Als u onze apps en configuraties wilt gebruiken, moet u zich eerst aanmelden voor een ExpressVPN account.

Deze handleiding toont u hoe u handmatig een L2TP VPN verbinding kunt instellen op uw iOS 11 of lager. Als u iOS 12 of hoger gebruikt, maak dan gebruik van de ExpressVPN app instelling.

Belangrijk: L2TP biedt geen veiligheidsvoordelen en zou u alleen moeten gebruiken voor anonimiseren en voor het wisselen van locatie. Als u zich bevindt in een land met een hoog niveau van internetcensuur raden wij u aan om voor een stabielere VPN verbinding de ExpressVPN app te gebruiken.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken
2. Uw VPN configuratie instellen
Verbinden met een andere VPN serverlocatie
De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken
De VPN configuratie deïnstalleren

1. Uw ExpressVPN account inloginformatie zoeken

Om ExpressVPN handmatig in te stellen, moet u eerst uw ExpressVPN inloginformatie voor de handmatige configuratie zoeken.

Ga op uw iOS apparaat naar de ExpressVPN instelpagina. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en tik op Inloggen.

""Tik

Voer de verificatiecode in die u in de e-mail ontvangen heeft.

Selecteer L2TP/IPsec.

Selecteer "L2TP/IPsec."

Dit toont u uw gebruikersnaam, uw wachtwoord, en een lijst met serveradressen overal ter wereld.

Dit toont u uw gebruikersnaam, uw wachtwoord en een lijst met serveradressen overal ter wereld.

Houd dit browservenster open. Later hebt u deze informatie nodig voor het instellen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw VPN configuratie instellen

Tik op uw iOS apparaat op Instellingen > Algemeen > VPN > VPN configuratie toevoegen…

Tik op “VPN Configuratie toevoegen...”

Voer dan de volgende instellingen in:

• Type: selecteer L2TP.
  • Description: voer een naam in die u helpt uw VPN verbinding te herkennen. Het kan handig zijn om de naam van de locatie in te voeren (bijvoorbeeld ExpressVPN LA).
  • Server: voer een van de beschikbare serveradressen in (bijvoorbeeld la-abc-abcd.abcde.com).
  • Account: voer de gebruikersnaam in die u hier gevonden had.
  • RSA SecurID: zorg ervoor dat dit uit staat
  • Password: voer het wachtwoord in dat u hier gevonden had.
  • Secret: typ 12345678.
  • Send All Traffic: zorg ervoor dat dit aan staat.

Voer de VPN configuratie informatie in op uw apparaat.

Tik dan op Klaar.

U bent nu klaar om met de VPN te verbinden. Om te verbinden zet u het schuifje Status op Aan.

Zet het “Status” schuifje op Aan.

Als uw VPN verbinding gelukt is, verandert de Status in “Connected/Verbonden.”

De status verandert in “Connected/verbonden” als de verbinding is gelukt.

Gefeliciteerd! U kunt nu vrij en veilig het internet op. Welke app of browser u ook opent, al uw verkeer wordt automatisch beschermd door ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Verbinden met een andere VPN serverlocatie

U kunt meer dan een serververbinding instellen door Stap 2 te herhalen.

Als u wilt verbinden met een andere serverlocatie die u ingesteld hebt, gaat u naar Instellingen > VPN. Tik op de naam van de verbinding in de lijst, en zet dan het schuifje bij Status op Aan.

Tik op de naam van de verbinding om te verbinden met een andere serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met een VPN serverlocatie verbreken

Tik op uw iOS apparaat op Instellingen, zet dan het schuifje bij VPN op Uit.

Zet het schuifje bij “VPN” op Uit.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN configuratie deïnstalleren

Om de VPN configuratie te deïnstalleren, gaat u naar Instellingen > Algemeen > VPN. Tik op Info icon. en daarna op VPN verwijderen.

Tik op “VPN verwijderen.”

Tik nogmaals op Verwijderen.