Ota yhteyttä tukeen

Tässä oppaassa kerrotaan, miten lataat, asennat ja käytät ExpressVPN:n Android-sovellusta.

Tämä opas käsittelee ExpressVPN:ää Android-versiolle 7.0, joka on yhteensopiva Android 5.0:n ja sitä uudempien versioiden kanssa: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x) ja Android 10.

Tärkeää: Jos käytät Android 4.4:ää tai sitä vanhempia versioita, käytä L2TP-asetuksia.

Etkö ole vielä asiakas? Lue lisää VPN:stä Androidille.

Siirry osioon

Tilille kirjautuminen
VPN-sovelluksen lataaminen
VPN-sovelluksen asentaminen
VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen
Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijainnista
Toisen palvelinsijainnin valitseminen
Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen
VPN-protokollan vaihtaminen
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen
Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Android-sovelluksessa
Sovelluksen tukiartikkelien lukeminen
ExpressVPN-sovellus-widgetin lisääminen
VPN-sovelluksen poistaminen laitteeltasi

Tilille kirjautuminen

Avaa Android-laitteellasi sähköpostiviesti, jonka sait rekisteröidessäsi itsellesi ExpressVPN-tilin. Napauta“Asenna ExpressVPN.” Sinut ohjataan lataussivulle.

Tap "Set Up ExpressVPN."

Jos et löydä kyseistä sähköpostia, kirjaudu sisään tilillesi. Syötä vahvistuskoodi, jonka saat sähköpostiisi.

Tap "Sign In."

Napauta Asenna ExpressVPN kaikille laitteillesi -valinnan alta Android.

Tap "Android."

Sinut ohjataan lataussivulle.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen lataaminen

On kaksi keinoa ladata sovellus riippuen siitä, onko sinulla pääsy Google Play -kauppaan.

Jos sinulla on pääsy Google Play -kauppaan, napauta Hanki Google Play -palvelusta.

Tap “Get it on Google Play.”

Napauta Google Play -kaupassa Asenna. Napauta sen jälkeen Avaa.

Jos sinulla ei ole pääsyä Google Play -kauppaan, napauta Lataa APK ladataksesi APK-tiedoston suoraan Android-laitteellesi.

Huom: ExpressVPN ei suosittele lataamaan APK-tiedostoa kolmansien osapuolten kautta. Lue lisää APK-tiedostojen lataamisesta.

Tap “Download APK.”

Oletuksena laitteesi ei salli sovellusten asentamista tuntemattomista lähteistä. Avaa Asetukset ja valitse Salli tästä lähteestä.

Kun APK-tiedosto on ladannut laitteellesi, napauta AVAA. Napauta sitten Asenna.

Tap “Install.”

Napauta AVAA käynnistääksesi sovelluksen.

Tap “Open” to launch the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen asentaminen

Avaa sovellus ja napauta Kirjaudu sisään.

Tap “Sign In.”

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja napauta sitten Kirjaudu sisään.

Tap "Sign in" again.

Sinulta kysytään, haluatko jakaa anonyymia diagnostiikkaa ExpressVPN:lle. Valitse ja jatka.

Select your preference in helping improve ExpressVPN.

Sinua pyydetään asentamaan VPN ja hyväksymään ExpressVPN:n yhdistämispyynnöt. Napauta OK ja OK jatkaaksesi.

Tap “OK” to approve connection request.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen

Napauta Päälle-painiketta muodostaaksesi yhteyden VPN-palvelinsijaintiin. ExpressVPN suosittelee oletuksena sijaintia, johon yhdistämällä saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Tätä kutsutaan Älykkääksi sijainniksi.

Tap the On Button to connect to the smart location.

Kun näet Yhdistetty-viestin sovelluksen ruudulla, voit alkaa käyttää internettiä yksityisesti ja turvallisesti.

You are connected to the ExpressVPN.

Huom: Yhtä ExpressVPN-tilausta voi käyttää samanaikaisesti viidellä laitteella. Jos yrität käyttää useampaa kuin viittä laitetta samalla tilauksella yhtä aikaa, näet seuraavan ruudun:

You will see “Connection Limit Reached” if you try to connect more than five devices.
Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijainnista

Jos haluat katkaista yhteyden VPN-palvelimeen, napauta Päälle-nappia, kun VPN-yhteys on muodostettu.

Tap the On Button to disconnect from the VPN location.

Tiedät, että yhteys on katkaistu, kun näet ”Ei yhdistetty” -viestin.

You are now disconnected from the VPN.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Toisen palvelinsijainnin valitseminen

Jos haluat yhdistää toiseen palvelinsijaintiin, napauta kolmea pistettä (…) nähdäksesi lisää VPN-palvelinsijanteja.

Tap the location picker to access the list of VPN locations.

Huom: Kun ensimmäisen kerran vaihdat palvelinsijaintia, saat varoituksen siitä, että internet-liikenteesi saattaa olla suojaamaton uudelleenyhdistämisen aikana. Napauta Jatka jatkaaksesi.

VPN-sijaintien listassa on oletuksena kaksi osiota: SUOSITELLUT ja KAIKKI.

SUOSITELLUT-osio näyttää sinulle ExpressVPN:n ykkösvalinnat.

The Recommend tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

KAIKKI-osioon on listattu kaikki VPN-palvelinsijainnit alueittain. Voit laajentaa ja pienentää listoja napauttamalla kolmion muotoisia nuolenpäitä.

The All Locations tab lists VPN server locations by region.

Kun haluat lisätä sijainnin suosikiksesi, pyyhkäise se oikealle.

Swipe right on the location to add it to your Favorites tab.

Näet suosikkisijaintisi Suosikit-osiosta.

