Den här guiden visar dig hur du steg för steg installerar ExpressVPN:s app på din iPhone, iPad, eller iPod för iOS 10 och senare.

Viktigt: Om du använder iOS 9 eller lägre, använd L2TP manuell konfiguration.

Inte kund än? Läs mer om VPN för iOS.

Gå till sektion

Ladda nerVPN-appen
Installera VPN-appen
Anslut till en serverposition
Frånkoppla en serverposition
Anslut till en annan serverposition
Byt VPN-protokoll
Hur du återansluter till servern om appen frånkopplas
Hur du återinstallerar din VPN-konfiguration
Byt språk i ExpressVPN:s app för iOS

Kom åt supportartiklar i appen

Hur du tar bort VPN-appen från din enhet

Hur du installerar VPN manuellt utan appen

Ladda ner VPN-appen

Gå till App Store och sök efter ExpressVPN.

Search for ExpressVPN in the app store.

Tryck på HÄMTA. ExpressVPN:s kommer att laddas ner på din telefon.

Tap "GET" to download the ExpressVPN app.

Om du inte ser ExpressVPN:s app i App Store, testa att ändra land i App Store.

När appen laddats ner, tryck på ÖPPNA för att öppna appen.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera VPN-appen

Tryck Logga in på appens startskärm.

Tap "Sign In" on the app's welcome screen.

• Ifall du INTE har köpt ditt ExpressVPN-abonnemang från App Store: ange den e-postadress och det lösenord du använder för ditt ExpressVPN-konto. Tryck på Logga in.
  • Ifall du har köpt ditt ExpressVPN-abonnemang från App Store: Tryck på återställ ditt App Store-abonnemang. Du kan bli ombedd av iOS att ange ditt Apple ID-lösenord.

Tap “restore your App Store subscription.”
Du kommer att se ett utdrag av den information som samlats av appen. Tryck på Godkänn och fortsätt för att fortsätta.

Tap "Agree and Continue" to proceed.

Du kommer nu få möjligheten att konfigurera ditt VPN. Tryck Fortsätt för att gå vidare.

Tap "Continue" to proceed.

Appen kommer visa ett meddelande som lyder: ‘”ExpressVPN” vill lägga till VPN-konfgurationer’. Tryck Tillåt.

Tap "Allow" to add VPN configurations.

Använd ditt Touch ID eller ange din lösenkod för att lägga till konfigurationerna.

Use your Touch ID or enter your passcode on your phone.

ExpressVPN kommer att fråga dig om du vill få notiser när det finns viktiga meddelanden och påminnelser. Välj din preferens för att fortsätta.

Select your preference for receiving notifications.

Ifall du valde OK, tryck på Tillåt för att bekräfta att du vill få notiser från ExpressVPN:s app.

Tap "Allow" to confirm you’d like to receive notifications.

Appen kommer att fråga dig om du vill dela anonym statistik för att hjälpa ExpressVPN bli snabbare och påltligare. Välj din preferens för att fortsätta.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en serverposition

För att ansluta till en serverposition, tryck på ON-knappen. Som standard kommer ExpressVPN att föreslå den position som ger dig den bästa upplevelsen, kallad Smart position.

Tap the On Button to connect.

När det står Ansluten i appfönstret kan du börja surfa med frihet och säkerhet!

The "Connected" message on the ExpressVPN app.

Observera: Ett enda ExpressVPN-abonnemang kan användas samtidigt på fem enheter, oavsett plattform. Om du försöker använda fler än fem enheter samtidigt på samma abonnemang kommer du att se följande skärm:

The "Connection Limit Reached" message on the ExpressVPN app.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Frånkoppla en serverposition

För att frånkoppla en serverposition, tryck på ON-knappen medan VPN är påslaget.

Tap the On Button to disconnect.

Du vet att du är frånkopplad när meddelandet ”Inte ansluten” visas.