Den här guiden visar dig hur du steg för steg installerar ExpressVPN:s app på din iPhone, iPad, eller iPod för iOS 10 och senare.

Viktigt: Om du använder iOS 9 eller lägre, använd L2TP manuell konfiguration.

Inte kund än? Läs mer om VPN för iOS.

Gå till sektion

Logga in på ditt konto
Ladda nerVPN-appen
Installera VPN-appen
Anslut till en serverposition
Frånkoppla en serverposition
Anslut till en annan serverposition
Byt VPN-protokoll
Hur du återansluter till servern om appen frånkopplas
Hur du återinstallerar din VPN-konfiguration
Byt språk i ExpressVPN:s app för iOS
Hur du tar bort VPN-appen från din enhet
Hur du installerar VPN manuellt utan appen

Ladda ner VPN-appen

Gå till App Store och sök efter ExpressVPN.

Search for the ExpressVPN app in the App Store.

Tryck på HÄMTA. ExpressVPN:s kommer att laddas ner på din telefon.

Om du inte ser ExpressVPN:s app i App Store, testa att ändra land i App Store.

Tap to download the ExpressVPN app on the App Store.

När appen laddats ner, tryck på ÖPPNA för att öppna appen.

Open the ExpressVPN app from the App Store.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera VPN-appen

Tryck Logga in på appens startskärm.

Tap on "Sign in".

Ange samma e-postadress och lösenord som du använder på ditt ExpressVPN-konto. Tryck på Logga in.

Enter your email address and password to sign in.
Du kommer att se ett utdrag av den information som samlats av appen. Tryck på Godkänn och fortsätt för att fortsätta.

Privacy statement for the ExpressVPN iOS app.

Du kommer nu få mjligheten att konfigurera ditt VPN. Tryck Fortsätt för att gå vidare.

Tap to set up ExpressVPN on iOS.

Appen kommer visa ett meddelande som lyder: ‘”ExpressVPN” vill lägga till VPN-konfgurationer’. Tryck Tillåt.

Add VPN configurations for ExpressVPN on iOS.

Använd ditt Touch ID eller ange din lösenkod för att lägga till konfigurationerna.

id check

ExpressVPN kommer att fråga dig om du vill få notiser när det finns viktiga meddelanden och påminnelser. Välj din preferens för att fortsätta.

The notifications permission screen in the ExpressVPN iOS app.

Appen kommer att fråga dig om du vill sela anonym statistik för att hjälpa ExpressVPN bli snabbare och påltligare. Välj din preferens för att fortsätta.

Tap OK to allow sending of anonymous analytics.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en serverposition

För att ansluta till en serverposition, tryck på ON-knappen. Som standard kommer ExpressVPN att föreslå den position som ger dig den optimala upplevelsen, kallad Smart position.

Tap to connect to the VPN.

När det står Ansluten i appfönstret kan du börja surfa med frihet och säkerhet!

The ExpressVPN app is connected.

Observera: Ett enda ExpressVPN-abonnemang kan användas samtidigt på fem enheter, oavsett plattform. Om du försöker använda fler än fem enheter samtidigt på samma abonnemang kommer du att se följande skärm:

Too many devices connected to ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Frånkoppla en serverposition

För att frånkoppla en serverposition, tryck på ON-knappen medan VPN är påslaget.

Tap to disconnect from the VPN.

Du vet att du är frånkopplad när meddelandet ”Inte ansluten” visas.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en annan serverposition

För att ansluta till en annan serverposition, tryck på positionsväljaren.

Observera: Första gången du försöker byta position medan du är ansluten till VPN kommer du att få en varning som säger att din internettrafik kan vara utsatt medan du återansluts.

Tap on the location picker to select a VPN location.

Välj och tryck på den nya serverposition du vill ansluta till.

Select a different server location on ExpressVPN for iOS.

ExpressVPN kommer automatiskt att ansluta till den nya position du valt.

För att lägga till en position på din lista över favoritpositioner, svep till höger. Du hittar dina favoritpositioner under fliken Favoriter.

Swipe to add a location to your favorites.