Jos haluat poistaa sijainnin suosikeistasi, pyyhkäise se oikealle.

Swipe right on the location to remove it from your favorites.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen

Pikakuvake-ominaisuus näkyy ExpressVPN-aloitusnäytöllä sen jälkeen, kun olet yhdistänyt VPN:ään. Se ei näy ensimmäisellä yhdistämiskerralla, mutta se näkyy toisesta yhdistämiskerrasta alkaen.

Pikakuvakkeiden avulla voit kätevästi ja nopeasti käynnistää sovelluksia ja sivustoja suoraan ExpressVPN-sovelluksesta milloin tahansa, kun yhteys on kytketty. Jos huomaat, että vierailet tietyissä kohteissa VPN:n yhdistämisen jälkeen, esimerkiksi tietyssä suoratoistopalvelussa tai tietyllä sosiaalisen median sivustolla, kohteen lisääminen pikakuvakkeeksi säästää sinut palaamiselta takaisin aloitusnäytölle tai selaimeen joka kerta, kun haluat löytää tämän kohteen.

Tap the gray plus icon to add a shortcut.

Kun haluat käynnistää sovelluksen tai sivuston, napauta sen ikonia.

Jos sinulla on valittuna alle viisi pikakuvaketta, voit lisätä uuden napauttamalla harmaata plus-ikonia.

Voit myös lisätä tai poistaa pikakuvakkeita napauttamalla hampurilaisvalikkoa (≡) > Asetukset > Pikakuvakkeet sovelluksiin ja sivustoille.

Tap “App and Website Shortcuts.”

Kohdassa SISÄLLYTÄ voit lisätä korkeintaan viisi sovellusta tai sivustoa, joiden haluat näkyvän pikakuvakkeissa.

You can select up to five apps or websites you want to appear as shortcuts.

Voit lisätä pikakuvakkeen napauttamalla vihreää lisää (+) -ikonia. Jos haluat poistaa sovelluksen tai sivuston pikakuvakelistalta, napauta punaista poista (-) -ikonia.

Tap the add or remove icon to add or remove a shortcut.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-protokollan vaihtaminen

VPN-protokollat ovat metodeja, joita laitteesi käyttää luodakseen yhteyden VPN-palvelimeen. Protokollan vaihtaminen voi auttaa paremman yhteysnopeuden saavuttamisessa.

Jos haluat vaihtaa VPN-protokollaa, napauta hampurilaisvalikkoa (≡) > Asetukset > VPN-protokolla. Sinun täytyy katkaista VPN-yhteytesi ennen kuin vaihdat VPN-protokollaa.

Tap “VPN protocol.”

Valitse protokolla, jota haluat käyttää.

Tap the protocol you want to use.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen

Sovelluskohtaisen yhdistämisen (Split Tunneling) avulla voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut yhteyden ExpressVPN:ään.

Pääset split-tunneling-asetuksiisi napauttamalla the hampurilaisvalikkoa (≡) > Asetukset > Split Tunneling.

Tap “Split Tunneling.”

Valitaksesi sovellukset, jotka käyttävät VPN:ää, valitse Vain valitut sovellukset käyttävät VPN:ää. Kohdassa LISÄÄ SOVELLUKSIA voit valita sovellukset, jotka haluat suojata VPN:n avulla.

Huom: Jos olet valinnut ”Estä VPN:n ulkopuolinen liikenne” Androidin järjestelmäasetuksissa, vain tässä valikossa valitsemasi sovellukset voivat käyttää internettiä. Kaikki muut sovellukset pysyvät estettyinä, jollet lisää niitä tälle listalle.

Select "Only allow selected apps to use the VPN."

Jos valitset Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää, VPN ei suojaa LISÄÄ SOVELLUKSIA -ominaisuutta käyttäen valitsemiasi sovelluksia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Kielen vaihtaminen ExpressVPN:n Android-sovelluksessa

Napauta hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse Asetukset.

Napauta kohtaa Kieli ja valitse kieli, johon haluat vaihtaa.

Tap “Language.”

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Sovelluksen tukiartikkelien lukeminen

Voit nyt lukea tukiartikkeleitamme suoraan ExpressVPN-sovelluksesta.

Napauta hampurilaisvalikkoa (≡) ja valitse sitten Apu ja tuki.

Select "Help & Support."

Napauta kategoriaa ja valitse haluamasi tukiartikkeli sovelluksen sisällä.

Tap a category to select an in-app support article.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

ExpressVPN-sovellus-widgetin lisääminen

Jos haluat lisätä ExpressVPN-widgetin aloitusnäytöllesi, napauta ja pidä sormea paikallaan tyhjässä kohdassa aloitusnäytöllä.

Tap “Widgets.”

Napauta ja pidä ExpressVPN-widgetiä painettuna.

Tap and hold the ExpressVPN widget.

Raahaa widget haluamaasi paikkaan näytöllä.

Drag the widget to your preferred place on the screen.

Widget on nyt aloitusnäytölläsi. Voit käyttää sitä luodaksesi ja katkaistaksesi VPN-yhteyden ilman ExpressVPN-sovelluksen avaamista.

Kun haluat luoda tai katkaista VPN-yhteyden, napauta Päälle-painiketta widgetin oikeasta laidasta.

Kun haluat vaihtaa sijaintia, napauta sijaintilippua.

Kun haluat avata ExpressVPN-sovelluksen, napauta widgettiä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen poistaminen laitteeltasi

Jos haluat poistaa ExpressVPN:n Android-laitteeltasi, napauta ExpressVPN-kuvaketta aloitusnäytöllä ja pidä siitä kiinni. Napauta sitten (i) info-kuvaketta.

Napauta Poista sovellus ja napauta sitten OK.

Tap “OK” to uninstall ExpressVPN.