagnostiekbestand op of kopieer het naar een tekstbestand.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Los uw logbestand fouten op

Bent u technisch onderlegd?? Ontdek wat de foutmeldingen betekenen en los het probleem zelf op.

Terug naar de inhoudsopgave

Als u de foutmelding Android Tun Missing Driver krijgt…

Als de ExpressVPN app het gewoon doet op uw Android apparaat maar u krijgt de foutmelding Android Tun Missing Driver, lees dan hier hoe u de Android Tun Missing Driver fout kunt oplossen.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning via de live chat contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar de inhoudsopgave

Kan niet verbinden op de router

Als u problemen hebt met uw router of met de ExpressVPN app voor routers, kunt u het beste via de live chat contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk. Dat heeft te maken met de grote verscheidenheid aan routermodellen en firmware.

Terug naar de inhoudsopgave