android-devices

VPN nodig voor Android?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u handmatig een VPN verbinding configureert op uw Android toestel.

NB: PPTP en L2TP-IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en worden liefst alleen gebruikt om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

Wilt u graag een snelle en eenvoudige instelling met een app? Bekijk de instructies voor een app installatie op Android.

Spring naar…

Uw ExpressVPN account inlog gegevens vinden
De VPN configuratie instellen
Hoe de-installeert u de VPN configuratie van uw toestel

Uw ExpressVPN account inloggegevens vinden

Om ExpressVPN handmatig in te stellen moet u eerst uw ExpressVPN inloggegevens voor de handmatige configuratie vinden.
Open Welkomst E-mail die u gekregen hebt toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Tik op de link in de e-mail.
open the welcome email
Wanneer u de link niet kunt vinden kunt u hier inloggen op uw account.
sign in to your expressvpn account
Wanneer u de link in de welkomst e-mail hebt geopend of hebt ingelogd op de website, tikt u op ExpressVPN instellen op de pagina Actieve Abonnementen.
android set up expressvpn

Tik op Handmatig Configureren aan de linkerkant van het scherm, en kies dan het tabblad PPTP & L2TP-IPSec aan de rechterkant. Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met server adressen overal ter wereld.

tap to copy activation code
Houd dit venster open. Deze informatie hebt u nodig voor de installatie.
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

De VPN configuratie instellen

NB: Als gevolg van de vele verschillende Android configuraties kan uw systeem er totaal anders uitzien dan hier onder staat weergegeven. In dat geval kunt u contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team voor ondersteuning toegespitst op uw toestel.

Ga naar InstellingenMeer…  > Draadloos & Netwerken (bij andere versies van Android kan dit ook staan onder Instellingen VerbindingenMeer verbindings instellingen).
android select more settings
Selecteer VPN en tik op de + in de rechter bovenhoek (andere versies van Android kunnen dit ook VPN Toevoegen noemen).
vpn settings
In het scherm Profiel Bewerken voert u het volgende in:
Naam: Typ een naam in die u zal helpen uw VPN verbinding te herkennen. Wij bevelen aan om de naam in te typen van de locatie van het server adres dat u later wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
ExpressVPN LA
Type: L2TP/IPSec PSK
Server address: Typ één van de getoonde server adressen (bv. la-abc-abcd.abcde.com)
L2TP Secret: (Leeg laten)
IPSec identifier: (Leeg laten)
IPSec pre-shared key: 12345678
DNS search domains: (Leeg laten)
DNS servers (e.g.8.8.8.8): (Leeg laten)
Tik op Opslaan als u klaar bent!
edit vpn profile
Tik op het VPN profiel dat u nu gemaakt hebt. Typ de Gebruikersnaam en Wachtwoord die u hier gevonden hebt. Zorg ervoor dat Account informatie opslaan is aangevinkt. Tik dan op Verbinden.
vpn profile, save username and password
Gefeliciteerd! Als het goed is bent u nu verbonden met de VPN dienst. Tik op het VPN profiel om te controleren of de verbinding werkt.
vpn is connected
Om de verbinding te verbreken tikt u gewoon op Verbinding Verbreken.
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.
Terug naar boven

Hoe de-installeert u de VPN configuratie van uw toestel

Om de VPN configuratie te de-installeren van uw Android toestel gaat u naar uw VPN profiel pagina (zie boven voor instructies). Tik op uw bestaande VPN profiel en houd het ingedrukt.
Tik op Profiel Verwijderen.
delete profile
Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Ondersteunings Team.