Get ExpressVPN on Android.
VPN nodig voor Android?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u handmatig een VPN verbinding configureert op uw Android toestel met gebruik van het L2TP/IPsec protocol.
Niet alle ExpressVPN locaties zijn mogelijk beschikbaar voor handmatig ingestelde verbindingen. Om de volledige lijst met VPN locaties te zien, gebruik de app setup.

Belangrijk: PPTP en L2TP/IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en gebruikt u bij voorkeur alleen om anoniem te blijven of om van locatie te veranderen.
Gebruikt u Android 5.0 of hoger? Volg deze handleiding om de ExpressVPN app voor Android te gebruiken.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens vinden
2. De VPN configuratie instellen
De VPN configuratie deïnstalleren

1. Uw ExpressVPN account inloggegevens vinden

Ga op uw Android apparaat naar de ExpressVPN installatie pagina. Voer als dat gevraagd wordt uw VPN inloggegevens in en tik op Inloggen.

Tap "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u in de mail hebt ontvangen.

Selecteer aan de rechterkant PPTP & L2TP/IPsec.

Select "L2TP/IPsec."

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen van over de hele wereld.

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen van over de hele wereld.

Hier ziet u uw gebruikersnaam, wachtwoord, en een lijst met serveradressen overal ter wereld.

This will show you your username, password, and a list of server addresses around the world.

Houd dit venster open. Deze informatie hebt u later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De VPN configuratie instellen

NB: Verschillende Android apparaten kunnen een verschillende gebruikersinterface hebben, afhankelijk van de fabrikant. Als de interface van uw apparaat erg afwijkt van wat u hieronder ziet kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Tik op uw Android apparaat op Instellingen > Verbindingen, Meer verbindingsinstellingen. (Bij andere versies van Android kan dit ook staan onder Instellingen > Meer… > Draadloos & Netwerken.)

Tik op VPN. Tik dan op de verticale ellips (⋮) en VPN profiel toevoegen. (Voor andere versies van Android tikt u op het (+) pictogram.)

Tap the vertical ellipsis.

Op het scherm VPN bewerken voert u het volgende in:

• Naam: Typ een naam in die u helpt uw VPN verbinding te herkennen. Het kan handig zijn om de naam van de locatie in te voeren (bijvoorbeeld: ExpressVPN LA).
  • Type: Selecteer L2TP/IPSec PSK.
  • Server address: Typ één van de getoonde server adressen (bijv. la-abc-abcd.abcde.com)
  • L2TP Secret: Laat dit veld leeg
  • IPSec identifier: Laat dit veld leeg
  • IPSec pre-shared key: Voer 12345678 in.
  • DNS search domains: Laat dit veld leeg
  • DNS servers (e.g.8.8.8.8): Laat dit veld leeg

Tik dan op Opslaan.

Tap “Save.”
Tik op het VPN profiel dat u zojuist aangemaakt hebt.

Tap the VPN profile you just created.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u eerder gevonden hebt. Zorg ervoor dat Account informatie opslaan is aangevinkt. Tik dan op Verbinden.

Tap “Connect.”

Gefeliciteerd! Als het goed is bent u nu verbonden met de VPN.

Om te zien of u inderdaad met ExpressVPN verbonden bent tikt u op het VPN profiel. Als daar staat “VPN is verbonden” dan is uw verbinding geslaagd.

A screen that shows that you have connected to ExpressVPN successfully.

Om de verbinding te verbreken tikt u op Verbinding verbreken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN configuratie deïnstalleren

Om de VPN configuratie te deïnstalleren van uw Android toestel gaat u naar uw VPN profiel pagina. Tik op uw bestaande VPN profiel en houd het ingedrukt.

Tap and hold your existing VPN profile.

Tik op Profiel verwijderen.